Ruzie bij jaarfeest Surinaamse politie beschamend

31

PARAMARIBO, 30 dec – Het gekibbel tijdens de jaarafsluitng van het Korps Politie Suriname, KPS, is behalve beschamend, ook een bron van zorg. De verhoudingen in en buiten het korps zijn duidelijk niet wat ze wezen moeten. Het gekijf tussen vakbond, korpsleiding en minister is niet waar de samenleving op zit te wachten.

Het is een tijd van moord op burgers en mishandeling bij berovingen op straat op klaarlichte dag. Op elk moment dat de hoofd- en subverantwoordelijken voor de veiligheid van de burger elkaar ontmoeten, zou je geruststellend gedrag verwachten. Niet dus. De vakbond bij de politie is zo boos over de ‘behandeling’ van het personeel, dat het feest vroegtijdig verlaten werd. Dat er met die behandeling iets mis is, bleek uit het applaus.

Volgens de vakbond is er op politieposten gebrek aan drinkwater, transport, papier en inkt. Er zijn ook te weinig manschappen, wat de werkdruk ondraaglijk maakt. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie beloofde een ‘gepast antwoord’. De regering heeft wel geld vrijgemaakt voor misdaadbestrijding, maar het zit nog vast in de bureaucratie. De wrevel zal snel plaats moeten maken voor actie.

31 REACTIES

 1. De vakbondsman helling moet ontslagen worden. Hij zal altijd voor onrust zorgen.
  De minister heeft met dhr helling het paard van trooije binnen gehaald.
  ontsla de man om erger te voorkomen.


  Maak melding

 2. In het buitenland is het vaak dat politie mensen op bepaalde leeftijd een bureau baan krijgen zo als vreemdelingen zaken enz.
  Alleen in Sur.moeten politie mensen van dichtbij de pensioen leeftijd een fitheids test onder gaan.Onder de hete Suri zon wordt je op die leeftijd al geplaagd door allerlei kwalen.Haal je die test niet,wordt je ook niet bevorderd naar de rang waarvoor je met goed gevolg examen hebt afgelegd.
  Geen atleet,geen bevordering.


  Maak melding

 3. antonius
  De vakbondsman helling moet ontslagen worden. Hij zal altijd voor onrust zorgen.
  De minister heeft met dhr helling het paard van trooije binnen gehaald.
  ontsla de man om erger te voorkomen.

  *****************************************************************
  Wat een onnozele slapjanus … @ Antonius.
  Vakbondsman Hellings moet ontslagen worden … wat dan!

  Gaat o.l.v deze VAK ONBEKWAME minister … dan het politieapparaat beter functioneren?

  Veiligheid bereik je niet door letterlijk een grote bek { de vakbond krijgt een gepast antwoord } te hebben. Daden… daden en nogmaals daden willen wij zien … het beteugelen van de criminalitiet ….. niet slechts in een dure PRADO {gekocht met geld van het volk} rondrijden.

  Deze VAK ONBEKWAME minister geeft toe …. moni no dè,
  ding NDP-Abanies foefoer ing …. mag Hellings dan niet opkomen voor zijn collega’s …. die onder zeer moeilijke, miserabele omstandigheden moeten werken.

  @ Antonius …. noemt dat onrust stoken …. Hellings is een oproerkraaier.

  We horen wel dat Hellings aangestuurd wordt door de Oppositie!

  Wel … @ Antonius … als je iets persoonlijks tegen Hellings hebt … be a man … face the man … if not … shut up !!! ….. keep your boca !!!!


  Maak melding

 4. Het gekibbel komt door de regering die ondermaats presteert en waar de werknemers o.a. bij de politie het gelach voor moeten betalen!!! De regering houdt zich alleen maar bezig met leningen afsluiten …….maar echt beleid richting en van de ministers laat op zich wachten en wordt met een slakkengang gedaan……daar kan idd irritatie over ontstaan ……gebrek aan papier, inkt, drinkwater……..is toch gewoon een schande!!!!!! Ondertussen wel met geld strooien tijdens de feestdagen door de regering….de zg relatieschenkingen……..om aan te geven hoe deze regering het volk aldoor misleid!!!


  Maak melding

 5. @Jacobus, helemaal mee eens. De ouderen moeten ontzien worden wat betreft de fitheidstest…..tenslotte doen zij bijna geen veldwerk meer……goed dat de vakbond idd een punt maakt hiervan……dit is alles komt rechtstreeks van korpschef Daniels die eigenlijk te “licht” is voor die job…….zolang zij niet wordt vervangen gaat het dom beleid doorgaan!!!


  Maak melding

 6. Vakbonden moeten er zijn want die komen op voor de werknemers!De werknemers kunnen
  niet aan de grillen van hun werkgevers overgelaten worden ,vooral als je werkgever een medeplichtige van misdaad is en baas boven baas een gevreesde crimineel is!.
  Daal van de vakbond werd ook geexecuteerd omdat hij durfde op te komen voor de arbeiders!!
  Hij tenminste was geen bobojantje maar iemand met lef en moed!!


  Maak melding

 7. De samenstelling van dit bestuur is niet representatief voor de samenstelling van de populatie van de politie beambten.
  Geen vrouwen in het bestuur! Geen javanen etc.
  het lijkt wel of het een ghanese vakbond is.
  Ik ben geen fan van Bessie Turf maar in dit geval geef ik haar groot gelijk. Laten deze clowns boeven gaan vangen!
  Is het nog steeds zo dat vakbondsleden maar 50% actief hoeven te zijn op straat en voor 50% zich met vakbondsactiviteiten bezighouden?


  Maak melding

 8. Zij, Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie, stelde bij de jaarafsluitingsbijeenkomst donderdag, dat het haar pijn doet dat politieambtenaren in ‘broko otto’s’ moeten rijden.
  Van Dijk-Silos stelde dat er veel wordt verwacht van de politie, maar veel middelen ontbreken. Zij merkte op dat er ook steun is gevraagd bij donoren, maar die geven vaak geen materiële ondersteuning, maar wel voor beleid en trainingen.

  Was het niet anderhalf / twee jaar geleden dat er pick ups geschonken waren door China? Ten tijde van Tigri Barba waren er dacht ik circa 60 wagens geschonken.
  Waarom kan de overheid dan geen geld beschikbaar stellen en ook prioriteiten stellen?
  Is er nu dan helemaal geen geld?


  Maak melding

 9. Als elke agent van politie, die fitter is dan de corpschef en de minister en zich bovendien beter van zijn taak kwijt dan deze twee dames, komt meteen 100% van het corps in aanmerking voor bevordering.


  Maak melding

 10. Kom op mensen niet zeuren…we hebben er zelf voor gekozen….we eten nu geen bakkra ka maar indjie ka…..we rollen Vande ene naar de andere ka…maar vooral doorgaan niet zeuren….want we zijn laffe ka Surinamers…daarom krijgen we nog 5 …Jana …hiep hiep hoera..!!!;-)


  Maak melding

 11. @ Das Kapital,

  4-loonklassen invoeren op basis van genoten opleiding(algemeen en dan daarbinnen specifiek op basis van functionele opleiding). Precies zoals bij onderwijzers/leraren !!mohamed


  Maak melding

 12. Van Dijk Silo’s
  Zij komt met een gepast antwoord, zelfs als zij mond houdt liegt ze al.
  Als ze de waarheid spreekt valt ze 100 ?Kg af.dus als je leven je lief is spreek dan de waarheid mini ster


  Maak melding

 13. Die auto’s worden kapot gereden en ook privé gebruikt door de agenten.
  Als je aangifte gaat doen, dan wil ‘ oom’ agent eerst een fles frisdrank en een portie. En ze pakken de meeste vrouwen als ze aangifte over iets komen doen. Ze maken ontzettend veel misbruik van de ‘zwakheid’ bij vrouwen.


  Maak melding

 14. @prof. Misababoi. In geen grote vakbond zitten Javanen. In de meste ook geen Hindoestanen. Ook geen vrouwen in de grote bonden. Alleen Creolenbazen hebben zitting in het bestuur. Het kan echt anders. De anderen zijn ook Suries.

  Overigens dit bestuur van de KPS vakbond laat de noden van de leden kennen aan de Politie hoger op en het publiek. Een beetje druk uitoefenen op little miss piggy en de politie chef is gezond.Je kan je mond echt niet dichthouden voor misstanden.


  Maak melding

 15. Een vakbondsman ontslaan, niet vanwege ernstig verzuim van zijn dienst uitvoering maar vanwege de vertolking van de wens van de leden van de vakbond. Volgens mij is scribent Antonius gezien zijn/haar IQ, familie van de blaffende man damsco. Ik zou zeggen doen, dan heeft de MOORDENAAR de poppen aan het dansen. Eindelijk!!!!!


  Maak melding

 16. Een vakbondsman ontslaan, niet vanwege ernstig verzuim van zijn dienst uitvoering maar vanwege de vertolking van de wens van de leden van de vakbond. Volgens mij is scribent Antonius gezien zijn/haar IQ, familie van de blaffende man damsco. Ik zou zeggen doen, dan heeft de MOORDENAAR de poppen aan het dansen. Eindelijk!!!!!


  Maak melding

 17. Hahahahahahaaaaaaa daar heb je het al, er is zelf gebrek aan drinkwater, inkt, papier en transport bij de politie posten. Migado watskebeurt in Surimaribobobobobooooo. Dan vragen mensen aan mij wanneer kom je naar Su. Ik zei neeeeeeeeee mij niet gezien ding kong tjier mie no mie ne kong nono de hahaha. Politie manschappen komen ze te kort om de orde te handhaven en je leest nergens hoe ze dit probleem gaan op lossen op korte termijn terwijl burgers op klaar lichte dag worden beroofd en mishandeld op straat.
  Die dijs-silos heeft geen kaas van gegeten die neppe ministers alleen poppenkast in Su. veel gaos ze wilden Bouta ding kies Bouta kies deng mooi hahahaha Vene moest weg toch dadadada


  Maak melding

 18. @Snel @ik kan een heel groot deel meegaan in je betoog maar ik breek mijn hoofd niet echt hierover . Het komt wel goed .De minister zal toch voor een deel goed moeten luisteren naar de korpsleden . Gewoon om het feit dat je een goede werksfeer moet scheppen voor je werknemer, zodat ze hun werk kunnen doen. Linksom,rechtsom iemand zal die pijn punten weg moeten halen . Oh ja wie weet het telefoon nummer van P.I.Hazard in Nickerie ? Fijne jaarwisseling..


  Maak melding

 19. Prima actie van de Politiebond. Beschamend is het gegeven dat we het hebben over papier, inkt. De basisbehoefte om gewoon je politiewerk te kunnen gaan doen. Wie bepaalt nu welk werk er door de tekorten aan personeel niet meer gedaan moeten worden? Overheid pak je verantwoording en je verantwoordelijk op.


  Maak melding

 20. Het is alsof jij persee dikke lippen met witte tanden en een levens grote mond moet hebben om vakbondsleider te worden in dit land. Kijk maar zelf wie allemaal doorgaan voor vakbondsleider en wie allemaal vertoeven aan de zelfkant van die samenleving.

  Een beetje meer de hand in eigen boezem steken kan helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.