dinsdag, april 30, 2024
HomeUitgelichtDuikboot met bijkans 2.400 kilo cocaïne onderschept voor Guyanese kust

Duikboot met bijkans 2.400 kilo cocaïne onderschept voor Guyanese kust

-

Does Travel - naar Suriname

De Amerikaanse marine heeft onlangs in samenwerking met de Guyanese autoriteiten een onderzeeër met 2.370 kilo cocaïne aan boord onderschept. De vondst werd gedaan voor de kust van Guyana.

Er waren vier mannen aan boord, die zijn gearresteerd. De verdachten zullen in de Verenigde Staten vervolgd worden.

De drugs vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 74 miljoen Amerikaanse dollars.

Duikboten worden vaker gebruikt om drugs te smokkelen uit landen in Zuid-Amerika. In maart 2018 werd er in buurland Suriname ook een onderzeeër onderschept in het district Saramacca.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Nergens in het artikel lees ik dat das boot op weg was naar Nickerie in Suriname.
    Dat RobGay z’n fantasie de vrije loopt laat en dit soort nonsens uit zijn duim zuigt is wel heel kenmerkend voor de persoon. Deze mensen houden niet van Suriname.


    Maak melding
  2. Ach RobG die zich graag in de maling laat nemen als WTK over afschaffing van de Tweede Paasdag schrijft is het orakel RobG in alle staten. Terwijl een ieder er weet van had dat het om een 1 april grap ging, maakte RobG er een heuse halszaak van waarbij natuurlijk weer de VHP en de president het te verduren hadden. RobG ….als je met zo een simpel artikel voor de gek gehouden kan worden zou ik niet zo hoog van de toren blazen. Ik heb jou nooit serieus genomen en las jouw postings met een kwinkslag.


    Maak melding
  3. @ Hans Oh ooh ooh,

    Franse krant brengt cocaïnevluchten naar Suriname in beeld
    18 april 2023
    Bordo
    De journalisten van Le Monde stellen vast dat Suriname ‘een narcostaat’ is. Rond onder meer oud-president Bouterse en vice-president Ronnie Brunswijk is een crimineel netwerk gebouwd dat de importen van de drugsvluchten mogelijk maakt. Ook Joël Martinus “Bordo”, een nauw contact van Brunswijk, wordt genoemd. Bordo is in Frankrijk veroordeeld voor het leiden van een netwerk van cocaïnesmokkelaars die vanuit Frans-Guyana naar Parijs vliegen.

    Op de vluchten van Suriname naar Amsterdam is de controle zeer streng, waardoor smokkelaars voor de luchtroute kiezen voor Frans Guyana.

    Bolletjesslikkers
    Frankrijk heeft een probleem met cocaïnesmokkel vanuit Frans Guayana. Dat Franse gebiedsdeel heeft een grens van ruim 500 kilometer lang met het oosten van Suriname.

    Er is een dagelijkse vlucht van Cayenne naar vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Bolletjesslikkers uit Suriname steken de grensrivier de Marowijne over en reizen per taxi vanuit St. Laurent naar de luchthaven. Voor een kilo cocaïne krijgen de koeriers een bedrag tot 1.500 euro betaald. Veel worden er gepakt. Ze krijgen in Frans Guyana doorgaans enkele jaren celstraf.

    De smokkelaars zorgen ervoor dat er per vlucht meerdere bolletjesslikkers reizen zodat het risico is gespreid. De controle op vliegveld Félix-Éboué is niet toereikend om iedereen te controleren. Soms gaan er wel 50 bolletjesslikkers mee op een vlucht naar Parijs.


    Maak melding
  4. Deze duikboot had 100% zeker zn tussen bestemming Sur en wel in Nickerie. Goed zo Guyana waar is Ramcharan?? Zoeken jullie ook bij fam hun huis. Hoge pietjes gaat poohpooh niet


    Maak melding
  5. Alleen maar sabiso splijtzwammen hier op wtk. Ze weten het zeker dat die boot richting Suriname ging.
    Zal me niet verwonderen als het familie van jullie is.


    Maak melding
  6. 0Ik lach me krom! Die personeelsleden op die duikboten komen steeds in een magnetiesveld waardoor hun lego boord apparatuur van slag raakt en ze worden ontdekt.
    Jaren geleden was er een soort vluchscenario van een zware jongen die aan de Suriname rivier woonde en via de rivier zou vluchten. ik vraag me af of de nu als onderduiker bekendstaande crimineel niet ook gebruik heeft gemaakt van een cocaboot maar dan via de Marowijne rivier. i het koninkrijk der marrons is het geen nieuws dat er vreemde verplaatsingen zijn. En dat Nickerie nu meer geel/zwart dan paars is ook geen hogere wiskunde. We nl de grenzen bezit bezit het land.
    Mop: Er zitten 2 blinden in de trein, vraagt de ene aan de ander hoe laat het is antwoord de ander ik denk 3uur zeg de eerste weer ok dan moeten we hier uitstappen. (ik weet niet of ze in een rijdende trein zaten )


    Maak melding
  7. debby , ze wilden jou lover ddb ophalen , maar de VS en Guyana hebben de handlangers van ddb letterlijk uit het water gevist , jou lover ddb zal nu alle kleuren van de regenboog schijten , want de jacht op ddb wordt opgevoerd


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES