maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameNurmohamed over motie van wantrouwen: 'NDP fractie is blind'

Nurmohamed over motie van wantrouwen: ‘NDP fractie is blind’

-

Does Travel - naar Suriname

“De fractie van de NDP is een fractie die blind is. Het is een fractie van een politieke partij waarvan de voorzitter weggerend is. Het is een partij waarvan hun ministers spoorloos zijn. Dus dat zegt al veel over die partij”, aldus minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname naar aanleiding van de motie van wantrouwen tegen president Chan Santokhi en zijn regering welke afgelopen week door de NDP-fractie is ingediend in De Nationale Assemblee (DNA).

Nurmohamed vraagt zich af hoe er zoveel kritiek op de huidige Surinaamse regering vanuit deze fractie is, terwijl de paarse partij tussen 2010 en 2020 ook regeermacht had en bitter weinig heeft gedaan.

“Kunnen ze voor mij concreet opnoemen wat zij in de afgelopen tien jaren hebben gedaan. AOV en AKB zijn nooit verhoogd, alle dollars zijn verdwenen in het land, geen enkele weg en geen enkele pompgemaal is hersteld, geen enkel verkeerslicht is gemaakt, geen enkel gebouw is afgebouwd, geen enkel woning is gebouwd, geen enkel verkavelingsproject is gemaakt, geen enkel schoen of veiligheidsvest is gekocht voor een OW-ambtenaar, geen enkel tractor is gekocht en geen enkel ziekenhuis is gered”, benadrukt de bewindsman.

Volgens Nurmohamed heeft de NDP onder tien jaren regeringen Bouterse juist ervoor gezorgd dat tractoren van de overheid zijn verdeeld aan vrienden en familie. Ook zijn er zijn halve gebouwen opgeleverd, alle instituten zijn kapotgemaakt, SLM is failliet gemaakt en zijn er hoge schulden achtergelaten voor zowel de regering als bij de ziekenhuizen.

De huidige regering heeft juist ervoor gezorgd dat veel van deze schulden nu worden afbetaald, veiligheid is teruggebracht en verschillende projecten zijn gerealiseerd.

“Wij moeten ons als samenleving daarom niet laten misleiden door deze mensen en dit soort praatjes. Laten wij niet vergeten wat deze mensen hebben achtergelaten voor ons. Zij kunnen niet inzien dat deze regering met die schuld van 4 miljard, toch zoveel heeft gedaan. Laat je niet verblinden door dictators. Wanneer deze partij (NDP) terugkomt, mag u het schrijven: de dictator/dictatuur komt terug”, aldus Nurmohamed.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Bouva en Parmessar…een schaamteloze, criminele Naschoolse Opvang Oplichter en een misdadige Amorok fraudeur. Het schamele restant van een fossiel splinterpartijtje van kansloze POLITIEKE KUIKENTJES.


    Maak melding
  2. Ja, ik voel met je mee @mike
    Robg zou zeggen; jij snapt er helemaal niets van en een andere pipo; het is te hoog gegrepen voor je
    A no mie yere!

    Go Nuri.
    In het artikel staan enkele van de vele feiten beschreven.
    He-le-maal mee eens.

    Verzoeken kun je indienen op de site v OW, en filmpjes van projecten en zelfs vacatures vind je op Facebook OW @Hunvrey

    Een bescheiden man, ga maar kijken wat ze doen. Goed nieuws verkoopt niet.


    Maak melding
  3. DE SURINAAMSE STAAT BETAALT 16,8 MILJOEN SRD PER JAAR AAN EX-MINISTERS
    07 jan 2023 | snc.com |

    DE SURINAAMSE STAAT BETAALT 16,8 MILJOEN SRD PER JAAR AAN EX-MINISTERS, WAARVAN 15 MILJOEN SRD AAN NDP MINISTERS DIE GEDIEND HADDEN VAN HET JAAR 2010 T/M 2020!

    MET DANK AAN PRESIDENT DESI BOUTERSE DIE IN TIEN JAAR TIJD 65 MINISTERS BENOEMDE!! PAARS, SOSO VERNIELING! PRESIDENT CHAN SANTOKHI GRIJP IN EN LAAT DEZE REGELING VAN SALARISSEN EX MINISTERS NDP REGERING, TERUGDRAAIEN, WET IS AL IN BEHANDELING OM DIT TE STOPPEN! HOERA! (KIJKT U OOK NAAR DE LIJST MET MINISTERS)

    De staat Suriname betaald per jaar aan kosten voor ex-ministers ruim SRD 16,8 miljoen. Het grootste gedeelte, namelijk SRD 15 miljoen, gaat naar
    ministers die zijn voorgedragen door de NDP of exponenten van die partij.
    Lees ook: Overzicht leningen NDP 2015 -2020

    A. De ‘revolutie-ministers’ van de periode 1980-1987 kosten SRD 3 miljoen per jaar;
    B. Voor de periode 1996 tot en met 2000 zijn de kosten voor ex-ministers SRD 464.640 per jaar;
    C. Voor ex-ministers uit 2000-2010 (periode Venetiaan) moet per jaar SRD 1,4 miljoen worden uitbetaald;
    D. En van de afgelopen periode 2010-2020 (periode Bouterse) zijn de kosten voor de Staat voor ex-ministers enorm hoog namelijk SRD 12 miljoen per jaar.
    Het gaat in die laatste periode onder president Bouterse om maar liefst 65 ministers. Sommigen hebben maar 1 jaartje gediend, maar maken aanspraak op alle voorzieningen. Daar wil de huidige Surinaamse regering van af. Santokhi zegt dat er al een wet is gemaakt en in behandeling is om deze plundering van het Surinaamse volk te stoppen. EINDELIJK!!

    Somohardjo zei verder dat de gewezen regering Bouterse/Adhin in totaal 17.864 ambtenaren in dienst heeft genomen. De bewindsman noemt dit a-nationalistisch en crimineel, omdat de regeerders vooraf al wisten dat deze arbeidskrachten niet betaald konden worden. Tijdens de kabinetten Bouterse-I en II, van 2010 tot 2020, passeerden uiteindelijk 65 ministers de revue.


    Maak melding
  4. Heel goed om met cijfers te laten zien waar het geld naar toe gaat.
    Als je leest dat 16,8 miljoen SRD per jaar wordt betaald voor ex-bestuurders, waarvan 15 miljoen naar NDP gelieerden, dan hoop ik dat meer mensen bewust worden van wat er feitelijk aan de hand is.
    De minister geeft voorbeelden van wat er verder allemaal mis was. Dit soort informatie helpt ons allemaal om te begrijpen hoe de NDP heeft gehandeld. Ik ben benieuwd of iemand deze opsommingen met feiten kan ontkrachten.
    Want anders betekent het dat de NDP ziende blind is.


    Maak melding
  5. Watskebeurt, ze zijn niet alleen ‘ziende blind’, maar kunnen zich ook per direkt ontoerekeningsvatbaar laten verklaren, als gevolg van ernstige hersenbeschading, veroorzaakt door gebrek aan empathie en onverschillige gewetenloosheid…!

    Voer voor ‘zielenknijpers’…


    Maak melding
  6. Doksa 15 april 2024 Bij 20:04
    Wat er tussen 2010 en 2020 ook is gerealiseerd staat niet in verhouding met de schuld van 4 miljard.
    Riaz moet ook in de spiegel kijken, naar zijn voorzitter.
    Hij is bezig de bouterse in te halen dus een toontje lager zingen.

    doksa , welke voorzitter , en niemand kan die laffe hond bouterse inhalen omdat hij gevlucht is , dus doksa blaas niet van een hoge toren , en wat er gerealiseerd is tussen 2010-2020 is dat jou bouterse het volk heeft uitgekleed tot het bot , dus doksa stop maar met het zingen want het wordt geen hit ,


    Maak melding
  7. NDP in Bouta tijd ze hebben meer hun zakken gevuld in die 10 jaren dan iets voor de volk gedaan!
    maar de mooiste is de hele volk ziet dat niet ze zijn ook blind gemaakt door NDP 🙂
    Terwijl bouta vandoor is en ondergedoken.


    Maak melding
  8. Wauuuuuw ik kan mijn ogen niet geloven dat de reacties hier eindelijk zijn vruchten afwerpen. Dus jullie zien het nu ook dat de ndp het hele land naar klote heeft gestuurd!!!! Ik zeg nogmaals :Chan for President!!!!


    Maak melding
  9. Het is even stil bij de PALÙ scribenten “kijk niet naar de boodschapper maar naar de boodschap”. Maar ook bij de studenten uit Neurenberg, de Goebbels Hogeschool voor verdraaiingen.


    Maak melding
  10. Dit is helemaal de VHP. De schuld afschuiven op anderen, omdat je je eigen onkan op die manier verdoezelt. Nurmohammed en zijn president herhalen nu al 4 jr. het verhaal over de vorige regering. Nu er een motie van wantrouwen word ingediend omdat het land onleefbaar word. Gaat men met deze zelfde materie proberen terug te slaan. We weten dat de Ndp er met de pet naar heeft gegooid. Maar de deskundigheid die deze huidige beleidsmakers ons hebben beloofd is ver te zoeken. Flater op flater.. Chan had het land veel geld kunnen besparen door niet op reis te gaan met delegatie. Hij wist van tevoren al dat de Chinezen de schuld niet zomaar zouden kwijtschelden…

    Nurmohammed jullie dagen zijn geteld. Mei 2025 is die bigi die je speelt afgelopen…! Liever stappen jullie nu op…


    Maak melding
  11. En dit moet blijven worden herhaals. Het moet op scholen worden verteld, vertel de kinderen aan wie ze dit allemaal te danken hebben en vergeet niet te zeggen aan wie ze dit te danken hebben. Daarbij moet natuurlijk ook de naam worden genoemd van de onschuldige voortvluchtigen Boefdraad en bouterse
    Ik zou zo graag 1 al is het maar 1 ding willen horen en lezen wat deze criminele ndp voor ons land heeft gedaan. Iets positiefs natuurlijk. Iets waar de jongeren in de toekomst van kunnen profiteren ipv dat ze moeten lijden voor wat ndp hen heeft aangedaan
    Haha, ik lees hier dat iemand van de ndp had gehoopt dat de Chinezen de immense schuld die ndp is aangegaan zou worden kwijtgescholden. Hahaha, dacht deze jongen dat nou echt. Maar gelukkig geeft hijn
    toe dat de ndp een forse schuld heeft uitstaan oa bij de chinezen. Over flaters gesproken.
    Met zulke aanhangers heb je geen tegenstanders nodig

    Dus parmisser wil dat de huidige regering opstapt???? 😁😁😁😁zelf zijn eigen aanhangers lachen hem uit 🤪🤪🤪🤪en roepen hier mei 2025
    Helaas het volk van Suriname is niet achterlijk. De ndp gaat zo een pak slaag krijgen dat ze nooit meer aan welke verkiezing ook zullen meedoen. Ze weten immers dondersgoed dat het volk niet op hun heeft gestemd, maar op bouterse
    de man die als een hond met de staart tussen zijn benen is gevlucht


    Maak melding
  12. konsensi , hoe zijn die schulden ontstaan , en nurmohamed zegt precies waar het opstaat , maar jullie domme aanhangers van de boevenpartij de ndp geloven hun afgod ddb , maar juist die landverrader heeft Suriname overgedragen met niet alleen 4 miljard schuld maar met wetens bewust leningen afsluiten met hoge rentes , en de troep achter laten voor anderen , dus konsensi , en jij bent trots dat jou vrienden hoefdraad en bouterse gevlucht zijn , dat geeft aan dat jij van laffe honden houdt , nou jij zal ook wel een nepper zijn net als jou vriend robje g


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES