Krishna Mathoera vindt Surinaams parlement te stil

41

PARAMARIBO, 16 jun – Het is veel te stil in en rond het parlement. Dit stelt parlementariër Krishna Mathoera (VHP). Van het ‘hoogste college van staat’, de ‘volksvertegenwoordiging’, mag toch wel anders worden verwacht. Dit zeker in en tijd van crisis en allerlei pijnpunten.

Dat de samenleving het niet makkelijk heeft blijkt uit zoveel. Criminaliteit, prijs- en tariefverhogingen en de wisselkoersen zouden hoog op de agenda moeten. Het gebeurt maar niet. “Niet vergaderen betekent dat het volk geen enkel instrument heeft om de problemen, waarmee zij zit, naar voren te brengen”, zegt Mathoera tegenover Dagblad Suriname. Het crisisplan van de regering wordt niet behandeld.

De indruk onstaat steeds meer dat er opzet in het spel is. “Het belang is dan niet zo zeer de ontwikkeling van het land, maar het verbergen van zaken. In een democratische rechtstaat moet het debat in het parlement gevoerd worden. Dat wij in een crisis zijn, is al een punt, maar wij moeten uit die crisis komen”, aldus Mathoera. Daar is vooral voor nodig dat het parlement haar werk doet en de regering tot de orde roept.


41 REACTIES

 1. Dat is toch mooi mevrouw Mathoera, U en de VHP mogen het woord non stop voeren. Ga persconferenties geven in alle steden, districten, scholen, hoe bar slecht het gaat in Suriname, waarom alles duurder is geworden en waarom de president en zijn 40 staatsadviseurs in club santo thuis horen. Maar AUB laat Jogi thuis.


  Maak melding

 2. Vergaderen met de visielozen geeft alleen hoofdpijn en brengt geen oplossing. Dus wees blij mathoera. Ze zijn met het plannen hoe ze gaan vluchten met al het geroofd geld. Mathoera, je moet land in om de mensen te helpen. Zoek fin. bronnen etc etc


  Maak melding

 3. Mevrouw Mathoera toch,
  U weet net als ik dat de Surinaamse politici geld willen verdienen zonder te werken. Problemen aankaarten is werken en dat willen ze niet. Het wordt dus tijd dat wij minimale kwaliteitseisen gaan stellen voor onze toekomstige politici. Wordt er gewerkt dan moeten ze herkozen worden. Zo niet dan moeten ze als sanctie niet herkozen worden. De hele Surinaamse politiek vind ik persoonlijk een enorme chaos.


  Maak melding

 4. Waarom aan dagblad Suriname.Waarom niet DDB confronteren,de coalitie met het wanbeleid.Toen DDB en consorten bezig waren het land te ruïneren waar waren al deze mensen.Toen het voorstel op tafel kwam zijn vrouw”firts lady” een minister salaris te geven…waar waren al deze mensen.NIEMAND kwam op voor het volksbelang..Anders stond Suriname er nu niet zo voor.Maar dit is Suriname ..zodra we denken dat de verkiezing aanstaande zijn…hebben we veeeeeel te vertellen..


  Maak melding

 5. Het is zoals je zegt…ze moeten afgestraft worden.Als een lid over de schreef gaat en er worden geen sancties opgelegd dan wordt de hele partij erop afgerekend.De vriendjes politiek moet stoppen..Dat is in handen van de Surinaamse bevolking.. maar wat doen zij..Ze bedrijven ook stinkende politiek..daarom is het in Suriname nu
  zo gesteld.Omdat niemand een ander publiekelijk ergens op aanspreekt..ze hebben zelfs boter op hun kop…of zien uit naar hun beloning.


  Maak melding

 6. Crises ? Waarom durft deze mevrouw de problemen niet gewoon te benoemen. Er is geen sprake van crises. We hebben het over bestuurlijk falen en diefstal.


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 5 Jaar Bouterse.

  Beste mensen..

  wie zich zelf slechte dag wilt bezorgen hoef er niet veel voor te doen.. volg maar de surinamse politiek,
  heb je gelijk een kater.

  Voor De NDP Is CORRUPTIE..Wanbeleid.. falenbestuur.. Een RELIGIE En die Wordt Gepredikt Door De Heer MISIKABA Beste Mensen


  Maak melding

 8. @Alibaba ha ha en die zwarten verkopen hun eigen mensen voor kraaltjes en spiegels. Die zwarten worden overal uitgekotst omdat ze graag parasiteren en te lui zijn om uit hun ogen te kijken. Hindoestanen weten tenminste wat werken inhoudt en zelden zal je een Hindoestaan zien die van een zwarte afhankelijk is. Ik heb liever een Hindoe als buur dan een zwarte. Sylvana Simons heeft het goed verwoord. Zwarten zijn inferieur, ongemanierd en gewelddadig en lui.


  Maak melding

 9. MASRA YAHWEH,de OPPERRECHTER zal oordelen de levenden en de doden,voor hun woorden en daden….zonder vriendjepolitiek en zonder aanziens des persoon .


  Maak melding

 10. Ray, muil en Henkes hebben ook op deze site geroepen dat ze zich schamen om een creool te zijn.
  Want Creolen zijn lui en als je overal in de wereld kijk dan zie je dat ze liegen bedriegen en stelen.
  Vaak weten de kinderen niet wie de Vader is en de Moeder nog minder.
  Kijk maar naar Suriname Saramacca waar een 17 jarige is doodgeschoten .
  Gelukkig dat de man en vrouw die hard werken in de landbouw niet thuis waren.
  Ik weet niet als dat Creolen een vervloekt volk is zoals door deze heren beweren.
  Ik denk dat het met opvoeding te maken heeft.
  Maar 60 jaar later stelen en plunderen de creolen nog steeds.
  Let wel deze mening deel ik niet .


  Maak melding

 11. Praten,praten en alleen naar praten.Jullie allemaal zijn domme ezels.Jullie durven niet voor de bevolking op te komen.En zo blijven Jullie doormodderen.


  Maak melding

 12. Alibaba. Hun uiterlijk ziet uit als een hindoestaan, maar feitelijk zijn ze kafries/niggers. Kijk naar kanhai, alibux, de overloper voor de onafhankelijkheid, hindorie. Allemaal kafries


  Maak melding

 13. Veel hebben uit onvrede gestemd op NDP. Omdat hun noodkreten niet gehoord worden. Arrogantie van oude politiek. Bij de oude politiek is het ook vriendjespolitiek. Jaren waren ze aan de macht. Maar leren het nooit. Er zijn geen betrouwbare politieke leiders. Allemaal graaiers


  Maak melding

 14. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  InzichtBoodschap: voor de mensen die weer veel kritiek leveren op dit bericht of discriminerend bezig zijn.

  Helaas wordt er niets positiefs bij gedragen om het land te helpen er weer bovenop te komen. Door alleen maar steeds kritiek te leveren, en niet met ideeen of adviezen te komen.
  Lees aub wat deze politicus constateert en analyseert, en ook vindt dat het anders zou moeten.
  Wees je daarnaast ook van bewust voordat je verwijten maakt dat er zich veel achter de schermen afspeelt om het Goede zoveel mogelijk tegen te werken, en dat zij die het Goede nastreven negatief beinvloed kunnen worden. En hierdoor er veel vertraging optreedt.

  Misschien een idee om een Multiculturele Partij Suriname op te richten waardoor er minder sprake zal zijn van jaloezie, haat en discriminatie naar elkaar toe, want dit houdt de goede Samenwerking die Suriname zo hard nodig heeft ook erg tegen.

  Voor zij die zich inzetten voor een BETERE SURINAME ongeacht kleur of afkomst. Blijf Vertrouwen hebben!!!

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!


  Maak melding

 15. een hele hoop gepiep. ik hoop dat wij allemaal begrijpen wat mevrouw Mathoera bedoelt.

  ik mis ook activiteit vanuit het parlement, met name wil ik weten waarom meneer de dominee van doe niet meer opschuif maakt over zijn anticorruptie wet. die zou volgen na de sharia lening. en toen was het stil, tot nu toe.

  daarna zou er gesproken worden over imf lening hoe verder. de dna commissie was nog niet zo ver met nadenken en toen was het weer stil. dit is inmiddels meer dan 2 weken geleden. is dit de stilte voor de storm? moeten wij de commom linnets sturen met de Calm before the Storm? of wie was dat?


  Maak melding

 16. @ram singh
  Ja goed idee voor matoerah en partijgenoten. Daarom zitten zij in de opositie. De bevolking hier en daar persoonlijk voorlichten is ook jullie taak.


  Maak melding

 17. Meisje mathoera heeft altijd criminaliteit in stand gehouden en nu praat zij erover is wel belachelijk.
  Uw zetel in dna is daarom ook niet van de vhp maar zijn stemmen van NPS?SPA?DA91 en BEB.
  Dus blijf rustig je geld te verdienen.


  Maak melding

 18. Diana stelt de vraag waarom Mw Matoera in 2010 niet heeft geprotesteerd toen voor Bouterse een ministers salaris werd geregeld.
  Antwoord: Mevrouw Matoera zit sinds vorig jaar in de DNA.
  Ik weet dat zowel de NPS als de VHP toen fel hebben geprotesteerd.


  Maak melding

 19. @Lum

  Jij moet niet zomaar geesten oproepen die niet bestaan!!
  Nooit is beweerd hier dat wij ons schamen om een creool te zijn .Wat wij ons voor schamen is voor de luie creool die altijd anderen zitten te verwijten die niet op hun lijken .
  Zie Mathoera ,zij is geen creool maar zegt wat wij ons allen afvragen!! En een ieder die vindt dat Mathoera uitgescholden moet worden. Kijk naar de ndp de coalitie dus,telkens wanneer zij hun bek open doen is het omdat zij eisen dat er een Hof van poppenkast show komt en vergeving en amnestie zodat zij en hun baasje beschermd worden.. Alsof dit niet goed genoeg is krijgen wij van deze coalitie het IMF ellende cadeau!!
  De hindostaan protesteerd nog ,maar wat doen de creolen?Niks ,na 4 eeuwen heft deze groep niks geleerd. Kijk maar naar Hofwijks ,hij is een creool waarop wij trots zijn .Hij durft nog terwijl de rest geen ene moer doet !!.O,ja wanneer een hindostaanse crimineel opgepakt wordt verdedigen we deze niet . We eisen juist de zwaarste straf voor hem!
  We eisen geen amnestie,geen vergiffenis,alles wat wij vragen is een zware gevangenisstraf.!
  De 15 onschuldige burgers die kapot waren geschoten die waren creolen en hindostanen,de 4 die door Belfort in de straten geexecuteerd warden waren ook creolen,de ene man Derby die bij El Molina point blank neergeknald werd door ene keneth was een creool,voor al deze slachtoffers komen wij op.Hoe durf jij met je domme geblaf hier te beweren dat wij de creool haten!!??
  Wij haten nee eigenlijk wij hebben medelijden met creolen zoals jij!!
  Mens doe wat ,steun Mathoera ipv een wedstrijd te hiuden van creool vs hindostaan.


  Maak melding

 20. Dat had ik al veel eerder gepost..een multiculti politieke partij…Op zoek gaan naar mannen/vrouwen in alle bevolkingsgroepen met kennis en inzicht ,bestuurlijke vaardigheden en liefde voor het land en zijn inwoners.We moeten af van de boeven, mensen die er alleen op uit zijn zich en de zijnen te verrijken.Kijk naar allemaal stuk voor stuk rijk.Noem mij een baan waar je rijk van wordt..geen een tenzij je corrupt ben.


  Maak melding

 21. @Surinamer

  Jij helpt ook geen ene moer om de criminaliteit en criminelen te bestrijden..Mathoera probeerd het in haar eentje. Jij behoort duidelijk tot het passief gedeelte van het volk die alles en iedereen over zijn rug laat lopen zonder enige piep te geven.Alles is goed voorje ,de moordenaars,bankrovers die zijn perfect volgens jou.Vergeven en amnestie voor de criminelen vindt je heerlijk.Imf..ik denk dat je reuze blij bent met de schulden op je rug en van je nog te geboren nazaten.
  Ga aub na wat mis met jou is!


  Maak melding

 22. @Snel en Alibaba

  Als je niet de hindostaan en de kaffries niet van elkaar kan onderscheiden dan doe ik een dringend beroep op jullie om lliever maar te zwijgen!!


  Maak melding

 23. Ik had het niet persé over 2010.Ik heb het erover dat een ieder zoete broodjes bakt en het volk voor de gek houdt.Ze had tegen elk onrecht moeten zijn vanaf haar intrede..We hebben aardig kletsen maar niemand pakt de koe bij de hoorns.Hoe komt Suriname zo ..komt door al de politici van voor 2010 en erna.Een ieder is met zich zelf bezig ; hoe wordt ik zo snel mogelijk rijk


  Maak melding

 24. In Suriname is men zo gewend geraakt met een DNA waar de meesten van de ndp coalitie tot de boeven gilde behoren en enkele zelfs moodenaars en bankrovers zijn ,dat zij de ene die opkomt voor ons juist gaan aanvallen .Je zou denken dat het juist het tegenovergestelde moet zijn maar neen hoor…dit is Suriname voor je!!
  Boeven,moordenaars , amnestie criminelen en het imf die voor je bepalen en de surinamers zij tevreden…echt een slaafse volk!


  Maak melding

 25. @Papaja” Zwarte zijn inferieur ” Sylvana Simons heeft dat nooit gezegt,niet overdrijven . @lum “Let wel,deze mening deel ik niet ” zogenaamd, want je propageert het wel….hoe schizofreen is de mens


  Maak melding

 26. Ja de Hindoestanen hebben op de ndp gestemd, en nu krijgen ze de grote bananen van de kafrie , ga maar kijken in de stad .
  Jonge Hindoestaanse meisje nemen nu grote kafrie bananen .
  Hotels kamers worden bezet door kafrie met jonge hindoestaanse meisje .


  Maak melding

 27. Kaffries als Brunswijk en Bouterse hebben heel veel kinderen gemaakt bij hindoestaanse vrouwen .
  Brunswijk is nog dagelijks bezig met hindoestaanse meisje om kinderen te maken


  Maak melding

 28. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID…..TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Er blijken hier 1 of 2 Ndp-aanhangers ( waarschijnlijk 1) te zijn die verschillende nicknames gebruiken. Door de verschillende namen lijkt het of er veel verschillende mensen posten en reageren. Dit heb ik onlangs ontdekt, en worden veel racistische uitlatingen naar Hindostanen vooral gedaan.
  Ik kan zo een paar nicknames noemen die worden gebruikt o.a. Namie….Payback…..AgentX…Surinamer….Pagla …..Koeta….milton…..Damsco( ?)…..Parbo(?)….etc…..etc… Nu ook weer hebben ze diverse nicknames gebruikt. Heel vaak worden die namen ook eenmalig gebruikt. Is ook een vorm van bedrog plegen en mensen opjutten. Degene die dit uithaalt moet nodig onder behandeling, want spoort echt niet.
  Waarschijnlijk wordt men er voor betaald. Er worden gewoon meerdere ip-nummers gebruikt om dit te bewerkstelligen.

  Ik heb onlangs de persoon al op gewezen dat ik het ontdekt heb, en door de mand gevallen is, maar trekt zich blijkbaar niets van aan, en gaat gewoon door met gif en haat hier te zaaien.

  DE WAARHEID IS KRACHTIGER DAN DE LEUGEN….EN HET LICHT MACHTIGER DAN DE DUISTERNIS is de boodschap voor deze pester.

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 29. Waarom is de mens zo diep gevallen? dat hij denkt dat zijn uiterlijke mens zo belangrijk is, terwijl zijn innerlijker mens belangrijker is dan het omhulsel, die als gras verdort en als een mooie bloem verwelkt, om in het vuur geworpen te worden….hebt toch respect voor elkaar,gij aardbewoners…..MASRA YAHWEH ZIET en HOOR ALLES .


  Maak melding

 30. hallo mathoera ,, dit is een poppenkast z.a. door jou voorganger die moordenaar zelf genoemd geprezen is..

  zolang deze moordenaar in sme is,zal het land nooit en nimmer ontwikkeld worden..

  spijt aan al die geluk zoekers in die huis waar jij deel aan neemt..

  de meeste zijn onder ontwikkeld ongeletterd geen kaas gegeten van bestuurskunde..

  laat staan van staats in richting..

  zo zal het gaan de komende tijd perk..

  jammer voor de gegoeden , maar een slimmerik zal heel gauw het land verlaten en zijn hijl elders zoeken..

  nu al verlaten een aantal het land..


  Maak melding

 31. Het is veel te stil in en rond het parlement.

  Deze stilte gaat vooraf aan de komende paars duistere storm ivm de hervatting van het strafproces tegen die grootste aanbeden moordenaar die het land kent. In plaats op te komen voor al die oerdomme paarse zombies en de rest van het volk, bokstoven de lijder en zijn misdadig bezeten paars corrupte bende, hoe verder het rechtssysteem te niet te doen. Hoelang moet dit nog duren, net zolang tot die oerdomme paarse zombies letterlijk paars gaan schijten.


  Maak melding

 32. Het parlement “de volksvertegenwoordiging” heeft vanaf 1980 niet kunnen functioneren zoals bedoeld in de Grondwet van Suriname.

  In 2012 hebben 28 DNA leden, bij het goedkeuren van de amnestie wet II, hun eed t.o.v. de Grondwet van Suriname verbroken. Elke handeling en alle wetten die zij tot heden hebben aangenomen zijn conform de Surinaamse Grondwet niet rechtsgeldig. Zij zouden ook hiervoor vervolgt moeten worden.

  De constitutionele crisis was op het moment van aanname van de amnestie wet II in 2012 een feit, dat anno 2016 verworden is tot een privé crisis of te wel privé drama voor de president van Suriname.

  Blijkbaar kan alles in wetgeving snel geregeld worden als het zaken aangaande de veroordeling van DDB spelen. Alle andere constructieve zaken, zoals een Constitutioneel Hof, een wet op corruptie, etc. blijken vele male moeilijker te zijn.


  Maak melding

 33. @ Krishna Mathoera !
  JIJ BENT DUBIEUS,EN OOK CORRUPT,DUS FF DIMMEN JA !!!.JIJ KOMT UIT EEN DOOR EN DOOR CORRUPTE PARTIJ ! EN DOEKHIE HEEFT JE ONTMASKERD, …vergeten ???JIJ BENT EEN CORRUPTE TANTE ! Laat LIMBO je niet horen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.