dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurTentoonstelling Sribi Switi…San e psa

Tentoonstelling Sribi Switi…San e psa

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf 14 maart 2010 is de unieke Surinaamse tentoonstelling Sribi Switi…San e psa open voor publiek, in de Pulchri Studio aan het Lange Voorhout in Den Haag. De tentoonstelling is onderdeel van het Boekids Literair Jeugdfestival 2010 en toont nieuw en uniek werk van nieuwe, geëngageerde Surinaamse kunstenaars. De titel ‘Sribi Switi…San en psa’ betekent ‘Slaap lekker, wat gebeurt er?’ en doelt juist op het wakker schudden van publiek en maatschappij.

Jongeren in Suriname en in Nederland weten niet of nauwelijks iets over gebeurtenissen uit de recente Surinaamse geschiedenis, zoals de de ontwrichtende binnenlandse oorlog van 1986 tot 1992. Hedendaagse kunstenaars als Marcel Pinas, Kurt Nahar en Patricia Kaersenhout zijn zich daarentegen zeer bewust van deze geschiedenissen, en roepen met hun werk belangrijke vragen op.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door Hivos-NCDO Cultuurfonds en de Mondriaan Stichting. Rondom de expositie organiseert Boekids een debat voor middelbare scholieren, rondom het thema ‘politiek en maatschappelijk geëngageerde kunst in Suriname’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. de nederlanders of te wel de medelanders zijn zich nog steeds niet van bewust met de komst van de tweede adolf hitler.un sribi switi en laat de mensen overzee met rust.

    begin eerst je huiswerk in orde te maken,voordat jullie zich gaan bemoeien met de geschiedenis over zee.

    de fout dat men in nederland maakt is dat men daar in een waan leeft.en dat men nog steeds niet door heeft dat zij nederlanders zijn en geen surinamers.slapen jullie maar lekker verder.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES