Zuidlaarders knappen in Paramaribo buurthuis op

49

“Als je een keer in Suriname geweest bent, wil je weer”, zegt vice‑voorzitter Frits de Vries van de werkgroep Suriname van de Laarkerk in Zuidlaren. “Je bent dan besmet met het Surinamevirus” zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Zelf is hij daar een duidelijk voorbeeld van. Hij vertrekt op woensdag 31 oktober voor de vierde keer naar Suriname. Dit keer om met een tiental mensen een buurthuis in een achterstandswijk van Paramaribo op te knappen en uit te breiden. “We zoeken nog een paar mensen met goede rechterhanden”, vult voorzitter Jelto Fokkens aan.

De groep blijft in totaal 26 dagen weg. Deelnemers betalen de reis en het verblijf zelf. De helft van de tijd worden uitstapjes gemaakt.


49 REACTIES

 1. Neem mij niet in de maling in 26 dagen waarvan de helft van de tijd uitstapjes worden gemaakt. rest (13 dagen)…dan knap jij echt geen moer op hoor. Na but-bu-tu wroko unu di doe ….of….
  A torie djersie luku pikin meid.


  Maak melding

 2. Waar de ekte ekte surinamer of anders geschreven, de ingezetenen, het laten afweten, pakken oprechte nederlanders het op om op kleinschalige basis aan buurtverbetering te doen. En toch heb je van die figuren die voortdurend blijven schelden op de nederlanders als die iets economisch willen opzetten in suriname. Maar zelf de handen uit de mouwen steken ho maar. De vooruitgan van suriname schijnt op 2 pijlers te rusten. Het BEDELRECHT van de surinamers en de SCHENKPLICHT van suriname-helpende landen. Grootste importprodukt van surinamen zijn – naast de luxe auto’s – hulpgoederen.


  Maak melding

 3. Dat is zeker een lofwaardig streven. Ik ben wel benieuwd naar het natrajekt. Er is al zoveel gerehabiliteerd alleen wisten wij die inspanningen niet te waarderen. Kijk naar Wi Kontrin. Verder worden nagenoeg alle gemeenschapscentra door junkies of dergelijke bewoond.
  Heel veel succes overigens.


  Maak melding

 4. Meneer brilleman of Billeman, jij hebt een hele slechte gewoonte om zulke commentaren te uiten. Als je hard werkt kan je wel in een kort bestek een huis opknappen, hangt af wat. Steek jij ooit je klauwen uit je mouwen of bent jij altijd diegene die je klauwen uit je mouwen uitsteekt en dan te zeggen van a.u.b meneer en dankjewel hoor meneer.

  aub


  Maak melding

 5. Ik begrijp je brilleman maar er wordt misschien efficient met de tijd omgegaan en hoe de uitstapjes eruit zien weet ik ook nog niet. Er zijn veel mensen die thuis handenwringend omdat ze het gevoel hebben dat ze ook iets voor Suriname willen doen maar niet goed weten hoe het aan te pakken. Nou dan lijkt dit mij een uitgelezen kans om mee te werken aan een project dat al bijna volledig is voorbereid. Is toch makkelijk een win win situatie.
  Waar ik wel benieuwd naar ben is de naam van de “achterstandswijk” is en wat de naam van het buurthuis is? Misschien Stibula?


  Maak melding

 6. Nr. 1

  Helaas moet ik u tegenspreken.
  De Nederlanders weten nu eenmaal
  wat aanpakken is.

  En Nederlanders die dit avontuur geheel
  uit eigenzak bekostigen zijn dubbel
  gemotiveerd.

  Stel je eens voor, wij Surinamers zouden
  zoiets ook oppakken, dat zou toch geweldig zijn!

  Het enige dat deze groep van het bereiken van
  hun gestelde target kan weerhouden is de
  lokale factor.
  Uit ervaring weet ik dat je kunt plannen,
  maar indien er een lokale factor in het
  spel is de kans op teleurstelling groot is.


  Maak melding

 7. Brilleman,
  Je moet je….. houden.
  Ben jij op het idee gekomen of ooit eraan gedacht.
  Neeeeeeeeeeeeeee, houd dan je …..
  Die bakra wil wat terug doen. En wat doen wij zelf????


  Maak melding

 8. Brilleman, je zeurt. Als het mogelijk is om een volledig huis binnen een week te bouwen, kost het zowat nog minder om iets op te knappen.
  Als je met een goed plan van aanpak werkt en vantevoren in detail opstelt wat je moet doen, scheelt dat de helft van het werk. Denk eens een beetje na voordat je stom zit te kletsen.
  Ga het dan zelf doen.

  Een prachtig initiatief, net als poster 2, waar blijven de Surinamers zelf?

  Pluimpje aan de heer Fokker en anderen.


  Maak melding

 9. Nr. 1

  Helaas moet ik u tegenspreken.
  De Nederlanders weten nu eenmaal
  wat aanpakken is.

  En Nederlanders die dit avontuur geheel
  uit eigenzak bekostigen zijn dubbel
  gemotiveerd.

  Stel je eens voor, wij Surinamers zouden
  zoiets ook oppakken, dat zou toch geweldig zijn!

  Het enige dat deze groep van het bereiken van
  hun gestelde target kan weerhouden is de
  lokale factor.
  Uit ervaring weet ik dat je kunt plannen,
  maar indien er een lokale factor in het
  spel is, is de kans op teleurstelling groot.


  Maak melding

 10. Brilleman, de voorzitter zoekt nog een paar mensen met goede rechterhanden. Is dit iets voor jou? Je moet wel de reis zelf betalen. De groep bestaat uit meer dan 10 mensen, je blijft 26 dagen weg. De helft van de tijd zal je hard moeten werken, de andere helft van de tijd worden uitstapjes gemaakt. O ja, het verbljif moet je ook zelf betalen. Heb je belangstelling, klik dan op Dagblad van het Noorden van dit krantenartikel. Via deze website kan je een email versturen naar de voorzitter.


  Maak melding

 11. Jullie begrijpen geen moer.
  Voor mij onmogelijk om in 13 dagen iets deugdelijk op te zetten.

  Men kan alleen butbutu werk afleveren.

  Maar bij mij een begrip Suri. doe het zelf.
  Niemand hoeft iets voor jouw achter te laten dit omdat het in 13 dagen alleen butbutu moet zijn.

  Hier een beetje cement, plank daar, een lik verf daar. een spijker hier…zo jongens het is mooi.!!!!!! Vakantie.!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. Zie je een Allochtoon van Surinaamse afkomst,dit doen voor hun land ,dat ze zo afzeiken?????Neen,de Hollanders hebben het ook door,dus,gaan ze uit eigen zak,de Surinamers hulp bieden,want aan de profiteurs in Nederland zal het nietin hun kop opkomen om geheel uit eigenzak,zoiets te doen voor Suriname.Waar ze hun mond wel van vol hebben is hoe ze zg een bom eurie`s en goederen voor hun familie sturen,vind je het gek dat ze dan lui blijven?pfffffffffff.

  Ik in elk geval vind het heeeeelllllllllllllll puik, van deze groep Hollanders,dat ze zonder eerst eisen te stellen,en uit eigen zak, de reis naar Suriname bekostigen om hun goed hart te laten spreken.Want als het aan de so called Surined zou liggen pfffffffffffffffffffff no way dat ze dit zouden doen.

  Heel veel plezier in jullie werk en hartelijk bedankt dat, jullie dit voor de de Surinaamse gemeenschap over hebben, May God Be With You.


  Maak melding

 13. Posting posters allemaal,
  Het is allemaal mogelijk.
  kent u de Gotong rojong systeem niet.
  nee, ga dat eerst onderzoeken b(r)illeman, bullebak.
  Ik heb eens in 3 dagen tijd bijna een halve kostgrondje opengekapt en (schoon) egbrand.
  de volgende keer ga ik met lampen, een tent proberen rond de klok te werken en probeer ik in 1 week tijd meer te doen, zelf de grond bouw rijpe n paltrijp te maken, grasveldjes aan te leggen en tuintegels te palatsen. Met harde werkers, zeker geen types za b(r)illeman.
  Dat is gewoon blijkbaar een zeer luie stadsneger die nu in een flatje(moderne kippen-hok, barrak appartement)zit weg te kwijnen in zijn model-leven, met een uitzicht op een jachtig doelloos leven vol drugs en event. andere verslavingen, draaiend als een marmot in een tredmolen te wachten op zn dood door kanker.
  ik bedoel maar wat, hoop het niet voor hem.
  be positive brother/sister.


  Maak melding

 14. Brilleman, een buurthuis OPKNAPPEN wil zeggen een buurthuis weer in orde brengen. Dat is goed mogelijk met meer dan 10 mensen in 26 dagen. Ja, jij denkt natuurlijk dat ze een heel nieuwe buurthuis gaan bouwen, want je hebt het over cement, planken en spijkers.Je moet ook niet teveel vragen van deze goede Nederlanders, ze betalen al de reis en het verblijf zelf en nu verwacht jij dat ze een nieuw buurthuis uit hun eigen zak gaan betalen. Je moet ook beter leren lezen.
  Je Nederlands is beneden peil.


  Maak melding

 15. Beste Brilleman,

  Surinamers hebben een eigen manier van werken.
  Wat Nederlanders,europeanen,Amerikanen werken noemen,wordt door Surinamers slavernij genoemd.

  Men heeft liever tijdens het werken een biertje dan gewoon onafgebroken werken totdat hij pauze heeft. Het is niet normaal hoe er gewerkt wordt in Suriname. Surinamers kennen geen gejaagd leven dus zij hebben een aangepaste werkhouding. Waarbij werken en luieren samen gaan.

  De Nederlanders zullen hun manier van werken niet langer uithouden in Suriname vanwege het klimaat. Dus na 13 dagen hard werken is het ook voorbij. Maar je zult wel resultaten zien.

  Surinamers hebben eerder de neiging met een biertje langs de weg te zitten dan werken.
  Hun gaan van uit je heb alle tijd van de wereld.
  Wat vandaag niet kan zal morgen worden uitgevoerd. Er wordt veel gesproken over time is money,maar wordt weinig mee gedaan.

  Als je ooit naar Amsterdam gaat, dan zul je zien hoe Surinamers werken op de Ambassade.

  Het is wel heel erg jammer voor ons dat anderen ons moeten wijzen hoe we het moeten doen en hoe het beter kan. Dat is zielig…Omdat onze eigen landgenoten het niet willen inzien en niet willen werken.
  Het rijden in luxe auto’s is een pre, al hebben ze geen geld om te tanken…

  Dus je moet anderen niet afzeiken die het wel willen doen ,je moet hun gewoon de kans geven. Mischien is het werk ook niet veel volgens de Nederlandse standaarden, maar volgens de Surinaamse standaarden is het veel werk. Dat kan ook natuurlijk..

  Dat is totaal afhankelijk hoe je het aanpakt…en daar zijn wij Surinamers niet goed in…Sorry…


  Maak melding

 16. snekie-tere , je moet ook niet generaliseren. je kan liever spreken van “sommige Surinamers”in plaats van telkens te zeggen : Surinamers zijn dit of Surinamers zijn dat.Ben je zelf ook Surinamer? Ben jij dan ook liever lui dan moe? Nee? Okay, hou dan op met generaliseren. Ik ben trots op de Surinamers, jammer genoeg zijn er enkele nietsnutten tussen.


  Maak melding

 17. soms als ik reaktie hier lees vraag mij zelf af of het een grap is of serieus ik zelf denk dat er veel grappenmakers hier zijn . als er mensen wie dan ook die voor wat voor reden ook mensen in suriname willen helpen moet dat kunnen ,wat ik nooit lees dat surinamer wat voor hun eigen landgenoten doen , waar we goed in zijn onze eigen mensen die aan de onderkant van de samenleving uitbuiten en als andere het het voor niet doen hebben wij komentaar de beste stuurlui staan aan wal , ik ken gevallen waar mensen spullen hebben verzameld om aan de armen in suriname te geven die dingens werden dood leuk verkocht du meneer brillen ga maar naar hans anders voor nieuwe bril.


  Maak melding

 18. hahahahahah zeker snekie-tere,in Nederland, zijn ze ook 10x niets,je vergeet dat bij te vertellen, 88% van de Surinaamse allochtonen werkt niet,leven van de soos etc.ze hebben geen sikkepit bijgedragen tot de bloei van de Nederlandse economie,dat komt op het conto van de Turken,Marokkanen,Italianen ,Spanjaarden en de Portugezen, believe it or not,ga anders naar het staatsarchief neuzen.Altijd, willen de allochtoonsche Suri`s doen voorkomen aan de ingezetenen van Suriname dat ze keiharde werkers zijn,hahahahahahahaha aiii bajaaaaaaa.
  Kom maar op met jullie gescheld,degene die zich aangesproken voelen,het is nu 1x zo,als je waarheid spreekt,is de Surinamer gauw op zijn teentjes getrapt en gaat schelden dat de beesten er geen pap van lusten,kom maar op hahahahahaha I DONT CARE.

  HET ZIJN WEER DIE HOLLANDERSSSSSSSSSSSSSSS.


  Maak melding

 19. Toet,
  heel vreemde opmerking van jou. Je moet het niet de surneds kwalijk nemen dat zij geen hulp geven volgens de werkwijze van de Zuidlaarders, maar de ekte ekte surinamers of zoals je wilt de ingezetenen, dat die maar alles afbreken en vernietigen in het land en vervolgens doodleuk wachten totdat er hulp komt. O ja, wanneer join je de Zuidlaarders?


  Maak melding

 20. Kijk ik geef er geen draai aan.

  Maar mijn mensen(Suri’s) moeten het leren dingen zelf te doen.

  Sinterklaas heeft nooit iets in mijn schoen gestopt…Hoe mooi ze ook gepoetst waren.

  Men hoeft niet eigenwijs te zijn men moet openstaan voor alles….maar laten zij b.v. gezamelijk de buurt(leefomgeving) onderhouden, en dat vertikken zij…dan is het lullig als een voor 13 dagen moet komen om de boel op te knappen.

  Laat die mensen gewoon 26 dagen van de zon genieten en de ondoordachte mensen aan hun lot overlaten.
  Jammer dat ik het zo moet zeggen.

  Dinin lizy fu dinkie, daarom din edi tra-gha dan din skien(ahnu) no di fu wroko.


  Maak melding

 21. Beste Toet,

  je hebt enigszins gelijk.

  In nederland hebben heel wat surinamers weten aan te passen aan de maatschappij. degenen die met de gedachte van suriname zijn gebleven zitten zeker thuis en willen gewoon van anderen eten.

  Believe me or not maar de werkhouding van surinamers moeten veranderen als suriname zich verder wil ontwikkelen .

  er is op dit moment een strijd om zichzelf te verrijken. Mensen willen geld verdienen volgens europese, amerikaanse standaarden in Suriname, maar het werk dat geleverd wordt is altijd de helft.

  Dat is wel belachelijk..

  Er zijn verder bestwel heel wat surinamers die succesvol zijn in nederland, maar hun droom om een bijdrage te kunnen leveren voor hun eigen geboorte land zal blijkbaar nog altijd een droom blijven.
  Het zijn wel mensen die internationale ervaringen hebben.

  Ik vraag me soms wel af of je onder supervisie van Somo, Brunsie zou willen werken als een van hun president zal worden.

  Hoeveel moet betaald worden aan alleen adviseurs…etc.

  waarheid is altijd hard om te horen….Jessica..


  Maak melding

 22. Ok,Prik,ik geef je deels gelijk,idd,maken de ingezetenen er een potje van,althans,de bestuurders het woord onderhouden kennen ze blijkbaar niet.

  Als het in mijn vermogen lag,mijn werk laat dat niet toe jammer genoeg,joinde ik de Zuindlaarders gisteren,maar no spang nog 1 1/2 jaar ga ik voorgoed naar Suriname,ik mis mijn ouders,die reeds 4 jaar geremigreerd zijn,ik heb reeds een optie ,om te werken bij 1 van de grootste banken( van Nederland)hahahahahah ik geef je dit aan,voordat je gaat denken dat ik kruiwagen heb,ik word geen ambtenaar, dus dat,hahahhaha
  Al met al,ik ben heel erg content,met de hulp van de Bakra`s uit Zuidlaren,we zullen zien als dat door de ingezeten gewaardeerd zal worden en ze het gebouw met alle liefde en respekt zullen onderhouden.

  Have a nice day Prik,toedeloeeeeeeeeeeeeeeee.


  Maak melding

 23. Kusjes op je wang Toetje en heel veel succes en geluk bij je plannen. Ik ben een HRM-er met vervroegde pensioen in het vooruitzicht. En ook ik zal na die tijd mijn parate kennis ter plekke delen met een voormalig collega die een adviesburootje heeft en heel veel opdrachten in haar portefuille heeft. Ik moet je wel eerlijk zeggen dat niet kan zeggen dat in suriname mis. Alhoewel, werken in de tropen lijkt mij ook wat. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik tot de vele surinamers behoor die goede ervaring hebben met de nederlanders, al 35 jaar lang. Echter zie ik ook hun tekortkomingen net zoals elk volk haar tekortkomingen heeft. Maar ik ben een man van positive vibration, dus ik beoordeel de mens eerst op de goede daden.
  God bless U TOET


  Maak melding

 24. Het is je gelukt Brilleman.Je laat ze de tongen los,,,zonder sopie Hmmm.
  Jullie nemen de zaak te serieus.Het is voor die ptata-mensen een werkvakantie.Vakantie in Nederland is peperduur en het weer is meestal belabberd.Werkvakantie is goedkoper en de sjon schijnt de heledag.Meer heb je niet nodig!


  Maak melding

 25. we moeten niet gaan generaliseren, dat is dom.In elke samenleving heb je luie en vlijtige mensen.Ik heb een administratieve baan op schiphol en erger me rot aan enkele luie Hollandse collega’s van mij. Ze zijn liever lui dan moe.Ik ken ook een heleboel Marokkanen en Turken die zich liever ziek melden dan om te gaan werken. Dus Toet , redeneer niet zo stom en generaliseer niet. In Suriname ken ik heel wat vlijtige mensen met 2 banen. Ik heb alle respect voor deze mensen. Hier zou men steen en been klagen om tegen een hongerloon te werken. Niet iedereen natuurlijk, want elk mens is uniek.


  Maak melding

 26. Hahahahahahahha Prik,bedankt oor je smakelijke kus.

  En dank je ,dat je mij succes toewenst,zal ik zeker nodig hebben,probeer toch maar,naar Suriname te gaan met je pensioen,hahahhaha baat het niet dan schaadt het niet toch.Mijn Paps is heel erg tevreden met de gang van zaken daaro,hij geniet van zijn oude dag,ja he, wat moet die ouwe hiero,als ie daar een vrij en blij leven kan leiden.
  Ook ik heb tot nu toe goede ervaringen met de bakra`s,ik ben er trouwens mee opgegroeid,1 ding moet je ze nageven ze staan altijd klaar hulp te bieden.Wees het met me eens, dat je dat niet van het overgrote deel van de so called SuriNeds niet kan zeggen,altijd zoeken ze een reden om niet te helpen,dan zus en dan zo(strijkstok bv).Maar goed genoeg gebabbel nu, een stevige bosie en brasa,byeeeeeeee welterusten voor straks en very sweet dreams,bye bye bye zwaai zwaai zwaai xxxxxxxxxxxx.
  TOET


  Maak melding

 27. Toet, ik weet niet waarop jij je cijfers basseert, ik vind dat je allen maar onzin schrijft. De werkloosheid onder allochtonen is het hoogst onder Marokkanen (27 procent). bij de Antillianen is dat 22 procent, bij Turken 21 procent en onder Surinamers bedraagt het 16 procent.Onder autochtonen is dit 9 procent. deze gegevens kan je lezen in http://www.nrc.nl/binnenland/articleB0142.ece
  De Surinamers doen het dus echt niet slecht zoals jij beweert.


  Maak melding

 28. Ok,sneki tere,
  jij hebt zeker ook gelijk,dat ze een droom hebben,maar toch,ik denk dat het daarbij blijft.En ja de Surinamers moeten een keertje leren hun eigen boontjes te doppen en niet steeds maar van andere landen afhankelijk te zijn,ik vind dat je zo luibakken crieert,Surinamers zijn zeer passief,wat betreft voor iets te gaan wat erg belangrijk is voor zichzelf en voor de jeugd van de toekomst,ze moeten het gaan afleren steeds op bedeltocht te gaan,anders blijven ze steken in het verleden en dat neh tja moesje goh nah Parijs,a no so dang?
  Maar tja wat wil je als je een regering hebt,die voor noppes regeert en niets doet om het volk te stimuleren.
  Ok, snekie tere dus dat, fijne avond verder , byeeeeeeeeeeee.


  Maak melding

 29. Alle mensen die op Brilleman af reageren moeten effen relaxen.Brilleman maakt een grapje van.Kunnen jullie niet tegen een grapje?Weet jullie niet dat Brilleman op weg is naar de opticiën?Hij wenst graag helder te zien.Rustig mie kondremang.relax.Brilleman echte man is Pipo de Clown.


  Maak melding

 30. jessica luister noh,wil je mij komen uitleggen dat de Surinamers ,hier in Nederland een goede naam hebben????Stom reageer jij, ik heb het over Surinamers in het algemeen,maakt niet uit groen geel of zwart mangzzzz.Ik en de Hollanders blijven erbij dat de economie van Nederland geschoeid is op de Italianen,Spanjaarden,TUrken en Marokkanen,heb jij ooit ergens gehoord of gelezen dat de Surinamers een steentje hebben bijgedragen?Ga niet recht praten wat krom is.Waarom denk je dat we (Surinamers in liedjes werden gespot,weet je nog:WIJ WILLEN WWW ??????????
  Tja ik ga niet verder, dus typ je vingers maar krom verders,I REST MY CASE.


  Maak melding

 31. Toet, nu weet ik wat voor type je bent. Je bent gewoon oerstom en kraait heel wat onzin uit. Hebben de Marokkanen in Nederland en in Belgie een goede naam?? Deze vraag wil ik niet aan jou stellen, maar aan de overige forumleden. Gelukkig zijn niet alle Marokkanen slecht, maar de slechte Marokkanen verpesten het altijd voor de goede. Forumleden, welke nationaliteit heeft momenteel de slechtse naam in Nederland.? Dat weet ik wel, maar vertel dat maar aan Toet.


  Maak melding

 32. Waren de Spanjaarden, Italianen, Marokkanen, Turken niet al veel eerder in Nederland dan de Surinamers?
  Ook zij waren in het begin de pispaaltjes van de Hollanders. Trouwens de Marokkanen zijn dat nog steeds.

  Als Suriname geen kolonie was geweest van Nederland, dan zouden nu hier ook geen duizenden Surinamers wonen.

  Als het in een voormalig kolonie fout dreigt te zullen lopen, dan pakken de mensen uit de ex-kolonie, hun biezen en vertrekken juist naar dat land.
  (Zo ook de Indiërs dat hebben gedaan voor, tijdens en na de onafhankelijkheid van India).

  Dus ik geef de Surinamers die hetzelfde gedaan hebben geen ongelijk. Ze hebben gekozen voor de Nederlandse nationaliteit en daarmee was Nederland dus verplicht hen een uitkering te geven zodat ze konden voorzien in hun levensonderhoud.

  De meesten van hen hebben wel willen werken, maar er was gewoon geen werk voor ze.
  Wat dat betreft zijn de Surinamers niet echt in een periode vertrokken naar Nederland, waarin volop werk te vinden was.
  Dus ik neem het ze niet kwalijk dat de meesten van hen al of niet gedwongen van een uitkering moesten rondkomen.

  Ik word er zo moe van telkens te moeten lezen, dat de Surinamers helemaal geen bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse economie.

  Er zijn genoeg Surinamers hier in Nederland, die een eigen zaak zijn begonnen.
  Er komen er steeds meer bij.
  Binnen mijn eigen familie hebben de meesten van de 2e en zelfs van de 3e generatie wel degelijk een baan.
  Dragen zij dan niet bij aan de Nederlandse economie?

  Waarom altijd maar zo afgeven op de Surinamers in Nederland?
  Is dat om de Hollanders te strelen?

  Kom op zeg, ik ben hier geboren, ben voor hen toch niet meer dan een ‘allochtoon’.
  Ik zal een Hollander niet naar de mond praten. Zij doen dat ook niet voor de ‘allochtonen’.
  Als ‘allochtoon’ sta ik achter de
  ‘allochtonen’


  Maak melding

 33. Saya, met jou kan ik praten. Ik ben het volkomen met je eens. Ik ben trots om Surinamer te zijn . De meeste Surinamers doen heel goed hun best , waar ze ook zijn.
  Dag Saya.


  Maak melding

 34. (Kom op zeg, ik ben hier geboren, ben voor hen toch niet meer dan een ‘allochtoon’.
  Ik zal een Hollander niet naar de mond praten. Zij doen dat ook niet voor de ‘allochtonen’.
  Als ‘allochtoon’ sta ik achter de
  ‘allochtonen’

  Saya)

  : Nu kraai je weer anders, misschien op je bek gegaan?


  Maak melding

 35. hahahahhahaah chinese muur,je neemt me de woorden uit de mond,ehm neen uit de vingers.
  Mevr.Saya wil ook haar zegje doen, altijd beweerde ze dat ze een wereldburger is,ahummmmm,idd ze moet op haar bek gevallen zijn pffffffff.

  Surinamers hebben noch steeds een slechte naam,Wilders sabi,hahahahah heeft hij ze laatst niet van langs gegeven?Het gedrocht Wilders, heeft de P aan alle Allochtonen pfffff.Maar tja, sommige Surinamers(Allochtonen)lopen noch steeds met het idee of de wens rond,dat ze gelijk zijn aan de Bakra`s en nog steeds met open armen worden ontvangen,hahahahaha wishfull-tinking pffffff.

  Maar goed, sabi so Saya, reageer maar op mij,zo ook jessica, hahahahah I Dont Give A Damnnn hahahaahhaah.


  Maak melding

 36. @Toet,

  Je weet het altijd beter dan een ander, jouw woord is het enige dat telt.

  Mevrouw met de lange tenen ben jij.
  Owee, als iemand jou dom vindt, maar jij mag wel van een ander beweren dat hij/zij stom, dom is.

  Ben je soms jaloers op mij dat ik me altijd een wereldburger zal voelen en jij niet en dat ik altijd achter de allochtonen zal blijven staan.

  Naar het schijnt voel jij je aanbeden door de Hollanders en ondertussen beweren, dat jij je o zo Surinaams voelt.

  Toet is het een Hollander die voor jou die baan heeft geregeld bij een van de grootste banken?

  @Chinese muur,

  Naar het schijnt ben jij degene die op zijn/haar mond (en geen bek) is gevallen.
  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
  Je bent dus al gesloopt!
  Ik lig dubbel van het lachen.

  Mensen als toet en chinese muur staan altijd vol met vooroordelen en kijken nooit eerst naar zichzelf.

  @@Jessica,

  Iemand die beweert dat ondanks dat ze in Nederland is geboren, maar zich altijd Surinaamse heeft gevoeld en ook zal blijven voelen, zelfs over 1½ jaar in Suriname wil gaan wonen en toch zo afgeeft op Surinamers,
  (op de Surinamers die in Nederland wonen)
  komt bij mij niet erg geloofwaardig over.


  Maak melding

 37. Toet,

  Als je beweert: I don’t give a damm, waarom heb je dan toch op mij gereageerd?

  Je lacht een ieder uit die hier zijn/haar mening geeft.
  Door hoevelen zul jij niet uitgelachen worden, maar die niet op jou willen reageren.

  Ga maar eerst leren de meningen van een ander te respecteren!


  Maak melding

 38. Toet, eigenlijk heb ik geen zin meer om op jouw stomme mening te reageren. Maar ik doe het voor deze laatste keer toch, al is het alleen maar om te zeggen dat ik het 100% eens ben met Saya. Ik hoop niet dat je over anderhalf jaar naar Suriname gaat om er te wonen. Suriname heeft eerlijke en betrouwbare mensen nodig en niet zulke figuren als jij.


  Maak melding

 39. eyyy Sayaaaaaaaaaa, Go To Hell,
  Heb ik ooit iemand dom genoemd?1x ja tegen Du typ ik altijd DOMBO.
  Je denkt me te kennen noh?
  Ik geef niet af op de Suri`s,maar typ wel hoe ze in elkaar zitten,als de Hollander zegt dat de Allochtonen niet deugen, raag ik, en jullie dan?Zijn jullie de braafsten van de klas?Believe it or not,ze zeggen dan eerlijk je hebt gelijk,maar de Suri@ s zullen dat nooit doen,ze geven af op de Marokkanen ,maar zijn geen haar beter,We(Suri s)willen niet toegeven ,dat wij ook niet de braafsten van de klas zijn.
  Hahahahahhahaah jij bent de enige wereld burger hier op de site,go for it.
  Kijk noh, daarom hebben ze op wkchat zo een grondige hekel aan je,alleen jou mening telt,van een ander boor je gelijk de grond in, maar ano mi jere,ik geef je gelijk op je donder.
  Ineens ben je een Allochtoonse,dan hoe dan,als je steeds beweert dat je hier geboren bent,en je geen Surinaamse voelt,je geeft steeds aan dat je een Hind. bent en hebt ook flink afgeven op de blakamans,bij het artikel van Prem,dus kom me hier geen bull/shit uitleggen,ga eerst je identiteit zoeken,miss pfffffffff, dit is mijn allerlaatste reactie op je,hierover,Get A Life, jere Sayaschijnheilige.
  O ja geloof maar wat je wilt, ano joe eh pai me, dus ben je helemaal geen verantwoording schuldig,ja ik voel me een Surinaamse in tegenstelling tot jou,die geen eens weet waar je staat,je lijdt echt aan een indentiteitscrisis.De ene keer ben je geen allochtoon, de andere keer ben je of voel je ,je geen Surinaamse,ai bajaaaa dang sang nah joe, ai bajaaa.
  Maar ik ga nu echt stoppen, anders ga ik je inbere hier open halen,wat je sommige vrouwen op wk flikt,jij lijkt ,nu heb ik het door,een jaloerse kreng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.