woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameOud-dc Nerkust: "Op mij geschoten vanwege beschuldiging van fraude na verkiezingen 2020"

Oud-dc Nerkust: “Op mij geschoten vanwege beschuldiging van fraude na verkiezingen 2020”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-districtscommissaris Mike Nerkust stelt dat de negatieve ophitsing door de VHP, NPS en ABOP niet alleen zijn leven, maar ook dat van zijn familie in gevaar hebben gebracht. Op een gegeven moment is er zelfs op hem geschoten. Dit gebeurde kort na de verkiezingen in 2020 in Suriname, toen Nerkust als voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo beschuldigd werd van frauduleuze handelingen.

“Er is op mij geschoten vanwege het heel gebeuren daar. Weet u wat het betekent om je werk naar eer en geweten te doen, naar huis te gaan en men schiet op je. Door alle negatieve praat en onterechte verdachtmakingen. Ik kon me eigen auto niet eens rijden. Het is allemaal gebeurd door die negatieve ophitsing”, zei Nerkust in een radio-interview op Apintie.

De oud-burgervader vindt dat vooral de propagandamachine van de VHP een hoofdrol had bij het verspreiden van deze zogenaamde fraudeverhalen. Hoewel al deze zaken hem toen enorm pijn hebben gedaan, kijkt hij er drie jaren verder anders naar en praat hij openlijk erover.

Nerkust stelt dat vooral ABOP-leider Ronnie Brunswijk toen leugens tegenover de pers heeft verkondigd. Volgens Nerkust is Brunswijk op een gegeven moment tijdens de telling in de Anhony Nesty Sporthal (ANS) bij hem geweest, waarna Nerkust hem heeft laten zien dat de werkzaamheden correct werden uitgevoerd.

Het verbaasde hem toen Brunswijk de volgende ochtend terug kwam met de voorzitters van de VHP, NPS en PL om middels een persconferentie aan journalisten te vertellen dat er wel werd gefraudeerd. “Terwijl je weet dat het niet waar is. Dat is ook één van de redenen waarom ik heb bedankt. Ik werk niet met onbetrouwbare mensen”, aldus de oud-dc.

Nerkust benadrukte dat hij gezien de gespannen sfeer van toen veel heeft moeten verdragen en uitleggen. “Omdat mensen zodanig negatief waren. Als ik één verkeerd ding had gedaan, deze Santokhi kennende zat ik allang in Santo Boma. Maar daar hebben wij van het hoofdstembureau van Paramaribo volledig naar eer en geweten gewerkt”, aldus de oud-burgervader.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Brave nerkust. Waarom komt hij nu met z’n verhaal op de proppen? Had maar in 2020 aangifte gedaan vetzak. Nu komt hij met sprookjes op de proppen. Schiet op! Niemand zit op je spookverhalen te wachten.


    Maak melding
  2. In 2025 ga je fraude en criminaliteit zien. Denk je dat deze rovers die geen moer te maken hebben met Su zo simpel de miljoenen pot zullen laten?? Wat ze doen mt de Staatsbedrijven is niet mals. Denk je dat de OMO ’s gelden voor banken alleen zijn?? Witwassen doen ze.
    Er gaat meer geschoten worden door VHP aanhang


    gemodereerd
  3. Nerkust als fraude dat is wel terecht want op de camera beelden zag je heel goed hoe De heer Nerkust de stembiljetten met tassen aan het wisselen was.

    En tja de verkiezingen komen eraan dus ja dat zegt al genoeg om leden zwart te maken.

    Daar is men heel goed in.


    Maak melding
  4. Vanaf 1980 is de opvoeding van vooral de Creoolse jongeren (onder invloed van ”BAAS”) met RASSE schreden verslechterd,Nerkust is een schoolvoorbeeld van.


    Maak melding
  5. Door de zucht naar politieke macht was de voormalige oppositie tot alles in staat. Zij kregen de macht in handen en het volk voelt aan den lijve wat voor viezigheid deze vroegere moraalridders hebben veroorzaakt. VHP, Abop, NPS en PL zullen door het volk afgestraft worden.

    De lafaards van de NPS die met volle borst meededen in de vieze politieke campagnes van de voormalige oppositie hebben de benen genomen.Zij hopen hiermee politieke winst te halen. Wat een opportunisme in de gelederen van de NPS. Het volk moet ervanuit gaan dat de NPS na de verkiezingen weer met de VHP gaat samenwerken. Ze gaan het volk nog meer in de diepe ellende storten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES