dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan Dijk-Silos trekt niet in ontvangst nemen petitie OM in raciale sfeer

Van Dijk-Silos trekt niet in ontvangst nemen petitie OM in raciale sfeer

-

Does Travel - naar Suriname

Jurist en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos heeft tijdens een uitzending van Bakana Tori het niet in ontvangst nemen van de petitie van de NDP’er Marcel Oostburg door het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname, in een raciale sfeer getrokken.

Volgens Van Dijk-Silos is het OM onvoorspelbaar, recalcitrant en wacht zij op opdrachten van de uitvoerende macht. Daarnaast zouden er volgens haar veel hindoestanen daar te werk zijn gesteld.

“Dat is helder. Dus waarschijnlijk hebben ze opdracht gehad: niet ontvangen. Wat denkt de regering daarmee te bereiken? Wat denkt het OM daarmee te bereiken? Wanneer het OM in de samenleving geen vertrouwen meer heeft van het volk; onze strohalm van die rechtsstaat is onbetrouwbaar, omdat het al vanaf deze regering er is aan het leibandje van de president loopt.

Dan moet het OM beseffen dat ‘a musu drai anu par’ a boto!’ Maar er zijn zoveel hindoestanen daar, dus ik ga proberen om het in het Nederlands te zeggen”, zei de oud-justitieminister en oud-advocaat.

Volgens Van Dijk-Silos betekent ‘drai anu par’ a boto!’ simpelweg dat het OM van strategie moet veranderen. “Want je moet je vertrouwen terugwinnen. Al is het OM niet de plek voor een petitie, het zijn burgers die ongerust zijn. Geef ze dat respect! Het zou jouw groot maken en niet kleiner. Dit machtsvertoon maakt je alleen maar kleiner en nog meer onbetrouwbaar. Je bent niet meer die vaste rots voor die samenleving. Je bent niet meer degene die gezien wordt als de bewaker van de rechtstaat. Dat ben je absoluut niet meer. Het is een deuk. Voel je je niet overgeleverd aan barbaren? Ik wel. Anything kan nu gebeuren en je weet dat het OM niet achter je staat. Je weet dat het Korps Politie niet achter je staat. Het is een eng gevoel. Dan ga je naar die zittende magistratuur en iedereen trilt, want de vonnissen zijn minstens raar te noemen”, aldus Van Dijk-Silos.

Het is niet de eerste keer dat Van Dijk-Silos de meerderheid van bepaalde etnische groepen bij overheidsinstanties negatief bespreekt. Vers in het geheugen is nog de uitspraak ‘geboefte marrons op Juspol’ welke ze in hoedanigheid van minister van Justitie en Politie tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) deed op 18 december 2015.

Vorig jaar liet ze zich ook raciaal uit over de rechters in het 8 decemberproces, die ze ‘2 x Channes’ noemde. Daarmee bedoelde ze dat twee van de rechters op president Chan Santokhi lijken, omdat ze van hindoestaanse komaf zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
  1. Dit is pure hetze tegen het OM en haar medewerkers. Als het OM wel petitie wel had aangenomen van Hindoestanen en nu geweigerd had, dan had ze een punt kunnen maken.
    Nu is het racistische prietpraat en onnodige schoffering van het OM. En een belediging voor alle hard werkenden bij het OM.
    Je zou verwachten dat iemand van haar statuur het beter voor had met Suriname. Jammer.


    gemodereerd
  2. Gelukkig brengt Silos met haar racistische praatjes geen enkele raciale groep van Suriname in problemen. Met haar porem weet niemand in Suriname bij welk ras zij zelf hoort.


    Maak melding
  3. de bastaard of mulatin of rode …. als silos van 1000 kilo zijn altijd onbetrouwbaar.
    ze is malata mix creool mix boeroe mix chinees mix javaan mix boslancreool etc etc indiaan ook

    die vrouw kan nauwelijks zitten in een stoel.

    zielige figuur om te zien. pappi todo achtige.

    triest.


    Maak melding
  4. Ok dus? Nietwaar Boesskowtoe?
    Toen ik eerder schreef dat de Creoolse leiders racistisch zijn, predikte ik toch haat?
    Oh, nu alweer een voorbeeld hier dat ik feiten aanhaalde.
    Het presidentspaleis is geen ‘koelie kampoe’. Weet je wie dat zei?
    Een leider van de Creolen of een gewoon iemand?
    Silos wilde blijkbaar aantonen dat ik geen onzin had geschreven en het bij het rechte eind had.


    gemodereerd
  5. Dus toen ik zei dat de Creoolse leiders alleen van hun eigen groep houden, kletste ik onzin toch? Deze mevrouw levert weer een bewijs voor mijn bewering.


    Maak melding
  6. @Bhanumati 3 maart 2024 Bij 20:18
    “Dus toen ik zei dat de Creoolse leiders alleen van hun eigen groep houden, kletste ik onzin toch?”

    Bhanumati is op zoek naar een rechtvaardiging voor haar eigen hooghartigheid. ‘De Indo-Arische pot is op zoek naar een ketel om te kunnen verwijten, dat ze zwart ziet.’

    En inderdaad, u kletst ook onzin!
    Of bent u vergeten, dat het een bepaalde gedeelte van uw achterban is geweest, die het ‘Wan pipel-gedachte’ vertrapt heeft? Ik weet niet hoe oud u bent, maar u kunt zich vast nog Diana Gangaram Panday nog herinneren. Die mooie hindoestaanse dame, die de rol van ‘Ruby’ in de film ‘Wan pipel’ uit 1976 van Pim de la Parra vertolkte. Zij speelde hoofdrol samen met Borger Breeveld, ‘die verliefd werd op de Hindoestaanse verpleegster Rubia Soekdew.’

    Doordat zij een liefdescène heeft gespeeld met een zwarte creoolse man in die film, is zij door haar achterban ’tot aan de grond toe afgebroken’ en is zij mede daardoor, heel ongelukkig gestorven in 2016. Welterusten…!


    Maak melding
  7. Bouterse zelf is ook een racist. Tijdens een massameeting in Ocer, in 1987, zei Bouterse dat deng koelie, he’r dey, bezig zijn met kakaré kakaré. Zijn we dat zo snel vergeten. Zijn wij ook zo snel vergeten, de racistische uitspraken van Jennifer Silos van Dijk en Eugene van der San.
    Waarom Is de NDP plotseling zo voortvarend in de kwestie Pan American? Waarom niet in de moordzaak van 8 december 1982 waarbij 15 weerloze burgers op gruwelijke wijze zijn vermoord. De NDP had nooit en te nimmer van het parlement geëist dat het 8 decemberproces voortvarend onderzocht moest worden. Had de NDP in die moeilijke dagen ondersteuning gegeven aan het Openbaar Ministerie? Had de NDP ook een petitie ingediend bij het Openbaar Ministerie?

    Integendeel, ze heeft op allerlei manieren gepoogd het 8 decemberproces te dwarsbomen. Het heeft 16 jaar geduurd voordat de wrede moordenaars veroordeeld zijn. Allerlei juristen worden nu van stal gehaald door de NDP om de Pan American case te beïnvloeden. De kwestie van Pan American ligt bij het Openbaar Ministerie, wij moeten het OM alle ruimte geven om de zaak grondig te onderzoeken.


    gemodereerd
  8. Er zitten heel wat steekjes los bij silos.
    NDP schurken blijven Suriname beschadigingen,door hún aanvallen op deze regering.
    Dik silo wat is jouw mening over de massa moorden in MOIWANA???
    Geef daar je laatste beetje energie van .
    Want wat je nu doet is spartelen als een zeekoe op het droge.


    Maak melding
  9. KL ,
    Het is mij de spijje uut de bek niet weerd! , kl zat jij voor 1975 als dienstplichtige soms in Eibergen Achterhoek of op vliegveld twente , doar proat ze plat , we zijn daar in Eibergen geweest als Surinamers onze dienstplicht te vervullen , het is in het binnenland van holland , prima volk
    die silos zet geen zoden aan diek , deze heeft last van tandpiene en spijje zol hear ne van de piene kloare


    Maak melding
  10. NOS Nieuws

    Dinsdag 21 maart 2017, 20:41
    Bouterse ontslaat minister van Justitie en Politie

    De Surinaamse president Bouterse heeft zijn minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, een ontslagbrief gestuurd. Aanleiding is volgens hem een brief van het Hof van Justitie waarin de rechters hun vertrouwen in de minister opzeggen. In de brief spreekt het hoogste rechtscollege van Suriname van “onmogelijkheid tot communicatie en samenwerking” met de minister.

    Van Dijk-Silos zegt tegen de nieuwssite Starnieuws dat de brief vol staat met onwaarheden. “Ik heb de brief helemaal ontkracht want veel klopt gewoon niet. Maar ik ben niet onder de indruk van de situatie, want in de politiek kan je alles verwachten.”

    Vorige week besloot Van Dijk-Silos om de persoonlijke bewaking van de rechters en van het Openbaar Ministerie in te perken. Gisteren ging het OM daarom in staking. Het is niet bekend of de maatregel van de minister de aanleiding voor het ontslag is.

    SFB
    Jennifer van Dijk-Silos staat bekend als een vrouw die geen blad voor de mond neemt en daarbij soms de grenzen opzoekt van de scheiding der machten. Vorig jaar schoffeerde zij openlijk de rechterlijke macht nadat de krijgsraad had besloten om door te gaan met het Decembermoordenproces. Ook liet zij zich uit over de arrestatie van de Nederlandse rappers van de groep SFB, nog voordat ze voor de rechter waren verschenen.

    Van Dijk-Silos werd gezien als loyaal aan president Bouterse. Minister Ferdinand Welzijn van Handel en Industrie wordt waarschijnlijk tijdelijk haar opvolger.


    Maak melding
  11. Zolang deze mensen niet aan de macht zijn mag het hele land naar de kloten. Het OM gaat geen enkele petitie nemen simpel omdat zij niet betrokken wil raken in politiek gedoe. Deze mensen zijn gewoon ziek. Doe je wat ze willen is het een probleem doe je niet wat ze willen is een nog groter probleem. Vanaf Silos in geen enkel Overheids functie meer zit schop en slaat ze constant om haar heen. Heb je niet iets beters te doen


    Maak melding
  12. Deze ‘ka todo’ is doende verder op een domme manier te profileren; weet donders goed dat je niet benoemd wordt als jurist>>studeren>> en na afronden je kunt kiezen>>voor een lagere loon bij het OM en verder studeren voor een positie / of zoals zij en haar dochter proberen een njang te maken als advocaat.
    Ze vergeet dat in de ziekenhuizen het niet anders is en dat ze straks met haar todo-face straks daarmee geconfronteerd zal worden
    Vanuit ndp is de strategie aanwakkeren rassenhaat tussen specifiek hindoestanen en marrons om een wig te kunnen drijven tussen de solide combi vhp/abop.
    Wij weten dat de ‘stadscreool/foto krioro ‘ een “uitstervend soort” is in Su.
    Ala deng lesie Ne… kunnen zich niet voortplanten; de hardwerkende marron nemen alles over : let goed op bouw/kantoren/verpleging etc. (OOk op de universiteit sterke toename).
    “Mixmax/ “redie negre’s”zoals ze genoemd werden) die vroeger (zichzelf en soortgenoten)allerlei posities toebedeelde vanwege hun “lichte huid” zitten nu in de verdrukking; bouterse had een aantal om zich heen (simons/abrahams/miranda e.a >>)


    Maak melding
  13. Dikke silos heeft haar achterban weer gevoerd.
    Het land wordt verscheurd door etnische tegenstellingen en so called ‘leiders’ die haat verspreiden. Het zal nooit ophouden en er zal ook nooit eenheid komen. Tijdens de onderhandelingen over de onafhankelijkheid, was dit een van de grootste zorgpunten. Jan Pronk heeft daarover in z’n boek ‘van wingewest tot win natie’ genoeg over gewijd. Etnisch gevoerde politiek, veroorzaakt verdeeldheid, werkt eenheid tegen en maakt het land kapot. We zijn 48 jaar verder en geen steek verder gekomen.
    Dit volk staat haar eigen ontwikkeling in de weg.
    Ik heb dit land afgeschreven, ben inmiddels gepensioneerd en reis veel (Azie, Europa, Zuid-Afrika, Canada) De landen die ik heb bezocht, hebben me veel meer te bieden dan Suriname. Ik heb niks meer te zoeken in dat racistisch land!

    Tot slot: Bhanumatie, alias Jaichand: ik heb je ontmaskert, dat weet je!


    Maak melding
  14. Kilos moet haar waffel beschaafder gebruiken door de referentie “k-oel-ie” weg te laten. De gemiddelde Hindoestaan is veel fatsoenlijker dan deze schreeuwlelijk. Het zou strafbaar moeten worden gemaakt om dat woord te gebruiken.


    Maak melding
  15. Laten alle studenten van de juridische facilteit die ook maar een druppel hindostaans bloed hadden, llaat staan hindostaan waren vertellen hoe Silos ze allemaal heeft uitgepest toen ze docent daar was. Het was zo erg dat Kilos ontslagen is geworden als docent.
    Ze speelt heilige kiloboon maar het kantoor waarin ze zit
    Daarvan moet ze bewijzen dat er geen corruptie achter zit


    Maak melding
  16. Ernesto wil leven en sterven in zijn eigen leugens.
    De waarheid is heel moeilijk te verteren, nietwaar Ernesto? En je wil na je dood naar de hemel? Leer dan eerst de waarheid te aanvaarden.


    Maak melding
  17. Deze mevrouw Jennifer van dijk kilos racist puur sang, kan het Michelin mannetje vervangen want ze past precies in die autobanden. Haar partij schoffeert Hindustanen op meetings, laat ze daarover buigen.


    Maak melding
  18. @Ernesto: het klopt helemaal wat je zegt hoor!
    Ruby, uit de gelijknamige film is na het maken van die film door haar fam. verstoten.
    De boodschap van die film is door veel hindoestanen en creolen niet begrepen.
    Surinamers zijn nou eenmaal hardleers…


    Maak melding
  19. @Bhosarcaper 4 maart 2024 Bij 12:19
    “Haar partij schoffeert Hindustanen op meetings, laat ze daarover buigen.”

    Bhosarcaper, bent u niet degene die aan de lopende band, ‘kroesharigen’ schoffeert.

    By the way, hoe is het met de toko in Rotterdam?


    Maak melding
  20. @Bhanumati 4 maart 2024 Bij 10:57
    “Ernesto wil leven en sterven in zijn eigen leugens.
    De waarheid is heel moeilijk te verteren, nietwaar Ernesto? En je wil na je dood naar de hemel? Leer dan eerst de waarheid te aanvaarden.”

    Bhanumati, sommige waarheden zijn voor mij inderdaad soms moeilijk te verteren.
    Voor jou ook blijkbaar. Met het grote verschil; dat ik ze niet naar mijn hand probeer te zetten…!

    En als ik kom te overlijden, dan voelt volgens mij alles aan als een ‘hemel’, want de ‘hel’ heb ik dan al samen met jullie beleeft…


    Maak melding
  21. Wanneer de normale argumentaties niet meer werken dan worden de kaarten getrokken zoals:
    De Racistische kaart
    Karaktermoord complotten
    Leiderschap ter discussie
    Je zou denken dat zo’n mevrouw met een dr. titel in de buitencategorie staat qua integriteit.
    Net als velen lijdt ze “selectieve alzheimer”
    En dan zijn dit de nationalisten van Suriname.
    triest.


    Maak melding
  22. Van Dijk-Silos is walgelijk aan het stoken. Op grond van haar kennis hoort ze te weten dat de petitie totaal onbelangrijk is voor een eventueel proces. Sterker nog zelfs aanleiding kan zijn voor een politiek proces waar een, zichzelf respecterende rechtelijke macht, ver van moet blijven! Dat ze er vervolgens ook nog een racistisch sausje over gooit maat het helemaal erg en niet te vreten.
    Dit mens heeft voor mij helemaal afgedaan. Walgelijke paarse trol is het.


    Maak melding
  23. Zielig verhaaltje van je, Ernesto.
    De hel is wat de Hindoes beleefd hebben door de hand van de moslims en de christenen in hun eigen land in India.
    De holo caust die moslims daar hebben aangericht is niet te vergelijken met welke holo caust ook, waar ter wereld.
    En alles uit de naam van Allah en de islam.


    Maak melding
  24. Btw, Churchill is verantwoordelijk voor de dood van méér Indiërs dan Hittler verantwoordelijk is voor de dood van 6 miljoen Yoden.
    Maar zoals je weet, de overwinnaar schrijft de geschiedenis en daarin neemt hij niet zijn eigen misdaden op.


    Maak melding
  25. Bhanumati, als ze voor een aanzienlijk deel zo irritant en racistisch als jij waren, dan kan ik me daar iets bij voorstellen. Wat Hitler betreft heeft hij goed gebruik kunnen maken van de Indo-Arische suprematie i.c.m. de swastika…!

    Vaak is niet alles wat het lijkt en zoals Toussaint zegt: “Iedere fascist die ademt, liegt!”

    Krijg je het al een beetje benauwd…?


    Maak melding
  26. Ernesto, je beseft wel dat je massamoord, holo caust aan het goed praten bent? Wees blij dat je niet in Duitsland woont, want dan zat je nu in een cel.
    Btw, de Ariër is een uitvinding van Duitsland. India kent geen Ariërs, maar Arya’s. Arya betekent gewoon een nobel en edel mens en in India duidt het niet op een ras. Het zijn de Europeanen die door ras zijn geobsedeerd.
    In India weet men sinds mensenheugenis dat uiterlijke verschillen vnl komt door geografische verschillen. Klimaat, gebergte, droge of natte plekken enz.
    Daarom komt het woord ras niet voor in de oude Indiase geschriften.


    Maak melding
  27. Door domme uitspraken van dikke kilos, belanden we helemaal in India. Het lijkt wel of ik naar muziek op YouTube luister, en plotseling reclame uit India voorbijkomt😫
    Wat een eindeloos gel..l hier.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES