Suriname en India moeten meer handel drijven

8

PARAMARIBO, 3 dec – Suriname en India moeten meer handel met elkaar gaan drijven. Dit zei de Indiase ambassadeur, Ashok Sharma, bij de opening van de Festival of India handelsbeurs. Er zijn tal van mogelijkheden en kansen, maar die blijven onderbenut door allerlei omstandigheden. Het is tijd voor een andere aanpak, omdat voor beide landen voordelen vallen te halen.

Zakenlieden van India en Suriname kunnen gebruik makn van de bestaande relaties tussen de twee landen en de gunstige geografische ligging ten opzichte van respectievelijk Azië en Zuid-Amerika. “Het moet een win-winsituatie worden, niet een ontwikkeling waarbij de ene zwaar de overhand heeft”, zei Sharma. De beurs die een jaarlijks karakter heeft gekregen, moet dan ook een forum worden.

Festival of India kan als uitgangspunt dienen voor duurzame handelsrelaties. Surinaamse exporteurs moeten er god gebruik van gaan maken. “Dan pas kunnen we spreken van bilaterale relaties, sluit jointventures en betreedt zo de markten in andere landen”, aldus Sharma. Op de beurs worden producten tentoongesteld uit verscheidene streken van India. “We willen niet alleen verkopen, we willen ook kopen”, zegt voorzitter Ajay Singh van de Indian Global Chamber of Commerce.


8 REACTIES

 1. Ashok Sharma is nog steeds NIET ACHTER dat hij te maken heeft met een parlement en regering die door bavianen geleid word, en dat daarom Suriname niet vooruit komt. Hij kan nog zoveel verkondigen, maar het zal niet baten. Alle Surneds hebben die streven ook, maar Ashok weet niet dat diezelfde Surneds de gelegenheid niet geboden wordt om Suriname vooruit te helpen, doordat Bavianen regels het vooruitgangs programma ondermijnd. Surneds die hun geboorte grond willen dienen met kennis en geld, krijgen de mogelijkheid niet om hun achtergebleven landgenoten te helpen met raad en daad.


  Maak melding

 2. He He het werd eens tijd dat Suriname, maar ook andere landen commercieler werden en gingen nadenken over hoe men een win-win situatie kan creeren. Zie hier een voorbeeld.
  En NIET EEN ONTWIKKELING WAARBIJ DE EEN ZWAAR DE OVERHAND HEEFT (lees ontwikkelingshulp uit Nederland).
  Ik hoop dat Suriname dit soort kansen met beide handen aangrijpt om financiele middelen te creeren en niet op hun kont blijven zitten om zich afhankelijk maken van ontwikkelingshulp (Nederland) waarbij het uitgangspunt nog steeds het kolonialisme is.

  Wishing them lots of luck, strenght and wisdom.


  Maak melding

 3. hallo lachman mensen zoals jij zorgen ervoor
  dat we overspoeld worden door chinezen en
  dat wij als hindoestanen tevreden moeten zijn met de kruimels.
  gegeven is nu dat de javanen samen met de chinezen en de djoeka”s het voor het zeggen hebben.

  ro


  Maak melding

 4. Wat heeft suriname nu te bieden,behalve drugs.India is een de grote schoen maat voor suriname,zij kunnen al in de regio geen handel drijven laat staan internationaal,dus ik zou zeggen, los eerst je eigen te korte op voor dat, je op glad ijs bevindt.want uiteindelijk is de surinamse bevolk weer te dupe.
  vr gr cees..


  Maak melding

 5. blaka,
  Je slaat de plank mis. Wanneer hebben we in Suriname een chinese of javaanse president gehad??? De negers en hindoestanen maken toch de dienst uit?? Vooral de hindoestanen willen nooit op de voorgrond en schuiven het presidentsschap steeds naar de negers. Dus hindoestanen mond dicht!!!!


  Maak melding

 6. **Het moet een win-winsituatie worden**
  Zou graag eerst de voordelen/nadelen voor suriname willen zien!
  Ik vind het erg genoeg dat er zoveel chinezen in Suriname zijn.ze nemen alles over.
  op elke hoek staat een chineze winkel.
  ik denk dat we moeten verkomen wat er in Indonesia gaande is ook in surinsme gaat gebeuren!

  Redjindra NL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.