donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamsche Waterleiding Maatschappij nog krap

Surinaamsche Waterleiding Maatschappij nog krap

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 jun – De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, blijft voorlopig nog krap bij kas. Weliswaar is de afgelopen maanden meer binnen gekomen, dankzij de aanpassing van tarieven. Ook is flink bezuinigd.

Het nieuwe management onder leiding van Marlon Oosterling heeft geknipt in de uitgaven. Onder meer is het privé gebruik van dienstvoertuigen stopgezet. De verbruikstarieven zijn aangepast met zestig procent. Toch heeft het bedrijf het nog moeilijk in financieel opzicht. “Ik zeg niet dat wij, ondanks de tariefverhoging nog verlieslatend zijn, maar het dekt niet”, zegt Oosterling tegenover de Ware Tijd.

Anders dan bij de energievoorziening, vallen de verhogingen niet al te vet uit. Je hoort consumenten dan ook veel minder klagen over de aanpassingen bij de watertarieven. Voor het bedrijf pakt het niet gunstig uit, daar de inkomsten niet aanmerkelijk toenemen. “Als je nagaat dat meeste huishoudens twintig Surinaamse dollar (ongeveer twee euro) per maand betalen, wordt er niet genoeg verdiend”, aldus Oosterling.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Astaman, Oosterling wordt, als hij anders zou beweren, direct besprongen door een paarse ezel dekhengst, het is dus begrijpelijk dat hij met zo’n dreiging in gedachten onzin uitkraamt.


  Maak melding

 2. Onder meer is het privé gebruik van dienstvoertuigen stopgezet.

  Deze vorm van kosten drukken heeft nagenoeg geen enkele werking in hetgeen SWM wil bewerkstelligen.
  Wat zullen de kosten van een auto zijn die privé ook mee word gereden?
  auto rijdt 1 op 8 en zeg maar gemiddeld 12.000 km privé dus bedragen de benzine kosten 1.500 liter x 5 SRD = 7.500 SRD, 1 grote onderhoudsbeurt en vervangen van versleten onderdelen en banden stel 2.500 SRD samen 10.000 SRD dus de kostprijs bedraagt 0,50 SRD per privé km.
  Er word met 40 auto’s privé gereden dus levert de bezuinigingsactie 400.000 SRD op.
  De directeur krijgt 25.000 SRD per maand en 15 maanden per jaar. Zowaar een kostenpost van 375.000 SRD per jaar verhoogd met de zaakauto is at dus op jaarbasis 385.000 SRD per jaar dit exclusief de emolumenten zoals telefoon etc. dan hebben wij nog niet gesproken over de top want het SWM heeft een grote toplaag en een smalle arbeiderslaag.

  Ik zou dus eerst trachten 25% aan salaris aan de top minder uit te betalen te beginnen bij de directeur, levert gelijk dus circa 100.000 SRD op


  Maak melding

 3. @Bigi Sma

  [Ik zou dus eerst trachten 25% aan salaris aan de top minder uit te betalen te beginnen bij de directeur, levert gelijk dus circa 100.000 SRD op]

  Ben benieuwd hoeveel mensen hier 25% salaris zouden inleveren als dat aan ze gevraagd zou worden. Ik denk niemand. Dus waarom wel aan anderen vragen.


  Maak melding

 4. Wie bij de overheid heeft nog geld???

  Combé Markt wacht nog steeds op geld van de overheid voor al die producten die geleverd zijn.

  =Combé Markt (CM) heeft nog een aanzienlijk bedrag tegoed bij de overheid. De directeur van Combé Markt, Kries Kalipdewsing, bevestigt in een gesprek met De West dat hij nog niet is betaald voor tal van geleverde goederen waarmee hij de Staat eerder heeft geholpen.

  ==Wie geloof deze regering nog???? O ja, Misiekaba, Abdoel en nog veel meer, omdat hun zakken gevuld worden!!!!


  Maak melding

 5. Als je een bedrijf winstgevend wil maken dan moet je ook durven om te sanieren bij het personeel en ook meer gebruik maken van automatisch incasso, hierdoor kan je heel wat kantoortjes sluiten.

  De politiek heeft helemaal niet over de sanering van ambtenaren, terwijl hierdoor kan surinaamse economische beter gaan.


  Maak melding

 6. De Surinamers moeten nog wennen aan de transitie die nu aan de gang is in het land, maar op den duur zullen ze het leren en accepteren.
  Wie herinnert zich de puinhopen in de stad van 15 a 10 jaar terug nog ? Overal werd er afval gesmeten of vuil gedumpt maar nu is er heel veel veranderd.

  Ergo, de Suri’s kunnen het wel leren maar het heeft effe wat tijd nodig.
  Ik kwam op dit idee toen ik naar de volgende youtube stream keek enkele dagen terug, en na lange tijd werd ik weer een beetje trots op de Suri’s.

  Real goes to Suriname Part 1 – Skeldon to Paramaribo.

  https://www.youtube.com/watch?v=mvzYlzGl8NA

  Mensen checken jullie deze stream van ca een half uur en dan zal je merken dat de mentaliteit van de Suri’s verandert.

  Check it out en hoor ik de reacties tzt wel.


  Maak melding

 7. Laat bouta aka alibaba met dat gestolen
  Geld wat hy heeft op zwiterse bank halen
  En swm en ebs betalen dan hoeft niemand
  Meer te klagen!!!!!!
  Bouta steelt samen met boefdraad aka schoonzoon op hooooooog niveau. Iem sabie
  Dom volk!!!! Ik weet niet wanneer jullie
  Ogen open gaat!!!!!!!


  Maak melding

 8. Geen 1 bedrijf kan nu goed draaien
  Want j gaat dood om stroom en water
  Te betalen!
  Alleen dilip sardjoe gaat niet dood!
  De rest alla malla ey ka soso paarse
  Schijt!!!!! Foe baas!
  Nog 5 hahaha….. domste grap ooit!


  Maak melding

 9. Als het aan de vhp panitjor ligt gaat hij in protest tegen deze in zijn ogen absurde verhoging van 20 srd naar wellicht meer, omgerekend 2euro per maand en nog bezuinigen en fur watra fu tra sma.

  Deze vhp lid die ik het best wil omschrijven in dierlijke vorm; waterrat; Is werkelijk een aanwinst voor zijn party. Hij geeft aan hoe eerlijk en integer hij Is naar de samenleving door zijn buizen illegaal te vergroten opdat hij optimale waterdruk geniet.

  En daarna op straat roept; er Is geen water er Is geen water!
  tevens nog in de party durft te zitten zonder schaamte. Waarschijnlijk doordat de vhp dit soort achterbakse, diefig gedrag ondersteund walgelijk.


  Maak melding

 10. Veel arm verworden paarse zombies baden in paarse tokotoko gotro watra vol van armoe. Die oerdomme paarse stommelingen verdienen het om door hun paarse onberechte misdadige lijder en roversbende beroofd te worden en de megaschulden die ze maken af te betalen. Ze hebben de lijder en zijn bende en zijn valse profeten, gewild en gekregen die hen paars zullen doen lijden. Hun lijder en zijn bende verrijken zich dagelijks op kosten van land en volk.


  Maak melding

 11. @ Paul
  Ben benieuwd hoeveel mensen hier 25% salaris zouden inleveren als dat aan ze gevraagd zou worden. Ik denk niemand. Dus waarom wel aan anderen vragen.

  Ik zou het als aandeelhouder niet vragen maar eerder gebieden door geen mensen aan te nemen die 15x hun maandsalaris toucheren van maar liefst 25.000 SRD, EBS 35.000 SRD.
  Het overgrote deel van de SWM heeft een salaris die nauwelijks de 3.000 SRD raakt of overstijgt.

  Met 25.000 SRD per maand kun je ook je eigen auto betalen. Het overgrote deel van de werknemers in Suriname moeten het doen met minder dan 3.000 SRD per maand.
  Goh, daar hoef je niet te zijn afgestudeerd in economische wetenschappen aan de Universiteit de KOM om dit te weten te komen.


  Maak melding

 12. @Paco

  Elke Surinaamse burger zou een claim moeten indienen bij SWM tegen wanprestatie…niet geleverde diensten die contractueel zijn afgesproken. Kijken wat onze rechtstaat hierover te zeggen heeft….

  Ik stoor mij elke keer weer aan het feit dat zo’n mooi land de vernieling in wordt geholpen door een stelletje eeneiige hersenen.


  Maak melding

 13. Mensen let wel op je meterstand!!

  Je wordt gewoonweg ter plaatse uitgeneukt door de nuts bedrijven!! kijk goed uit wat je moet betalen door je meterstand goed in de gaten te houden.

  Ik heb dat zelf ervaren!! Ik heb met veel moeite mijn ten onrechte betaalde centen, wel SRD 482,28 gerestitueerd gekregen!! na een heftige gesprek!! Mijn laatste vraag aan hen was, wat zou met dat gebeuren als ik niet er achter had gezeten?? toen begon hij te lachen, ik vroeg, waarom lacht u? hij zei ik lach niet!! ik zei, maar wat bent u dan aan het doen want ik zie u uw tanden aan het pieren is letterlijk! alleen wist ik niet of het toe of uitlachen was!! Ik zei; na so fu fur mang oeng deh!! als het aan mij lag, zou ik hem mijn stront laten vreten, maar je had daar de gards!!

  Mensen! het zijn gewoonweg de Hyena’s wier de lijken ook kunnen opvreten!! let dus goed op!! laat je niet pakken!! Kijk ook of je een goed werkende meter hebt!! Vaak plaatsen zij een rommel meter voor je die twee keer sneller draait!!


  Maak melding

 14. @@@Roy!! automatische incasso??? heb je mijn posting gelezen?? neen zeker? Als je geen goede controle over hebt, ben je de beste man voor hun, om je uit te laten naaien of kleden. wat gaan de analfabeten doen?? mi mang!! a nuts bedrijf sa bretie moro, want yu n’abi controle! en dati ding e wani!! heb zelf ervaren!!! Nogmaals het zijn Hyena’s!!!
  Sterker nog!! ze dreigen met name de oudjes om afsluiting als zij niet op tijd betalen. Door vele angst gaan deze zwakkeren toch uiteindelijk over tot betaling!! en… daar is KASSA!!!!!!


  Maak melding

 15. Ai baja bouta doet met su hoor!
  Dan ebs dan swm dan binnenkort benzine
  Omhoog!
  Ik ben echt moe v alles!!!!
  Bouta mie mang go go go please!!!!


  Maak melding

 16. Een ezel stoot zich niet 2 keer tegen
  Dezelfde steen!
  Ik denk dat toch vele die op ndp gestemd
  Hebben e les hebben geleerd!
  Want ze pinaren vreselijk nu!
  Dit is slechts het begin!
  Dit alles komt door wanbeleid v bouta en
  Populistische beloftes!!!!
  Bouta djompo bosje brug.
  Da zijn we verlost!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES