In Suriname gaat het tot nu toe goed met de bestrijding van Malaria

2
malaria mug

Vandaag, zondag 25 april, is het Wereld Malaria Dag. In een wereld die op zijn kop staat vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie, moeten we niet vergeten dat er meer ziektes zijn die ook in de gaten gehouden moeten worden. Op Wereld Malaria dag staan we stil bij de wereldwijde bestrijding van de ziekte malaria, een infectieziekte, overgebracht door de steek van een mug.

De vrouwelijke Anopheles-mug brengt malaria over. Via haar beet komt de parasiet in het menselijk lichaam. Deze vermenigvuldigt zich eerst in de lever en later in de rode bloedcellen. De vrouwtjesmuggen steken over het algemeen tussen de avondschemering en zonsopgang.

Malaria komt voor in bijna alle (sub)tropische gebieden. Met name Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost Azië zijn bekende malariagebieden. In Suriname gaat het tot nu toe goed met de bestrijding van Malaria. Tot 2020 hadden we zero malaria.

2 REACTIES

 1. Ook met de Malaria was het een Chaotische Toestand.
  Goed, dat het onder de Controle is.
  Men gebruikte of gebruikt nog steeds hun eigen natuur middelen :
  zoals KWASIBITA, GEMBER, ect. en dat hielp bij sommigen voor de weerstand.
  gemodereerd

 2. Na dit positief bericht kun je er 100% zeker van zijn dat de Surinamers hun aandacht gaat verslappen en ze meteen gaan denken dat het veilig is om te gaan feesten met de Anopheles dames.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.