zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidInternationale prijs voor Suriname vanwege succesvolle aanpak malaria

Internationale prijs voor Suriname vanwege succesvolle aanpak malaria

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname is vrijdag bekroond door de pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie PAHO, voor de succesvolle aanpak van malaria. Volgens de PAHO heeft Suriname als eerste land in het Amazonegebied sinds 2021 geen lokale gevallen van malaria gehad.

Zo’n twintig jaar geleden telde Suriname tienduizenden gevallen van lokaal overgedragen malaria, nu zijn dat er nul. De ziekte wordt het land nog wel binnengebracht door reizigers, vooral uit de buurlanden Guyana, Brazilië en Frans-Guyana.

In 2005 lanceerde Suriname een nieuw vijfjarig malariabestrijdingsprogramma. Bewoners in de hoogrisicogebieden ontvingen geïmpregneerde muskietennetten en er werden huisbespuitingen met insecticiden uitgevoerd. Malariapatiënten werden actief opgezocht en behandeld met medicatie.

Deze aanpak heeft de afgelopen twee decennia effect gehad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Acher xullen wel malaria gevallen zijn geweest maar aangezien.alle patienten metkoortsverschijnselenvoor het gemak tot corona patienten werden verklaart zal het wel daaraan hebben gelegen..


    gemodereerd
  2. Hartelijk gefeliciteerd Suriname/rs

    Suriname/ers zouden nog heel veel prijzen als land en bevolking, enz kunnen winnen, maar het is een rovershol, criminele land, eigen belangen land ve kleine groepje, vervuiling van de grond, lucht, water geworden, ontbossing, grote schulden met hoge renten bij crediteuren die niet kunnen worden afgelost, grote armoede en grote ellende bij de bevolking, niks no fout, een bevolking dat laag opgeleid, laag geletterd is, enz, enz vanaf 25 November 1975 en dit werd op 25 Februari 1980 in lichtjaren verergerd, slecht beleid en bestuur met vele ongeschoolden, ongeletterden op sleutelposities, die niets van de hoed en de rand weten.

    Er zijn velen die vinden dat ze wel de oplossing zijn en weten voor Suriname en de Surinamers, maar vraag ze wat ze gepresteerd hebben in hun leven en of ze ooit een plan hebben gemaakt en dit een groot succes geworden is. Wat was het?

    Een land dat steeds verder in armoede en ellende weg zakt


    Maak melding
  3. Is dit soms nep nieuws? ?? Ik lees al drie jaren niets anders dan dat volksgezondheid op zijn gat ligt en de minister die wordt uitgemaakt voor Dracula alles kapot heeft gemaakt. Ik ken ook velen in Suriname die de afgelopen tijd behandelingen hebben gehad van kleine tot grote operaties en ovrige mankementen met alles erbij zoals medicijnen en nabehandeling en gewoon volk zijn ,geen prominente of familielid van politieke of hooggeplaatste lieden. Dus al het geklaag over de medische zorg is alleen afkomstig van tegenstanders die steeds weer protesteren om alles kapot te maken om hun gelijk te krijgen. Het enige wat moet veranderen in de ziekenhuizen en instanties is de mentaliteit van degenen die er werken, heel vaak geïrriteerd en mateloos onbeschoft ,de goede nagelaten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES