zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenOverheidPresidenten Guyana en Venezuela geven elkaar hand en wisselen cadeaus uit

Presidenten Guyana en Venezuela geven elkaar hand en wisselen cadeaus uit

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week vond de VIIIe Top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) plaats in St. Vincent and the Grenadines, waar ook Suriname aanwezig was. Een opvallend moment was de handdruk tussen de presidenten Dr. Irfaan Ali van Guyana en Nicholas Maduro van Venezuela (foto).

De relatie tussen de twee landen kwam in december vorig jaar onder druk te staan toen bijna 96% van de Venezolaanse bevolking tijdens een referendum bepaalde dat Essequibo in Guyana bij Venezuela hoort.

Het langlopende grensconflict sluimerde een tijd door en werd wereldnieuws. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke oorlog tussen de twee buurlanden.

Uiteindelijk ontmoette Irfaan Ali en Maduro elkaar op 14 december, om het conflict rond de grensregio Essequibo te bespreken. Ook de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva was op verzoek van beide partijen aanwezig.

Afgelopen week kwamen de staatshoofden elkaar weer tegen. Naast een ferme handdruk werden er cadeaus uitgewisseld. Ali gaf Maduro een fles rum en een medaille, terwijl Maduro hem in ruil daarvoor een doos met Venezolaanse producten gaf.

Beide landen kwamen eerder overeen dat zij onder geen enkele omstandigheid, direct of indirect, elkaar zouden bedreigen of geweld tegen elkaar zouden gebruiken, ook niet als gevolg van eventuele bestaande controverses tussen de twee staten.

Bovendien hebben ze zich ertoe verbonden eventuele controverses op te lossen via
internationaal recht. De grenscontroverse ligt op dit moment bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. die ali en da silva , moeten zich schamen om die dictator maduro een hand te schudden , zijn jullie vergeten dat die dictator maduro honderden of zelfs wel duizenden venezulanen heeft omgebracht vooral die tegen zijn regiem waren , en die dictator maduro heeft ook het land venezuela naar de afgrond gebracht , zal onze president santokhi ook deze dictator maduro de hand schudden , we denken dat hij dat gaat doen , want onze president santokhi houdt ook van dictator bouterse ,
    waardeloze gasten zijn het


    Maak melding
  2. Maduro is een goede man, maar wordt steeds maar lastig gevallen door de Amerikanen omdat hij niet wil dansen naar hun pijpen. Dan wordt je ook flink zwart gemaakt.


    Maak melding
  3. bimaru , jij houdt ook van dictators zo te zien , dus bouterse is een goede man , en jij keurt het goed dat hij honderden surinamers waar onder vrouwen en kinderen vermoord heeft , karma zal zijn werk doen


    Maak melding
  4. Het is te verkiezen dat Ali en Maduro elkaar de hand schudden i.p.v. elkaars bevolkingen uit te moorden zoals de ‘beschaafde’ Europeanen Putin en Zelensky doen.


    Maak melding
  5. Bimaru, u heeft helemaal gelijk. Amerika houdt niet van socialistische regimes. In de loop der tijden hebben ze bijna alleen maar rechtse en dictatoriale regimes gesteund (Pinochet, Videla, het Apartheidsregime v. Z-Afrika, etc.). Afgezien van de miljoenen inheemse Amerikanen, die ze uitgeroeid hebben om hun land te omvolken…!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES