zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitiek Suriname laveerde zich in justitiële brij

Politiek Suriname laveerde zich in justitiële brij

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 jun – Het is de politiek zelf die zich gelaveerd heeft in de juridische chaos van het moment. Het is een chaos want niemand kan na de uitspraak van de krijgsraad zeggen wat het wordt. Dat is de definitie zelf van chaos.

Nu moet achter gesloten deuren allerlei overleg worden gevoerd. Maar had het niet voorkomen kunnen worden. Dat de president van de republiek gevaar loopt een veroordeling aan zijn broek te krijgen, was al voor 2012 zo klaar als een klontje. De amnestiewet werd gewijzigd in 2012. Met alle kritiek erop, het was een antwoord. Wat nu blijkt is dat vergeten blijkt dat het een voorlopig antwoord was.

En met alle kritiek op de uitspraak van de krijgsraad, het is ook een antwoord. Een antwoord op het uitblijven van een antwoord. Door de kakofonie sindsdien wordt een zekere wending over het hoofd gezien. Krijgsraadvoorzitter Cybthia Valstein – Montnor zei met zoveel woorden dat vier jaar lang gewacht is op de instelling van een Constitutioneel Hof. De voorstanders van een uitspraak van dit hof, zouden het als een erkenning moeten zien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

55 REACTIES
 1. Hoelang moet dit nog duren? Het paars volk is dom, want het weigert te luisteren naar het goede. Het zijn dwaze kinderen, die niets begrijpen. Zij zijn intelligent genoeg om kwaad te kunnen doen, voor het doen van het goede hebben ze geen enkele aanleg. Leegte en chaos is wat komen gaat. Kijk of u ook maar een paarse eerlijke en trouwe politicus kunt vinden of vrouw. Onder hen bevinden zich slechte mensen, die loerden op slachtoffers. Ze zetten vallen voor mensen. Ze zijn nu machtig en rijk, zien er keurig uit en zijn weldoorvoed. Hun slechte daden kennen geen grenzen. Ze zijn onrechtvaardig. De priesters staan onder invloed van valse profeten en het paars volk vindt het wel best zo. Maar hun uiteindelijk lot staat vast. Veel hindernissen zullen ze krijgen en rampen.


  Maak melding

 2. Edward Belfort heeft fel van leer getrokken tegen Bouterse. Hij heeft uit de school geklapt waarom Bouterse Brunswijk heeft uitgenodigd voor een gesprek. Bouterse zou zelf een vliegtuig gecharterd hebben om Brunswijk op te halen bij een van zijn goudconcessies in het binnenland.
  Bouterse heeft Brunswijk gevraagd om samen te werken. Belfort zegt dat Brunswijk dit geweigerd heeft.. Volgens Belfort heeft Bouterse tegen Brunswijk gezegd: Na mi nanga joe vernietig a kondre.. Jammer dat die sukkel van een Pinas ( van apintie) hierover niet heeft doorgevraagd.
  Breeveld wordt er binnenkort kennelijk uitgeknikkerd of hij gaat zelf de handdoek in de ring gooien. In een interview heeft hij onomwonden gezegd dat DOE van mening is mbt het 8 december proces dat er in lopende rechtzaken niet mag worden “ingegrepen” . Hij was uitgenodigd voor een vergadering van de coalitietop ivm deze kwestie , maar zegt dat hij heeft afgezegd omdat doe zelf een vergadering had dat moment…Het is aftellen……..DOE gaat uit de coalitie stappen!!!!!


  Maak melding

 3. @ Pico…Het is ( nog) niet definitief hoor, maar ik ga er van uit dat het niet lang meer zal duren. Bouterse heeft Brunswijk niet zomaar benaderd. Er schijnt een reshuffeling van ministers aan te komen Daarnaast vond ik het feit dat Breeveld zich zo uitsprak over het 8 december proces ook een indicatie dat de samenwerking tussen DOE en NDP geen lang leven meer beschoren is.. Ik denk ook dat Bouterse ingeval hij inspeelt op wat hij noemt een constitutionele crisis , hij Brunswijk aan zijn kant wil hebben . Strategisch gezien hoopt hij daardoor van de achterban van Brunswijk ( de marrons) geen gewapende opstand te krijgen zoals tijdens de binnenlandse oorlog


  Maak melding

 4. Brunswijk zou echt als een achterlijk wezen gezien worden, als deze in zou gaan, voor een samenwerking met die moordenaar, alleen maar om zijn vege lijf te kunnen redden, het is duidelijk waarneembaar, dat deze moordenaar begint te knijpen, en paniekerig over begint te komen, door iedereen en alles te proberen voor zijn karretje te spannen, en daar zeker weer figuren intrappen vanwege eigen gewin.
  Nu is juist de tijd aangebroken, met het vonnis voor de boeg, af te rekenen met deze veroordeelde drugsdealer en tevens massamoordenaar en niet te vergeten het plunderen of leegroven van de staatskas, samen met zijn zogenasmde revovrienden.


  Maak melding

 5. Van der San geeft antwoord op een vraag:::::

  Vraag 1: Kan de president rechters ontslaan die een door het DNA goedgekeurde wet naast zich neerleggen en eigenlijk in de stoel van de wetgever gaan zitten?

  Antwoord
  De stelling van uw vraag echter betekent dat een rechter die bewust een dergelijke handeling pleegt die in strijd is met zijn/haar ambtsplicht en bovendien de staatsveiligheid in gevaar brengt, dientengevolge ook uit het ambt moet worden gehaald.

  Lees even de laatste regels eens goed!!!!

  Een ieder maakt zich nu druk met de uitspraak van de rechter. Waarom heeft van der San zich NOOIT druk gemaakt met het feit dat Bouterse NOOIT president mocht worden???>>Men doet zo stoer dat zij geleerden zijn, maar puntje bij paatje, dan gaat alles gelijk om de persoon die men niet durft aan te raken, Bouterse dus!!! De grootste XXXX

  Wie kan mij vertellen wat er met al die geweldige wetten gebeurd?????

  -Ik dacht dat de ouders GEEN schoolgeld meer hoeven te betalen:::::::

  De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Robert Peneux, heeft aangegeven dat materiaalgeld op de scholen wederom aan de ouders zal worden gevraagd, zij het dat het nu om een hoger bedrag zal gaan. De minister gaf aan dat het hier niet om inschrijfgeld gaat.

  Succes Suriname

  ===Brunswijk even nog omkopen om samen te werken====


  Maak melding

 6. Bouterse speelt paniekvoetbal.. kennelijk realiseert hij zich ook dat het ook niet lang meer zal duren dat de 2 overlopers Chitan en Sapoen ook daadwerkelijk het parlement vaarwel gaan moeten zeggen..Als dat gebeurt en Breeveld gaat eruit of wordt eruit gezet , kan hij die 5 zetels van Brunswijk goed gebruiken…Maar zoals Belfort beweert gaat dat niet gebeuren..Maar met deze gasten weet je het nooit..When money talks , bullshit walks…………


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 5 Jaar Bouterse.

  Beste mensen

  Word Suriname nog bestuurd.. of is men bezig met een overlevingsstrategie..(by any means necessary)

  Ik ben benieuwd hoe dit zich zal uitpakken.
  Ik heb nooit de indruk gehad dat bouterse ooit de intentie heeft gahad om het volk te dienen.

  Voor bouterse was het arme Surinams volk enkel een middel om zijn doelen te bereiken.. Zie maar

  beste mensen, met bruinswijk weet je het nooit. hij is meer een ongeleid projectiel. ik ben het absoluut mee eens dat bouterse bruinswijk niet gaat uit nodigen om te vragen hoeveel goud zijn team per dag uit de grond haalt.. er zit meer achter. maar goed Time will tell


  Maak melding

 8. Belfor zegt dat brunswijk zegt dat Bouterse zegt tegen brunswijk: na mi nanga joe vernietig a

  En brunswijk is gehaald met een vliegtuigje!

  Sang dati!

  Dus hij weet het. Hij weet precies waar hij mee bezig is.

  Wat er ook gebeurt op 30 juni; de geest is uit de fles. Het zal gebeuren. Met de ogen van internationaal op Bouterse gevestigd met zijn gefeliciteerd lening gezicht. Denk dat Bouterse nu meer heeft afgebeten dan dat hij kon kauwen.


  Maak melding

 9. Sakasaka bouta brunswijk hah toch geen
  Visie????? Hahaha….. woei go bigie!!!
  Goed dat brunsie niet wil!
  A kondre falliet niemand wil met bouta
  Werken nu!!!!!!


  Maak melding

 10. Forummers, Odi odi.

  Politiek Suriname laveerde zich in justitiële brij!
  Krijgt of heeft DESIDERIUS nu ‘slapeloze nachten’?

  Wij blijven deze zaak in de gaten houden.

  @robinho, @pico & @Ira!
  Hebben jullie het volgende artikel ook gelezen?

  Reactie Gerard Spong op artikel Theo Para
  Bron: starnieuws.com dd. 15-06-2016

  De uitspraken van Eugene van der San, thans directeur bestuurs- en administratieve aangelegenheden van het kabinet van de president, dat de krijgsraad in het 8 december-strafproces een politieke lading hebben, komen regelrecht in strijd met de mensenrechtenverdragen.


  Maak melding

 11. Wat ik niet goed begrijp is dat Bouterse zegt onschuldig te zijn
  en toch niet durft voor de rechter te verschijnen.
  Daar moet hij zijn onschuld bewijzen en niet met een zekere
  Hira in een opgezette show.Deze man heeft met goedkeuring van dit lafhartig volk tot heden zich boven wet en recht kunnen handhaven.Waarschijnlijk verdienen we dit als volk op een dag zullen onze ogen open gaan.Hoelang nog weten we niet.


  Maak melding

 12. @FER. E, ik heb inderdaad naar Theo Para geluisterd en de andere artikelen gelezen.

  Velen in de politiek denken dat zij alleen naar school zijn gegaan. Hun belangen en baas Bouterse beschermen, dit terwijl men weet dat ze goed fout zitten.


  Maak melding

 13. Bouterse zegt dat hij onschuldig is. En alsnog is hij boos op de krijgsraad? Wat ziet Bouterse als onschuldig? Hij was op dat moment ontoerekeningsvatbaar? Leg het uit aan die rechter. Zij is blind zij ziet je niet liegen. Ze zal het wel horen, though!


  Maak melding

 14. Er is in 1980 een coup gepleegd en daarna in 1982 zijn er mensen vermoord en natuurlijk ook daarna de binnenlandse moorden (slachtingen).

  Als ik een brood steel om mijn kinderen te geven en de winkelier doodschiet, wordt ik opgepakt door de politie en voor het gerecht gebracht.

  1. Waarom wordt het de nabestaanden onmogelijk gemaakt
  hun recht te halen?
  2. Waarom is het niet mogelijk DDB voor het gerecht te
  krijgen?
  3. Waarom is er nu plotseling sprake van een
  constitutionele crisis?
  4. Waarom worden nu vanuit het NDP kamp weer allerlei
  suggestieve angstbeelden en dreigementen aan het volk
  voor gelegd?


  Maak melding

 15. Meneer van der SAN, een van de directeuren van het
  Kabinet van de president, beledigt en belastert, namens
  de president van het land, de rechters en de rechterlijke
  macht in Sranang, omdat de HOOFDDVERDACHTE
  van MASSAMOORD op Ons VOLK, een voor hem
  ongunstige wending ziet in het Massamoordstrafproces !

  De futu boys van Desi, zoals vd San, zullen alles in het
  werk stellen om Onze Staat te VERNIETIGEN !

  FINANCIEEL is de regeerder BOUTA er al in geslaagd, ons FAILLIET te laten gaan !

  De wetgevende macht, inclusief de president heeft
  NIETS te vertellen over de Rechterlijke Macht !
  De Rechters zijn ONAFHANKELIJK en SPREKEN
  RECHT, de wetgevers mogen zich, onder andere,
  NIET inlaten met lopende processen !

  Daarom zijn personen als BOUVA, oliedom, en staatsgevaarlijk wanneer zij bij de behandeling van
  de Desi-amnestiewet,
  vrolijk en hardop, en in het openbaar riepen :
  WIJ GAAN DE RECHTERS STOPPEN !!

  De Sranang rechtsstaat is al lange tijd in gevaar door
  intimidaties en bedreigingen van zogenaamde
  revolutionaire” BOEVEN die in Sranang hebben
  geplunderd en gemoord !

  Hopelijk herpakt het Volk zich en wordt Onze
  Rechtsstaat hersteld !

  Misschien kiest Brunsie toch ook voor de Rechtsstaat
  en NIET VOOR NIEUWE MOORDEN en ROVEN VAN
  HET VOLK !!!


  Maak melding

 16. Sommigen stevenen af op regelrechte confrontatie. Wanneer het weeeeeeeeeeeeer gaat bossen in dit land wil ik die smoelwerken van die wrekers niet zien.


  Maak melding

 17. Hahahawoei….. zuiver ugene van der san
  Is foetoeboi van baas moordenaar!
  Ma die aap misikaba ook hoor en die pagla
  Koeta doekhi en kontlikker abdoel!
  Heks simons ook!
  Deze gasten zijn lafaards en horen thuis
  In de dierentuin!
  Punt uit!
  En bouta u moet kost wat kost aftreden!
  Hoelanggggg moet dit volk nog pinaren???
  Heb een beetje respect hoor opa desi!
  Geef toe dat u geen visie hebt!!!!!!


  Maak melding

 18. @Paraman,

  Het gaat niet lukken dit keer met jullie wapens. Benschop is geen schoothond van Bouterse. Hij laat zich niet voor diens karretje spannen.


  Maak melding

 19. Waarom zou iemand het hele land in gevaar willen brengen, alleen maar om een oude gek, die al lang met pensioen moest zijn gegaan, die menselijkerwijs gesproken, met zijn rookverslaving en falende nieren, nog niet eens 10 jaar en waarschijnlijk minder dan 5 jaar te leven heeft?


  Maak melding

 20. “…om er voor te zorgen, dat onze rechtstaat een rechtstaat is waar elke Surinaamse burger er op kan reken”

  Bouva in interveiuw met Brandpunt Dinsdag 14 Juni 2016


  Maak melding

 21. Desi heeft door WANBELEID en CORRUPTIE, Sranang FAILLIET gemaakt ! En is nu gelokt en opgesloten in het
  IMF-CIA-Hok !

  Desi kan niet meer dan SPARTELEN, de opgelegde
  IMF-eisen zijn VERNIETIGEND voor het Volk !
  Vandaar de openlijke DREIGEMENTEN vanuit het
  Kabinet vd president en van de journalist/publicist de
  heer Sandew Hira !

  Het VOLK wordt tot op het bot, GERIPT, op basis van de eisen van het IMF en de DICTATOR GEEFT EEN
  FEEST MET PARTIJGENOTEN !

  BEIDEN (vd San en Hira), zijn GEEN specialist in Staatsrechtelijke, noch in Strafrechtelijke aangelegenheden !

  BEIDEN BEDREIGEN het Volk met repercussies
  omdat er binnenkort een Strafeis komt, gevolgd door een Einduitspraak, in het MASSAMOORDPROCES.
  HUN Desi is de HOOFDVERDACHTE in deze massamoordzaak !

  Vandaar de beledigingen aan het adres van de KRIJGSRAAD en het inboezemen van ANGST bij en het INTIMIDEREN van het Volk !

  Sranang Volk, STRIJDT VOOR UW RECHTSSTAAT
  EN VOOR UW ONAFHANKELIJKE RECHTERS !

  DE PLEGERS van de MASSAMOORD OP ONGEWAPENDE EN ONSCHULDIGE BURGERS MOETEN WORDEN BESTRAFT !!!!!


  Maak melding

 22. Bouta moet net saddam hoesein of gadaffi aan zijn einde komem!
  Door bouta te doen is su nu falliet en
  Pinaren de mensen wreed!
  Wanbeleid corruptie geldverspilling en
  Niet te vergeten zijn verkiezingscampagne
  Heeft hy met staatsgelden gefinancieerd
  Of dat niet genoeg is heeft dombo bouta
  Geld 4 en 500 v staat verdeeld alleen om de verkiezing te winnen wat ook is gebeurt!
  En nu komt het….. die mpp kan het land
  Niet besturen! Moni no de!!!!!!
  Volk heeft gelijk pe a moni de?????
  Wang bigie deel de na zwitzerse bangie tapoe rekening foe boefdraad nanga a mang sa we karie killer moordenaar!
  Me barrr joe moro stront ey doro!!!!!


  Maak melding

 23. @ dre

  boterse mag de hele dag zeggen dat hij onschuldig is.
  ik geloof hem direkt als hij zegt dat 16 mannen zonder noemenswaardige militaire training en zonder wapens de moed hadden om een coup te plegen.
  ik zie die mannen in gedachten al met hun katapult de kazerne aanvallen.
  16 man tegen 1000 militairen.

  boterse had lonnie weken geleden al gevraagd om deel te nemen aan de coalitie .
  lonnie moest er nog een nachtje over slapen.
  lonnie weet dat de ndp bestaat zolang boterse nog leeft .
  mocht lonnie deel nemen aan de coalitie , dan zal hem dat vroeg of laat zeer duur komen te staan.
  lonnie heeft echter nog een appel te schillen met boterse en de tijd is nu rijp om dat appeltje te schillen.

  de floppo zal natuurlijk hopen dat lonnie niet zal ingaan op het aanbod van boterse.
  de floppo hoopt dat ze de achterban van lonnie kan inzetten als ze boterse met geweld willen verjagen.
  nadat de creolen het uitgevochten hebben zullen de vhpers zich weer presenteren als het alternatief.

  de start van plan b van boterse is al gelanceerd.
  men speelt de racistische kaart , complot van de vhp tegen de ndp.
  alle beslissingen van de rechters zijn politiek gemotiveerd .
  de witte man steunt de vhp en schrijft het scenario voor de vhp….enz
  men zal als het mis dreigt te gaan gewelddadig optreden tegen de vhp.
  lonni zal zijn handen nergens aan branden zodat de ndp vrij spel heeft.
  sandew hira lichte al een tip van de sluier op in zijn column.
  je moet wel tussen de regels door lezen om te begrijpen wat hij bedoelt.
  de arrestatie van dino , meriba , onderzoek schaduw , de laatste ontwikkelingen omtrent de rechtszaak tegen boterse enz dragen de vingerafdrukken van santhokkie.
  als je een ndper zou zijn. dan zou je bijna kunnen zeggen dat de vhp bezig is met een coup te plegen.


  Maak melding

 24. De Amnestiewet laat de daders van de moorden van 8 december 1982 op 15 opposanten van het toenmalige regime vrijuit gaan. Ze verschoont ook de daders van de Tamanredjomoorden van maart 1987, waarbij 3 politiemannen ernstig mishandeld en daarna vermoord zijn. Hetzelfde geldt voor de moord op politie-inspecteur Herman Gooding op 5 augustus 1990, die bezig was met het onderzoek naar de Moiwana moorden op meer dan 40 mannen, vrouwen en kinderen. En men geeft amnestie voor de moord op Piko Sabajo en 3 andere jonge mannen, die in februari 1990 in voorarrest waren bij de Militaire Politie. Zo een wet hoort niet thuis in een Rechtsstaat. Machthebbers hebben helaas de neiging om het Staatsapparaat te misbruiken voor hun eigen belang en voor groepsbelangen. Dat blijkt niet alleen uit de Amnestiewet, maar ook uit de vele grove corruptieschandalen waar nauwelijks tegen opgetreden wordt. Bepaalde wetgeving wordt heel bewust tegengehouden en machthebbers beschermen zichzelf en hun vrienden tegen vervolging.

  Lezen jullie het artikel van professor Schalkwijk. Dan wordt het duidelijk dat er helemaal geen constitutionele crisis in Suriname bestaat. Wel een persoonlijke crisis. En dat we in het parlement een hoop volksverlakkers aan het acteren zijn. Mensen die vervolgd zou moeten worden die de amnestiewet hebben laten aannemen. Mensen die aan de grondwet trouw hebben gezworen en tegelijkertijd de grondwet hebben verkracht. Dat zijn nu de misdadigers die het land richting dit crisis hebben gemanoeuvreerd. Hoop dat in de contemporaine geschiedschrijving, de geschiedschrijving na de periode Bouterse dit allemaal expliciet op schrift wordt gesteld. Dit ter lering en waarschuwing aan het nageslacht, wat er gebeurt als men het recht verkracht om het ten eigen bate aan te wenden zoals Bouterse dat heeft gedaan.


  Maak melding

 25. Politieke veranderingen op komst.
  Wie is niet te vertrouwen in de politiek.
  Welke mensen komen voor eigenbelang ipv landsbelang.
  Zal Suriname over 22 jaar beter worden dan nu.
  Ik zie Suriname binnen 22 jaar niet vooruit gaan met welke regering dan ook.
  De problemen stapelen zich op en iedereen kijkt hoe ze hun eigen zaken veilig kunnen stellen.
  Nu is het een enorme kans voor de oppositie om massameeting te organiseren en hun eigen achterban te motiveren.
  Maar iedereen denkt als ik mijn parlementaire salaris maar ieder mnd krijg dan is het oke.


  Maak melding

 26. Hoop ook dat Brunswijk zich zelf in een beter licht laat zien.Hij heeft veel voor zich zelf bereikt.Een jongen uit het binnenland nu stinkend rijk.Zal hij nu de belangen van het Surinaamse volk voorop stellen?..En gaan voor het Recht!!…Hoop dat hij content is..en nu het juiste doet.


  Maak melding

 27. Aan Robinho,

  Pinas is ook likker, belangrijke vragen stelt hij niet aan de NDP zakkenvullers.

  Aan de oppositie stelt hij diepgaande vragen.

  Een journalist die met een pet op vragen aan parlementsleden is ongepast en heel erg onbeschoft daar het hele volk mee kijkt. Dit zou je nooit in een beschaafd land zien gebeuren.


  Maak melding

 28. Hoop ook dat Brunswijk zich zelf in een beter licht laat zien.Hij heeft veel voor zich zelf bereikt.Een jongen uit het binnenland nu stinkend rijk.Zal hij nu de belangen van het Surinaamse volk voorop stellen?..En gaan voor het Recht!!..Hoop dat hij content is ..genoeg heeft vergaard en nu het juiste doet..


  Maak melding

 29. De “rechtstaat barbaren” van de NDP en hier op WKN zullen het stuk van professor Schalkwijk ongetwijfeld kwalificeren als ” front retoriek” . Immers, het maakt deze barbaren niet uit hoe deskundig of welke academische graad iemand ook heeft; als je vindt dat de krijgsraad gelijk heeft ben je “met politiek bezig”. Als je meegaat in hun “grondwetschending” dan zit je goed. “Bouterse heeft volgens deze meelopers het patent op het gelijk en de waarheid”…………………………….
  Het stuk van de professor is niet voor meerdere uitleg vatbaar. Ik heb eerder gepost dat alle parlementariers die voor de amnestiewet hebben gestemd ooit ( indien strafrechtelijk mogelijk) hiervoor vervolgd zouden moeten worden.
  Daarnaast poste ik ooit ook dat “alles wat Hitler vroeger gedaan heeft legaal was” .Ik breng dit niet in herinnering om de indruk te wekken dat ik mijn kennis kan meten met die van de professor, ( ik zou willen dat dat zo was) maar om de realiteit te duiden.
  Figuren als Sandew Hira, die pannenkoek van een van der San en alle anderen die de beslissing van de krijgsraad bekritiseren en willen tegenhouden proberen het volk voor de zoveelste maal te misleiden. Irvin Kanhai ziet de bui al hangen en heeft zijn client Bouterse al laten weten dat wat hem betreft voor wat betreft de strafeis en uitspraak vd krijgsraad , zijn rol is uitgespeeld..Hij kan wel in beroep gaan als er een vonnis is uitgesproken , maar andere ingrepen die eventueel gepleegd kunnen worden om een strafeis en vonnis te blokkeren laat hij aan de regering over..Bouterse heeft in dat geval maar 1 optie en dat is de noodtoestand afkondigen , waarbij hij de krijgsraad buitenspel zet en dus defacto wederom een coup pleegt.
  In dit licht zie ik ook de ( mislukte) toenadering met Brunswijk.. Hij is bang voor Brunswijk en heeft die liever aan zijn kant voor het geval hij de krijgsraad buitenspel zet.
  Ik hoop dat Amerika en Nederland,die prominente leden zijn van het IMF hun invloed aanwenden om Bouterse erop te wijzen dat indien hij de rechtstaat ( wederom) schendt , het IMF de steun intrekt..Ze zouden als voorwaarde voor verdere samenwerking kunnen stellen dat hij in ieder geval de uitspraak respecteert..De ten uitvoerlegging vd straf is een verhaal apart …….
  Jorkasoepoe……!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. @Journaal ethicus..ik vind Pinas gewoon geen goede journalist/interviewer..Onlangs interviewde hij Melvin Bouva..die stak een onsamenhangend verhaal af over de rechtstaat en kwam daar gewoon mee weg bij Pinas..Jammer dat de journalisten die goede kritische stukken schrijven over beide kampen( coalitie en oppositie) niet degenen zijn die de politici interviewen voor radio en Tv..


  Maak melding

 31. Wat Bouterse zegt is juist ze hebben samen Suriname vernietigd.Bouterse/Brunswijk en Somohardjo hebben 5 jaren geregeerd en hebben en puinhoop ervan gemaakt.Ook de amnestie wet hebben ze samen verkracht.Suriname komt noot meer vooruit zo lang wij zulke leiders hebben punt uit.Ze verrijken zichzelf ten kosten van alles in Suriname. Ik ben geen politiek figuur maar kan wel logisch denken want ik heb economische kennis en verstand van zaken hoe een land bestuur moet worden niet met wapens en geweld.Je kan een staatsgreep plegen maar dan moet je verstand van zaken hebben hoe je het land gaat besturen.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 32. De krijgsraad in Suriname is een deel van Bouterse en komt uit de militaire doos.Die gast hebben geen verstand van zaken wel van wapens.Het zijn domkoppen die geen enkele rechtszaken kunnen behandelen.Ik lacht mij rot als ik zulke grappenmakers ziet.Ik vind het zelf belachelijk.In het buitenland lachen ze Suriname uit.De krijgsraad zijn achtervolgers van Bouterse en die hebben geen visie.Bouterse is de machtigste man van Suriname en heeft alle wapens en daarom zijn ze zo bang want hij kan die weer gebruiken als in 1982.Dat is mijn waarschuwing.


  Maak melding

 33. Ik hoop dat bij het eerstvolgende interview met Brunswijk, aan hem gevraagd wordt of het waar is dat Bouterse dat gezegd heeft tegen hem…De volgende stap zou moeten zijn om Bouterse met die vraag te confronteren..Pinas zou van zijn bazen van apintie ( die overigens anti Bouterse zijn) op zijn flikker moeten krijgen..


  Maak melding

 34. Als het niet lukt koning crimineel aachter slot en grendel te plaatsen vanwege ondoelmatige constructie van het nationale constitutionele hof, dan probeert op internationaal vlak hem te vervolgen vanwege de massa moorden te moiwana, door hem gepleegd. Dat is toch genocide!
  Dan mag hij zich aansluiten in het lijstje van het internationaal gerecht hof te den haag. De zg. VN tribunaal.
  Jammerlijk is dat de burgerlijke registratie in het binnenland zo chaotisch georganiseerd is, dat mensen zelf niet weten hoe zij heten. Dat is echt waar!
  De nabestaanden kennen de wetten van het land minder of helemaal niet, aangezien wij in suriname te maken hebben met eeen jonge kust- en oude kustvlakte regels.
  Dat weet heel weinig onder ons. Het nl zodat mondelinge wetten gelden bij het traditionele gezag.
  Persoonlijk is het een chaotisch anarchistisch land…
  dat gevoel hebben we dus niet, slechts de effecten ervan xien we dus…


  Maak melding

 35. Journalisten in Suriname zijn een joke. Ze doen geen enkel research, gaan slecht voorbereid een gesprek, laten zich overbluffen door hun gesprekspartner en stellen totaal geen kritische vragen.

  Elke schoolkrant in Nederland van de basisschool heeft betere redacteuren.


  Maak melding

 36. =Wat mijn opvalt bij sommige Surinamers is het volgende::: Velen hebben gestudeerd doen hun best om op te vallen met hun kennis, maar o wee, als iemand hen betrapt dat zij verkeerd bezig zijn of een verkeerde uitspraak doen.
  Wat gebeurd er dan???, die arrogantie komt dan naar boven dan reageert men niet meer “professioneel”, maar men wordt zo arrogant dat men soms vergeten is welke scholing zij gevolgd hebben.

  Een voorbeeld hiervan is van der San en ook nog vele andere als Kanhai.

  Lees hier maar een stukje tekst van wat ik wil vertellen over die arrogantie::::::let op de woorden die gebruikt worden als het men niet zint. Hoe professioneel ben je dan eigenlijk?????

  -Als buitenstaander en liefst als vreemdeling neem jij één, twee, drie de vrijheid om ongenuanceerd te spreken over het proces in Suriname, waarbij je geen moment voorbij laat gaan om ook de President van het land te schofferen. Waar haal jij die brutaliteit vandaan om te stellen dat Van der San zich moet onthouden van publieke uitlatingen die in jouw ogen afbreuk kunnen doen aan een eerlijk proces. Jij hebt je hele leven lang rechters (de goedgelovige witte mannen) middels valse getuigenissen bedonderd en op een dwaalspoor gezet en ‘vreet’ je uit de pot van de onderwereld.


  Maak melding

 37. @Roberto

  Baas Bouterse zit al achter slot. Hij draait nu rondjes in zijn eigen hoofd omdat nu alles nog eens goed uitgeplozen wordt en duidelijk wordt dat niemand hem meer kan beschermen.

  Hij kan blaffen wat hij wil prof Schalkwijk, Gerard Spong en Theo Para hebben alles wat er aan de wetteloosheid en nietigheid van de Amnestie wet 2012 heel duidelijk geëtaleerd.
  Als hij een vinger uit steekt naar de gerechtelijke macht of zich weer inmengt plecht hij ook voor het IMF een staatsgreep en vernietigd hij de rechtsstaat en wordt de animo om te lenen zeer sterk verminderd.

  Ondertussen zal hij voor 30 juni nog SRD 270.000.000 roodstand (monetaire financiering) bij de Centrale Bank van Suriname moeten weg werken om niet voor het eerste IMF tentamen te zaken.

  Baas Bouterse moet als een circus hond trucjes dien die hij niet meer beheerst en zit nu opgesloten in zijn hok te grommen naar zijn vrienden die hij niet meer kunnen redden.


  Maak melding

 38. Volgens deze k@ HYPOKRIET heeft Brunswijk niet gedood?

  manu

  Brunswijk zou echt als een achterlijk wezen gezien worden, als deze in zou gaan, voor een samenwerking met die moordenaar, alleen maar om zijn vege lijf te kunnen redden, het is duidelijk waarneembaar, dat deze moordenaar begint te knijpen, en paniekerig over begint te komen, door iedereen en alles te proberen voor zijn karretje te spannen, en daar zeker weer figuren intrappen vanwege eigen gewin.
  Nu is juist de tijd aangebroken, met het vonnis voor de boeg, af te rekenen met deze veroordeelde drugsdealer en tevens massamoordenaar en niet te vergeten het plunderen of leegroven van de staatskas, samen met zijn zogenasmde revovrienden.


  Maak melding

 39. @ Paraman,

  Als je een moordenaar bent, in dit geval Brunswijk, moet je dan je collegamoordenaar Bouterse de hand reiken, om hem uit zijn benarde situatie te halen?


  Maak melding

 40. @Paraman
  Volgens deze k@ HYPOKRIET heeft Brunswijk niet gedood?…..”

  Nergens in manu zijn betoog leest ik dat hij stelt dat Brunswijk geen moorden heeft gepleegd…gewoon weer stemmingmakerij van je….ofwel misleiding…


  Maak melding

 41. @NDP-geindoctrineerden

  Ondanks de dagelijkse via de radio verspreide
  VALSE indoctrinatie-NDP-berichten, even de
  FEITEN :

  I. Van de Gewapende personen, die met elkaar in gevechten
  waren verwikkeld, tijdens de zogenoemde binnenlandse oorlog, zijn een aantal ook gesneuveld ! Deze doden vallen
  evenzeer te betreuren !

  II. Personen in de stad Paramaribo zijn, zonder dat er
  sprake was van strijd, laatstaan gewapende strijd of
  oorlog, uit hun huizen gesleurd door personen die zeiden
  te behoren tot het nationale leger.

  Deze ONGEWAPENDE en ONSCHULDIGE BURGERS
  zijn vervolgens GEMARTELD/GEFOLTERD en daarna via een KOGELREGEN VERMOORD !
  Dit noemen de Surinamers de 8 DECEMBER-MASSAMOORD OP ONSCHULDIGEN !

  De MOORDEN/DODEN onder punt I. en II. zijn van een verschillende categorie.

  De strijders onder categorie I. waren een gewapende strijd aangegaan, wetende dat men het risico liep te sneuvelen.

  De burgersslachtoffers van categorie II. waren niet in een gewapende strijd ! Zij zijn door gewapende militanten,
  die zich zich als Surinaams leger beschouwden,
  IN KOELEN BLOEDE VERMOORD !

  De militanten hebben in koel overleg, in een vergadering
  met enkele bevriende politici een LIJST samengesteld, waarop de te VERMOORDEN ONGEWAPENDE en ONSCHULDIGE BURGERS/LANDGENOTEN
  werden vermeld !

  PS : Er moet nog onderzoek komen naar het opzettelijk
  doden van ongewapende burgers in het dorp MOIWANA
  door personen die toendertijd tot het Surinaams leger
  zeiden te behoren.

  Dus…NDPers kom niet met ONZIN-VERGELIJKINGEN
  tussen slachtoffers !!


  Maak melding

 42. Zo gaat het in Suriname daar is alles mogelijk ook de rechtelijke macht heeft niets te vertellen.Bouterse bepaald alles die domkop die geen verstand heeft van niets om een land te besturen.Al zijn aanhang zijn net zo dom als hij zelf.Ze verrijken zichzelf ten kosten van alles.Ik ben Surinamer maar vindt dat het land achteruit gaat.Ik ben niet aan een partij verbonden maar vindt dat het vanaf 1980 niet goed is gegaan na die machtsovername.Het is slechter geworden want de verrijking heeft plaats gevonden zodat het land failliet is gegaan.Waar is die reserves gebleven meneer Bouterse als staatshoofd moet je het kunnen verantwoorden aan het volk.In het buitenland lachen ze ons als Land uit.


  Maak melding

 43. Even een email naar al de OAS staatshoofden sturen, mijn eerdere email naar Brazil werkten heel goed met hulp van Amnestie International Brazilie zet bouta geen poot meer in Brazilie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES