zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidEpidemioloog Sprenger na intensieve periode in Suriname weer naar Nederland

Epidemioloog Sprenger na intensieve periode in Suriname weer naar Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Nederlandse microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger vertrekt na een intensieve periode in Suriname, weer naar Nederland. Sprenger heeft de Surinaamse regering de afgelopen jaren ondersteund bij het reorganiseren van de gezondheidszorg, de beheersing van de coronapandemie en het verstevigen van de samenwerking met de Nederlandse medische sector.

Als blijk van waardering is er op dinsdag 12 december 2023 op het Kabinet van de President een afscheidsbijeenkomst gehouden, waarbij vol lof is gesproken over de bijdrage van Sprenger aan de verbetering van de nationale gezondheidszorg. Naast president Chandrikapersad Santokhi waren  minister van Volksgezondheid ad interim Krishnakoemarie Mathoera en de ambassadeur van Nederland, Walter Oostelbos, aanwezig.

Het staatshoofd stond voornamelijk stil bij de uitdagingen van de COVID-19-pandemie en de leidende rol van Nederland daarin. Hij waardeert de bijdrage van Marc Sprenger voor zijn structurele en duurzame oplossingen tijdens de aanhoudende coronaperiode. Mede door zijn steun en leiderschap heeft Suriname volgens president Santokhi de COVID-19-pandemie weten te beheersen, zelfs beter dan veel andere landen.

Hij sprak ook zijn waardering uit voor de bijdrage van Sprenger aan de algehele duurzame herstructurering van de gezondheidssector. “Zijn missie is nog niet volbracht. Anderen zullen het overnemen, want die zijn inmiddels al getraind. En zij weten ook het traject te vervolgen. Alleen heb ik de minister van Volksgezondheid gevraagd om gebruik te blijven maken van zijn goede relatie, zijn netwerkorganisatie in Nederland en zijn invloed en autoriteit”, gaf de regeringsleider aan.

President Santokhi is ervan overtuigd dat het komende tijdperk een nieuw hoofdstuk zal markeren in de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Nederland. Met Sprenger in Nederland kan Suriname de gezondheidssamenwerking verder intensiveren en structureren. “Heer Marc Sprenger, zeer veel dank. Namens de regering en de Surinaamse gemeenschap wens ik u veel succes. Ik heb het volste vertrouwen dat je een deel van Suriname met je meedraagt, en dat deel zal je altijd blijven verbinden aan de periode waarin je hebt bijgedragen aan de versterking van de gezondheidszorg in Suriname”, merkte het staatshoofd op. 

Minister Mathoera bracht namens volksgezondheidminister Amar Ramadhin erkentelijkheid over aan Sprenger. “De minister en het personeel van het ministerie van Volksgezondheid, evenals de overheid en het volk van Suriname, zijn u zeer erkentelijk voor uw enorme bijdrage aan de gezondheidszorg in Suriname. We waarderen uw inzet, gedrevenheid, passie en de verbindingen die u hebt gelegd. U heeft een blijvende impact gemaakt op de zorg in ons land, en uw inspanningen zullen niet vergeten worden. Wij hopen dat Suriname ook impact heeft gemaakt op u, met onze diverse cultuur en mensen die altijd openstaan en vriendelijk zijn. En we hopen u terug te zien”, gaf de bewindsvrouw aan. De epidemioloog werd vereerd met een bijzonder certificaat als een bijzonder blijk van waardering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. @konsensi ja hij heeft ook wat kunnen zeggen . Dat ndp het land kapot en geruïneerd achter heeft gelaten.
    En dat ndp nooit en dan ook nooit meer mag regeren.
    En dat hij blij is dat Bouta wordt opgesloten.
    Na 20-12-2023 is Suriname bevrijd van alle pandemieën
    Gado blessures Sranan .


    Maak melding
  2. Aj mie boi
    lees het nog een keer en daarna nog een paar keer
    De heer C. Santokhi heeft zijn waardering uitgesproken voor het geweldige werk dat de heer Sprenger in Suriname heeft uitgevoerd. Hij dankt de heer Sprenger voor zijn grote bijdrage voor verbetering van de gezondheidszorg, voor zijn bijdrage voor structurele en duurzame oplossingen tijdens de aanhoudende coronaperiode.
    het gaat dus NIET om de president, maar om de lofrede die de president heeft uitgesproken aan de heer Sprenger.
    Te moeilijk om te begrijpen noh pony?


    Maak melding
  3. Heer Sprenger bedankt voor uw bijdrage, uw kennisoverdracht.
    Nederland zal ons altijd blijven steunen, want de onafhankelijkheid is de grootste blunder geweest in de Surinaamse historie.


    gemodereerd
  4. Welk geweldig werk? Hij gaat straks de gevangenis in wegens het volstrekt onnodig inspuiten van mensen met het zeer gevaarlijke covid vaccin. Hij is mede verantwoordelijk voor oversterfte daardoor.


    Maak melding
  5. ronald , covid is jou nog niet vergeten , het komt goed , en de mensheid heeft nu een duivel minder als covid jou pakt , jij bent een laffe hond om mensen die andere mensen helpen te bekladden , maar ronald covid zal jou vinden , en jij bent bang voor een spuitje , nou doei he


    gemodereerd
  6. , Konsensi 16 december 2023 Bij 02:31
    Deja vu@

    Je leeft al 41 jr met een trauma! Vreselijk

    konsensi , jij beledigd ons als nabestaanden , jou vriend bouterse zet jij op een voetstuk , maar loser jou vriend gaat in de bak , maar deze vriend van jou zal daar snel de pijp uitgaan , en dat is jammer , jou vriend moet minstens 12 jaar lijden en langzaam wegkwijnen , en dagelijks spijt betuigen , te laat bouterse
    iedere echte surinamer is jou snel vergeten


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES