donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSuriname leent Frans Guyana klamboes voor evacuees

Suriname leent Frans Guyana klamboes voor evacuees

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/GRAN SANTI, 22 mei – Suriname zal tweeduizend klamboes lenen aan buurland Frans Guyana. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De klamboes zullen de komende dagen verstrekt worden aan evacuees uit het Marowijne- en Lawagebied, die zijn ondergebracht in het Frans-Guyanese Gran Santi. De geste wordt ook gedaan uit eigen belang.

“We willen een malaria-epidemie voorkomen”, zegt Waterberg tegenover tv-zender STVS. Met de Frans-Guyanese autoriteiten wordt nagegaan hoe de gezondheidssituatie in het grensgebied samen aan te pakken. Er zijn wel klamboes besteld, maar die komen pas over twee weken. Suriname is daarom om bijstand gevraagd. Daar de repatriëring al is ingezet, is haast geboden.

Waterberg heeft zich in Gran Santi geörienteerd. Vastgesteld is onder meer dat de ongeveer zevenhonderd evacuees goed zijn opgevangen. Nu het rivierpeil afneemt, wordt verwacht dat de meesten binnenkort terugkeren. In het westelijker Boven-Surinamegebied is de situatie voldoende genormaliseerd voor hervatting van het onderwijs. Leerkrachten keren al terug naar hun standplaats.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES