woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandDammer Sakidin gaat voor top-5 Thailand Open

Dammer Sakidin gaat voor top-5 Thailand Open

-

Does Travel - naar Suriname

Dammer Ramon Sakidin (52) gaat weer minimaal voor de topvijf van het 4e Internationale Damtoernooi Jomtien in Thailand. Het Thailand Open 2008 kent een sterke deelnemersbezetting. Met als absolute topper Russisch en huidig wereldkampioen Alexander Swarzchman. Andere deelnemende nationale kampioenen zijn Ron Heusden (Nederland), J. Djofang (Kameroen), L. Sekongo (Ivoorkust) en Raipal (India).

Sakidin is huidig semi-kampioen van Noord-Holland. Vorig jaar eindigde hij vierde in Thailand, waarbij hij tweevoudig wereldkampioen en internationale grootmeester Slawa Tsjecholev versloeg. Sakidin, geboren in Suriname, komt uit voor de Volendamse club Bart Smit en speelt in de hoofdklasse, de allerhoogste van Nederland. In 1989 werd hij kampioen van Noord-Holland en in 1999 behaalde hij eveneens het semi-kampioenschap. Ook werd hij driemaal landelijke halve finalist en heeft hij op zijn naam een lange reeks clubkampioenschappen, waaronder twaalf maal van Purmerend.

Sakidin, die vooral bekend staat als ‘randspel specialist’, acht zich niet kansloos in zijn doelstelling tijdens het Thailand Open. “Gezien het nog sterkere deelnemersveld ben dik tevreden als ik bij de eerste vijf eindig. Veel zal ook afhangen van mijn dagvorm en of ook goed heb geslapen.” Het toernooi vindt plaats in de Thaise plaats Jomtien van 23 mei tot en met 1 juni in het Jomtien Garden Hotel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. naar ’t schijn is deze sport niet bekend in nederland onder de surinamers.de meeste denksporten is een probleem om door te dringen tot top sporten.
    heel jammer maar zal een keertje wel lukken.
    ik wenst de heer,dammer ramon sakidin heel veel succes.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES