vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname en Guyana bespreken grensveiligheid

Suriname en Guyana bespreken grensveiligheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 19 mei – Suriname en Guyana willen beter samenwerken bij de beveiliging langs de wederzijdse grens. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie en zijn Guyanese collega van Buitenlandse Zaken, Clement Rohee voeren in Nieuw Nickerie besprekingen over samenwerkingsvormen. Piraterij en drugssmokkel behoren tot de prioriteiten.

Ook wordt gesproken over wapensmokkel, mensenhandel en gezamenlijke bestrijding van criminelen. Aan de besprekingen nemen ook kopstukken deel van politie, douane en leger. De bedoeling is onder meer de samenwerking op justitieel gebied te versterken. Beide landen ondervinden veel last van smokkelactiviteiten. Door de veelvuldige goederensmokkel worden miljoenen aan belastingen misgelopen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Afspraken met deze gasten is doorgaans water naar zee dragen. Is het Guyaneesregime er niet van op de hoogte dat zij grote delen van Suriname bezet houden. Om maar te zwijgen over ordinaire diefstallen van landbouwmachines, zwaarmaterieel, brugconstructies, onze vis, hout en ga zo maar door.

    Laten wij het daarover hebben.


    Maak melding
  2. In de journalistiek zijn er vijf W’s: Wie, Wat, Waar, Waarom en Wanneer. Pak nu even éen voor één een W en geef daarop gefundeerd antwoord. Ik ben benieuwd wat de uitkomst is. Waarschijnlijk een publikatie waard.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES