zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandMinister uit Suriname bezoekt Tilburg spontaan

Minister uit Suriname bezoekt Tilburg spontaan

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister Alice Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme, heeft gistermiddag (zondag) een spontaan bezoek gebracht aan de Tilburgse wethouder Hans Janssen. Amafo verrastte de wethouder op zijn thuisadres in Berkel Enschot meldt Het Brabants Dagblad.

Amafo, die momenteel in Nederland is om te lobbyen voor Surinaamse ontwikkelingsprojecten, stelde wethouder Janssen een paar uur van te voren op de hoogte dat ze langs kwam. Deze wist de spontane minister ook te verrassen, door haar meteen mee te nemen naar het percussiefestival Tilburg Tambor, waar ze uiteindelijk samen de opening verrichtte.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Dit is de zoveelste reis van Amofo,dat mens reist wat af,zonder dat ze met iets nuttigs terug komt.
  Als ze terug nar Suriname komt hoor je nooit wat haar bezoeken hebben betekend,ai bajaaaaa so so verkwanselen van het beetje geld dat Suriname heeft.
  Nu pas hoort het volk dat ze op reis is,zg om te lobbyen,voor ontwikkelingsprojecten,komt ze terug met lege handen let maar op we horen niets meer,arme volk toch,wanneer gaan die oogkleppen nou open,jullie worden in de maling genomen bij het leven.


  Maak melding
 2. maar beste Terrie, het is toch bekend dat alle surinaamse parlementariers ontzettend reislustig zijn? Wat dat betreft lijken ze net de vorige paus. Geen wonder dat de slm op sterven na dood is maar toch weigert ter ziele te gaan.


  Maak melding
 3. En nu gaat de grote baas Vene naar 1 of ander
  Caricom-op,aii bajaaaaa monie deh jere.
  En he volk maar craperen,zo een groot land,met zo o zo weinig inwoners,en nog kan er niets van worden,al het gereis, van Vene en zijn bende had toch vruchten moeten afwerpen??????????

  Maar tja dat is niet onze pakkie aan, het Surinaamse stemvee heeft voor hun gekozen a tang so.
  Prettige vakantie Vene en concorten.


  Maak melding
 4. Hebben wij niet een minister voor ontwikkelingssamenwerking of een ambassadeur in Nederland? Is het MOP al goedgekeurd? Van welke ontwikkelingsprojecten is er hier dan sprake? Iedereen doet maar en reist maar en de Staat betaald maar en het volk ziet maar geen vooruitgang.


  Maak melding
 5. zonde voor het geld.
  ze kunnen het beter gebruiken voor de infrastructuur van suriname!
  ik hoor om de halve klap dat een surinaamse parlements-lid een zakenreis maakt.
  ik vraag me eigen af van is dat allemaal wel nodig,wat voor toegevoegde waarde heeft dat voor de bevolking?

  Redjindra


  Maak melding
 6. Misschien lukt het de minister om de stad Tilburg zover te krijgen om b.v. Albina te adopteren. Wie weet! Albina met de nieuwe tweede stad van SU worden. Den Haag is al bezig met ergens in Nikerie. Goede zaak. Ze gaan niet naar je toekomen als hulp zoekt, jij moet erop af gaan.

  Onderschat haar niet!


  Maak melding
 7. spintaan ?..me mrs…. laat me niet lachu man !!! In Tilburg woont in Nederland toch het gros van ” haar mensen” de Marrons; de grootste Marron gemeenschap in Holland zit in Tilburg….Ze mocht weer eens op reis voor haar liefje Ronnie B….Heel Suriname weet dat Miss Alice van Ronnie is……Ook zij doet eerst dingen voor haar eigen mensen…..


  Maak melding
 8. wat had je anders verwacht?
  amafo= jong, levenslustig, energiek en ze weet wat ze wil. Niets is zo prettig om op andersmans kosten de bloemetjes buiten te zetten. De domme massa heeft ervoor gekozen.


  Maak melding
 9. jullie hebben moeite mee met het feit dat ze reist. Wat mag een marron niet reizen, is hun eerste zitting dus ze mogen ook genieten
  Als de boeven mogen genieten mag zij ook

  a tan so
  wan dja dja oeman


  Maak melding
 10. kwaku je heb een punt . maar deze zelfde mensen die hier reageren over marrons klagen over verdonk de hollanders dat die mensen rasisten zijn ik zou zeggen vegeet die splinter van jou niet want die balk van een andere zien jullie wel . dat wat het weer aan de zogenaamde surinamers hier .


  Maak melding
 11. Arme Hans Janssen denk ik. In de berichtgeving zie ik echt niet staan dat hij”blij”verrast was, en dat kan ik me eigenlijk ook niet voorstellen. Dus ,zal hij gedacht hebben :wat moet ik hier nou mee?Gelukkig was er een festival waar hij haar naar toe kon loodsen. Je zal maar de hele tijd met anafo opgescheept moeten zitten. Maar ja t warme weer zal d,r parten hebben gespeeld en een zonnesteek hebben teweeg gebracht bij haar, dat ze”spontaan” naar Tilburg is afgereisd. Ik vraag me af wat mevrouw Janssen ervan dacht toen ze zoveel spontaniteit vernam, en eigenlijk zou ik stiekem dat gesprek hebben willen volgen toen meneer aan mevrouw vertelde wie spontaan langs zou komen. By the way wanneer lazert ze weer op? Liever gisteren dan morgen, want zolang ze schiphol niet heeft verlaten moet je je hart vasthouden. Ze kwam zgn. om t kwakoefestival te openen, maar opent zo te horen meer dan dat. Wie zal dat betalen? Ja hoor, de belastingbetaler die “zoete gerritje”heet. Misschien krijgen de Surinaamse belastingbetalers ooit nog te horen waar ze Hans Janssen vandaan kent( ik bedoel heeft dit met Su.te maken) en wat t “spontane” bezoek Suriname heeft opgeleverd. De rel die ze veroorzaakte toen naar t Midden-oosten reisde,wat heeft dat bezoek opgeleverd? Of weet anofo t zelf ook niet ?anofo opent deuren die voor anderen gesloten blijven, hahahahahaha.Amuseer je anofo ,maar forceer je niet, en dat is je toevertrouwd, toch?


  Maak melding
 12. minister bedankt voor het bezoek aan tilburgse gemeenschap.jungle commandoveteranen zeggen U dank en wensen u en delegatie een prettige tijd in holland.mocht het surinaamse regering probleem hebben met guyana,dan zijn wij djoekas er klaar voor,voor derde keer om suriname te redden.[wij djoekas zijn klaar voor,wij hebben geen stadsneger,hindoe,javaan,chinees,boeroe en vooral geen stadsneger of hindoe nodig. bedank


  Maak melding
 13. Een marron mag natuurlijk over de hele wereld reizen, maar dan wel op eigen kosten. Omdat de boeven genieten moeten de marrons dus ook genieten ???? Ik snap deze redenering niet want waarom wordt niet de vergelijking gemaakt tussen een marron en een andere hard werkende Surinamer, maar zegt men expliciet boef marron !!!!

  Wat is verder het resultaat van al deze ‘dienstreizen’ van de min van TCT. Heeft Suriname er profijt van ? Wordt er misschien verslag uitgebracht aan de president of vice president? Amafo is vaak op reis (afgelopen 2 maanden: Ned, Dubai, Oostenrijk, Dom. Rep., Ned., etc.) verder heb ik via Limbo (skyradiosuriname) begrepen dat dit mens constant (op lokatie) staat te kijken hoe haar huis gebouwd wordt.

  Is dit wat de Surinamers op 25 mei 2005 wilden hebben, en voor gestemd hebben ?


  Maak melding
 14. Ai kondremans en overige sympathisanten. Ik vind het prachtig dat jullie zo kritisch zijn (op anderen!). Echter kan ik n.a.v de kritische noten van sommige van jullie kritici alleen maar concluderen dat het ONTBREEKT aan zelfkritiek. En in switie TATA KONDRE bij het minste geringste klagen dat je als allochtoon gediscrimineerd wordt?????
  Sjodemieterop man! De pot verwijt de ketel!

  SJODEMIETEROP (wie de schoen past)


  Maak melding
 15. Het is ongepast om iemand op het thuisadres op te zoeken temeer zonder aankondiging.
  Ze denkt dat ze een diplomaat is nou dat bezoek getuigt van totaal geen respect. Ze denkt dat ze in Suriname is dat je zonder aankondiging overal mag komen.
  Ik begrijp ook niet wat ze hier komt doen?
  Haar vorig bezoek in Nederland op schiphol is gevisiteerd met een endoscoop daar men vermoedde dat ze bolletjes had geslikt.
  De bolletjes waren van kleur en smaak van een inferieure kwaliteit wat alleen gebruikt kan worden als een mestproduct. Na de visitatie heeft ze Nederland de huid vol uigescholden en nu is ze weer in Nederland om te lobbyen voor haar ontwikkelingsprojecten .Laat ze eerst beginnen met een ontwikkelingcursus aankondiging bij bezoek.
  Wat doet ze in hemelsnaam in Tilburg?
  Waarom niet in Volendam ,Valkenburg of Madurodam waar onlangs een vacature vacant is betreft een functie van minister van transport, communicatie en toerisme op een kleinere schaal zonder competenties.

  Blakamaribo


  Maak melding
 16. Jojo.

  Toen jullie verzopen in het binnenland hadden jullie wel de andere bevolkingsgroepen nodig voor eten, kleding, rijst, medicijnen, zoutvlees, wc-papier enz………
  Wat hebben jullie zelf opgebracht enkel maar bedelen roven en verkrachten en moorden.

  giro 797


  Maak melding
 17. ik dacht dat wij surinamers van onze fouten hebben geleerd, maar helaas merk ik dat wij nog steeds doorgaan om elkaar af te maken op huidskleur of afkomst , of geloof , wij surinaamers blijven elkaar onderling discrimineren , waar is de grens , zeuren over een ander kunnen wij heel goed, maar een positieve mening ho maar , als minister mag je lobbyen, wat is er mis mee


  Maak melding
 18. Kan iemand mij vertellen waar amafo zich de komende dagen zal begeven?

  Kan ik haar een plan presenteren wat voor de SLm niet veel goeds zal betekenen. Anderzijds zal zij als minister van TCT hiermee haar voordeel kunnen doen. Ze is toch hier voor onteikkelingsprojecten? Of heb ik het niet goed begrepen?


  Maak melding
 19. Surinamers, waarom zijn jullie zo dom en achterbaks. waarom gunnen jullie elkaar niet het goede. afro- surinamers zijn mijn inziens de domste mensen van suriname vooral de negers die in paramaribo en omgeving wonen. Deze mensen haten hun eigen broeders, ze kijken neer tegen hen hoewel ze allemaal uit afika komen.Ik als halfbloed kan me niet voorstellen dat jullie zo dom zijn.Ik walg van jullie domme reacties hoor.Amafo is voor alle surinamers en niet alleen voor de de marrons ze vertegenwoordigt suriname.immers haten jullie ook de jamaicaanse, trinidadiaanse, guyanese, venezolaanse middenamerikaanse en noordamerikaanse marrons groepen?.niet alleen in suriname komen marrons groepen voor maar ook in andere landen. Ik vind het nou niet meer erg dat negers uit Suriname gediscrimnineerd worden door de Hollanders omdat deze negers hun eigen broeders haten. Vaaf vandaag zal ik jullie ook discrimnineren zodra ik weet dat jullie uit Suriname komen.


  Maak melding
 20. Wij surinamers ,,,,,,, wij blijven zaken vullen…..maar kijk heel goed uit dat wij jullie portemonee niet gaan jatten , met mijn lievje amafo.Want met steelen zijn wij heel snel er mee.Ensteelen dat hebben wij geleerd van de BAKARAAAAAAAAAAAAAAS.En als jullie ooit naar SURI gaan komen, dan pakken wij jullie geld hier ook oke. En praat niet over mijn popje, want mijn kluis staat al hellemaal leeg no monie brada nanga zieza. lievje kom snel (amafo ik mis je )lekker ding.tot laterssssssssssssss


  Maak melding
 21. Hi radja,
  Je hebt het waarschijnlijk niet goed begrepen.Het was een familie bezoek.
  Moet kunnen………Voor landszaken heeft ze
  4/5 jaar de tijd……….Familie gaat (nu) voor.


  Maak melding
 22. het volk van su is net als een koe. de ene regering lokt deze koe naar zijn weiland. als zij klaar zijn met hun zaken sturen ze deze koe weg die vervolgens door een de volgende regering wordt gekaapt door dezelfde beloften. suries zijn goed gelovig en dit is het gevolg…allamang e stresss
  opkomen voor hun belangen is iets wat men niet kan..alleen maar klagen en verwijten.


  Maak melding
 23. Jehuomi…ik weet niet of het alleen maar stadsnegers zijn die zo negatief reageren over de marrons.
  Feit is dat de bevolking van Suriname de weg kwijt is, als het gaat om afkomst. Vroeger dacht een deel van de stadscreolen(gewoon negers)dat hun voorouders uit Nederland kwamen, nu niet meer. Sinds ze in grote getallen naar Nederland zijn vertrokken zijn ze er achter gekomen dat op zijn zachts gezegd iets niet klopt met hun “”voorouders”””” in Nederland.In Nederland wordt iedereen gelijkwaardig gediscrimineerd, ook hindoestanen, javanen , chinezen, gemengbloed, noem maar op. Ze zijn allemaal zwartjes en apenvolk.
  Ik vind persoonlijk mensen in het algemeen (ook blanken)toch een beetje zielig. De meeste denken nog steeds dat ze beter zijn dan een ander, terwijl ze elke dag met een buik vol poep rond lopen die even hard stink als de mijne,elke dag moeten poepen, als je dood gaat, rot/stink je even hard in je kist als de rest(of je wordt verbrand en het resultaat is een hoopje waardeloze as)
  En maar denken dat je als MENS beter bent dan een andere…………..zielig hoor.
  De groeten van een marron, die het juist geweldig vind dat er verschillende rassen zijn , moet niet aan denken dat we allemaal wit of zwart waren.

  Marron


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES