zaterdag, mei 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameNurmohamed: 'Mogelijke oorlog Guyana en Venezuela geen reden voor stopzetting bouw brug...

Nurmohamed: ‘Mogelijke oorlog Guyana en Venezuela geen reden voor stopzetting bouw brug Corantijnrivier’

-

Does Travel - naar Suriname

Het grensconflict tussen Guyana en Venezuela is de afgelopen dagen weer opgerakeld na een referendum waarbij een ruime meerderheid wil dat Essequibo tot Venezolaans grondgebied gaat horen. Hoewel dit conflict tussen de twee landen op gegeven moment kan gaan escaleren, is er volgens de Surinaamse minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) geen reden om de geplande bouw van de brug over de Corantijnrivier stop te zetten.

Bij een eventuele oorlog tussen de twee buurlanden, zouden voornamelijk Guyanezen de brug gemakkelijk kunnen gebruiken om naar Suriname te vluchten.

“Als mensen vluchten voor oorlog, dan kan je over alles lopen. Dat is over de hele wereld zo. In oorlogstijd loopt men kilometers om te vluchten uit landen waar er oorlog is”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Volgens Nurmohamed is het omgaan met vluchtelingen een aangelegenheid van zijn collega’s van Buitenlandse Zaken en Defensie. De blijvende kritiek op deze brug wuift de minister nog steeds af.

Nurmohamed: “Er zijn altijd mensen die kritiek hebben en er zullen altijd mensen zijn die een brug willen. De regeringen hebben de keus al gemaakt. Dus die discussie is al voorbij.”

Wat de brug betreft, hebben de ministers van OW van zowel Suriname en Guyana ondertussen een advies aan hun regeringen uitgebracht waarin is aangegeven dat twee aannemers zich hebben ingeschreven voor de bouw. Met één van deze aannemers kan alvast worden onderhandeld.

Het tweede advies dat er is uitgebracht, is om goedkope financiering te gaan zoeken. Volgens Nurmohamed zijn de PPP-voorstellen (PPP= Public Private Partnership) velen malen duurder uitgekomen. “Dus wij zijn technisch na twee jaren klaar, alle studies zijn al gedaan, het ontwerp is al daar en onze technische keus is al gemaakt”, aldus de minister.

Nurmohamed stelt dat het nu aan de ministeries van Financiën & Planning en Buitenlandse Zaken ligt om de financiële en juridische overeenkomsten voor te bereiden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Jij denkt alleen aan de duizenden $$$ die je hieraan gaat verdienen.
    Afgekeurd politie buro is weggehasld, wat staat er daar in het gras??? Machines en rommel. Zo gaat het blijven. Je hebt daar je deel gehad. Wij willen geen brug en geen Guyanezen.


    Maak melding
  2. Mocht het mislopen met de brug moet men de verantwoordelijken laten vervolgen. Een verdwaalde kruisraket is voldoende om een schuld van usd 300 miljoen voor de gemeenschap achter te laten. En dat kan niet ongestraft blijven. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.


    Maak melding
  3. Die buschauffeur probeert zijn volk te paaien nadat hij het land heeft verwoest.
    Zoveel olie heeft dat land toch heerst er grote armoe. Daarom zijn er miljoenen gevlucht naar het buitenland. Hij smeekt om de zoveelste boycot vd usa.

    Het referendum is niet valide. Bovendien heeft Suriname harde werkers nodig en geen hangmat-raddraaiers.
    Klachten v de oppositie ne-ge-ren!

    Geld van het volk, whoehahaha, welk geld? De brug wordt bekostigd door een lening die zichzelf na enkele jaren weer uitbetaald.

    Kruisraket, ooh my, 🙄 wanneer je teveel naar al jazeera kijkt.

    Go Nuri!


    Maak melding
  4. Deze man spoort niet. Een op handen zijnde oorlog is een meer dan legitieme reden om de bouw van de brug op hold te zetten. Zoek geen problemen die je niet kan beweren. Tot nu toe, kan men geen heldere onderbouwing geven, wat de voordelen van deze brug zullen zijn voor Suriname! Stop het nu…. En mooiere reden om je foute besluiten te maskeren krijg je niet!


    Maak melding
  5. Deze minister heb ik nooit hoog ingeschat. Ik zie vooralsnog geen enkele nut voor de bouw van deze brug. Laat de boevenbende van Guyana eerst het Tigri gebied teruggeven aan Suriname. Surinamers zitten ook niet te springen om naar Guyana te gaan, misschien de Nickerianen. Ik hoop van harte dat Venezuela het grootste deel van Guyana annexeert. Zou een mooi lesje zijn voor de boeven van Guyana.


    gemodereerd
  6. Gelijk met Venezuela starten om Tigri in handen te krijgen. De druk opvoeren en binnen no time is Tigri van Su. Gelijk een militaire basis neerzetten en Tigri tot ontwikkeling brengen, huizen bouw, winkelcentra, commerciële bedrijven.


    Maak melding
  7. Eerst Tigri terug en dan kunnen we verder praten over een brug. Dit moet Suriname eisen van Guyana.

    Sedert 1963 wordt Tigri bezet gehouden.

    Chan: Doe nou iets wat regeringen hebben nagelaten.

    Waarom is het bouwen van die brug zo een issue? Suriname kan fluiten naar Tigri als er een brug komt. Dat staat voor mij als een paal boven water. Suriname gaat geen aanspraak meer kunnen maken op dat gebied.

    Suriname vindt het dan prima dat dat gebied is ingenomen door Guyana, zo zal het Internationale Gerechtshof dan reageren mocht Suriname ooit nog een zaak aanhangig maken.

    Ik vind dat Tigri een hot issue is yere Chan.


    Maak melding
  8. Zodra die brug over de corantijn rivier een feit is kunnen we Tigri vergeten. Guyanzen zijn veel effectiever en hebben slagvaardigheid uitgevonden.
    Srananmangs hebbe lap-pu cultuur uitgevonden. Straks worden we in nickerie overspoeld door guyanezen. Het zou Chan onsterfelijk maken wanneer Tigri in de boezem van Su wordt teruggebracht. Chan zal voor zijn hele leven press van het land kunnen worden.
    Go Chan, set kong Chan !


    Maak melding
  9. Wat een oerstomme denkwijze van de minister. Hier blijkt alweer de interesde voor eigen gewin. Hoe stast het over de veiligheid van de medewerkers die dan hun krachten zullen geven asn de bouw van de brug? De minister houd helemaal geen rekening mee, dat bij oorlogsvoering de uitvalswegen als eerste zullen worden gebombardeerd ondanks werkzasmhefen worden uitgevoerd
    Hij noemt wel alternatieven voor vluchtelingen, maar nergens word er gedacht aan de veiligheid van onze eigen mensen/ werkers aan de brug.stommer kon het niet.


    gemodereerd
  10. Dan mogen al die luidruchtige “rum sucking” Guyanese piraten en boeven wonen in de straat waar Nare Nurmohamed woont. Dan zal hij anders piepen…


    Maak melding
  11. Ai Baja, .
    zoals altijd weer hier op wtk.
    staan de beste stuurlui aan wal. Allemaal deskundigen en adviseurs met jarenlange ervaring of paarse idioten die elke ontwikkeling willen dwarsbomen.


    Maak melding
  12. Ik zou nog wachten met het bouwen totdat de spanningen weer over zijn en heel goed overleg is gepleegd met alle betrokken partijen. Bovendien is deze kwestie ook aan Het Internationale Gerechtshof voorgedragen, uitspraak komt nog.

    Ik denk dat de ministers wel zo slim zijn om nog even te wachten, of ze gaan zoveel verdienen erop dat ze niet ermee kunnen wachten, want waarschijnlijk zal het bij de volgende verkiezingen in de prullenbak gaan, door nieuwe regeerders. Wie ga je verantwoordelijk stellen als een brug in oorlogstijd of tijd van grote spanningen vernietigd wordt?


    Maak melding
  13. Wow, wow, whutte.

    Surimaribo (aan de Noordzee) bezit blijkbaar een aantal bruggenbouwers.
    Zoveel kennis das niet normaal. 🤨

    Het technisch rapport is uit en de financiële kant moet nog breed-voe-rig tot in de kleinste details besproken worden. Weet je hoelang dit duurt. Dit jr telt niet, bouwreces.
    De bouw start nog lang niet.

    Bovendien hebben we al een oorlog in het midden oosten en Europa, niet nog eén in Latijns Amerika. Effe Brazilië loslaten op die buschauffeur, die zijn al standby.

    Gewoon doorgaan. Stel je voor dat Nelis de bakker mag beslissen welke brug wanneer wordt gebouwd.


    Maak melding
  14. wat mij betreft is die phlu cki ingse brug de eerste die de koelkast ingaat. begin maar met de straten die al bestaan te rehabiliteren en verder nieuwe wegen in de gaten aanleggen.


    Maak melding
  15. Eén groep mensen zijn heel blij met de komst van al die Guyanese vluchtelingen .
    Ze gaan hun op wachten aan de voet van deze brug.
    Ze worden met open armen ontvangen .ze gaan zelfs hun spullen die ze bij hun hebben voor ze dragen en daar na zijn ze verdwenen.
    Deze groep is meer bekend als de rovende,stelende paarse ratten.


    Maak melding
  16. Waarom geen brug,????? Die moet komen !!!! unu sranan mang e lob koirie , liever hard werken dan slenteren naar Guyana voor vakantie. we hebben toch zoveel vrije dagen waarover er helemaal niet van wordt gerept. meeste ambtenaren zijn op maandag ziek, dus longweek lekker om te travellen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES