zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAbrahams waarschuwt NDP’ers die op etnische toer gaan: "U praat niet namens...

Abrahams waarschuwt NDP’ers die op etnische toer gaan: “U praat niet namens de NDP!”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams heeft een waarschuwend geluid laten horen richting personen die zich zondigen aan negatieve etnische uitspraken. Door het gedrag van deze personen wordt de NDP zwaar in diskrediet gebracht.

“U praat niet namens de NDP wanneer u zulke uitlatingen doet! Laat dat duidelijk zijn en gezegd zijn! U praat niet namens de NDP wanneer u etnische geluiden laat horen die negatief zijn voor ons volk! A partij na soso lobi”, zei Abrahams zondagavond tijdens de opening van het infocentrum van de NDP te Flora.

Abrahams merkte op dat de partij in de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om de etnische strijd in het land te doorbreken, waardoor alle bevolkingsgroepen in eenheid Suriname tot grotere hoogte te brengen. Hij vindt het daarom erg dat vandaag de dag er een etnische strijd tussen de VHP en ABOP onderling wordt gevoerd.

“Onkan! Wij gaan daar niet aan meewerken! Nu niet, dan niet, nooit niet! Wij zijn die bromki dyari van Suriname! Wij moeten groeien, we moeten de verkiezingen winnen. Wij zijn bij de laatste verkiezing met zeker 50% stemmen achteruitgegaan. Die 50% moet terugkomen. En hoe gaan we dat bereiken? U moet de mensen terughalen en met ze praten. Want als we niet groeien, gaan we blijven op die 15 en 16 zetels. Wij moeten terug naar 2015 waar we 26 zetels hebben behaald. Daarom i musu tyari alla sma kon na insei”, stelde de NDP-topper.

In de afgelopen periode hebben vooral oud-kabinetsdirecteur Eugene van der San en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos, beiden prominente personen die deel hebben uitgemaakt van de NDP-regering, zich schuldig gemaakt aan etnische uitspraken richting hindoestanen.

Volgens de NDP ondervoorzitter staat zijn telefoon dagelijks roodgloeiend, omdat veel mensen de paarse partij willen ondersteunen. Op 6 juli, twee dagen na de 37ste verjaardag van de NDP, wordt daarom een groot evenement gehouden in partijcentrum Ocer, waarbij alle districten zullen worden gemobiliseerd. Volgens Abrahams is het belangrijk om de stemmen in Paramaribo en Wanica te winnen, aangezien beide districten goed genoeg zijn voor totaal 38 zetels. De NDP heeft ook geen problemen om hun kandidatenlijst samen te stellen aangezien zij in alle districten minimaal een zetel zal behalen.

“Ifi unu wini Paramaribo, dan unu wini a verkiezing. Tap 6 juli wo boss eng, dan wo launch a verkiezing. Dan unu now waka moro! Dan wo lon fu seti a kondre, fu puru den man san e kiri a kondre now now! Wij hebben nog 14 maanden om die trein te trekken. Paramaribo is goed voor 25 zetels en meer. Wanica is goed voor 13 zetels en meer”, aldus Abrahams.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Deze man heeft mijn kronkels weer geactiveerd.
    Wie weet nog welke periode de term dekmantel veel gebruikt werd en wanneer het bevestigd werd.
    Volgens meneer Abrahams is NDP de bromki dyari, ziet men de link al naar de dekmantel.
    Later bleek uit heel veel dingen wat er achter zat.
    Denk aan de namen die men vond in telefoons van grote drugsbaronnen in Brazilië en Columbia en wie veroordeeld daarvoor is, en nu gaan we naar de veroordeling voor moord.
    En hij heeft de volgende zin ook gebruikt; Dan unu now waka moro! Dan wo lon fu seti a kondre, fu puru den man san e kiri a kondre now now!
    Zijn leider die de mensen van het land vermoord heeft is al ondergedoken, dus geeft hij aan dat ze meer mensen gaan vermoorden.
    Nu pas begrijp ik waarom velen zeiden dat er mortuariums bij gebouwd moeten worden.


    Maak melding
  2. In de monding van 2025 oceaan begint het aardig troebel te worden. Mooie oorstrelende voornemens en mooie zetel berekingen voeren de boventoon,echter de realiteit…zoals iemand het zo mooi kon zeggen the time Will tell.


    Maak melding
  3. Kronmofo wildvleesverkoper heeft weer een natte droom gehad.
    Hij wil nu mensen terughalen met ze praten en terug gaan naar 2015 om 26 zetels te behalen. Opa wil iedereen terughalen naar binnen, dood of levend.


    Maak melding
  4. Indians open your eyes, dit is de ware aard van deze nationale destructieve partij. Trap er niet meer in, de ndp is een raciale partij, probeert polarisatie te zaaien.
    Opoh yu eye no kantie don.
    Rakshas partij had.


    Maak melding
  5. RobG, als u suggereert dat er geen strijd is binnen de NDP, dan is het tijd voor een ‘spoedcursus begrijpend lezen…!’

    Afgezien van het feit dat Ramon Abrahams ‘medeplichtig is aan misdaden tegen de menselijkheid’ en zich daarom in een ondervragingsruimte hoort te bevinden, terwijl ze zijn ziel uit z’n schedel verhoren, heeft dit gewetenloos stuk vreten het toch duidelijk over: “personen (Van Dijk-Silos en Van der San) die zich zondigen aan etnische uitspraken en daardoor anderen, zwaar in discrediet brengen.”

    Klinkt niet echt als: ‘pais en vree’…


    Maak melding
  6. Laat me niet lachen, het is juist de NDP die keer op keer het ene zegt om daarna het andere te doen.
    Het zijn juist componenten van de NDP die verdeel en heers brengen in de maatschappij.
    In de afgelopen periode hebben vooral oud-kabinetsdirecteur Eugene van der San en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos, beiden prominente personen die deel hebben uitgemaakt van de NDP-regering, zich schuldig gemaakt aan etnische uitspraken richting Hindoestanen.” Staat letterlijk in de tekst.
    Wie heeft het land met ruim 4 miljard Amerikaanse dollars schuld in chaos en ellende achtergelaten?
    Wie weigert te buigen voor de rechtspraak?
    “Ifi unu wini Paramaribo, dan unu wini a verkiezing.”
    Ik kan mij niet voorstellen dat ezels zich voor de derde keer stoten aan dezelfde steen.
    Als het volk nog één keer voor deze roversbende kiest krijgt het land weer een berg schulden en is het voorgoed afgelopen met het land.


    Maak melding
  7. “In de NDP bestaat niet de cultuur om vanwege groeps of cultuurbelangen veel onderlinge ruzies en wedijver af te dekken alsof er niets aan de hand is.”
    ===========================

    Nee dat is duidelijk, daar proberen ze een ieder op één lijn te krijgen om zoveel mogelijk het arme uit te buiten en in armoede achter te laten…


    Maak melding
  8. RobG, u denkt met al uw ‘verdedigingstactieken’, altijd intelligenter te zijn dan de rest en ‘pareert’ bijna ieder argument met een tegenargument, waarmee u denkt uw ‘partij’ vrij te kunnen waren, maar is vaak een ontwijking van de vraagstelling, of er al dan niet een partij-politieke strijd gaande is binnen de eigen gelederen.

    Mij van ‘schijnheiligheid’ beschuldigen, staat haaks op het feit, dat u en uw achterban, als een stelletje gewetenloze en onverschillige figuren, een veroordeelde ex-president, drugscrimineel, meervoudige moordenaar en tevens ex-voorzitter van hun politieke partij in bescherming nemen en doen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is..!

    Naar mijn stellige overtuiging, overtreft deze houding alle definities van ‘schijnheiligheid’…(en partijdigheid)


    Maak melding
  9. Nu ineens hebben zeven de ndp de “koe lies” nodig om zetels te halen.
    Nu gaan jullie aan die “kawtere” Hangen.
    Je weet tog wat er gebeurt als je te hard trekt aan die koestaart.dan zit je zo onder de koeien 💩.


    Maak melding
  10. Krongmofo choorwa hoe komt ht dat jw huichelende bekkie kromgetrokken is. Komt zeker door al die leugens die uit die schuimbek vn je uitstroomt.
    Het volk wil niet meer belazert worden dus vergeet die zetels maar.biecht je zondes op n vrg om vergiffenis misschien krijg je dan weer een gecoricheerde bekkie. SO KEEP DREAMING. DE TIJD HFT JE INGEHAALD .BA VIDIE STAAT VOOR DE DEUR MET ZN ZEIS


    Maak melding
  11. WAT 19 maart 2024 Bij 03:45
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    robje g , de strijd binnen de ndp is aan de gang , jou papa abrahams is al bezig om kilos en v.d. san te verwijderen , jou mama p.v.o. laat hij met rust , anders is jou papa ook van het toneel verdwenen , de volgende ndp toppers die jou papa verwijderd zijn bouva , adhin, parmessar , sandie , vreedzaam, loshe , en simons , robje g einde ndp


    Maak melding
  12. Ik ben meer geïnteresseerd in hoe de NDP de problemen in Suriname wil aanpakken.
    Ook trouwens hoe de andere partijen al die problemen willen oplossen. Want voorlopig komt er geen geld uit de oliewinning. Dat gebeurt pas over enkele jaren.
    Dus, welke partij wil wat doen en waar halen ze het geld vandaan?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES