woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBlack Achievement Awards uitgereikt; speciale prijs voor Sylvana Simons

Black Achievement Awards uitgereikt; speciale prijs voor Sylvana Simons

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam zijn vanavond de Black Achievement Awards uitgereikt. Deze gingen naar filmmaker Ida Does, componist en musicus Orville Breeveld, voormalig profvoetballer Nigel de Jong, internist-intensivist Michel van Genderen, model Gia Bab en ondernemer Richard Benoit.

Er werd ook een speciale prijs uitgereikt welke ging naar Sylvana Simons, de in Suriname geboren scheidend leider van Bij1.

Volgens de jury kreeg ze de prijs omdat ze door haar onvermoeibare strijd belangrijke gesprekken op gang heeft gebracht, taboes heeft doorbroken en de weg heeft geplaveid voor verandering.

“Simons heeft op de voorgrond gestaan van cruciale discussies over institutioneel racisme en heeft daarmee een beweging in gang gezet die verder reikt dan de grenzen van de politiek. Haar tijd in de politiek was doordrenkt met uitdagingen, waaronder tegenstand, bedreigingen en polarisatie. Desondanks bleef Sylvana Simons standvastig en vastberaden in haar streven naar een rechtvaardigere samenleving”, aldus de jury in een toelichting.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Terecht!!
    Als je Rutte en koning Willem Alexander kan overtuigen om excuses te maken voor het slavernij verleden dan heb je je in de geschiedenis boeken geschreven.

    Jammer dat bij1, een bij één geraapt zooitje bleek te zijn. Niet levens vatbaar, 1 zetel die de komende verkiezingen weer in geleverd gaat worden, denk ik.

    Sylvana, jammer dat je stopt in Den Haag.
    Je hebt een wezenlijke bijdrage geleverd, niet alleen bank verwarmd.
    De agressie toon van jou kon ik minder waarderen.


    Maak melding
  2. Onterecht!
    Thx god dat je optieft.

    Je legacy is je middelvinger opsteken in de 2e kamer. Das hun laatste herinnering. Ik hoop dat je een taakstraf krijgt in een bejaardentehuis.

    Excuses, is niet op haar conto. Bij1 is fo soso, spek & bone, zwarte komedie.

    Excuses is bedacht na het tegen-bezoek van demo president Rutte aan president Santokhi. Punt!


    Maak melding
  3. Sylvana verdient een ‘ golden award’. Deze zeer intelligente vrouw heeft laten zien dat zij voor haar idealen opkomt ondanks alle kritieken op haar persoon.

    Deze kritieken en verdachtmakingen waren gemeen en bewust gefabriceerd door figuren die een ‘ black-out ‘ kregen van deze begaafd intelligente zwarte Surinaamse vrouw. Haar terugtreden uit de Nederlandse politiek is mijn inziens een groot verlies voor de Surinaamse gemeenschap.

    Laten we hopen dat Sylvana via Omroep Zwart meer van zich laten horen.Haar haarscherpe analyses kunnen de traditionele en afgetrapte eenzijdige analyses van de witte media doen verbleken.Sylvana haar haarscherpe analyses zijn een eye-opener voor velen.


    Maak melding
  4. @esmerald

    Rutte heeft Chan echt niet genoemd, toen hij het had over wie hem overtuigd heeft.
    Bovendien wat heeft Chan met de slavernij te maken?
    Schoenmaker hou je bij je leest!!!
    Opportunisme ten top!!!!


    Maak melding
  5. @cornelly,opportuun ben jezelf.

    Demo president Rutte is op uitnodiging van president Santokhi in suri beland.
    Demo pres Rutte heeft persoonlijk restanten vd slavernij gezien en vanwege de vernieuwde banden met Suriname volgde er een excuus.
    Dit noemen ze faciliteren en gelegenheid creëren in bestuurstaal.

    Ook mede door lobby werk van D66 en de vele Diaspora stichtingen.

    SS en Rutte gaan echt niet door één deur. Ze stelt geen fuck voor en heeft totaal geen impact. behalve de boel verstieren met haar oeverloos gezeik.
    Haar partij is niet zomaar ontploft.

    Wat denk je, zou dit ook gebeuren als bijvoorbeeld bouta of Ronnie pres was?
    Nope! Zelfs niet met duizenden lobbyisten. Zo werkt het!

    Waarom moet hij president Santokhi zijn naam noemen na die vertoonde onbeschoftheid v die nazaten, pffff.


    Maak melding
  6. Ik had verwacht dat Pele genoemd zou worden. Of Hoefdraad, voor de beste Surinaamse Houdini act.


    gemodereerd
  7. Rutte was in Suriname vanwege oil & gas. Sylvana was en is de eerste en enige Surinamer, die haar mond open deed in de kamer. Iets wat al die Surinaamse kamerleden niet mochten doen. Je mag wel kamerlid worden als jij je mond maar houdt. Kijk maar naar Ferrier. Toen ze haar mond opendeed was ze “exit”. Laat de opvolgers van Bij1 dus bewijzen dat ze Sylvana niet nodig hebben. Ik wacht het af. Een ding weet ik en dat is dat Surinamers altijd zullen vechten om de macht en daarom komen wij niet vooruit. Iedereen zegt dat hij het beter zal doen dan zijn voorganger. Ook Bouterse zou het beter doen dan Venetiaan en in wat voor ellende is Suriname beland. Dus Bij1: bewijs dat je het beter zal doen dan Sylvana.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES