dr. Sprenger opnieuw naar Suriname uitgezonden als speciaal gezant

20
Begin juni ontving president Santokhi de leider van het Nederlandse medisch team, Marc Sprenger (r), en ambassadeur Henk van der Zwan.

De Nederlandse arts-microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger, wordt als speciaal gezant opnieuw uitgezonden naar Suriname om ter plaatse te adviseren over de acute coronazorg. Dit in nauwe samenwerking met het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid. Dat heeft de Rijksoverheid vandaag laten weten.

Eind juli zal Sprenger voor maximaal 3 maanden vertrekken naar Suriname op speciaal verzoek van de Surinaamse president Santokhi. De speciaal gezant zal ter plaatse ook adviseren over de vaccinatieoperatie en de instelling van een Preventie Autoriteit.De missie wordt uitgevoerd vanuit het Nederlands-Surinaamse samenwerkingsprogramma Makandra. 

Beging juni had Marc Sprenger als speciaal gezant de leiding over een missie om de medische noodsituatie in Suriname door corona te bestrijden. De missie bestond uit de inzet van een medisch team en een donatie van vaccins, medische zuurstof en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Mooi nieuws. Geweldig. laten we de monster die ze corona noemen verslaan in Suriname.
  Ik adviseer iedereen om Astra te nemen. 1 van de beste vaccins ter wereld.


  Maak melding

 2. Desbetreffende kennis is kennelijk nog altijd niet in eigen huis. Natuurlijk de heer Sprenger welkom voor de nodige adviezen, dringend nodig ook maar Suriname mag de komende 50 jaar serieus eigen kennis gaan opbouwen wat nu telkens wordt uitbesteed. Het wordt anno 2021 een diep triest verhaal dat een land met zo’n miniscule bevolking geen eigen zaken kan regelen en moet gaan bedelen in de wereld om gebouwen te laten bouwen of zaken te realiseren.

  Het blijkt maar weer hieruit hoe enorm de stichters vd republiek de afgelopen 50 jaar keihard gefaald hebben.
  Je kan de huidige staat vd republiek in 2 woorden samenvatten, “kapotte plantage” die geleid werd door onkundige planters.


  Maak melding

 3. Beste Ronald, weet u nog welke, deskundigen in 1982, opverzoek van de alleenheerser op moordmissie het land, binnen was gebracht?

  Ik denk het wel, want u doet zo uw best om alles te weten ,dat u alles, lijkt kwijt te raken.
  Succes!


  Maak melding

 4. Halleluja, het buitenland kent ons weer.
  We mogen toch OOOOOOOOOOOOOOOOO zo dankbvaar zijn dat die idioot door het volk op een vreedzame wijze is weggestuurd. Neks geen vuile vieze smerige coup om de machthebber af te zetten. Gewoon op een ordentelijke wijze
  Wat heeft het ons opgebracht
  Een schuld die die saka saka met zijn schootzoon heeft achtergelaten
  een bevolking dat behoorlijk ongeschoold is
  een heel klein buitenland
  ach teveel om op te noemen
  Maar dankzij de uitstraling en het vertrouwen dat de heer Santokhi eigen is is het buitenland weer bereid ons te komen helpen. We hebben weer een GROOT buitenland
  Schulden, ach daar komen we wel over heen.
  Er is slechts 1 ding dat ons dwars zit en dat is dat die vuile vieze smerige walgelijke teringhonden nog vrij lopen. Als zij eenmaal zijn opgepakt zal het vertrouwen in ons land weer toenemen en zal de enkeling die nog hoopt op ndp beseffen dat het over en uit is. Voorgoed uit is.
  Het is aan Santokhi en Brunswijk of ze dit willen en kunnen opbrengen.
  Heren u hebt de sleutel, het is aan u of u Suriname wil bevrijden en weer voorspoed wil brengen
  Halleluja Halleluja Halleluja


  Maak melding

 5. Beste Leek,

  In een eerdere post van vandaag schreef ik: het Amerikaanse RIVM heeft bekend dat nog geen 1% van de doden die ze als Coronadoden hadden opgegeven, ook echt aan Corona is overleden. De meeste doden leden aan minstens 2 ernstige kwalen.
  Wat wil je nog meer? Wanneer de officiële instantie dat zelf bevestigt?
  Ik heb het idee dat de meeste mensen zo lam zijn geslagen en gebrainwasht, dat ze nieuwe feiten niet meer kunnen accepteren. Corona is dodelijk en alleen een vaccin kan helpen. Dat is er het voorbije jaar dagelijks meermaals ingestampt in hun hoofd. En nu zullen ze dat de rest van hun leven geloven, zelfs als de overheid straks wat anders gaat beweren.


  Maak melding

 6. Het kan kloppen, beste Ronald.
  Ik heb Suriname niet vergeleken met geen ander land.
  Deze vaccinatie is niet de eerste sinds 1545.
  Ook toen had men een eigen mening.
  Maar goed, ik ben blij dat ik een vaccinatie heb gehad in 1984, om malaria te vernietigen.
  Ik had het geluk dat ik in het Havenziekenhuis, in Nederland.
  Zomaar, even neer getoetst.


  Maak melding

 7. Nederland heeft een speciale band met Suriname en daarom
  moeten ze zo spoedig mogelijk hulp bieden .Gelukkig hebben we
  een regering die verstandig is om hulp te vragen.


  Maak melding

 8. Olie trek veel landen aan. Hulp bieden voor miljoenen en voor miljarden wegnemen. Er is heel weinig bekend over de tegenprestaties die Suriname moet bieden. Een adertje onder het gras zullen we maar zeggen.
  gemodereerd

 9. apoe 21 juli 2021 At 19:02
  Nederland heeft een speciale band met Suriname en daarom
  moeten ze zo spoedig mogelijk hulp bieden .Gelukkig hebben we
  een regering die verstandig is om hulp te vragen.
  =========================================

  Hoezo?, het zijn toch die Surinamers die Nederland hulp zouden bieden. Waar zijn die beloofde noodhulp pakketten gebleven die de leider van de revolutie aan Nederland had beloofd?


  Maak melding

 10. De minister van Volksgezondheid is een man met twee linkerhanden. Het is een onbekwame manager. Op een radiostation hoorde ik iemand zeggen dat de minister is tevens een neef, dus een familielid is van de firstlady. Dankzij de aanpak van deze minister zijn er meer dan 600 mensen overleden als gevolg van covid-19. Onder het regiem Bouterse waren er maar 3′ covid-19 doden te betreuren.

  Als Nederland deze minister niet te hulp was geschoten zouden er nu meer dan 1000 doden in het land te betreuren zijn. De Nederlanders komen de amateuristische aanpak van de minister van Volksgezondheid naar een hoger niveau tillen. Onder deze minister kon de overheid niet eens een goed georganiseerde vaccinatie dag in Suriname organiseren. Maar de vaccinatie dag die in Ocer werd gehouden sprak tot de verbeelding hoe goed het kader van de NDP is.


  Maak melding

 11. robg , bemoei je niet met zaken waar je geen verstand van hebt paarse malloot , en jou gewelddadig en niets wetende kloten boevenpartij de ndp heeft de laatste 10 jaar niets gedaan voor verbetering van de gezondheidszorg , al het geld dat daar voor bedoelt was , werd netjes achterovergedrukt he robg en jij hield je rattenpootjes voor je rattenogen , met als mom ikke hebt niets gezien he flapdrol ,, en wat dacht je van de vorige minister elias die stuurde zijn dochter naar het buitenland om te studeren en alles werd betaald met geld dat bestemd was voor de zorg , en weer had je je rattenpootjes voor je rattenogen , en weer ikke hebt niets gezien he paarse rat , en wat dacht je van reisjes van de ministers met hun gezinnen , bijv die aardappelen en uien kop adhin naar indie met zijn familie en beste vrienden , en alles betaald met geld dat bestemd was voor de zorg en weer had je je rattenpootjes voor je rattenogen , en weer ikke hebt niets gezien he paarse homo ,en zo zijn er nog genoeg voorbeelden waar ze het geld dat bedoelt voor de zorg aan wat anders besteed werd en telkens hield je je rattenpootjes voor je rattenoogjes , en weer ikke hebt niets gezien he paarse luizepiemel
  voordat je gedumpt wordt in de put met ongebluste kalk , wel eventjes je rattenpootjes voor je rattenogen houden en zeg nog snel ikke hebt niets gezien


  Maak melding

 12. Sopi sjorrie lult weergegeven slap. Maar ja, hadden we iets anders verwacht? Onder ndp 3 covid doden. Ondertussen deze regering meer dan 600 doden. Vraag:wanneer viel de 1e covid dode in Suriname en hoelang daarna viel de paarse drugsmaffiaregering ?
  Dusdanig slap gelul.
  En idd blijft het een verbeelding hoe goed ndp kader is. Daardoor is Suriname gigantisch naar de mallemoer gegaan met het geweldig rattenkader. En btw. gotrofather opa D heeft meer doden op zijn geweten dan covid in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.