zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederlands team van medisch personeel vertrokken naar Suriname

Nederlands team van medisch personeel vertrokken naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Dit Nederlands team van medisch personeel is vanmorgen vertrokken naar Suriname. Naast dat ze meehelpen in de zorg, gaan ze vooral ook kijken naar wat er meer nodig is.

Het is een eerste team dat onder leiding van arts-microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger staat. Hij fungeert als speciaal gezant van het ministerie van VWS.

Gepensioneerd chirurg Chander Mahabier is één van de leden van het team. Het is een war zone zei hij tegen de NOS. Mahabier gaat opereren in een ziekenhuis in het district Nickerie: “Er gaan ook IC-verpleegkundigen mee, intensivisten, microbiologen, technici. We gaan ondersteuning geven die men nu niet heeft” zegt hij.

Het team neemt ook medicijnen zoals antistollingsmiddelen en pijnstillers mee, en komende dinsdag gaat er beademingsapparatuur naar Suriname.

Super trots op deze kanjers die de eerste ploeg vormen ter ondersteuning van de Surinaamse zorg. De COVID situatie is buitengewoon zorgelijk. Ze hebben code zwart en men red het niet meer alleen. Help je ook mee?” schreef Jörgen Raymann zojuist op Instagram, waar hij bovenstaande foto deelde.

Iedereen kan meehelpen. Daarvoor is een speciale site opgezet: nederlandvoorsuriname.nl. Deze week zijn ook hulpgoederen vanuit Nederland in Suriname aangekomen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Ik lees op het nieuws dat de bereidwilligheid om een vaccin te nemen in Su ver te zoeken is.Veel religieuze leiders ontraden hun volgelingen om zich te laten vaccineren.Is dit niet een vorm van verkapte genocide?


  Maak melding
 2. de bonumangs doen ook allemaal goede zaken.
  de leiders moeten bepaalde delen van de bevolking helpen om de bonumang te vervangen door ekte ekte medische specialisten.
  hoop het allerbeste voor Suriname


  Maak melding
 3. Beste mensen… Covid-19 werkt ontwrichtend…. Kijk naar Brazilië, India en Suriname…. Suriname heeft extra problemen….. Een lege staatskas…., een resultaat van een jarenlange ndp-regering…. Geld van het IMF stroomt langzaam het land binnen.. De president mijnheer santokhi wenst geen grote geldstroom van het IMF richting Suriname… Lenen, alleen datgene dat je kan terugbetalen … Er zijn zeker wat beleids-medewerkers ook van de ndp met aardig wat goede ideeën… Ik lees ergens dat de overheidsinstellingen de broodnodige basisvoorzieningen zelf moet verkopen zonder winstoogmerk…. Ik zie dat op korte termijn ookwel gebeuren….. Laten we hier niet te enthousiast worden….. Suriname heeft nog een lange weg af te leggen..Veiligheid hoor ik vaak ook van suri-neds.. Niemand wenst het over te doen met de ndp… Dat is een feit… Parmessar nam na verlies van de ndp een dienst-auto naar huis… Buren van mijnheer Parmessar zagen dat als diefstal….Een dagelijkse stroom van bezoekers uit paramaribo kwam er om de dienst-auto te bekijken bij het huis van Parmessar… Na een maand werd door Parmessar een kapotgereden dienstauto terug gebracht… Nu over het gekissebis over Ashwin adhin…. Ashwin adhin ooit vice President van Suriname liet computers op zijn departement vernietigen…. Bovendien weet iedereen wel dat zijn com-pagnon de Surinaamse rechtbank liet weten dat hij toen in opdracht van Ashwin adhin heeft gehandeld…. De illegale houtkap is recentelijk opgevallen… Let op, het is een ndp erfenis.. NDP had gezworen om het land Suriname als cadeau verpakt af te geven aan grootmacht China … Toch moet ook de ndp fractie betrokken worden bij de IMF hulpverlening.. Typisch ndp, maar ookal bij alle Surinaamse politieke partijen is een grote blijdschap als er buitenlands geld Suriname binnenstroomt…Er trekt ook een emancipatiegolf door Suriname.. Langzaam maar zeker.. ..Je ziet dat alle bevolkingsgroepen langzaam wakker worden… De creolen, De inheemse Surinamers, de Hindoestanen, de Javanen, noem maar op… Er moet meer geproduceerd worden in Suriname… Misschien ook bruine bonen heb ik gehoord van sommigen… Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet….


  Maak melding
 4. Darwin aan het werk, laat de mensen die geen vaccine willen maar rustig tot hun schepper vertrekken en hun omgeving opruimen. Die bonumans ook opsluiten voor aanzetten van moord in de penitiare inrichting waar ze ook covid morgen ervaren.


  Maak melding
 5. Geen dank, graag gedaan voor Suriname te helpen.we bedanken ons minister Hugo 🙏🧡Surinamer heel veel sterkte.🙏🇸🇷💚🇳🇱


  Maak melding
 6. @ percical
  Godsdienst is de geslachtsziekte van de mensheid. Politiek is er de kanker van.
  Ik ben erg trots dat er hulp is gekomen vanuit Nederland om het zorgpersoneel in Suriname te ondersteunen. Het zorgpersoneel moet in Suriname beter gewaardeerd worden dan die nietszeggende assemblee leden waar je geen moer aan hebt en vorstelijk worden betaald voor het nietsdoen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES