maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit NederlandBiografie: Patrick Kluivert aan het woord

Biografie: Patrick Kluivert aan het woord

-

Does Travel - naar Suriname

Deze week verschijnt de langverwachte biografie van Patrick Kluivert, getiteld ‘KLUIVERT’. Patrick Kluivert, zoon van een Curaçaose moeder en Surinaamse vader, is een binnenvetter, geen prater. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal (40 doelpunten) laat het liefst zijn voeten spreken. Na twaalf jaar vindt de Amsterdammer het tijd om eindelijk het stilzwijgen te doorbreken.

In KLUIVERT wordt uitgebreid stilgestaan bij de voetbalcarrière van Kluivert. Zo is hij topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal en winnaar van veel voetbalprijzen waaronder natuurlijk de Champions League met Ajax. Daarnaast wordt vooral zijn privéleven belicht. Vanaf zijn vroegste jeugd tot nu toe. Iedereen kent de verhalen over het auto-ongeluk, de vermeende verkrachtingszaak, de Surinaamse kabel, verkeerde investeringen en (vermeende) affaires. De media hebben er uitgebreid aandacht aan besteed. Nu is Kluivert aan het woord.

Kluivert beloofde vorige week om een deel van de opbrengst van dit boek te schenken aan de slachtoffers van de door overstromingen getroffen gebieden in Suirname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Kluivert is geen spreker maar een aardige gosser en een goeie voetballer beter dan el die spitden die nu in het needrlandse elftal rondlopen. van basten kan er niets van .
  hij is gewoon jaloers op kluitvert davis en
  seedorf.je zal zien dat hij de eerste rond
  van het wk niet doorkomt.Het valt op dat hij al die donkere spelers eruit laten. Hij heeft nooit een wk gewonnen.Het hele voetbal van hem stelt niets voor.


  Maak melding
 2. Ruud niet zo negatief en voorbarig.
  laten we eerst het wk afwachten en dan zien we weer verder en dan kunnen de mensen hun conclusies trekken. Laten we op dit gebied niet op zijn surinaams denken maar mondiaal.

  FC Robinhood


  Maak melding
 3. Ik ben blij dat er geen van de donkere spelers meegaat. Toen ze erbij waren en het ging goed hoorde je niks geen negatieve geluiden. Nu zijn ze er niet bij je zal zien dat het groot verschil uitmaakt ze gaan harder op hun ebk dan wil ik wel de reacie van de kritischie horen. Ik vind als Surinamer dat ze de eer aan zichzelf moeten houden hoe erg het ook is als sporter. Het Nederlands elftal is niet hun einde.

  ALLA SANI NA BOENG SANI


  Maak melding
 4. Zo zie je maar weer er word nog steeds gediscrimineerd en zelfs op top niveau.

  Inderdaad Van Basten zit vol jaloezie en misgunt onze jongens het WK waar ze weer de sterren van de hemel zouden spelen net als in het verleden.Wie heeft altijd wedstrijden beslist,wie gaf die ballen,wie bracht de groep bij elkaar en ga zo maar verder.

  Die jongens moeten nooit meer spelen voor het Nederlands Elftal het is zeker niet hun einde,waar ze spelen krijgen ze wel de waardering die ze verdienen en door ons Surinamers.

  Laat die Van Basten maar lekker barsten met zn clubje.

  Als die jongens niet konden voetballen dan hadden niet veel meer bereikt dan Van Basten maar dat hebben ze wel en vandaar dat ze bij de beste clubs van de wereld voetballen en de bijbehorende salarissen krijgen.

  Of wilt ie anderen laten scoren zodat Kluivert zn naam uit de geschiendis boeken van het Nederlands Elftal word doorgestreept omdat hij tot nu toe de enige Oranje speler was die het meeste heeft gescoord voor die elftal.

  Jammer dat die jongens niet voor het Surinaams Elftal spelen dan zou Marco het echt moeilijk krijgen.

  Ik hoop dat ze echt op hun bek gaan op die WK en dat Brazillie de beker weer wint.

  Onze jongens hebben laten zien dat ze niet alleen goed kunnen voetballen maar ook een goed hart hebben en geen filmsterren gedrag zoals Van Basten dat zegt want kijk hoeveel ze hebben gedoneerd voor Swietie Sranang.


  Maak melding
 5. Inderdaad, laten we vooral NIET op zaken vooruit lopen.
  Ik denk n.l. WEL dat Nederland ver kan komen en laten we eerlijk zijn, EENS moet er verandering komen, waardoor je automatisch afscheid moet nemen van sommige spelers.
  En dat dit nu donkere of witte spelers zijn, doet nu even niet terzake.
  Begrijp me niet verkeerd, ook deze gedachten spelen/ speelden vaak door mijn hoofd.
  Ik ken van Basten niet persoonlijk, maar op enige discriminatie/ racisme heb ik hem nog NOOIT kunnen betrappen!!!
  Denk eens even aan de donkere jongens die WEL mee gaan: Babel, Boulahrouz, Jaliens, Maduro, van Bronkhorst, Landzaat.
  Waarbij er ook nog jongens bij zitten met families die niet puur Hollands zijn: van Persie, Heitinga, v/d Vaart.
  En wat te denken van zijn assistent Menzo.
  Als van Basten ECHT zo in elkaar had gezeten, had ie Babel bv wel geofferd te gunste van Huntelaar.
  Tot slot. Heeft hij zich niet ENORM ingezet om alsnog Kalou mee te krijgen??

  Slotconclusie….. Seedorf, Kluivert en Davids zouden wat mij betreft ook gerust mee mogen, ZEKER Davids als aanjager, maar soms is iemands tijd gekomen om niet meer geselecteerd te worden.
  Je kunt tenslotte niet IEDEREEN tevreden houden, dan had hij daar een dagtaak aan en hij kan zijn energie beter gebruiken om een goed en geslaagd WK ervan te maken met zijn manschappen.
  Ik wens iedereen dus alsnog een leuk en gezellig WK!!!
  Gr. Marc Monkau


  Maak melding
 6. In principe vind ik dat Kluivert op dit moment geen recht van spreken heeft, omdat hij o.a. door blessures de laatste jaren te weinig heeft laten zien. Wel had ik verwacht dat van Basten de topscorer aller tijden bij zijn aanstelling zou ondersteunen er weer bovenop te komen. Dat had hij in mijn optiek kunnen doen door hem in die beginperiode toen Kluivert nog we geregeld speelde te selecteren. Van Basten was echter van mening dat Kluivert te weinig speelde/ liet zien bij zijn club. Dit terwijl hij andere bankzitters wel selecteerde.
  Als een in Nederland wonende en werkende Surinamer/Allochtoon krijg ik het gevoel dat het één en ander met jaloezie/racisme te maken zou kunnen hebben. Ook ben ik van mening dat men in Nederland weinig respect toont voor geleverde prestaties. Topscorer aller tijden wordt je niet zomaar. Daar gaat hard werken aan vooraf, dus mag daar wat meer respect voor worden getoond. Allan Shearer, Teddy Sheringham, Raul, Toto Schilacci, Kalusha, Roger Milla. Stuk voor stuk goede aanvallers die in hun land met respect worden behandeld op basis van hun geleverde prestaties. Helaas is dat geen van onze jongens gegund.

  Zelf Henk ten Cate die alom geroemd wordt in Barcelona werd van morgen door de Nederlandse pers gescheerd, en heeft men alleen maar over zijn tekortkomingen ipv zijn kwaliteiten. Iedereen heeft tekortkomingen, het ligt er maar aan wat je wil belichten.

  Dit soort gebeurtenissen stellen de ‘open mind’ van de allochtoon wel erg op de proef.

  Ik ben in ieder geval blij dat zowel Kluivert als Seedorf en Davids niet hebben bedankt voor Oranje, zodat wanneer de in mijn ogen mindere spelers die nu geselecteerd zijn op het WK kopje onder gaan de Bondscoach zich niet kan verschuilen achter het excuus dat hij deze heren niet heeft meegenomen omdat zij hebben bedankt voor de eer.
  Ondertussen blijf ik nog altijd Brazilië fan

  Ik wens jullie een prettig WK


  Maak melding
 7. Ik moet jullie gelijk geven,Van Basten,heeft een rare manier van selecteren,zie v/d Vaart en Van Nistelrooy,die zitten/zaten meer op de bank dan dat ze een balletje trapten,en toch mogen ze opdraven voor Oranje,hij misgunt Kluivert,Seedorf enDavids een waardig afscheid.En in Huntelaar heeft ie helemaal heen vertrouwen,Venegoor,laat ie wel spelen nou vraag ik je.
  Ik blijf het zeggen zonder die zwarte motoren in 1988 had Ned.nooit het EK gewonnen.Ik heb nooit en te nimmer Oanje gesupport,was alleen trots als die Surinaamse spelers het goed deden,Brazillie is en blijft mijn grote favoriet tot in lente van dagen.
  En wat Oranje betreft mogen ze van mij reeds in de 1e ronde er uit vliegen.
  Let op,bij de opstellingen op het wk,zullen de donkere spelers bankzitters blijven.Volgens mij is het Cruyff die Van Basten de donkere spelers buiten de boot laat houden.Ik vind het vooral erg voor Seedorf die speelt de sterren van de hemel bij ACMilan, edoch niet gesellecteerd komt echt door Cruiyf mark my words.

  Hup,Brasil,hup Brasil prolongeer de titel.


  Maak melding
 8. Als de trainer nou een donkere zou zijn en neemt davids, seedorf, kluivert niet mee naar het wk.
  wat zijn dan jullie argumenten?
  Is hij dan ook een racist?

  Allah Wo akbar

  mohamed


  Maak melding
 9. van voetballen heb ik geen kaas gegeten, maar dit wil ik wel ff kwijt.

  maak je niet druk mensen, hebben jullie het nog niet door, dat deze mensen gewoon jaloers zijn op alles wat een donkere huidskleur heeft?

  oeng dinkie if maria nanga jozef bing de wit mang,ding bo foe zin a zwanger vrouw foe mik ing piking in wang stal??? NEE.

  Omdat ze ook een donkere huidskleur had, was die stal een geschikte plaats voor haar.

  dus ano now ding wit mang diesie tap dies grontapoe djaroesoe tap oeng doengroe skin.

  hij is de verlosser, blijf in hem geloven.

  Rim.


  Maak melding
 10. ik heb geen verstand van voetbal, maar ik zit erop te wachten dat het nederlands elftal eruit geknikkerd wordt. van basten is een over het paard getild paard. wie kwaliteiten heeft is Frankie.Zo eenvoudig dat hij is en hij bereikt successen. Alsjeblief geen donkere spelers mee naar wk.want als ze afgaan kunnen ze niet wijzen met de vingers.Steeds dat geklets over David,Seedorf en Kluivert.ze hebben hun tijd gehad en hun zakken zijn gevuld. er zijn genoeg jonge spelers zoals huntelaar en noem maar op die wel een eerlijke kans verdienen.van basten ik w8 op je afgang bij het wk


  Maak melding
 11. Zo zie je maar weer welke mensen er wel en geen verstand hebben van voetbal.

  Voetbal gaat niet om zwart of wit, surinamer of niet…maar om talent. En of dat talent op dit moment nog dermate is, dat je als speler BRUIKBAAR bent voor dit WK.

  Ik denk dat Nederland het heel ver gaat schoppen dit WK…jammer van Huntelaar, maar ja.

  Die jongens, Patje, Clarence en Edgar hebben helaas maar waar….

  HUN BESTE TIJD GEHAD…

  Dus… laten ze rustig zitten en kijken hoe een nieuwe genaratie dit klusje gaat klaren


  Maak melding
 12. Wie kan zich nog herinneren,dat de voetballers van surinaamse afkomst een wedstrijd hadden gespeeld tegen een nderlandse elftal.Onze jonges ,om het zo te zeggen,hadden als “trainer” de heer Kees Rijvers.Het was een wrstrijd op heel hoog niveau,dat door onze jongens werd gewonnen.IN het elftal van nederland zten oa Ronald koeman,van Breukelen ea.
  Rijkaard,Gullit ea hadden ook voor elftal van sruriprofs meegedaan.Men heeft toen besloten,zo een wedsrtijd nooit meer plaats te laten vinden.Ik denk dat men het een nederlaag vond en vind.Wie die wedstrijd nog op zijn of haar netvlies heeft weet dat de Suriprofs voetbal hebben laten zien ,waar een puntje an te zuigen was.Denk je dat Marco het leuk vind,dat jongens met een ander huidskleur zo goed doen.Toen hij voor ac Milaan speeld kreeg hij meeste goede passes van zowel Ruud als Rijkaard.
  Laten we afwachten wat hij zal berijken met dit elftal.
  Ronald


  Maak melding
 13. Als ze niet in het land dat ze hebben gekozen om te wonen worden gewaardeerd,dan zijn er wel andere landen die flink gebruik maken van hun talenten.Inderdaad is het zo dat bij de selectie er wordt gelet op het talent.Echter ook de onderstelling dat bij het selecteren rascisme een bepalende factor is waar: waarom wordt een v/d Vaart boven Kluivert gekozen?
  Think about that !!!!

  pedro


  Maak melding
 14. Voor mij mag voedbal afgeschaft worden , omdat de voetbalbranch de enige is die er financieel van profiteerd ten koste van supporters die elkaar willen afmaken en tekenen voor het leven .Belachellijk vind ik , dat vooral ik als belasting betalers moeten opdragen voor de extra politie kosten gemaakt door voetbalrellen.Als voetballer zou ik er niet mee kunnen leven , dat ik in zoveel weelde leef tenkoste van vooral andermans leed.

  M.vr.gr.
  Ed


  Maak melding
 15. Mensen waarom zo negatief over het ned. Elftal. Laten we met zijn allen het Ned. Elftal toejuichen op het Wk.
  Van Basten heel veel succes.

  Bhosarcaper(boskapper)


  Maak melding
 16. Ik vind het vreemd dat Kluivert wel hele hoge verwachtingen heeft van zijn ‘bestseller’.

  Die spelers die miljoenen verdienen PER JAAR, leveren slechts een schrale bijdrage
  (Seedorf 10.000 euro, Davids 15.000)

  Een schande.

  En of Seedorf en Davids meee moesten gaan naar het WK. Nee en Ja.


  Maak melding
 17. Jongens dit begrijp ik ook niet.
  Seedorf heeft een stadion voor mijloen laten bouwen in Suriname en wat geeft hij nu ?
  Patrick en Edje jullie zijn ook geen gullegevers. Valt een beetje tegen kennelijk terleurgesteld niet naar het wk.

  laarchoez


  Maak melding
 18. Van basten , is een eerste klas racist.

  Hij neemt kluivert niet mee , omdat een donkere speler niet in de geschiedenis boeken , als best scorende speler , mag komen.

  Seedorf gaat niet mee omdat , seedorf als speler nog meer heeft bereikt dan hij bij milan , en daar meer respect geniet , dan van basten

  Voor de rest zijn spelers zoals ; boateng , davids , hasselbank , castelen , volgens van basten , niet beter dan wat hij nu heeft geselecteerd , . Die gasten die hij nu heeft geselecteerd , zijn allemaal hielen likkende holmaatjes, van az ,en ajax.


  Maak melding
 19. jongjens,

  ik bent het niet eenst met julie.
  Warom zo negatiev over het neederlandscht foetbal, Wei meoten medt zein allend aachter het neederlandcht foetbal staandt.
  Laaten wei hoopen dat Nederlandt kcamiopioen
  wordtd dit annoo .
  zory vor de spelingsfuoten.
  mie no ga schoro an no de in binenlandt.

  ongeschoolde

  Boesnengre


  Maak melding
 20. alles heb zo zijn voordelen en nadelen.

  Mensen toch oh mensen toch waarom zo negatief?

  Kluivert? Te lang gerevalideert geen ritme
  Davids? Zou mee moeten niet alleen wegens zijn voetbalkwaliteiten maar mmer nog door zijn ervaring en noeste werklust en breker op het veld
  Seedorf? Speelt de sterren van de hemel bij milan maar willen de Ned spelers ook voor hem werken zoals dit bij Milan gebeurt. Nee dus. Dus kan hij niet mee.

  Ik ben een voetbalfan en doe niet mee aan negatievisme omdat het voetbal op zich leuk is om te zien.
  Wie wint is niet belangrijk. Het publiek moet de winnaar zijn.

  Frankie en Henk (Barcelona) weten wie de winnaar moet zijn HET PUBLIEK ongeacht wie er speelt.


  Maak melding
 21. ongelovelijk wat ik hierboven lees. we hebben het hier over TOPSPORT, denk je echt dat van basten zo kortzichtig is om z’n selectie te bepalen op basis van ras? Van basten een rasist? rot toch op! sommige mensen die hier schrijven creeeren rasisme uit het niets! ongelovelijke argumenten heb ik gelezen, ik vind het echt ongelovelijk en gevaarlijk dat deze denkwijze in deze tijd nog bestaat. ik citeer:
  “omdat seedorf een betere periode bij milan heeft gehad dan marco, en marco is jaloers.”
  “Of wilt ie anderen laten scoren zodat Kluivert zn naam uit de geschiendis boeken van het Nederlands Elftal word doorgestreept omdat hij tot nu toe de enige Oranje speler was die het meeste heeft gescoord voor die elftal.” hoe dom moet je zijn om dit te schrijven?????
  Omdat davids, kluivert, seedorf en al die anderen surinamers zijn, dat betekend niet automatisch dat het de beste voetballers zijn. en ze moeten ook nog in het systeem passen, een sterk elftal is niet alleen een lijst met beroemde namen. begrijp me niet verkeerd, als het aan mij lag waren davids, kastelen en huntelaar ook meegenomen, maar marco zal z’n redenen wel hebben om ze thuis te laten. ga lekker “kraken voor brazil, maar laat oranje dan lekker met rust”


  Maak melding
 22. even een hypotetische situatie: velen van u beweren dat als van basten alle surinaamse nederlanders meeneemt, dat we dan de sterkste opstelling hebben met de grootste kans op de wereldtitel. Als we die winnen is van basten de eerste en enige coach die dat bereikt heeft in nederland. de roem die hem dan toekomt is onbeschrijflijk. maar jullie beweren dat hij dat niet doet vanwege rasisme,jaloerzie,afgunst en/of corruptie?? denk eens na voordat je iets schrijft. hulde aan Marc Monkau, Robinhood, mahmed, maureentje, mensen die objectief zijn


  Maak melding
 23. Mensen toch,
  ik dacht dat het hier om het boek van Kluivert ging.laat het Nederlands elftal voor wat het is.misschien wordt het tijd dat ook de Surinaamse voetballers een dubbel paspoort moeten hebben.dan kunnen wij echt trots zijn op onze jongens.
  wees trots op die 2 surinamers die Barca kampioen hebben gemaakt

  Hargle


  Maak melding
 24. in Intermediair nr. 19 van 11.05.2006 staat een interessant artikel van de journalist/schrijver Simon Kuper. Ik citeer: “Van Basten heeft de globalisering van het nederlandse voetbal tegen gehouden. Hij kiest niet voor de Surinamers die in het buitenland in een topcompetitie spelen maar selecteert vooral”ONZE JONGENS”. Hij sluit verder af met; ik citeer: “Het is een beetje zielig van van Basten en het nederlandse volk maar het weerspiegelt ook wel weer perfect de Fortuynistische tijdgeest van dit moment”.
  Het is een interessant artikel die ik iedereen kan aanbevelen.


  Maak melding
 25. Ik begrijp jou stan punt niet, alles wat deze jongen(s) doen is uit vrije wil !! Wees blij dat ze Wat doen alle beetjes helpen. Het is toch niet omdat het Patje, Clar en Edje zijn dat ze honderden moeten geven. Weet je hoeveel goed zittende mensen niets geven?? en die heb je ook in Suriname !

  Nu over voetbal laat die jongens lekker thuis incl.”Huntelaar”, hebben zij het in ieder geval niet gedaan! Van de man gaat het wel klaren “NOT” !!!


  Maak melding
 26. Beste mensen.

  Ik begrijp jullie echt niet waarom moeten spelers meegaan die niet in het geheel passen. Je kan wel een topvoetballer maar je moet ook mentaliteit heben. Ik heb Kluivert een 100 procent kans zien missen en wat deed hij, hij keek naar Clarence en begon te lachen. Dit is toch frustrerend voor het Nederlandse volk of niet. Als je voor volk en vaderland moet spelen moet je inzet hebben passie en gedrevenheid. Viel mij ook op dat ze een arrogante gedrag tonen waaraan ik me heel erg stoor. Zie jongens als Michael reigziger, Aron Winter, Frank Rijkaard die gedroegen zich gewoon normaal zonder sterallures.
  By the way hoor je wat van deze jongens Boudewijn Zenden. Marc Overmars,Richard Witschge, hoor je dat ze van Basten uitmaken voor racist?


  Maak melding
 27. van basten hele, goeie speler geweest. Een van de beste van de historie. Maar wat ie gedaan heeft is niet gud. Dat waren echte motors, die eventueel wat konden toevoegen. Jammer voor deze boys, maar andere keer beter, als frank rijkaard terugkomt als bonscoach.

  greetings
  jim


  Maak melding
 28. Hallo surinaamse broeders,

  Edgar Davids had zeker meegemoeten op basis van zijn kwaliteiten , omdat hij al jaren constant en goed presteerd, ook in het nederlands elftal.

  maar van Basten wil blijkbaar met een geheel nieuwe groep gaan starten en er niemand van de ajax-generatie van 95 meer bijhebben.

  De oude Ajax jeugdvrienden zullen waarschijnlijk alleen nog hun afscheidswedstrijd spelen in oranje.

  Maar eerlijk gezegd. Patrick Kluivert is geblesseerd en leed daarvoor zowiezo aan vormverlies en zat niet goed in zijn vel. en dat vormverlies begon na zijn EK. Maar omdat van Gaal nog geen afscheid kon nemen van Kluivert (1-0 in Wenen 1995) durfde hij hem niet uit het veld te halen en werd hij tot vervelens toe opgesteld. Hoe laat je een speler verloederen!

  Seedorf heeft wel 3 Europacups gewonnen maar heeft in het nederlands elftal maar 2 keer gescoord waarvan 1 keer bij een kwalificatiewedstrijd tegen Belgie. Hij is zowiezo te traag geworden. En bij Milaan denken ze nog steeds dat hij Maradona is. Ik vond hem het beste toen hij nog bij Ajax speelde als rechtshalf. Want het is nooit een mid mid geweest en bij de te nemen corners kreeg hij de bal bijna niet eens van de grond.

  Wat ik wel hoop is dat die jongens nog eens een afscheidswedstrijd krijgen in oranje die ze verdienen. Ik geef toe. In nederland is het soms toch nog zo dat degene die iets harder zijn mond open doet dan de rest voor arrogant wordt uitgemaakt. Hier stoor ik me als halve nederlander (ned-Dui)ook wel eens aan.

  Maar ik hoor niemand praten over een Bogarde en een Reiziger. Dat vond ik twee goede backs die zeker voor Ajax maar ook voor Oranje veel betekend hebben.

  Op dit moment zijn er in en rondom Oranje niet meer zoveel goede surinaamse spelers. Hoe dat komt weet ik ook niet. Misschien gaat het met pieken en dalen.

  A bong?1?!
  Mark


  Maak melding
 29. Hoi,

  Kluivert is een super goede voetballer en iedereen maakt weleens wat mee of fouten in zijn leven. Alleen bij hem wordt het heel erg uitvergroot !!! Ik vind dat van Basten hem mee had moeten nemen, hij is een betere ‘pinch hitter’als Vennegoor …


  Maak melding
 30. mei 24th, 2006 at 8:40 am
  Ik vind het vreemd dat Kluivert wel hele hoge verwachtingen heeft van zijn ‘bestseller’.

  Een schande.

  stan

  Reactie op voorgaande !!

  Ik hoop dat je dit nog krijg telezen, zijn boek doet het zeeeé….r goed in de verkoop!!
  1 van Ned. best verkochte boek !!


  Maak melding
 31. Het is vrij logisch waarom Kluivert niet mee gaat. Op dit moment is hij niet in de vorm waarin hij goed genoeg is voor het Nederlands elftal.
  Seedorf daarentegen heeft wel zijn kwaliteiten maar heeft het nooit goed gedaan in het verleden bij het Nederlands elftal. Aan het begin van de kwalificatie heeft van Basten hem gesproken maar Seedorf wil alleen als spelverdeler spelen. Die eis is te veel gevraagd voor een individu vind ik. Het Nederlands elftal is een eer om voor te spelen. Dus is het terecht dat Seedort er niet bij was op dit WK alhoewel zijn kwaliteiten natuurlijk zeer nuttig zouden geweest.
  Davids had er natuurlijk gewoon bij moeten zijn. Zijn kwaliteiten zijn altijd nodig in een team. Ik hoop ook dat hij ooit weer naar Ajax komt.

  Tot slot denk ik dat van Basten zijn vooroordelen of meningen niet gebaseerd heeft op afkomst. Dus degene die gelijk denken aan rascisme vind ik een beetje oppervlakkig. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom je iemand niet zou selecteren.

  Ty


  Maak melding
 32. Laten we achteraf blij zijn dat de grote drie niet zijn meegeweest.Kunnen ze tenminste geen schuld krijgen van het feit dat nederland heel pijnlijk met beide beiden in de poldergrond is terechtgekomen. Blank en blond nederland hebben de huid van de beer reeds voor het begin van de wk voor goed geld verkocht. Nu moeten ze alleen nog een beer zien te vinden om hem af te schieten en om het te villen. Dat kan alleen maar als ze stiekem gaan jagen in artist. Maar ja de dierenbescherming is nu erg waakzaam!!!!!!


  Maak melding
 33. …wat heb ik weer veel opgestoken van jullie reacties over “Kluivert” en alles wat zoiets bij jullie losmaakt…en ik hoop dat er wat goeds uit voortkomt(zoveel energie)…ben ik blij dat mijn kleur als van de wind is en geen kettingen mij verzwaren en tegenhouden bovenoverbenedenlangsdelijn de vierkante bal van jullie terug te gooien en me mond verder te houden tot ik wat zinnigs te zeggen heb…time flies like an arrow fruitflies like a banana ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES