Davids kraakt spel van Nederland en Van Basten af

100

De Surinaams-Nederlandse profvoetballer Edgar Davids heeft in de Britse krant News of the World, geen goed woord over gehad voor de speelwijze van het Nederlands elftal in het WK-duel met Portugal. Hij hekelde met name de grove overtredingen die zijn begaan door o.a. Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst. Dat meldt de nieuwssite Nu.nl.

Volgens Davids heeft het Nederlandse voetbal zijn onschuld verloren en is het gedrag van de spelers, ondanks de provocaties van Portugese spelers, nooit goed te praten. “We kunnen allemaal wel eens van het veld worden gestuurd, ik kan daar over meepraten. Maar wat hier gebeurde was van een andere orde” aldus de de speler die deel uit maakte van de voorlopige selectie van bondscoach Marco van Basten, maar toch niet mee mocht naar Duitsland.

update:
Davids heeft vandaag Marco van Basten ook ‘onfatsoenlijk’ genoemd in een open brief op de website van het tijdschrift Voetbal International. Daarin zegt de profvoetballer dat Van Basten een grens van goed fatsoen en respect heeft overschreden. De bondscoach van het Nederlands elftal nam de speler van Tottenham Hotspur niet mee naar het wereldkampioenschap in Duitsland. Toch kwam de ervaren middenvelder regelmatig ter sprake. Ook bij de afsluitende persconferentie in Zeist. Daar vertelde Van Basten dat hij Davids niet meer op zal roepen. In de brief twijfelt Davids daarnaast aan de capaciteiten van Van Basten als trainer.


100 REACTIES

 1. Niet doen Davids.Je doet er goed aan te zwijgen over de prestatie van het ned. 11-tal. En vooral niet een andere allochtoon bekritiseren. Laten de nederlanders zelf hun conclusie trekken eruit.


  Maak melding

 2. davids. jij was misschien met een blauwe kaart terug naar suriname gestuurd.

  DIe jongens zijn jong en spelen met emoties. dat jij vedette bent en nog steeds ruw speelt snap ik niet.


  Maak melding

 3. Davids heeft het bij het rechte eind. Je moet als elftal niet laten lokken om grove overtredingen te begaan. Dat siert een nette elftal met bijna geen kleur niet.
  Eén ding is wel zeker : Frankrijk is erdoor en die zit vol met kleur.
  Ok dan.


  Maak melding

 4. De hele selectie was gewoon een Farce.
  Van Basten moet gewoon niet meer gaan coachen. Geef de jongeren een kans (zegt hij dan). En dat doet hij gewoon tijdens de WK.
  Echt een eikel.


  Maak melding

 5. pff, makkelijk oordelen als je er niet bij bent geweest. davids had binnen 3 min al rood gehad met die kaartentrekker van een scheids.. de scheids had rood moeten krijgen, hahahaha

  ps, ik vind wel dat davids er bij zou moeten zijn!


  Maak melding

 6. Edgar heeft GROOT gelijk….hij is niet iemand die vaak iets terugzegt, maar het is vervelend om steeds anderen te horen oordelen over je met argumenten die nergens op slaan.

  Heel goed gedaan Edgar, je was ook aanvoerder hiervoor en hebt je verantwoordelijkheid altijd genomen. Zelfs in de moeilijkste momenten (Hiddink op het EK)…..


  Maak melding

 7. Oordelen of het terecht of onterecht is dat Davids niet is geselecteerd voor het WK laat ik aan anderen over. Feit is wel dat hij in principe gelijk heeft met datgene wat hij zegt, maar misschien was het verstandiger geweest als hij er boven was blijven staan door niet te reageren. Gewoon komend voetbal seizoen je voeten laten spreken en je criticasters de mond snoeren. Zo is het destijds na de affaire Hiddink ook gegaan.


  Maak melding

 8. de wk is gelopen zoals ie moest lopen…..de bondscoach koos voor jonge (overwegend blanke) spelers en heeft bewust de internationaal ervaren spelers (Davids, Seedorf) niet meegenomen want ja….die kunnen nog wel eens een weerwoord geven en daar kan deze bondscoach niet tegen (lijkt het). In ieder geval kan niemand met een vinger wijzen naar “onze” sterren. En laat Davids aub Davids blijven en zich uiten zoals hij dat wil….dat heeft hem groot gemaakt


  Maak melding

 9. Davids heeft gelijk. Kijk naar het NL 11-tal o17, o20, en Jong Oranje. Veel donkere (Surinamers of Suri-afkomst) spelers die heel goed doet. o17 – 3e plaats WK, o20 – 2e plaats Toulon Cup, met een Suri-speler als MVP, en Jong Oranje – kampioen EK met 3 Suri-spelers op het beste 11-tal van het EK.

  Nou, ik hoop dat Suriname op het volgende WK staat met alle Suri-spelers. Altijd beter voor je land to uitkomen.


  Maak melding

 10. Marco wil het voetballen weer leuk maken voor de hollander, en dat is gelukt. Kijk maar naar de muppies en alle andere versierselen. Maar leuk zijn is één ding, goed en degelijk voetballen is een ander ding! Kijken hoe het verder gaat bij het EK. Hoop dat geen allochtoon bij zit. Dan kan men beoordelen als deze coach gelijk heeft met zo,n idee.

  Misschien mogen we dan een Su eltal gaan ondersteunen. Zoals T&T met spelers uit de lagere klasse en hebben laten zien dat voetballen niet alleen door profs hoeft.


  Maak melding

 11. relax sportgenoten. Davids of edje,

  je bent een goede voetballer en hoort niet in nederland te sspelen. Laat die boeren met rust ze gaan alleen voor de eer.


  Maak melding

 12. volgens davids,check de site van rtlz, heeft hij nooit gesproken met The News of The World.

  vast weer een gerucht.

  trouwens zijn brief was uitstekend, goed beargumenteerd.


  Maak melding

 13. FIGHT THE POWER AND KEEP OUR FEELINGS ALIVE!!!

  VAN BASTEN IS NIETS ANDERS ALS EEN ARROGANTE KLOOTZAAK.

  IK MOET HELAAS ZEGGEN DAT NAGENOEG HEEL OF GEHEEL [BLANK] NEDERLAND ER OOK WEL BLIJ MEE WAS. GEEFT AAN WAAR WIJ SRANA MANGS DUS STAAN IN DEZE [HUN] SAMENLEVING!!!

  Het zij zo, kijk naar het resultaat en verwacht over twee jaar ook niets op EURO 2008. Voor mij is het wel makkelijk, kraken zo. Voor Nederland hoef ik dus nooit meer te zijn. Zet deze discussie voort en je zult zien wat er binnen de gemeenschap speelt.

  Wat de overige reacties betreft jammer dat sommigen nog niets weten van hun geschiedenis en daardoor heel snel onzin uitkramen.


  Maak melding

 14. Davids,
  jongen houd je mond en wees afgewezen.Je kan niet meer meekomen met de huidige tempo.En je kan beter voetballen,dan een
  serieuse mening ventileren.Je kan in feite niets dan klagen omdat je niet meemocht.Die Nederlanders zijn het zat dat er dubbel gekookt moest worden,want de Surinamers wilden rotie met kip.Terwijl de Hollanders worst met boerenkool wilden,dus daar die frictie.van Basten je hebt de goede weg ingeslagen.Komende blanke trainers,neem geen kleurlingen mee,minder heisa in de ploeg.


  Maak melding

 15. Beste Mensen,

  Ik dacht dat sport mensen juist bijelkaar bracht, maar hier is volgens mij het tegenovergestelde waar. Als niet voetbalkenner gewoon even een neutrale mening. Dat Nederland verloren heeft is jammer, maar dat hebben ze aan hunzelf te danken. Het is altijd makkelijk om te zeggen dat een ander verantwoordelijk is voor iets, maar je bent er zelf toch ook bij? In dit geval zou het de schuld van Portugal of de scheidsrechter zijn dat Nederland heeft verloren. Maar hallo mensen de Nederlandse (en Portugese) spelers hebben de terecht uitgedeelde kaarten te danken aan hun eigen prestaties. Dat het jonge speleres zijn met weinig interland ervaring doet daar niks aan af. Mijn inziens moet een coach niet alleen op de fysieke aspecten letten, maar ook op de geestelijke aspecten.
  Verder kan iedereen het lekker zelf aanvullen, want zoals iedereen weet kent Nederland 16 miljoen voetbal experts.


  Maak melding

 16. Ik weet nog als de dag van gisteren dat de suriprofs met Rijkaard, Winter, Vanenburg enz. enz. gewonnen hadden van de blanke oranje hoe zou dat komen Duuck. De wedstrijd werd in de kuip gespeeld en ik was erbij. Davids kan in zijn eentje een hele elftal dragen en aansturen. Heb je een leider gezien in dit huidige oranje, ik niet. Van Basten was een topspeler maar is een slechte trainer of is bang voor gebekte spelers denk ik, ik kan niet anders concluderen helaas, davids had er gewoon bij moeten zitten. Ik kan niet anders concluderen dat men nu een blanke elftal wil met een of twee uizonderingen, want Seedorf (ooit niet, maar nu in topvorm) en zeker Davids waren naar mijn mening beter geweest dan meer dan de helft van de blanke spelers die op het veld rondliepen zonder maar iets te laten zien.


  Maak melding

 17. Het is al achterhaald. Davids heeft een openbrief geschreven en gezegd dat hij geen interview heeft gegeven aan news of the world. Een geweldige brief,mijn mening,waarin hij de vloer met vBasten aanveegt op een goede manier. Dat hij niet mee zou kunnen ach de rest heeft zo goed gepresteerd (Cocu,vd Vaart, Sneijder).


  Maak melding

 18. Die nederlanders zijn al eeuwen de laatsten die zaken anders aanpakken.
  Kijk naar de afschaffing slavernij ,zij waren de laatste die dat deden, kijk naar elftallen van Frankrijk, Engeland, die hebben veel gekleurde spelers. daarom zijn ze ooit wereldkampioen geworden.Doe Nederland dat niet, ben ik zeker nooit worden ze wereldkampioen voetbal.


  Maak melding

 19. Dankje Edje: kill the Rastsa is noth the way another Rasta will take his place.
  Er zijn tientallen nieuwe Davids en Seedorf opkomst, het is nu zaak dat zij voor Suriname uitkomen, en dan nog blijven er genoeg over om ook voor Nederland te spelen.
  Johan Cruif blijft buiten schot, maar iedereen weet dat hij bepaalt, wat er gebeurd.
  Jouw ex trainer Cappelo gaat naar Madrid, ik hoop dat hij jouw naar Madrid haalt, zo niet sucses bij Tottingham.


  Maak melding

 20. Eerst dacht ik ook dat het beter was dat davids zijn mond moest houden, want dan zouden de nederlanders weer zeggen “zie je wel die donkere jongens hebben een grote mond”. Maar hoe lang kan je je mond dichthouden, zo kan kluivert en seedorf ook niet echt zeggen wat ze willen, want dan worden ze klein gemaakt door de media. In ieder geval waren de nederlanders blij dat er minder allochtonen in de team waren, zo blijkt weer hoe tolerant nederland is. Het is niet alleen in de politiek zo maar ook in de samenleving. Kijk maar naar het Kabinet gevallen door een asielzoeker. Die zwarte trut, die gebruikt is door de bakra’s en daarna een trap onder de reed heeft gekregen.


  Maak melding

 21. Suriname moet het dubbele nationaliteit-systeem invoeren voor speciale personen waaronder profvoetballers en ze in de WKselectie en andere wereldevenementen laten opnemen denk ik.


  Maak melding

 22. Jongens! Hoor, dit eens. we moeten als Surinamer en overige zogenaamde allochtonen moeten op houden met het kosten wat het kost geaccepteerd te willen worden door de dominante macht. we moeten gewoon als ze ons willen mee doen en als ze ons niet willen het tegen deel doen. en verder ons eigen kunnen onderling versterken en blijven zorgen dat ze op vele gebieden niet om ons heen kunnen. we moeten ons als Surinamer beter organiseren en als we goed georganiseerd zijn vormen we in feite een macht in een macht en kunnen we als bondgenoot gezien worden in plaats van last. nu hebben ze het idee dat ze ons kunnen missen als kies pijn en kiespijn hadden ze na al dat knarsetanden om het verlies. ik ook.
  zo zie maar hoe afhankelijk we ons stellen van die blanken, ze geven je een vinger en meer krijg je alleen als je alles doet zoals zij dat willen. er is geen ruimte voor eigen inbreng in dit land, ja je moet bijn ijzer met handen breken wil je dat bereiken.

  ps ook ik hoop niet dat dit te filosofisch is.


  Maak melding

 23. Ze zijn allemaal lafaards wat heeft het hele team gepresteerd nul, niets, nada. Mark v. Bommel zei zelf met deze groep valt er niets te halen. Met deze waardelose coach nooit. De beste club speler van nederland en de top scoorder van nederland neem niet mee. Dan komt hij vertellen dat dit een ervaring was voor de jonge spelers op een wk hoe durft hij. Je bent een wereld speler of je bent het niet. Laffe coach kan tegen critische spelers. Doetje


  Maak melding

 24. Misschien is dit niet eenvoudig en niet waar?

  Deze wereld behoort aan de witte mensen toe!
  Zij hebben de macht, de wapens en zijn de enige geciviliseerde op deze wereld.
  Het beste ras op de wereld; al het andere is inferieur en minder.
  Alleen witte mensen hebben gelijk. Zij hebben rechten en kunnen verhalen op anderen ( met of zonder wapens, sancties enz.)
  Hun denken is rechtvaardig.

  Ze hebben wel zwarte napraters (meestal apen zonder waardigheid en identiteit) gefokt die andere zwarten moeten bekritiseren. Zo heeft het altijd gewerkt

  Dus Davids heeft geen recht van spreken:
  1.omdat de witte altijd gelijk heeft;
  2.sommige zwarten zich schamen voor zijn mening ( of de mening van zwarten)?


  Maak melding

 25. Davids ,ik ben het helemaal met je eens.
  Onder van Basten zijn de bepalende Suriprofs met een rijke staat van dienst ten onrechte op een zijspoor gezet.
  Dit laat zien dat zelfs ook in de sport Nederland tolerant is.Ik vind het een schsnde hoe de media in dit land Seedorf,Kluivert enook Davids uitgekost hebben.


  Maak melding

 26. Van Basten,

  Deze man is een kleurloos persoon. Hij was ooit een goede voetballer (niets meer), terend op de geplaveide weg die Gullit voor hem had geopend bij AC Milan. Van Basten teerde dus op het succes van Gullit. Tijdens het EK 1988 was hij dankzij Gullit weer succesvol, kijk naar het aantal assists die hij van Gullit kreeg. Overschatte voetballer is hij in mijn ogen. En zo iemand moet het Nederlands elftal leiden met zijn wanbeleid. Onlogische oproepen voor het elftal en daarbij nog overschatte voetballers (Sneijder, van der Vaart, Landzaat) erin zetten en roepen dat ze beter zijn dan Seedorf. Wel deze jongens mogen de schoenen van Seedorf niet eens veteren.
  Ik zou zeggen tegen alle voetballers met een Surinaamse achtergrond, laat die elftal met het Duitsen bloed en kies voor het elftal van je vaderland. Breng Suriname naar een hoger niveau.
  Opo kondre mang oe opo.

  Anil.


  Maak melding

 27. davids heeft gelijk want van basteen bak niets van.hij heeft geen voetbalinzicht als coaches .hij luister alleen maar naar johan
  kruiyf.die neemt ook geen verantwoordelijkheid.hij levert allen maar kritiek.hij heeft ook nooit een wk gewonnen.
  het is alleen praten en onzin eruitkraaien.


  Maak melding

 28. De KNVB zou beter moeten weten.
  Van Basten heeft gefaald als bondscoach en toch heeft de KNVB hem beloond met een contract tot 2010.
  Het zou naar mijn mening beter zijn geweest om Guus Hiddink te benaderen of Frank Rijkaard.
  Deze twee trainers hebben bewezen dat ze resultaten hebben bereikt.


  Maak melding

 29. edgar had je de tijd om die brief op te tellen je was in die tijd toch lekker op vakantie in paramaribo of heeft het iemand anders gedaan maar nietemin ik sta achter je


  Maak melding

 30. de uitschakeling van orange heeft mede te maken, met het feit, dat johancruijf geen bondstrainer van nederland wilde worden, maar wel achter de schermen opereert, als adviseur van marco van basten. ronduit sta ik achter de woorden van edgar davids.daarom vind ik ook zo goed, dat ned., en marco van basten, uit het toornooi gewipt zijn.het moet ,n les zijn voor de volgende keer, dat je zonder davids, of huntelaar, geen toornooi kan winnen, omdat die jongens, eenmaal erbij horen.marco van basten, mag van mij, n andere baan gaan zoeken, maar ik vind hem niet geschik voor het vak, geef me liever, frank rijkaard????


  Maak melding

 31. “”Die zwarte trut, die gebruikt is door de bakra’s en daarna een trap onder de reet heeft gekregen.””
  “Leg eens uit Frank, ik snap er niks van.

  Een trap onder haar reet ..oke, maar dat stukje van “gebruikt door de bakra” snap ik niet. als je gebruikt wordt moet je de schuld niet bij een andere neerleggen,je bent/was er al die tijd toch zelf bij.

  Marron


  Maak melding

 32. Enrico…ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik vermoed dat je dringend hulp nodig hebt, gezien jouw reactie van 6 july 12.33.
  Je bent echt het spoor bijster, of je was niet echt helemaal nuchter.
  De groeten van een zwarte, hopelijk ben je blank, want als je zwart bent dan heb je een nog grotere probleem;ook als het hilarisch bedoeld is, vind ik het klote.

  Marron


  Maak melding

 33. Prik,
  Hoe durf je dit te zeggen. Waarom mag Davids geen commentaar leveren op de mislukkeling van Basten. Davids is ook een Nederlander en hij mag dus ook kritiek uiten op van Basten. Mijn inziens geef je blijk besmet te zijn met de onderdanige slavernij virus.


  Maak melding

 34. Allemaal leuk en aardig die opmerkingen over dubbel nationaliteit en het uitkomen voor Suriname. Maar ik zou eerst maar eens nagaan of die jongens dat zelf wel willen. Men is al jaren bezig om jongens die niet in aanmerking komen voor het Nederlands elftal voor Suriname uit te laten komen. Echter is het zo dat deze 2e garnituur zelf niet wil doordat men de illusie heeft ooit nog uitgenodigt te worden voor het Nederlands elftal. Dus waar hebben we het over. Je krijgt keer op keer de zwarte piet toegespeeld wanneer het fout gaat, maar toch blijf je lullen of het een eer vinden om voor Nederland uit te komen (Seedorf, Davids). Daarbij komt nog dat de voetballers in Suriname (naar het schijnt) ook niet staan te springen om de komst van de Nederlandse Surinamers. Als dit waar is, is dat op zich wel jammer want ik denk dat de voetballers uit Nederland met name op het tactische vlak veel bagage hebben. Hieraan zouden de voetballers in Suriname zich weer op kunnen trekken en daarmee het voetbal in Suriname naar een hoger niveau brengen.


  Maak melding

 35. Edgar ,maak je niet druk,want van basten en cruif denken dat ze zonder kleur successen kunnen behalen.Ek kampioen’88 (gekleurd}Ek onder 23 jaar kampioen 2006 (gekleurd}.Die bakras blijven bakras,hypocrieten zijn dat en zullen blijven. Kronto kronto5@hotmail.com


  Maak melding

 36. Edgar,ook de ek van 2008 komt er niets van terecht als van basten aan het roer blijft.Wacht maar af.Blijf jezelf.You are a great player. Ricardo


  Maak melding

 37. Voor een land dat om nummer 3 staat op de wereldranglijst is het spelbeeld dramatisch slecht,0,0.Ze zijn tercht uitgeschakeld want met dit elftal viel niets te halen.Davids en de anderen lachen.HUM.


  Maak melding

 38. Beste mensen,

  Even iets anders. Het woord blank (door de witte man bedacht) betekent REIN. Dus als je het over de “witte mensen” hebt, gebruik ajb het woord BLANK NIET.


  Maak melding

 39. Edgar,laat van basten een voorbeeld nemen van foppe de haan.De beste selecteren .Europees kampioen 2006 spelers onder 23 jaar.selecteer niet op kleur maar op kwaliteit.Van basten,mijn advies is dat je het ORANJE meer kleur moet gaan geven in het vervolg,als je successen wilt gaan boeken.Alleen op die manier kan je een van de beste bondscoach worden.


  Maak melding

 40. Allen en Davids,

  Ten eerste goedzo jongen! Jij zegt wat 85% van de echte liefhebbers en actievelingen denkt maar te laf is om het in het openbaar te zeggen. Vooral de profs en andere trainers. Ik ben benieuwd wat Co Adriaanse ervan denkt. Helemaal niets van hem gehoord dit WK. Hij is denk ik wel eerlijk in zijn mening en niet bang voor van Basten. Want zeg nou eens eerlijk van Basten kan toch niets fout doen in Nederland? Eigenlijk is het “kon” want na dit debacle beginnen mensen toch vraagtekens te zetten bij zijn vermeende ‘zaligheid’. Door de aanpak van het volk is deze man zich ook daadwerkelijk een soort voetbalkoning gaan voelen. Weten jullie hoeveel mensen zich enorm geergerd hebben aan zijn houding in de dug out? En maar elke dag zeggen dat hij de rust zelf is….! Een oud gezegde uit Langatabbetje luidt: ‘A kies din moi’. Dus Davids heeft zijn zegje gedaan moet het hierbij laten en er geen woorden meer aan vuil maken.
  Er zijn genoeg profs die weigeren van Basten in een adem te noemen met Maradona, Pele, Beckenbauer, Platini enz. Van Basten was één van de vele goede voetballers die de wereld kent, niet één van de beste. Je wordt geen Kampioen alleen vanwege je naam, dat weet zelfs mijn dochter van 7.


  Maak melding

 41. Als jullie eea goed gevolgd hebben dan hadden jullie kunnen weten dat hij geen opmerkingen gheeft gemaakt over het zgn. grove spel van Oranje. Hij heeft dit expliciet in zijn open brief ontkend !!!!
  Ook ik ben van mening dat Davids een meer dan bruikbare kracht was geweest in Duitsland.

  Overigens hebben wij met een elftal met meerdere Surinamers ook geen prijs hebben gewonnen !
  Feit is dat we elkaar nodig hebben als we ooit een prijs willen winnen.
  En inderdaad, het selectiebeleid moet gebeuren op basis van kwaliteit niet op basis van kleur, afkomst of geloof !


  Maak melding

 42. echt jammer dat er in nederland zoveel rasisme en discriminatie is, maar dat is helemaal NIETS vergeleken bij suriname! onder elke steen kunnen jullie wel rasisme vinden, en verzinnen bizare theorieen om dat aan te tonen. weet je, zonder rasisme kunnen jullie niet leven, want uiteindelijk gebeurd er niets anders dan klagen en niets doen! wat blijft er over als jullie niet meer kunnen klagen? inderdaad, niets! sta op en doe wat! (net als trinidad) Suriname een keer op het WK?? hahahaha, laat me niet lachen, dat is en blijft een droom!!


  Maak melding

 43. weet je als je de anderen niet vergeeft,hoe zal de anderen jou vergeven of ben je volmaakt(maakt je geen fouten?)Als van Basten een racist is weet zijn eigen geest alleen.Hij wordt zelf be(ver)oordeeld.Waarom maakt jij je zo onnodig,een drukte David?Velen zijn geroepen maar weinigen zijn uitverkoren.Niet ieder voetballer kan een trainer zijn.Zie van Basten en Ruud Gulluut.
  Een nederlandse trainer, die niet weet wat zwart is of blank is,die is een succesvolle en respectvolle sportman.

  tanoe.


  Maak melding

 44. Fatsoen en respect
  “Ik vind dat Van Basten een grens van goed fatsoen en respect heeft overschreden”, aldus Davids in de brief. “Met zijn uitlatingen toont hij een groot gebrek aan persoonlijke klasse. Vooral omdat dit niet een incident lijkt te zijn. In het verleden heeft hij zich ook over andere voetballers met een succesvolle internationale carrière laatdunkend uitgelaten. Een bondscoach behoort zoiets niet te doen.”

  “Hoewel ik nogal wat redenen had om de keuzes van Van Basten te bekritiseren, vond ik het niet netjes om dat publiekelijk te doen”, schrijft Davids verder. “Nu echter de bondscoach het nodig acht om zijn soms vreemde keuzes ten koste van mij te moeten rechtvaardigen, word ik helaas gedwongen te reageren. Ik heb overigens bewust even gewacht met een reactie in de hoop alsnog een verklarend telefoontje van Van Basten te mogen ontvangen. Ik heb niets vernomen.”

  Ik kan niets anders zeggen dat dit een keurig weerwoord is van een heethoofd aan een bondscoach die nog geen bondscoach had moeten zijn en nog te nat achter zijn oren is. Heeft hij zijn sporen al verdiend zoals Rijkaard dat heeft gedaan. Niets daarvan. Heerlijk toch dat hij met zijn wit team op zijn bek is gegaan vooral ook met al die vele ajax spelers. En dat niet alleen, hij is in binnen en buitenland beticht van goor nasty voetbal.

  Voetbal is sociale politiek.
  Ik vraag me af of hij over 4 jaar met zo’n team in zuid-afrika durft aan te komen. Hij heeft twee zwarte top internationals, ” vergeten” te selecteren. Zijn argumantatie is racistisch van aard. Typisch voor zijn generatie die de geschiedenis van zijn land en de implicaties van een wk niet kent.
  ” Hij hoefde het niet te kennen , hij heeft het nooit gehad op school” .Laat ik zeggen dat van Basten weinig international talent en norm vertoont om uberhaupt als loopjongen aan een wk mee te doen. Over 4 jaar graag een zwarte bondscoach zonder veel ajaxspelers graag!!

  Alle lof voor davids die laat zien dat hij de internationale normen van respect en fatsoen, niet alleen in het voetballen, in tegenstelling tot basten/cruijff en zijn team weet uit te dragen. We zijn trots op je blackaman!!!


  Maak melding

 45. in de media is er maar een die zich afvroeg waarom v.basten niet bekritiseerd word(werd). nota bene jan mulder van villa bvd. terecht stelde hij ook dat daar het gevaar in schuilt. dat is nu intussen achterhaald. die bakras zijn nu wakker.

  heel nederland schreeuwde moord en brand over het gedrag van de portugezen. maar de doodtrap van bulahrouz op ronaldo, het acteer talent van bommel die costinha zijn eerste gele kaart aan naait. daar werd de toon gezet in de wedstrijd en door nederland zelf. dus wie kaatst moet de bal verwachten.
  aktie = reaktie. koekje van eigen deeg.

  is het nu altijd zo dat nederland slecht speelt als het niet loopt???? of is het een verdienste van de tegenstander???? na servie en ivoorkust werden de flankspelers de hemel in geprezen. waren zij zo goed of kregen zij veel ruimte??? hadden van persie en robben hun dag niet tegen portugal of waren miguel en nuno valente beter???? was het middenveld zwak of waren deco, maniche en costinha van een andere orde???? denk aan euro 2004!!! waarom krijgt een betere tegenstander nooit krediet???? juist ja, hoogmoed, komt altijd voor de val.
  worden de vleugels lam gelegd dan kan het middenveld dat extra niet opbrengen wat davids en seedorf wellicht wel hadden kunnen brengen. tis onze helden niet gegunt op het hoogste podium oranje op sleeptouw te nemen.

  prijzen pak je nu eenmaal niet meer met mooi, aanvallend en dwingend voetbal(braz.1970) alleen. die tijd is voorbij. 1974(ned), 1982(braz), geweldige elftal maar met lege handen. het evangelie van cruijf(haha en minister verdonk mede verantwoordelijk stellen voor de uitschakeling),word en zal nog steeds verkondigd worden door v.basten tot 2010, helaas voor onze suri helden…bol van misleiding, arrogantie en hoogmoed. zie van gaal 2002, v.basten 2006.
  en maar denken dat ze effe die cup kunnen gaan halen voordat het toernooi is begonnen.

  benne benieuwd waar onze nieuwe helden zullen staan in de toekomst.

  solo


  Maak melding

 46. De trainer die dit jaar het meest heeft gepresteerd heb ik in geen enkel sport/WK programma gezien; Frank Rijkaard.
  I wonder why?


  Maak melding

 47. Als ik DAvids was zou ik zoveel mogelijk geld pakken, een mooie plantage aan de Suriname rivier kopen, en de rest van mijn leven op toekoenarie haan hengelen. Shit, waarom kan ik niet zoveel verdienen met voetbal?

  En van Basten?? Who the f.uck cares over van basten als ik vanuit mijn hangmat tussen de kokosbomen lig te hengelen?

  Respect to Davids.


  Maak melding

 48. Davids kan soms een heethoofd zijn maar hij is absoluut een topper, iemand die het nog iets uitmaakt, iemand die er echt voor gaat, een knokkertje. Maar als je in Nederland een grote bek hebt en zegt dat je goed bent, dan kan dat niet. De resultaten liegen er echter niet om. Edgar, maak je alsjeblieft toch niet zo druk om dit simpele landje en concentreer je op de grote buitenlandse clubs. Nederland is gewoon te klein en te simpel voor een speler van jouw niveau. Wij zullen nooit wereldkampioen worden en altijd blijven janken over Duitsland ’74 en gemiste strafschoppen. Als je een club bent van niveau heb je geen strafschoppen nodig. Wat heb je aan 500 kansen als je niet weet te scoren. God wat heb ik me zitten ergeren aan die provinciale egotrippende Kuijt die daar met een harde plasser rondloopt bij de gedachte te scoren op een WK en de held te zijn. Jammer dat Van Nistelrooij niet mocht spelen tegen Portugal


  Maak melding

 49. Davids en de rest van de Surinaamse voetballers moeten gewoon uitzoeken of zij in de toekomst voor Suriname kunnen uitkomen,
  misschien kan de Surinaamse voetbalbond samen met de regering kijken of er niet iets valt te regelen zoals bij de Ieren en dan kan Suriname op de voetbalkaart worden gezet. Suriname in 2010 naar het WK. Jamaica en Trinidad zijn er ook geweest en er zijn genoeg jongens die nog niet voor het Nederlands elftal hebben gespeeld. Gewoon niet meer voor Nederland uitkomen jongens!!


  Maak melding

 50. Ja teleurgestelde broeders en zusters.
  Ik gaf ook geen reet om Oranje. Het negeren van kwaliteit “zwarte spelers” en het zo wit mogelijk opgaan in witte rook is Marco’s verdienste. Geloof me de witte broeders zitten zich nu ook af te vragen waarom er geen kleurtje (kwaliteit) mee mocht. Vooral nu Frankrijk door is en qua samenstelling bestaat uit kwaliteit “zwarten”. Wat leuk met die autobranden in Frankrijk en dachten wij dat Frankrijk te rascistich was. Echter bij hen bestaat rascisme niet op het sportveld.
  Wat zal Marco straks vertellen als Frankrijk de beker wint? Ja het zijn toch zwarten/niet Fransen die de beker gewonnen hebben hebben.

  Zal hij daarmee dan impliciet toegeven dat zijn selectiemotieven gekleurd waren?
  Marco’s choice BS

  Jongens,

  Maak je niet druk en verenig je!


  Maak melding

 51. Edgar , ik heb jou en al die andere grote jongens als mijn zoons beschouwd , omdat mijn eigen zoons ook jullie leeftijd hebben.Dank je wel dat ik jaren van jullie spel heb mogen genieten, ondanks dat jullie weleens mindere periodes hebben gekend. Ik ben trots op jullie dat je zo een wannabee trainer zegt wat je van hem denkt en dat jullie laten zien dat je geen loopjongens zijn van hem. Zelf ben ik nooit gecharmeerd van ,m geweest en ik snap de heisa niet die Nederland over hem maakt. ,t Is publiek geheim dat cruyf bepaalt hoe of wat, en hij voert uit, dus is hij hier de loopjongen die cruyfs wil om een all-white 11-tal te hebben. Om de schijn op te houden zijn Babel, Maduro(heb je die twee uberhaupt zien voetballen) en Bhoularouz “geselecteerd”.
  Weet je wat ,je hebt t koppel schijtlijsters laten zien dat je flink van je kan afbijten, Ed, dus heb ik nog een moederlijk advies voor je,n.l iets wat mijn Moeder zaliger tegen mij pleegde te zeggen: Hoe langer je in stront(v.b) roert, hoe meer t gaat stinken. Hij is de moeite niet waard om nog meer energie aan te verspillen, richt je op de toekomst, want je talent is van jou en dat kan hij je niet afpakken, de oude zak zoals hij is.
  Tot slot wil ik tegen die zgn bakra stagiair zeggen dat je een lowlife looser bent die uit z,n nek kletst en niet eens zijn “eigen”moers taal weet te spellen, dus waar sla jij je borst voor?Wat doe je met je met zo,n attitude in SU. ? Kras toch op!


  Maak melding

 52. Rob je lult heel dom. Read between the lines namaak-kritikaster. Mijn commentaar behelst: Davids laat ze barsten omdat ik jou hoger acht dan van basten, en dat hij geen kritiek moet geven op een andere allochtoon indien hij echt wat had gezegd over boularouz.
  Kennelijk rob kan je niet inhoudelijk lezen. Je hebt teveel donald duck boeken gelezen, althans boeken met plaatjes


  Maak melding

 53. Met alle respect FAJASITON. Ik ben het eens met Davids, maar dan wel om puur voetbaltechnische redenen en niet om het door u aangehaalde blank/zwart verhaal. Verder vind ik dat er best iets valt te zeggen voor hetgeen Bakra stagiair heeft gepost. Het is toch algemeen bekend (dus ook bij de Hollanders) dat Surinamers onder elkaar discrimineren? Dus waarom hier doen alsof iemand iets zegt wat niet waar is. Die Bakra heeft gewoon zijn ogen en oren goed de kost gegeven. Maar daar mag hij natuurlijk niets over zeggen, want zogenaamd discrimineren allen zij en niet wij. It’s a sick world.


  Maak melding

 54. mooi gesproken realist! ik ben me bewust dat over de hele wereld gediscrimineerd wordt. (ook door mij) dat is toch een menselijke eigenschap die je er niet uit krijg denk ik. en discrimineren bestrijden met discrimineren lijkt mij niet de oplossing. de vraag is ook, hoe ver ga je er mee? en ik vind het op dit forum wel heel ver gaan, en absoluut niet realistisch. de belangen op een WK zijn gigantisch! de hele wereld kijkt mee, er wordt letterlijk geschiedenis geschreven. gelooft men hier echt dat van basten liever in de 8e finale wordt uitgeschakeld met een “wit” team, dan wereldkampioen worden met surinamers erbij?? sorry, als je zo denkt kan ik je niet serieus nemen.


  Maak melding

 55. Geachte bradas en sisas,

  De reactie van Edgar Davids vond ik eerlijk waar van zelfsprekend en niet laat, netjes, afwachtend, niet storend en goed getimed.

  Weet u dat het Nederlandsvoetbal mij bitter weinig aanspreekt, laat staan beroerd? Niet omdat ik niet van voetbal hou, maar het is, en daar gaan we weer, dat racistisch element in de Nederlandse(voetbal)sport dat mijn plezier telkens weer bederft.

  Die Engelse voetbalsupporters en voetbal liefhebbers vragen zich telkens weer af wat er aan de hand is met het Nederlands voetbal.
  Zoveel goeie voetballers met internationale ervaring, zovele goede trainers, zoveel wijsheid, en toch blijkt het telkens weer niets van te kloppen. Kleingeestigheid!!!

  De Engelsen weten dat niet, maar wij die hier wonen weten het al lang, ach, ze komen er zelf wel achter.

  Trouwens, Van Basten en ‘nie vo wat hoor’,
  heb ik nooit kunnen bewonderen als voetballer. Maar ik zal nooit zeggen dat het geen goede voetballer is geweest hoor, in tegendeel. Ik heb van die jongen genoten in zijn glorie jaren. Zijn bescheidenheid vooral vond ik wel ietsje te, maar in mijn ogen een gewone jongen die zijn succes vooral te danken had aan een o.a. Rijkaard en Gullit naar mijn idee, maar wel leuk voor hem.

  Maar intelligente wijze hoe men racisme toen heeft gehanteerd, waardoor de twee best gekleurde Nederlandse voetballers, als waterdrager mochten dienen om het vals superioriteitsgevoel van een witte dominante cultuur een streel te geven, was mij al jaren opgevallen. Ik had mij altijd al afgevraagd of Van Basten plezier had in die rol.

  Ook Rijkaard had het racisme toen al lang in de gaten. Trouwens zie zijn revanch in de periode ‘kabel’. Rijkaard, yes, die speelt het spel,en zet racisme ietjes netjes, diplomatisch vind ik in haar hemd.

  Maar Van Basten, shit, zielig, en eerder was Davids nog aanvoeder van je team. Een incident, onervarenheid of gewoon de cultuur
  die vent aanhangt.

  Maar God dank, dat de democratische rechtstaat in dit land het racisme enigsinds nog kan beteugelen.

  Maar tja, still you can not pull the gutter out off the man, zeg ik dan, dan moeten we ze maar over de knie gooien zeg ik dan, kan nie anders.

  En Edgar Davids, you’r still my man. Na Pele van Brazilië, heeft nimmer een voetballer mij zo…. (jawel Gullit en Rijkaard natuurlijk ook), maar Davids de Doordauwer, zelfverzekerd en effectief, zonder overgave; Liefde hebben voor de sport, plezier bieden aan zijn fans, plezier dat nimmer met geld te kopen is.

  Edgar Davids die staat voor Durf, Principe, Kracht, Doorzettingsvermogen en Overwinning.
  Hem had je zo kunnen opstellen in het Nederlands elftal van Johan Kruyf en Neeskens van toen, ongetwijfeld.

  Maar och, hoe racisme bij alles wat wij doen, bij elk plezier dat wij beleven of willen beleven, een stokje voor kan steken, is mij altijd weer een doorn in het oog. En dat sommigen onder ons het nogsteeds niet kunnen of willen inzien, met hun muticulturele illusie, maakt mij soms niet een beetje misselijk.

  Maar we blijven strijden. Jammer dat Van Basten niet veel van dit door God gegeven talent heeft willen leren. Ach ja, vals blijft vals.

  Ik zal maar zeggen: Laat Van Basten maar aanmodderen met zijn strategie. Laat de hele KNVB maar aanmodderen met hun racistische filosofie. Laan de commentatoren maar hun eigen braaksel maar inslikken, allen hun verdiende loon totdat zij het racisme hebben afgezworen.

  En Edgar Davids, bij mij kan je echt niet meer stuk,still King.

  Wi e tan lobi yu mi brada, still.

  A tan so.


  Maak melding

 56. Goed zo Fajasiton,ik ben het helemaal met je eens,goed gesproken en het is gewoon de waarheid,ook over bakrastagair paramaribo!!

  Davids is een echte vent hij trekt zn mond open op het juiste moment,hij heeft lekker gewacht totdat Van Basten op zn bek ging en er in de media tegen hem gezegd werd dat ie Davids gemist heeft.

  En ik word liever gediscrimineerd door 1000 Surinamers in en buiten Suriname dan door 1 ka dot witmang want die hebben nooit anders gedaan en van hun hebben we leren discrimineren.

  Die kaas heeft geen recht om Surinamers te discrimineren ze horen zich schuldig te voelen van wat ze met ons voor-voor ouders hebben gedaan maar tja er zijn nog steeds genoeg Surinamers die als ze een kans krijgen hun billen te likken.

  Wat doet die bakrastagair btw in SU dat is toch die 3e wereldland??die drugsland??de land die stagaires en studenten naar NL vertrekken voor een studie en het hun moeilijk word gemaakt??die land die Surinaams onderwijs maakt niet uit welke niveau uitlacht en niet seriues neemt??

  Inderdaad Fajasiton laat hem toch op krassen!


  Maak melding

 57. He bakrastagiair,

  Misschien ter info maar kennelijk neem jij niet serieus dat de EK in 88 gewonnen is door een aannzienlijk deel Surinamers.
  Helaas heb jij vrij recent fragmenten gezien met enkele witte spelers. Immers deze paste in de context van het white team van 2006.

  Doe maar even navraag en denk nog een keer over na.

  Fijne tijd in Suriname.
  Je zal het wel weten “wij houden de deur altijd open” en zijn zeker niet hypocriet.
  Kan je wat van opsteken.


  Maak melding

 58. Davids,no spang,je hebt een glansrijke carriere gehad bij Oranje,niets voor niets werd je de Pittbull genoemd.
  Marco was bang om je op te roepen,dat je als herboren terug zou komen,ook Kluiverts liet ie thuis,bang dat Kliuvert topscorer allertijden zou blijven,hij had gehoopt dat van Nistelrooy Patric van die plaats zou stoten,daarom nam ie Huntelaar ook niet mee,van Nisteltooy moest topscorer allertijden worden, a dong boerikie Ruud heeft hem flink op zijn bek laten vallen,hij maakte geen kip klaar. Hahahahahhahaa Kluivert blijft voorlopig nog daar.
  Kijk maar naar de beelden van het EK-88,AC-Milan, ahahah door Ruud Guillit en idd Rijkaard kon van Basten tot score komen,zijn roem heeft ie te danken aan Gullit,dus wachtie Edje, hahahahhaha ding bakra o gie ing hell,als hij straks niet aan de verwachtingen voldoet, die bakra`s weten ook dat zonder die zwarte motoren Oranje nergens is.


  Maak melding

 59. hey roy sorry, maar als mensen in het nederlands elftal spelen zie ik ze als nederlanders, ongeacht hun afkomst. jammer dat jij zo nodig zwart/wit moet denken.

  ps, ’88 heb ik bewust meegemaakt, ik ben ouder dan je denkt.

  en voor de andere die graag willen dat ik “oprot”, volgende week ben ik weg om vervolgens volgend jaar terug te keren om hier te werken en wonen. tot dan en succes met het surinaamse voetbal. 😉


  Maak melding

 60. eyyyyy bakrastagiair, hahahahah jij een bakra?? welneen jij bent iemand met een erge vorm van identiteits-crisis,zie je typgedrag:Rasist????????? Huh.

  Duuck dito en die heeft last van begrijpend lezen. Ai baaaajaaaaaaaa erg met jullie hoor,kom op dombo`s jullie vallen echt door de mand,geef eerlijk toe dat jullie gewoon Suri`s zijn


  Maak melding

 61. Er zijn vele slimme mensen en enkele wijze mensen.
  Spannende reacties die veel zeggen; ga zo door mensen, gelukkig zijn er ok zwarten met een identiteit.


  Maak melding

 62. ik word zo moe van het verhaal dat van Basten, Nederland weer van oranje heeft laten houden. Ik denk dat van Basten ervoor heeft gezorgd dat wit nederland van oranje is gaan houden en zwart nederland oranje is gaan haten. Is dat winst? Maar goed het past in de tijdgeest.
  Er is geen speld tussen de brief van Davids te krijgen dus wordt er geklaagd over de vorm; had hij liever geen interview kunnen geven en hij is vaag en hij doet het achteraf maar hij had hier al eerder mee moeten komen.
  Foppe de haan zei voor het toernooi dat hij de selectie zwak vond en hij moest toen zijn mond houden. Kortom kritiek op van Basten komt altijd op het verkeerde moment. Van kritiek wordt je beter van geslijm arrogant


  Maak melding

 63. het probleem is dat van basten niet zo negatief moest reageren over davids, dat van basten met een jonge ploeg naar w.k is gegaan dat kan het probleem is knvb die heeft van basten aangesteld die is fout geweest om van basten aan te nemen, hij heeft geen ervaring en die bepalen het beleid en natuurlijk gaat cruijf bemoeien want van basten is zijn lieve leerling, cruijf moet niet dom praten dat het schuld van rita verdonk is dat nederland uitgeschald is hij wil van basten schoon praten.


  Maak melding

 64. Enrico, het kan me niet schelen of je nou wit, zwart, paars of geel bent. Jouw uitlatingen geven aan dat je te laat geboren bent. Je had in Hitlers tijd geboren moeten worden. Want als je zwarten nu nog in deze tijd apen noemt en je zegt dat alles wat niet blank is, inferieur is, dan mag je met recht een rascist genoemd worden. Maar je vergeet dat je niks anders bent dan niet-blanken. Je bent een mens van vlees en bloed. Gelukkig zijn er vele blanken, die mensen zoals jij uitkotsen om je onsmakelijke ideeën. En wat Davids betreft. Edje ga zo door, je bent altijd moedig geweest. Zo zien wij je graag. Van Basten, het ga je goed met je wit elftal.


  Maak melding

 65. Hallo bakrastagiair,

  Zwart-wit is het niet daar pas ik voor. Ik weet ook dat jij niet jong bent.
  Echter het volgende.
  Is het namelijk niet zo geweest dat de onlangs getoonde fragmenten van EK 88 `wit` waren. Zij die het toen niet hebben meegemaakt krijgen een verkeerd beeld van de werkelijkheid geprojecteerd. Het waren de Nederlanders van allochtone afkomst, ter onderscheid/tegemoetkoming van jouw bezwaar, die een aanzienlijke bijdrage hadden geleverd voor deze overwinning.

  Ik vind het jammer dat de pers bijdraagt tot het gevoel van zwart/wit, waardoor anderen daar op reageren. Misschien een wat overbodige vraag!
  Kan jij misschien de volgende verklaringen uitleggen:
  Marco: ” Clarence past niet in ons team”
  Jaap Stam: ” marco bedankt ik doe niet mee”
  Marco”: Patrick kluivert komt niet aan spelen toe”

  Plaats deze opmerkingen in de context van andere oranje spelers die niet in vorm waren en niet eens speelden.

  En dan nog het volgende bakrastagiair,

  Ik woon heel heel lang tussen autochtonen.
  Wat ik nu ook wel begrijp is het feit dat de motieven van Marco, te komen to deze selectie, eentje is waar men nu liever over zwijgt.
  Is het voor jouw acceptabel dat Marco verklaart dat het voor hem en zijn onervaren jongens een ervaring was? Het doel was de EK in 2008 te winnen. Is dat plausibel? Waarom heeft hij de ervaren jongens genegeerd?
  Als die er waren ken jij die ervaren jongens bij naam?

  Kijk met al deze feiten vind ik het simpel verdacht op zwart/wit onderscheid dat niet door mij wordt aangewakkerd.

  Nog een fijne tijd in Su.


  Maak melding

 66. Edje “:jou commentaar is mosterd na de maaltijd.Je wordt toch niet meer voor 100% (serieus)genomen.Je had het moeten doen toen het ijzer heet was. Maar ja. Alweer die “neger mentaliteit”. De witte man(lees Marco) beschermen/sparen.
  Je hebt altijd tijdens de wedstrijden van Oranje uit volle borst het Wilhelmus gezongen.Dit is dan die witte dank.
  Het wordt nu tijd dat je het zelfde gaat doen met het Opo Kondre man un Opo en opzoek ga naar je zwarte achterban,anders ben je die ook kwijt.
  Hoop dat je eindelijk je les geleerd hebt en dat je andere zwarte voetbalbroeders ook leering hieruit trekken.


  Maak melding

 67. Geachte Realist, ik reageer op je posting over “mijn verhaal”dd 7/7. Ik heb in eigen woorden teruggeven een uitspraak van cruyf waarin hij te kennen gaf dat er in t Nederlands 11-tal meer allochtone dan autochtone voorkwamen en ,t kwam erop neer dat hij daar niet zo blij mee was.(ook weer mijn woorden), dus heb ik dit niet in t kader van discriminatie de term t all-white benaming gebruikt.
  Ik heb geen behoefte mij met discriminatie van en naar elkaar bezig te houden op deze site/forum, dat is iets wat een ieder voor zichzelf moet weten; als iemand ongeacht zijn redenen, meent zijn behoefte daarin te moeten voorzien , it,s up to him. Ook voel ik me niet geroepen om mijn reactie over bakra te verklaren , maar wil ik t toch toe lichten. Ik ben boos op hem omdat hij in z,n posting van 5/7 begon over Davids die al gauw een rode kaart te pakken zou hebben; is hij misschien helderziend en waarop baseert hij dit anders?Edgar is voor mij een topper, die zich door zijn stijl heeft onderscheiden en door z,n mentaliteit te vechten voor een overwinning en dat t niet zachtzinnig aan toe gaat, so be it. Edgar is net als elk ander mens niet volmaakt.bakra stagiar mag net zomin als cruyf en v.basten aan Ed komen,hij is er ook niet bij geweest ,dus hoezo ?


  Maak melding

 68. Fajasiton,

  Bedankt voor uw reaktie. De manier waarop u reageert op mijn posting en uw eigen posting uiteenzet getuigt van klasse. Ik hoop dat er op dit forum meer mensen zijn die zo als u kunnen reageren op de posting van een ander.


  Maak melding

 69. Ten eerste vind ik Davids z’n goed recht om zichzelf te verdedigen, als iemand je, via de media nog wel, afschrijft. Ten tweede snap ik niet dat mensen zich druk maken waarom Marco wel of niet Meer donkere jongens (in dit geval Surinaams afkomst) heeft geselecteerd. De selectie was toch niet alleen wit gekleurd, denk aan Landzaat, boularoez etc.
  Waar ik me wel aan stoor is het feit dat wanneer een alochtoon goed presteert internationaal, dan is het een Nederlander. Is het een gewone burger dan zijn we “een stomme dit of dat”. Wat ik dus wil zeggen is Who cares… of wil je zooo graaag voor Nederland uitkomen. Je bent en blijft een allochtoon, wees daar trots op. Davids is al binnen, beter concentreert hij zich op het buitenland, maybe Suriname. Als het zo is wat men beweert dat Surinamers geen Sur.-Nederlanders dulden dan zijn ze gewoon jaloers op zijn carriere c.q EUR., want als ze zelf de kans krijgen om ook EUR te verdienen dan zal men die ook grijpen.

  soekoe


  Maak melding

 70. mensen mensen mensen, denk toch ff een beetje na.nedeland is voor de nederlanders.
  het kan toch niet zo zijn dat men over 500 jaar in de boeken ene P.Kluivert terug vindt als topscoorder allertijden.men had gedacht ene R.v.Nistelrooy naar voren te schuiven maar jammer (niet gelukt).Onze broeders E.Davids en C.Seedorf konden(gezien hun leeftijd)misschien wel recordinternational worden,maar dat kan toch niet.oplossing:verbannen uit het nederlands elftal.ik persoonlijk denk dat dat het hele eier eten is geweest.ik hoop dat wij vaders en moeders(als jou kind talent heeft en bij een bvo speelt)dan duidelijk maakt om niet voor het nederlands elftal te kiezen.bye the way:we praten(en men denkt)dat het alleen om de Su-boys gaan ,maar denk aan de streek die geflikt is met ene Yildirim van vv Heerenveen.een keer opgeroepen (na keuze te moeten maken tussen Ned of Turk).speelt vervolgens een minuut of tien tegen Engeland (kan niet meer voor zijn vaderland uitkomen)en wordt vervolgens nooit meer opgeroepen voor het GROTE ORANJE.mensen mensen mensen,een ding zou ik bij deze nog kwijt willen : er wordt geklaagd over onze marokaanse broeders(doe ik soms ook )maar wat dit betreft: altijd keuze voor hun land.


  Maak melding

 71. wat me zo opvalt is dat alles in het racisme wordt getrokken! Kijk, een bondscoach heeft het recht om spelers wel of niet te selecteren. Topscorer Huntelaar ging niet mee, ondanks de druk, is hier dan ook sprake van racisme?? Wees realistisch en constateer dat Seedorf gewoon niet past in het Nederlands elftal. Er zijn te weinig waterdragers om hem goed te laten functioneren. En wat Davids betreft… van Basten had hem moeten meenemen !!
  Ik constateer een diep gevoel van racisme naar de (blanke) nederlanders, maar zelf verwijten maken dat je gediscrimeerd wordt. Beschuldig een ander niet van iets wat je zelf doet !!!
  Tot slot wil ik benadrukken dat sport dient te verbroederen. En met een sterk nederlands elftal, wat een afspiegeling van de maatschappij moet zijn, veroveren WE het EK van 2008 !!


  Maak melding

 72. gezien het spel is er maar 1 conclusie: geen prijzen binnen handbereik.
  als ned geen EK kampioen wordt mag hij opstappen. door zijn uitspraak dat de wk een opstapje is naar het ek is hij het kampioenschap verschuldigd aan nederland en de totale voetbalwereld.


  Maak melding

 73. Wat een geklets allemaal.
  Marco is bondscoach of je het ermee eens bent ja of nee. Hij is dus degene die zijn elftal samenstelt. Dat hij Edgar, Clarence en Kluivert niet heeft willen selecteren is zijn keuze. Daar hebben wij ons maar bij neer te liggen.
  Wat mij dus zo enorm stoort is dat er wordt beweerd, dat als die 3 hadden meegedaan, dat Oranje verder zou zijn gekomen en misschien wel de beker had gewonnen.
  Stel dat die 3 idd waren geselecteerd en ook alle wedstrijden hadden mogen meedoen, maar dat ondanks hun deelname Oranje toch was uitgeschakeld,hoe zouden jullie dan reageren?
  Aan wie zou dan het verlies hebben gelegen.
  Achteraf je kritiek leveren is altijd makkelijk. Hoewel ik graag naar een voetballende Edgar kijk, heeft ook hij zich schuldig gemaakt aan kritiek leveren achteraf op Marco. Zou Marco verder zijn gekomen of met de prijs naar huis zou zijn teruggekeerd, wat zou dan de reactie van Edgar zijn geweest?
  Iemand gaf als kritiek dat een sterk voetbalteam geen strafschoppen nodig heeft.
  Ik noem nu Italie. Als Italie tegen Australie niet een onterechte strafschop had mogen nemen, dan lag misschien Italie eruit.
  Datzelfde Italie heeft pas in het laatste kwartier Duitsland kunnen verslaan.
  In de finale tegen Frankrijk heeft datzelfde Italie uiteindelijk pas kunnen winnen na het nemen van strafschoppen. Ijzersterk???????
  Ik zeg altijd de bal is en blijft rond.
  En hij rolt soms voor de een als een gladde ronde bal en soms is hij voor de ander
  4kanter dan 4kant.
  Aanvallend voetbal is mooi om te zien, maar als de bal die dag voor jou 4kant is, dan blijft hij 4kant.
  De bal was ook voor Brazilie 4kant in de 8e finale.
  Marco heeft ongetwijfeld fouten gemaakt. Daar zal hij wel lering uit hebben getrokken.
  Van mij mag hij bewijzen of hij tijdens het EK over 2 jaar verder zal komen dan hij nu is gekomen.
  Of zijn 11-tal dan wel of niet gekleurd zal zijn, dat boeit me verder niet.
  Als Marco idd met een wit 11-tal had willen winnen, dan zou hij Huntelaar hebben meegenomen.
  Dus hij liet niet alleen Edgar, Clarence, Patrick thuis, maar ook Huntelaar.
  Hoezo is Marco racistisch bezig geweest?
  het is o zo makkelijk om alles maar op racisme te schuiven.
  Waarom voelen de Suri’s zich toch altijd gediscrimineerd ( uitzonderingen etc).
  Komt dat door hun onzekerheid?


  Maak melding

 74. over voetbal gesproken: achteraf gekletst is makkelijk natuurlijk! Als…David dit..of als kluivert dat…..,maar in het verleden hebben deze jongens goed gepresteerd,en speelden in TOPCLUBS van europa.Maar voetballers die driekwartjaar bij de eigenclub op de reserve bank zitten juist die worden meegenomen naar de EK.Ik bespeur bij deze coach geen rasisme,maar wel degelijk VRIENDENPOLITIEK.


  Maak melding

 75. Pokoe,

  Dat is nou waar ik het al telkens over heb in mijn reacties!!! Suri’s kunnen flink schelden.
  Ik ga je niet bewegen mijn reactie opnieuw te lezen. Je hebt jouw mening over mij al gevormd.
  Waarom geen gescheld op Regino. Hij heeft in feite op dezelfde manier gereageerd als ik.
  Meten met 2 maten!
  Huh ik een nep suri ai baya.
  Ach pokoe god bless you mi boy!


  Maak melding

 76. Trut van een Saya kan het niet laten weer eens te reageren.
  Marco van Basten zou een racist zijn?
  van Nistelrooy en van Bommel liggen bij van Basten eruit. Deze jongens zullen niet meer te zien in het Ned. elftal.
  van Basten discrimineert nu ook de hollanders. Welke verklaringen zal men nu hebben over zijn beslissing.
  Gezien reactie nr 90 (en vele andere ook), ligt trut Saya in een deuk.


  Maak melding

 77. Het Ned-elftal bestaat al uit WITJES, Saya, wat maakt het dan uit of van Nistelrooy en die andere geselecteerd zijn of niet. Maar om weer alles voor te gaan zitten kauwen…..

  Surf b.v. naar Nickelodoen.nl daar zul je niet in een deuk maar meerdere deuken liggen! It’s up to you…… just try it!


  Maak melding

 78. Marco,heeft een persoonlijke vete met Van Nistelrooy en v Bommel.
  Hij is diepteleurgesteld in v Nistelrooy,omdat ie niet erin geslaagd is P.Kluivert van de topscorerlijst allertijden te evenaren of te verstoten,dat was de reden van v Basten om Huntelaar thuis te laten.
  P.Kluivert moest niet de eer hebben langer daar te blijven pffffff zo is het en niet anders.
  Saya is alleen maar boos omdat er geen hind.actief zijn op het hoogste niveau.
  Dus Saya ga scouten bij Jai Hind,misschien dat je 1 of 2 spelers kan motiveren bij Ajax,Feyenoord of Ado Den-Haag te solliciteren.

  Van Basten zalwel geen racist zijn ,maar hij misgunt de beste spelers een beetje populariteit(Seedorf,Huntelaar,Kluivert,Davids enz.}


  Maak melding

 79. Ik boos omdat er geen hindustanen meedoen.
  Wat een conclusie. Maar ik ga lekker door met lachen.
  Want zo te zien snapt men of wil men niet snappen wat ik bedoel met mijn postings.
  So sad aigain!


  Maak melding

 80. mensen deze issue moeten we echt afsluiten.
  Tijdperk kabel is over voorbij leg je erbij neer.
  Het is nu tijd voor verjonging, spelers met sterallures moeten maar nu in clubverband hun carriere be-eindigen.
  Komt misschien een tijdperk waar negers in zullen uitblinken in bepaalde sporten zoals Biljarten, darten, zwemmen, waterpolo, paardrijden, formule 1, skien, schaken, dammen, cricket, hockey, tafeltennis, badminton, motorracen, korfbal, tennis, schaatsen, langlaufen, paardrijden, speerwerpen, turnen, snelwandelen, mountanbiken, tour de france, surfen, waterpolo, touwtjes springen, poolen, puzzelen, gameboyen, stijldansen, kogelstoen, gewichtheffen, kameelrijden, duivensport. En ik durf te wedden dat wij negers over x aantal jaren, meesters worden in denksporten intelligente sporten.

  Aboikoni


  Maak melding

 81. volgende eeuw zullen wij negers de wereld domineren.
  Zowel op sportief als wetenschappelijk en technologisch vlak.
  Wij zullen volgende eeuw een missie sturen naar de jupiter en dat gaan we ook koloniseren.

  Granmang Soela


  Maak melding

 82. Wat denk je wel Saya,dat je o zo intelligent bent en de rest niet?? We snappen heus wel wat je bedoelt,die steken onderwater van je.De meeste reaktie`s hier hebben het over v Basten,als zou hij geen zwarte spelers willen selecteren,jij komt zg in een deuk verkondigen dat vNistelrooy en v Bommel er uit liggen,v Basten discrimineert nu ook Hollanders,dus het heeft weinig nodig om te concluderen wat je bedoelt.En ja het lijkt er op dat ie discrimineert,als men zijn opstelling ziet,Seedorf speelt/de de sterren van de hemel bij ACMilan en nog laat ie hem thuis,v/d Vaart maakte geen kip klaar en die wordt gewoon meegenomen zo ook Robben,Sneijder en Heitinga die waren steeds aan de kant in club verband,riekt dit niet ergens naar????
  Geef gewoon toe Saya,dat je graag Hindustanen ziet op het hoogste niveau,geeft niet,dat is ook mijn grootste wens ik ben ook een Hind.
  Dus dat ,kom niet hier met je ik lig in een deuk,tja je ligt maar in een deuk er zijn heel veel uitdeukerijen die je kunnen uitdeuken.


  Maak melding

 83. Het blijkt nodig te zijn dat ik moet uitleggen wat ik bedoelde met mijn reactie nr 88. Deze reactie is bedoeld voor degenen die mij persoonlijk denken af te maken!
  Van Basten is de bondscoach en niet wij.
  Als hij vindt dat hij bepaalde spelers wel of niet selecteert, dan is het zijn keuze.
  We hebben ons erbij neer te leggen.
  Kritiek mag men wel uiten.
  Wat ik hekel is dat hij gelijk voor racist wordt uitgemaakt.
  Nu heeft hij besloten de spelers van Nistelrooy en van Bommel buiten de selectie te laten. Dicrimineert van Basten nu ook zijn eigen soort?
  Daarom lig ik in een deuk (om de reacties die zijn gegeven).
  Trouwens waar blijven de reacties, nu hij de spelers van Nistelrooy en van Bommel buiten het Ned. elftal laat. Durft men nu niet meer.
  Is men nu te laf. Of heeft men ingezien dat hij juist niet discrimineert. Van Basten toont wel lef om ook spelers van zijn eigen soort niet meer te selecteren. De reden waarom hij dit heeft besloten, doet verder niets ter zake.
  Ik heb ook duidelijk gemaakt, dat het mij niets uitmaakt of hij met een elftal speelt dat gemengd is of uitsluitend met een elftal bestaande uit hollanders.
  Ook ik vind dat hij bepaalde spelers beter wel had kunnen selecteren voor het wk.
  Van Basten heeft anders besloten, dus wie ben ik om mij daar niet bij neer te leggen.
  Mij lijkt dat van Basten ook met zijn elftal winst wilt behalen.
  Surinamers (uitz. daar gelaten) voelen zich altijd gediscrimineerd.
  Weet je wanneer je je gediscrimineerd moet voelen. Als er gezegd wordt ga terug naar je land, Nederland moet weer wit worden. En dat heb ik menig hollander al horen zeggen.
  Lezen is moeilijk, blijkt eens te meer.
  En heb ik ooit ergens beweert dat ik intelligent ben.
  Als mensen geen weerwoord hebben, dan komen ze met zulke beweringen.
  Ze weten overigens ook altijd beter wat een ander denkt.
  In dit geval zou ik dus willen dat hindustaanse voetballers in het elftal aanwezig moeten zijn.
  Naar mijn weten speelt geen enkel hindustaan in de hoogste voetbalregionen van Nederland.
  Dus als ik dat zou willen, zou het niet eens kunnen.
  Ik kijk graag naar voetbal, Naar voetballers die mooi voetballen. Ik kijk niet naar kleur!
  Maar ik blijf lachen en als je dat erg vindt, dan is het jouw probleem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.