A Combinatie tegen Surinaams-Frans politieverdrag

28

PARAMARIBO, 4 jul – Coalitiepartner A Combinatie, AC, is niet gelukkig met het onlangs met de Franse overheid gesloten verdrag tegen grensoverschrijdende criminaliteit. Dit zegt AC-voozitter Ronnie Brunswijk. Het steekt vooral dat de Franse politie toestemming krijgt om Surinaams grondgebied binnen te dringen tot twee kilometer landinwaarts.

Volgens het verdrag, getekend door minister Santokhi van Justitie & Politie, mag dit steeds als verdachten de grens oversteken. De Surinaamse politie krijgt dezelfde bevoegdheid, tenminste als het verdrag wordt goedgekeurd door het parlement. Van AC hoeft geen steun te worden verwacht. “Een groot deel van de achterban zit in Marowijne”, zegt Brunswijk tegenover Dagblad Suriname.

De bewoners van het grensdistrict zullen een dergelijke voorziening nooit pikken. Brunswijk noemt het onverteerbaar, dat buitenlanders de bevoegdheid krijgen om arrestaties te plegen op Surinaams grondgebied. Dit is niets minder dan schending van ’s lands soevereiniteit. Het grensgebied met Frans Guyana staat bekend als oord voor drugshandel en illegaal personen- en goederenverkeer.


28 REACTIES

 1. Wel ronny brunswijk als jij dat niet goed vindt heb jij en je volgelingen iets op je geweten vandaar dat je tegen bent
  Hopend komen ze jou ook eens oppakken en aan usa overleveren en dat jij ook daar mag berecht worden
  Langs de grens gebieden operen alleen maar Rovers uit jou bos rijke gebieden


  Maak melding

 2. Ronnie is bang dat die buitenlanders hem zullen komen halen natuurlijk! In Suriname is hij een halfgod (parlementarier) geworden, nu moet ie nog een godheid worden en dan zorgt hij er wel voor dat de criminaliteit gelegaliseerd wordt.


  Maak melding

 3. Nee beste mensen, waar het om gaat is dat Suriname (waarschijnlijk heimelijk) de Marowijnerivier en een deel van het Suri grondgebied, op voorstel van de Fransen, heeft ge-internationaliseerd. Dwz dat nu ook de Fransen (naast de Nederlandse, Braziliaanse, Amerikaanse, Guyanese) autoriteiten bevoegd zijn om diverse mensen op Surinaamse bodem op te pakken.
  Zeer en nogmaals zeer gevaarlijke situatie want je zal bv voor iemand anders worden aangezien en door het vreemdelingenlegioen worden opgepakt in Moengo of Moengotapu !
  Brunswijk kletst vaak uit z’n nek, maar nu heeft hij wederom een punt om wat over te zeggen.


  Maak melding

 4. Wat betreft ’s lands soevereiniteit heeft hij volkomen gelijk, wij moeten eens ophouden om ons land open te stellen en weg te geven. Zelfs NL (een welvarend land) pikt zulke actie’s niet, waarom moet SUR het wel. Wij moeten ophouden met het goedkeuren van zulke acties alleen omdat er iemand is die z’n mond open durft te doen. Er wordt gehuigeld en dat vindt ik jammer.Stand up en wordt wakker, is het omdat je zelf niet durft ZWAKKELINGEN.Ik vindt het erg jammer dat men niet verder denkt dan hun neus lang is en dat men naar de mens kijkt die iets durft te zeggen maar niet naar de waarde van de uitlating die gedaan is of wordt.onthouden jullie 1 ding WE ZIJN GEEN ONDERDANEN van een ander land maar van SURINAME. Oeng no broko oen egi kondre.


  Maak melding

 5. Beste Brunswijk,

  Heb je het nu niet lastig, je wordt tenslotte door meerdere landen internationaal gezocht voor grootschalige drugshandel. Het lef alleen al om tegen zo’n verdrag te zijn geeft al aan wat voor boef je bent. Ongelofelijk, dat noemt zich volksvertegenwoordiger, het is meer volksverlakkerij.


  Maak melding

 6. Dat Ronnie niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken weet zelf de grootste ongeletterde. Ronnie heeft kennelijk nooit van het Schengen verdrag gehoord(natuurlijk niet)waarbij de politie van de aangesloten aan elkaar grenzende lidstaten tot 10 km op elkaars grondgebied criminelen mogen achtervolgen en aanhouden. Het is een feit dat onze Franse buren hebben onzettend veel last en ergenis ondervinden van Ronnie zijn aanhangers en diens clan. Het is logisch dat zij dat willen indammen. Ronnie heeft dus veel te verliezen. Voor mij kan zijn verlies nog veeeeeele malen groter worden. Vaarwel Ronnie. Hoe eerder je wordt opgepakt hoe beter voor de mensheid.


  Maak melding

 7. In suriname kan Ronny dankzij de steun van Venetiaan onbekommerd zijn drugs-imperium verder uitbouwen (ook bovengronds,in de regering en het ambtelijk apparaat).

  Het wordt een enorme klus voor de NDP, de VVV en A1 om die rommel van Nieuw Front Plus op te ruimen als ze an de macht komen. Het zal mij niet verbazen als ze bovendien met een lege schatkist moeten starten met de ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 8. Als Ronnie het niet mee eens is een daad wil stellen stapt hij uit de coalitie.
  Bestaat toch alleen maar uit een paar Clowns of moet het clowns zijn ?


  Maak melding

 9. De meest simpele persoon snap wel waarom meneer brunswijk en zijn fijne consorten er tegen zijn dat dit zou gaan gebeuren ,dat gaat ze een hoop geld kosten en misschien hun persoonlijke hachje.
  Dat hebben we van heel dichtbij meegemaakt tijdens de binnenlandse akties (zogenaamde vrijheidstrijders) ik zat toen in het vreemdelingen legioen in frans guyana no brother i now herman


  Maak melding

 10. Beste posters, op het moment van uitzetting van Khan bleek dat Santhokie in Frans Guyana vertoefde voor een ‘werkbezoek’. Nu gaat bij mij een licht branden en heb ik het vermoeden dat Santhokie wederom een waardeloze deal is aangegaan met het buitenland, waarbij de soevereiniteit van Suriname voor de zoveelste keer te grabbel wordt gegooid.
  Ik ben geen beschermheer van criminelen maar vind nogmaals dat opsporing en vervolging van deze lieden volgens de regels dient te gebeuren.


  Maak melding

 11. Niet vreemd deze reactie, maar wanneer lieden uit de achterban van brunswijk in Paramaribo zich schuldig maken aan strafbare feiten en daarna de wijk nemen naar Frans-guyana om zo berechting te ontlopen dan hoor je meneer niet. Dat ze daarbij zover gaan dat ze de Franse nationaliteit aannemen om op die manier te ontkomen, hoor je niemand. Hoe vaak komt t niet voor dat mensen uit de achterban van brunswijk met de Franse nationaliteit zich vrijelijk bewegen in niet alleen Paramaribo, maar met een Frans paspoort via Frankrijk naar Nederland doorreizen; de grenzen van landen die behoren tot de Europese Unie zijn opengesteld, dus deze groep met negatieve en asociale gedrag en gevolgen daarvan die zwermen over Europa uit.Op die manier worden ook drugs ingevoerd want op Sciphol is er de 100% controle en op de Franse luchthavens wordt er ook gecontoleerd, maar er is geen 100%.Ze vestigen zich in een bepaalde stad en vormen op die manier ook een soort ghetto . anofo is op de hoogte van dit fenomeen en dit verklaart waarom ze zondag een spontaan bezoek aan Tilburg bracht. Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat anofo zich met drugs bezighoudt, ze is op de hoogte dat er in Tilburg een groep van wat ook haar achterban is zich daar gevestigd heeft.


  Maak melding

 12. Yes Mr. Bruynswijk

  Wanneer zul je beseffen dat wij alleen niet instaat zijn ons land tegen internationale bendes te beschermen.

  Wij hebben niet eens de ervaring en manschappen om U en uw volgelingen in toom te houden. Laat staan de internationale bende in het Marowijne gebied.

  A. u. b. denk nog eens goed na…


  Maak melding

 13. Reactie op kitikotie

  jawel beste kitikotie, zelf Nederland(welvarend land) heeft zo’n akkoord met het grote Buurland Duitsland.

  Jij ben kennelijk nooit naar Duitsland geweest anders had je de Nederlandse Politie wel vaker in het grensgebied van Duitsland zien surveilleren en visa versa gebeurd dit ook.

  Dacht jij nou echt dat Suriname zulke ideeen zelf bedenkt, die worden geadviseerd door Nederland.
  Die regeling is bijna nota bene hetzelfde akkoord wat Nederland met Duitsland tot stand is gekomen.

  Criminaliteit is geinternationaliseerd en als je dat niet kan zien, dan laat jezelf verblinden door Nationalisme.
  Suriname is een arm land en elke hulp om de criminaliteit in Suriname uit te roeien met wortel en tak moeten we aangrijpen.

  En we zijn veel te laat al met dit akkoord, Guyana heeft een soortgelijk akkoord al een paar jaar geleden afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten voor drugsvluchten binnen het Guyanees luchtruim.

  Santhoki is de beste minister van Justitie en Politie die er ooit is geweest.
  Hij is bezig, hij doet wat, komt in nieuws, maak zaken bespreekbaar, handelt, en maak geen nutteloze buitenlandse bezoeken.

  Suriname ontwaak en steun deze man want we hebben er niet veel van.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer mag noemen


  Maak melding

 14. Eerst was er nog een felle discussie over de crimineel Shaheed Roger Khan en nu wie herrinnerd hem nou nog.

  Santokhi heeft hierop gerekend.
  Hij wist dat er lieden in Suriname fel op de uitlevering van Roger zouden reageren.
  Maar hij kent de Surinaamse mentaliteit als geen ander.
  De volgende dag waren ze al vergeten wat zijn naam was zelf.

  En dat is Suriname.

  zo mak als een lammetje, zo volgzaam als een huisdier en zo zwijgzaam als een Surinamer.


  Maak melding

 15. nou ik ben eens mer ronny en laten we niet racistisch denken . wij zij sterk genoeg om onze gebieden te beschremen en we hebben geen fransen nodig . ik hoop dat ronny z’h mening hier omtrend niet veranderen wannner hij in de assemblee is mar dat hij blijven pleiten voorhet surinaam volk en santokhie pas op met je verdragen hoor want het moet niet als een belemmering zijn voor het volk ok denk aan de verkiezing van VHP en storen met verdragen


  Maak melding

 16. Brunsie , jij bent de grootste boef en moordenaar .
  Jij bent toch ook nu met de Visum mee bezig voor de Chinesen ?
  Samen met boekstaaf heb je meer dan 60 chinesen het land binnen kunnen krijgen .
  En die chinesen hebben je 5000U$ dollars betaal per kop .
  Dus ik ga het voor je berekenen :5000U$ dollars x 60 visum = 300.000 dollars verdiend je deze maand .\
  WOW is dat niet wat je boef en corrupt .
  Jij denk dat wij als burgers niet weten wat jij heb gedaan of nu mee bezig is.
  Vandaar dat er wordt gevochten voor de buitenposten ,metname China .
  Wij weten precies hoe China belangrijk is voor jouw en Pl .

  En wanneer komt de volgende aanvraagd voor nog meer chinesen ?

  En de Ambassadeur van Sur. in China die slaapt .De ambassadeur is gewoon een handlanger van jullie .
  Jullie zijn beesten en corrupt bezig .

  En wanneeer doet de Vene wat ?

  Wanneer wordt Boekstaaf ,vijent en Lonnie opgedonderd??

  Smeerlappen zijn jullie .

  Sarie met de bevolking !!!!

  Stem front en jullie eten nu al stront .


  Maak melding

 17. Beste ronnie
  In denk dat je gedrag het hetzelfde is gebleven tijdens het binnenlandse oorlog. Een crimineel gaat altijd in zijn voordeeld
  uitten en niet in algemeen belang. uw komt kennis te kort.


  Maak melding

 18. Ja Brunswijk,

  Van hoeveel Surinaamse inwoners heb je de souvereiniteit geschonden en wat denk je van de sexuele uitspattingen van je soortgenoten in paramaribo met als dood en moord tot gevolg hebben. De Sur. regering direct het verdrag ondertekenen en door brunswijk opgeleide bosnegers direct neerknallen.

  Blakamaribo


  Maak melding

 19. Brunsjes reactie is eigen aan een DNA met misdadigers.
  Internationaal bekend als OPSPORING gevraagd.
  Daarnaast is het duidelijk dat hioj een imperium moet beschermen gebouwd op het bloed van vele Surinamers.
  De BINNENLANDSE DRUGSOORLOG (Bouta vs Brunswijk) werd toch afgesloten door liquidatie van eigen mensen in het kantoor van de bevelhebber.
  Naast het Leonsberg accoord is er toch ook
  een ander Vene-Bruns accord.
  In landsbelang? In Suinamers belang?
  Me hoela.
  Ze hebben 2 paspoorten.
  Ook deze parlementariers.
  Bestrijding van grensoverschrijnende misdaad
  is van primair belang.
  Ook van de Marowijne bewoners die nu in angst leven.
  Of kunnen ze openlijk in verzet komen.
  Me hoela.


  Maak melding

 20. A djoeka die lauw.

  Ik kan me voorstellen dat Brunswijk daar moeite mee heeft.Maar het is ook te begrijpen waarom hij dat doet.
  Als alle djoeka’s van Brunswijk door Frans Guyana opgepakt wordt heeft Brunsie geen achterban meer.

  Dus Brunsie kan niet meer meepraten in de assamblee.

  En Vene. is de grootste crimineel die er bestaat.
  Want moet je voorstellen om aan de macht te komen gaat hij samenwerken met criminelen.,terwijl hij aan de andere kant zit te schreeuwen dat Bouta een crimineel is.
  Waarom heeft Vene Bosje niet laten arresteren wordt dat straks weer een verkiezings stunt van Vene.Waarom loopt Balesar nog vrij rond.

  Boeven regeren het land.,Maar de arme stervelingen zien dat niet in!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. lang leve Santhokie!!!!!!!!!!!!!

  keep going…..ga zo door!!!!!!!!! en wordt eens de president van Suriname.
  Stel je als voorzitter van VHP daar ben je goed voor.


  Maak melding

 22. brunswijk als je een echte man bent stap je uit deze regering.
  doe je dat niet dan ie moes tap joe bigie bek toe joe huichelende mietje
  lion king


  Maak melding

 23. proficiaat suriname
  verschonen duurt wel even maar er is in ieder geval een begin gemaakt. Mr.no time to die voelt het vuur aan de schenen en gaat hij nu een winti dans houden. Oppakken die hele rotzooi en insluiten.


  Maak melding

 24. Reactie op “Seun”

  Seun je hebt helemaal gelijk. Maar als NDP en VVV aan de macht komen dan vlikken ze het zelfde uit als de mensen die nu op het troon zitten. Het zakken vullerij zal nooit ophouden in Suriname. Een ieder die aan de macht komt gaat proviteren van het Schatkist dat voor hele volk bestemd en niet alleen de doeka’s en de regering.Een Djoeka blijft een Djoeka en zal nooit zijn mentaliteit veranderen. Al die moengenezen ( djoeka’s) zijn drugs criminelen, vandaar dat die Djoeka ( brunsie) niet mee werkt om het verdrag te tekenen.Mijn advies aan Santhokie is om het vedrag met steun van andere partij leden toch moet proberen om te sluiten. Brunsie ( grootste tjoor) moet oprotten.

  Dillen


  Maak melding

 25. .

  Het is niet alleen marowijne die problemen heeft met criminaliteit, maar heel suriname.
  Niet alle Marron doet mee aan criminaliteit alzo niet alle Hindoestanen,Javanen,Indianen, stads creolen, brazilanen enz.

  Beschuldig marron maar kijk om je heen.
  Marron hebben recht van spreken want het is toch democratie. Wie kom anders op voor de Marron gemeenschap. Marron doet het goed om zijn eigen zaak te behartigen.

  Probleem van Suriname zijn geen Marron.

  Doordat de marron noodgewongen een veilig heen komen moet zoeken in Paramaribo,Frans-guyana, Nederland, Frankrijk en Amerika waren mogelijkheden om opleiding te volgen . Vele Marron studeren nu op de universiteit. Marron die afgestudeerd zijn zijn momenteelt bezig in het bedrijfleven om ervaring op te doen.

  Van deze groep hoor je nooit wat als het gaat om criminaliteit. Ze doen niet mee en wil ook niet gezien worden als crimineel. Als je een marron ben en je overtreedt de wet dan moet men die persoon opsluiten.
  Een boef is een boef en het maakt niet uit of je een marron ben.

  Marron komen nooit in aanmerking voor een beurs om in het buiten land te studeren. Marron zijn jaren aan hun lot over gelaten door de regering in Paramaribo.

  Oorlogen is nooit goed te praten maar iedere oorlogen heeft een oorzaak. Onder drukking van een bevolkingsgroep kan aanleiding zijn voor onrust in de gemeenschap. Marron werden onmenslijk behandeld door landgenoten er is nooit respect voor de marron geweest door sommige landgenoten. Surinamers moet Surinamers leren respecteren ongeacht wat je afkomst is. Verbeter de wereld begin bij je zelf.


  Maak melding

 26. zie je wat er gebuerd met alle beschuldigen van mensen inplaats dat men vooruit denk en geen haat creeren in de Surinaamse maatschappij tussen bevolkingsgroepen want dat breng alleen maar meer ellende met zich mee laten we aan onze toekomst denken en proberen het beter te doen in de toekomst voor een beter Suriname want we hebben de potentie en rijkdom daarom dat spmmigen het willen verzieken wie gestraft moet worden wordt gestraft op zijn tijd en onrecht moet bestreden worden maar alles neemt zijn tijd.Bouw op ons Suriname en laten wij het doen en geen bemoeienissen van buitenaf want we zijn rijk en moeten probreren het samen te delen. Neeeeeetje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.