Wereldomroep investeert in Surinaamse radiotalenten

3

Radio Nederland Wereldomroep startte afgelopen weekend de NAAS-Radio School, een cursus voor radiotalenten die op dit moment werkzaam zijn bij lokale omroepen voor Antillianen, Arubanen en Surinamers in Nederland. 24 radiomakers beten de spits af tijdens de eerste trainingsdag in Hilversum.

Zij krijgen les van ervaren programmamakers van de Wereldomroep die hen de fijne kneepjes van het vak leren. NAAS is de afdeling van de Wereldomroep die programma’s maakt voor de bevolking van de Nederlandse Antillen en Suriname.

De 24 radiotalenten krijgen les bij het RNTC, het internationale opleidingscentrum van Radio Nederland Wereldomroep in Hilversum. Slotopdracht van de maandcursus is een bijdrage maken over een onderwerp uit de eigen gemeenschap.

De mooiste reportages worden door de Wereldomroep uitgezonden. Dit betekent dat deze te beluisteren zullen zijn op de radio op de Nederlandse Antillen, Aruba en in Suriname en via de NAAS-website van de Wereldomroep: www.caribiana.nl.


3 REACTIES

 1. Juist Pinto,

  Zelfs die mensen willen ze op één of andere ka manier in Nederland hebben.

  Surinamers kunnen toch niet genoeg Nederlands praten volgens hun dan wat moeten ze met die Surinamers.

  Ik ben benieuwd of die Surinamers ook dezelfde salarissen gaan krijgen als die witte mannen.

  Laat die ka kazen hun eigen mensen gaan opleiden want af en toe leggen ze een hoop stront uit op die radio’s van hun.


  Maak melding

 2. Steeds weer zoeken naar nieuwe vormen om het neo kolonialisme te blijven uitdragen!!! lukt het niet meer met de kerk, dan maar met een handjesklap kerk, lukt dat ook niet meer dan maar met “radio talent” ROT OP! ROT OP! ROT OP! ROT OP! ROT OP! ROT OP! ROT OP!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.