vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandBalkenende ontmoet president Suriname

Balkenende ontmoet president Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag (zaterdag) een korte, informele ontmoeting gehad met de Surinaamse president Ronald Venetiaan. Beide regeringsleiders vinden dat de goede betrekkingen tussen hun landen niet mogen lijden onder de behandeling van vliegtuigpassagiers op Schiphol. Tijdens de topontmoeting in Den Haag, spraken ze af in gesprek te blijven als hierover problemen dreigen te ontstaan.

Venetiaan was in Nederland op uitnodiging van Balkenende en stelde de behandeling van Surinaamse passagiers aan de orde. Premier Balkenende en president Venetiaan van Suriname noemde eerder de manier waarop drugscontroles plaatsvinden ‘mensonwaardig’ en een ‘schending van mensenrechten.’ Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken zegde vervolgens een ‘hoffelijke behandeling’ toe.

Inmiddels is afgesproken dat bij een bezoek van Surinaamse hoge functionarissen zowel bij aankomst als vertrek een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig zal zijn. De regeringsleiders spraken zaterdag vooral over de behandeling van de andere passagiers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. A mang tja ding..zoeen groot feest van PL o.d.l van Somo.Da joe di dja..no.no.Vtje.
  Joe moes foe di pi a njang mikie (corruptie).
  By the way is Chico (Romantico) ook van de party..Het is zo geregeld.

  P.S. NPS (slaapt) ding tra mang e mikie.Ma mi wanie sabie pi a mang vinie 50.000 jankie dalla.. Kostgrndtje of zo..Sang mi boi wang fisa likie fisa mi boi.


  Maak melding
 2. Ik denk eerder als hoe ik het ooit gehoord heb…achterkamertjes politiek..

  Waarom geen Radio en TV direct aanwezig om uit monde van beide heren te horen wat ze achter gesloten deur besproken hebben,dus direct wereldkundig maken..nu weer/straks ik heb dit of dat afgesproken maar ze komen het niet na, daarna komt de ander, weer met een lulkoek verhaal.


  Maak melding
 3. Deze topontmoeting heeft dus helemaal niets opgeleverd. Dat kon ook helemaal niet omdat de 100% controles inmiddels hun nut hebben bewezen (zie ook het bericht van gisteren over onder-inspecteur Humphrey Naarden van het PKS).
  De ontmoeting tussen Balkenende en Venetiaan was niet meer dan een zogeheten ‘rituele dans’ waarbij Vene even stoom heeft mogen afblazen en Balkenende hem beleefd heeft aangehoord. Maar verder verandert er helemaal niets en dat is maar goed ook, die controles zijn nuttig en nodig.


  Maak melding
 4. Vene ontmoet Balkenende….
  Ik zou zeggen..Vene haal die BALK uit je ogen… het probleem van Schiphol komt omdat Vene die bolletjesslikkers doorlaat. Zanderij is zo lek als een mandje. De bewaking is zo corrupt als de pest. Als je de verhalen hoort, hoe de slikkers doorgelaten worden, dan rijzen de haren je te berge…ONSCHULDIGE vakantie gangers worden op schiphol de dupe van deze klootzakken…waarom zijn er geen drugshonden op Zanderij??? Omdat een paar corrupte figuren die niet willen anders hebben ze straks geen bijverdienste meer.


  Maak melding
 5. Nr.5 en 6 Het gaat om pierbille, loekoe bal nanga poes…Dus loop niet uit koers..En begrijp nu eens eindelijk waar over het gaat als Suri hoef jij geen politie voor niemand te spelen..Wie fout doet/gaat moet gepakt worden, maar zij die niks gedaan hebben moeten met rust gelaten worden. Uitleg overbodig..
  Onschuldigen met rust laten…


  Maak melding
 6. Als men slikt zal dat opvallen,en je wordt dan uit de rij gehaald.Dat brengt een controle als gevolg met zich mee.
  Slik niet,drink niet en eet niet want dan moet je slikken.


  Maak melding
 7. ik hoop dat de president van suriname het ook over onze kinderen hebben met balkenende onze kinderen die door de bjaa zijn ontvoerd zonder een rechterlijk bevel dat zou goed zijn mijn kinderen zijn ontvoerd zonder een rechterlijk bevel door leden van de nederlandse staat kinderen die net 4 maanden in nederland waren en uit suriname zijn gekomen het gaat om drie minderjarige kinderen


  Maak melding
 8. wat een gelul, wie is nou president????? Balk moet met Bouterse praten en niet met venitiaan, hij is presidebnt van Suriname. nederland moet ophouden , wij hebben gekozen voor Bouterse en we kiezen weer voor hem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES