vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationale Partij Suriname breekt met Somohardjo

Nationale Partij Suriname breekt met Somohardjo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – De Nationale Partij Suriname van president Ronald Venetiaan breekt radicaal met Pertjajah Luhur, PL. Van samenwerken bij de komende verkiezingen zal geen sprake zijn. Het voorstel van PL om slechts op lager niveau te koppelen, is niet werkbaar. Het is alles of niets.

Daar de partij van Paul Somohardjo de strijd zelfstandig in wil gaan als het om parlementszetels gaat, moet dat maar voor eigen rekening. “Somohardjo moet wel beseffen dat PL niet alleen in de politieke arena zit. Er liggen ook anderen op de loer om te vernietigen wat met moeite is opgebouwd”, zegt Venetiaan. Tot die anderen mag oud-legerleider Desi Bouterse worden gerekend.

De militaire dictatuur van de jaren tachtig spreekt voor zich. “In zijn gretigheid moet Somohardjo zich wel kunnen afvragen of hij wel verantwoordelijk bezig is”, aldus Venetiaan. De ministers van PL blijven wel aanzitten. “Ik ga niet in het wilde weg zeggen: die ministers moeten eruit. Als ik aanleiding vind in bepaalde uitspraken of gedrag, dan zal het ervan moeten komen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Heb jij ruzie met Somo met zijn PL, ga jij anderen beschuldigen en voor vies en vuil uit maken.

  Gewoon anderen erbij betrekken die geen moer met jouw zeer onbetrouwbare figuur(partner) heeft te maken.

  Wat voor mens is Opa Ronald er zit naar mijn gevoel iets behoorlijk fout(in)die man zijn persoonlijkheid structuur fuck up.

  Gek,dom, weer idi, alles komt erbij kijken kunu, hibie, wiezie ..yorka supu.

  Nooit heeft NPS wat gedaan maar zij moeten weten haast 65 jaar in de politiek (NPS) en daarom is de boel rommel en frommel geworden……in Su……de vraag ook nog wie heeft Somo opgeleid in de politiek………….NPS.


  Maak melding
 2. Somo heeft wel een grote mond, maar meer dan dat heeft die niet. Daar hij eerst aan ons kwam vertellen, dat die helemaal alleen de verkiezingen ingaat. Nu blijkt dat die toch achteraf met andere partijen zal samenwerken!


  Maak melding
 3. t Schijnt dat meneer Ventiaan uit de coma waarin hij zich bevond ,wanneer t op somohardjo aankwam, aan t ontwaken is.
  De chantage politiek waar die persoon zich van bediende en verspreidde , die als tentakels van een octopus om zich heen greep, is tot stand gebracht . Heel laat ,overigens, maar goed, Venetiaan geeft nu toch t signaal af; hopelijk is t niet te laat..
  Nu probeert somohardjo met een ter elfder ure in mekaar gezet partijprogramma en door andere gelijkdenkenden zoals hij, toch sterk over te komen. Jammer is dat t Middenblok zich daartoe leent. Dit alles om binnen te komen voor een stuk van de koek, die zal blijken essentiele ingredienten te missen.


  Maak melding
 4. Dit is puur gehuil en gejammer van een bejaarde Opa met een behoorlijke kiespijn.

  Deze Opa heeft meer dan 10 jaar de kans gehad om voor het land behoorlijk bestuur (systemen, wetten , regels noem maar op alles om een land tot behoorlijk ontwikkeling te brengen).voor de toekomst neer te zetten.

  Hij doet dat niet(gewoon met opzet nagelaten) maar komt nu met verhalen om twijfel te zaaien zodat hij hieruit weer zijn voordeel kan halen.

  De vraag is waarmee heeft deze man zich al die tijd bezig gehouden:::::liegen bedriegen de boel in de maling nemen, mensen dom en achterlijk houden.

  Dan hoe wil men ontwikkeling ? HIJ IS NIET WIJS.

  Men vertelde dat Bosje zaken ooit heeft klaar gezet voor zich zelve, maar vandaag aan de dag vraagt een ieder zich af wie profiteerd van de wetten en regsl van Bosje…kijk en zie 2000- 2010 OPA RONALD en zijn kompanen.

  Dan hoe komt het dat hij anderen voor niksnutters uitmaakt….GUNT niemand iets….ZEER ZEER SLECHT MENS…is hij.

  Vooral anderen dom houden daar is hij kampioen in.

  Geen wonder dat Somo hoe onbetrouwbaar dan ook, behoorlijk boos is geworden op deze man.


  Maak melding
 5. Dat is goed weg met die Somo, die nog vis of vlees is.Deze man doet alles in het belang van zijn eigen bevolkingsgroep, en zijn familie maar nooit in het s’Lands belang.Dus opgeruimd staat netjes. Nu moet hij alleen nog op 25 mei een afstraffing krijgen van de kiezers.Het zal niemand verbazen dat deze man met Bouterse gaat werken.
  Hij is gewoon machts dronken


  Maak melding
 6. Geachte redactie,

  Een Surinaamsspreekwoord zegt:

  “A NO ALA SANI DI E BRENKI, NA GOWTU”
  (Het is alle goud wat blinkt). So memre yu Historiya.

  http://www.youtube.com/watch?v=L94yCS8VooY

  Wees derhalve alert als kiezer!

  Omdat in de aanloop naar verkiezingen en de jacht naar zetels, rekenen ‘politieke opportunisten’ en ‘racistische volksvijanden’, altijd op hun voor het volk onberekenbare en ongrijpbare ’kunstjes’. Dit ter misleiding van de massa.

  http://www.youtube.com/watch?v=vb9b3YAn9Uw&feature=rec-LGOUT-real_rn-HM

  SO, DON’T LET NOBODY FOOL YOU, BECEAUSE A WOLF IS A WOLF!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=-c7cGQ5imLY


  Maak melding
 7. De eisen van PL(Somo) is redelijk vind ik,
  kijk naar de verkiezing 2005,distriik Wanica,
  NPS had 2000 stemmen en kreeg 2 zetels, en PL
  (Somo) met 4500 stemmen kregen 0 Zetels,dat
  kan niet, dat kan niet,NPS is zwake geworden,
  mijn prognose zijn NDP 18,PL 11,Marrons par-
  tij 10,VHP 8 en NPS 5 zetels. Laat NDP maar regeren als de meerderheid van de bevolking
  wil.


  Maak melding
 8. in feite is de regering demissionair en de uitspraken van venetiaan toont weer aan hoe ondemocratische mijn landgenoten kunnen zijn.

  macht is zoet en kan alle kanten op,vooral als men in het nauw wordt gedreven.
  venetiaan kan nooit een echte en goeie politicus zijn,deze man is geen bruggenbouwer maar een vijand van het volk.en benadeeld hierdoor zijn eigen soort genoten.

  wie zou nog in deze digitale tijd aan de broekpijpen van deze egoïst willen dansen.
  deze man doet mij denken aan de tijd van de kranten verkoper dibri futu aan de koningstraat/poelepantje


  Maak melding
 9. Die gasten in Suriname zijn goed bezig met mekaar, naar 25 mei toe gaan we nog meer meemaken. Wel leuk zulke zaken, kijk maar naar dit land, op weg naar 9 juni.
  Hoort er allemaal bij, maar 1 ding staat vast, wan tra wintie moes kong wai dape,
  Als dat niet gaat gebeuren,dan staan ze voor de zoveelste maal weer onderaan die trap!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 10. PAS OP!!!KIEZERSBEDROG OP HOOGNIVEAU……

  De Nationale Partij Suriname van president Ronald Venetiaan breekt radicaal met Pertjajah Luhur, PL.Front denkt echt dat de NDP in de listen van tjekre tjekre trapt.NO WAY….om na de verkiezingen weer samen te zweren….hahahahahahahahah dit is te doorzichtig.VOLK VAN SURINAME, IK (VENE)GA JULLIE BELAZEREN.


  Maak melding
 11. Eerst nadenken, dan stemmen!

  Dat gebeurt in Suriname helaas niet. Sommigen hebben van hun geboorte af al een kleur waarvoor ze gaan stemmen, ongeacht de situatie in hun land.

  Wil je als PL stemmer zien dat wat je partij de afgelopen jaren heeft helpen opbouwen niet wordt vernietigt door bij voorbeeld de Mega Combinatie, dan stem je niet voor de PL, maar stem je voor een FRONT partij. Als alle PL stemmers dit doen dan zal Somo zijn lesje wel geleerd hebben. Maar dat gaat helaas niet gebeuren, gewoon omdat het etnisch stemmen in het bloed zit. Wat er ook met Suriname gebeurt, men stemt zonder na te denken. Maar dat is niet alleen bij de PL zo.
  Verenigde Hindostaanse Partij, Bosnegers partij, Inheemsen partij, Creoolse partij(NPS) allen stemmen ze zonder goed na te denken en stemmen ongeacht de situatie in ons land op kleur en afkomst. Alleen bij de MC denken de stemmers eerst na, voordat ze gaan stemmen. Ze denken dat het vrije en democratische Suriname van nu terug moet naar de tachtig/negentiger jaren. Naar lekker veel ellende, armoede, avondklok, andere rijken, schaarste, verklikkers, issolatie&devaluatie, angst, onzekerheid, Bijlmervluchters, lege schappen en misschien ook nodeloze schietpartijen.
  Denk na en ga dan pas stemmen. Het gaat niet alleen om jouw en nu, maar het is in het belang van je kinderen en kleinkinderen.


  Maak melding
 12. RV vraag over lot PL ministers,dat mag,maar
  Pl ministers zijn een creool,een chinees en
  javaan,na de verkiezing de verliezen van de
  NPS zijn 6 ministers,10 Ambasadeurs,10 direk
  teuren,10 onder direkteuren,10 hfd.inspekeurs
  10 inspekteurs etc.(VHP idem)


  Maak melding
 13. PL en het front gaan na de verkiezingen van 25 mei weer samen-werken.

  Stem daarom Mega-Combinatie voor werkelijke veranderingen.

  Er staan Mega projecten in de planning om suriname in rap tempo op te bouwen, bij de Mega-Combinatie. Binnen kort zal deze plannen bekend worden gemaakt, en dan mag u zelf oordelen.

  De fouten van het verleden zullen nu niet meer gebeuren ; dat er twee mega burggen werden gebouwd maar monetair geen goed beleid werdt gevoerd. Van het verleden heeft men geleerd.

  Nu is er een goed door-timmerd plan op Mega-schaal die monetair goed verantwoord is om suriname snel op te bouwen naar grote hoogte van welvaart.

  Deze man gaat het beleid mede coordineren: Rabin Parmessar
  Rabindre Tewari Parmessar is geboren op 17 november 1952. Hij studeerde in Nederland onder andere Ontwikkelingspsychologie. In Parijs deed hij Onderwijs, Planning en Management. In Egypte studeerde hij Regionale planning. Na zijn studieperiode keerde hij terug naar Suriname en werkte onder meer bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Ook was hij directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

  Zo is nog; Jennifer Geerlings-Simons
  Jennifer Geerlings-Simons is geboren op 5 september 1953 te Paramaribo. Zij is algemeen arts en heeft verschillende functies bekleed in de gezondheidssector. Naast haar interesse voor de medische wereld, heeft Geerlings ook belangstelling voor de onderwijssector. Zij behaalde een universitaire graad in business education. Voor de stichting Educons heeft zij jaren pro-deo gewerkt in het project ICT in het onderwijs. Geerlings is ook parttime docent geweest op de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

  Zij is nu drie jaar lid van een commissie van het ministerie van Volksgezondheid voor het project Health Education. Geerlings is één van de ondervoorzitters van de Nationale Democratische Partij (NDP) met educatie in haar portefeuille. Vanaf 1996 tot nu is zij namens deze partij lid van de Nationale Assemblee.

  Jonge leiders: André Misiekaba.
  Hij studeert Public Administration op de Universiteit van Suriname. Dat heeft hem ertoe gebracht zich actief met de politiek te bemoeien. De NDP is volgens hem de enige partij die de gemeenschappelijke geschiedenis van Surinamers benadrukt. De oude partijen zijn nog steeds ingericht naar het Nederlandse model, zegt André.
  Hij is in het volle besef van “de ontsporingen” die in de militaire periode hebben plaatsgevonden. Ook tegenover binnenlandbewoners. Hij wil het niet goedpraten, maar kan er verder niets mee. Het Nieuw Front heeft bijna 20 jaar lang verzuimd om die zwarte bladzijde om te slaan. “Ze hebben niet meer het recht om met 8 december politiek te bedrijven”, aldus André Misiekaba.


  Maak melding
 14. S.V.P. CORRECTIE!

  Geachte redactie,

  Een Surinaamsspreekwoord zegt:

  “A NO ALA SANI DI E BRENKI, NA GOWTU”
  (Het is NIET alle goud wat blinkt). So memre yu Historiya.

  http://www.youtube.com/watch?v=L94yCS8VooY

  Wees derhalve alert als kiezer!

  Omdat in de aanloop naar verkiezingen en de jacht naar zetels, rekenen ‘politieke opportunisten’ en ‘racistische volksvijanden’, altijd op hun voor het volk onberekenbare en ongrijpbare ’kunstjes’. Dit ter misleiding van de massa.

  http://www.youtube.com/watch?v=vb9b3YAn9Uw&feature=rec-LGOUT-real_rn-HM

  SO, DON’T LET NOBODY FOOL YOU, BECEAUSE A WOLF IS A WOLF!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=-c7cGQ5imLY


  Maak melding
 15. somo is op bouterse na de slimste politicus van suriname. of je viezigheid vindt of niet? sinds wanneer is politiek nooit vies geweest? mark my words, na de verkiezingen gaat PL lekker met de Mega Combinatie een regering vormen, al dan niet met een paar andere kleinere partijen als BVD/PVF als zij een zetel weten te bemachtigen. Maar is goed zo, liever hun dan dat A-combinatie die, als ik af moet gaan op de geruchten die de ronde doen, Min. van Justitie en Politie deze keer OPEISEN. Dus dan weten de traditioneel stemmende Hindustanen hopelijk op welke partij ze NIET MOETEN STEMMEN.. juist ja, die vier hoopjes strnt..


  Maak melding
 16. weet opa vene nu pas?wat was hij toen hij de samenwerking aanging met somo?niet minder dan machtszucht.wil de ene crimineel op ruimen maar werkte wel met een ander crimineel.ziet hij het volk als dom of zo?wie was president toen ons rijkdom werd uitgegeven aan cambior?hij gaat geen pres meer zijn want zijn zak is al volgevuld met gelden van de hardwerkend surinamers.weg met die nps.het is het goed recht van somo,go somo go no frede if je denki gi sranang.


  Maak melding
 17. goedzo vene laat jou niet chanteren het gaat om suriname en zijn toekomst dat beseffen een aantal mensen nog niet maar als de kalf verdronken is gaan ze de put dempen.
  iedere geschoolde surinamer die met bouterse gaat samenwerken is voor niets naar school gegaan dan ben jij onwetend en je kijkt niet wat er in de wereld van vandaag gebeurd.@ teo de reklame wat jij maakt voor parmessar is dom er zijn velen voor hem die goede opleiding hebben maar jij vergeet iets heel belangrijk en dat bouterse hij is zo dom als het maar zijn kan en dat gaat niet samen, in het verleden hebben surinamers met kennis en kunde het land verlaten omdat bouterse denk dat hij de enige is die kennis bezit terwijl hij mee lift op de kennis van anderen als je een analyse maakt over bouterse dan kom je tot de conclussie dat die man dommer is als de achterkant van een varken niemand houd het lang vol met deze beest hij lijd aan achtervolgingswaanzin. Teo jij geeft aan hoe onwetend jij ben die onzin van jou op nummer 14 is alleen bestemd voor die ezels die in de doctrine van de ndp geloven, mensen met en dosis gezond verstand prikken gewoon door jou dom geleuter.


  Maak melding
 18. Een politicus die hier op dit terrein gearbeid heeft. Een politicus die geweigerd heeft zijn stem te geven voor de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname.
  Hij wilde zijn stem niet geven ten behoeve van het Surinaamse volk om zich te ontworstelen aan de koloniale overheersers.
  Hij heeft een deel van het volk bijeen vergaard en is toen naar Nederland vertrokken.”
  Ook zou Somohardjo het aan Venetiaan te danken hebben dat zijn naturalisatie zo snel in orde is gemaakt opdat hij actief in de Surinaamse politiek kon participeren.

  die viswijf venetiaan is bezig om somo te verraden,omdat deze voor zijn partij opkomt en wordt direct afgeschilderd als te zijn hebzuchtig.venetiaan handelingen vertoont juist hebberigheid en machtsmisbruik.

  Ik zou bijna willen zeggen dat somo yu kising mars moi.

  deze man venetiaan is een egoïst en kan niet tegen kritiek.en ook geen goeie onderhandelaar.
  hoe is het mogelijk dat een arbeider van Grun Dyari de voorzitter onderdruk heeft gezet.


  Maak melding
 19. Werkeloos zijn is niet leuk en geeft vele financiele zorgen. Maar het mag nooit een reden zijn om je ziel aan de duivel te verkopen en op tijden dat fatsoenlijke mensen werken als broodschrijver allerlei onzin te posten.


  Maak melding
 20. @Theo

  Typisch een stel “12 ambachten 13 ongelukken verhalen”

  Neem als voorbeeld:
  Jennifer Geerlings-Simons is geboren op 5 september 1953 te Paramaribo. Zij is algemeen arts en heeft verschillende functies bekleed in de gezondheidssector. Naast haar interesse voor de medische wereld, heeft Geerlings ook belangstelling voor de onderwijssector. Zij behaalde een universitaire graad in business education. Voor de stichting Educons heeft zij jaren pro-deo gewerkt in het project ICT in het onderwijs. Geerlings is ook parttime docent geweest op de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

  Geboren 1953.
  Afgestudeerd als arts is dan ongeveer 1977.
  Business education is een volledig ander vak gebeied dus in die tijd weer minstens 6 jaar. Geeft 1983.
  Pro-deo werk voor educon in ICT. Als dat werkelijk iets voorsteld eweer een jaar. Geeft minsten 1984.
  Pastinme docent. In welk vak? en draaaagt dit wel bij tot de vaardigheden die zij als politiekus nodig heeft.?? laten we het op minimal 2 jaar stellen 1986 dus.
  Van 1953 t/m 1986 = 33 jaar lopen aan klooien en niet weten wat ze wil.

  Mijn beeld van Jenny: iemand die niet weet wat ze wil nog waar ze goed in is. Iemand die een volstrekt onsamenhangende CV heeft, die niet weet wat zij wil en niet kan plannen, laat staaan besturen. Meer een typetje dat als huissloof – escretaresse – receptioniste haar plaat kan vinden.


  Maak melding
 21. PL Somo wil tien zetels hebben,vind ik rede-
  lijk,kijk naar de verkiezing 2005,distrikt
  Wanica,NPS heeft 2000 stemmen kregen 2 zetels
  PL Somo met 4500 stemmen kregen 0,0 zetels,
  dat kan niet,dat kan ook niet,PL is gegroeid
  terwijl NPS is kleiner geworden.Mijn prog-
  nose zijn NDP 18,PL 11,Marrons partij 10,VHP
  8 en NPS 5 zetels.Wat mij betreft mag de NDP
  regeren als de meerderheid van de Suriname
  bevolking goed vind.


  Maak melding
 22. Deze Na Pina So (nps) partij heeft geen enkele recht andere tot spreken in Suriname, nps heeft alleen armoede gebracht onder zijn aanhang, alleen de partijtoppers en aanhang hebben al die tijd goed geboerd, Jessurum met bijv. die 24 miljoen NF gesjoemel met Begro of Kruisland zijn broer met 340 hectare grond te Commewijne enz. enz. Met de komende verkiezing zal blijken dat het gewoon verworden is tot een kleine stadspartij. Laat Basja vene met zijn apepak lekker gaan slapen en als ie wakker is mag hij met zijn kot odo’s zijn erf gaan harken.


  Maak melding
 23. Wie breekt met wie?

  Dacht dat juist Back&Neck met die bejaarden/bedelaars/etnische/groene-club had gebroken.

  Dit is het lot van figuren die zijn blijven steken in het koloniaal/basja denken.

  Opa Ro, er staat al en hobbelstoel op je te wachten te huize Asiana!!!

  Adios Amigo…


  Maak melding
 24. hahahahah DU(mmydoll),in ieder geval heeft Bouterse meer scholing genoten dan jij en je maat Brunswijk bij elkaar.
  Meer dan de helft van NPS bestaat uit ongeschoolden weet je dat?
  1 punt heb je gemaakt,als het kalf verdronken is gaan ze de put dempen de buriki Venetiaan wist met wat voor uilskuiken,crimineel en verkrachter hij te maken had nl Somo en nu komt die baviaan een grote bek geven over Somo,door Somo kon die baviaan weer een regering vormen nu daar pae zegt ik kap er mee gaat je baviaan met modder gooien how low can he be.En je baviaan is nog dommer dan dom ,want ook die internationaal gezochte drugsbaron Brunswijk ,zit in zijn prentenkabinet.Dus kom niet met je stomme reaktie jerre.


  Maak melding
 25. Rabin, waar zijn de diskettes waaruit blijkt dat de financiele administratie van het AZ ‘clean’was toen jij er directeur was ?. En waarom ben je toen gevlucht ??.
  Jenny heeft zich in haar hoedanigheid van directrice van de RGD ‘gedetacheerd’ naar de Dermatologische Dienst en daarmee de opleiding tot dermatologe AFGEDWONGEN.
  ‘Niks aan de hand’ zou je kunnen denken, maar huiver als deze persoonskenmerken in een machtige positie raken !. l


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES