vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelfort vindt Bouterse een betere leider dan Santokhi en Brunswijk

Belfort vindt Bouterse een betere leider dan Santokhi en Brunswijk

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Edward Belfort die oud-president Desi Bouterse in 2018 een toxische en desastreuze leider noemde, zegt nu dat hij de NDP-leider een betere leider dan president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk vindt. “Santokhi en Brunswijk kunnen wat leiderschap betreft, niet naast Desi Bouterse staan”, zei de dissidente ABOP’er deze week in het programma ABC-Actueel.

De oud-minister van Justitie en Politie, die tussen 2015 en 2020 Bouterse vaker heeft bekritiseerd, voerde aan dat zijn kritiek voornamelijk gericht was op het regeerbeleid dat door de Bouterse werd gevoerd. Hij is wel blij dat noch Bouterse noch NDP’ers enige wrok tegen hem hebben gekoesterd.

“Maar nooit meneer Bouterse ori mi na ati, nooit wan NDP’er ori mi na ati”, benadrukte de politicus. Hij voegde eraan toe dat de NDP-leider gedurende deze vijf jaren van kritiek altijd normaal met hem heeft gesproken. Dit in tegenstelling tot Santokhi en zijn eigen neef Brunswijk die nu helemaal niet met hem praten.

“Je ziet het verschil. De mannen dulden geen kritiek, den man e go one way en den man e nak’ panya”, aldus Belfort. Hij verwacht dat de ABOP daarom minder dan vijf en de VHP minder dan negen zetels zullen halen in 2025.

Belfort heeft tussen 2015 en 2020 meerdere malen via de media en De Nationale Assemblee zijn ontevredenheid over Bouterse laten zien. Daarnaast heeft hij ook verschillende straatacties tegen het beleid van Bouterse ondersteund. Bij een DNA vergadering in november 2017 ging Belfort de keiharde confrontatie en het debat aan met de toenmalige Surinaamse president.

Bouterse verliet tijdens Belfort’s betoog al lachend de vergaderzaal. Hij tikte met zijn vinger tegen de zijkant van zijn hoofd, waarmee hij waarschijnlijk zou hebben willen aangeven dat Belfort niet goed wijs is en hem hiermee belachelijk maakte. In 2018 zei Belfort dat Bouterse tegen 2020 achter de tralies zou moeten zitten voor meervoudige moord. “Dus hij moet afstand nemen van het presidentschap en helemaal niet denken aan de komende verkiezingen in Suriname”, aldus Belfort toen.

Bij de verkiezing van Santokhi en Brunswijk in 2020 tot respectievelijk president en vicepresident maakte Belfort een korte ‘da-da’ groetende beweging op het moment dat de scheidende president Bouterse de zaal van DNA uitliep. De ABOP’er reageerde achteraf hierop en zei dat hij Bouterse slechts heeft toegezwaaid, omdat hij voor de laatste keer als president in het parlement aanwezig was. Hij stelde dat het niet treiterend bedoeld was zoals velen op social media beweerden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. haha, wat een loser. Deze knaap denkt net als Somo; kan mij wat schele, zo lang ik maar in de politiek kan blijven. Geld stinkt niet
    Wat een walgelijk figuur. Dit is mijn mening. Subjectief dus
    Objectief gezien zou Belfort gelijk kunnen hebben als hij persoonlijk van mening is dat de ene persoon, in dit geval Bouterse, voor hem van meer waarde is dan de andere persoon, Santokhi/Brunswijk, Zou deze knaap dan na zoveel jaren niet door hebben dat het niet om een persoon gaat maar om het beleid dat de regeringspartij voert.
    Hij heeft niet eens door dat Bouterse hem voor gek heeft verklaard
    Volgend week denkt hij er weer anders over. Dan roept hij a la Somo; mi dedi dja mang
    Merkwaardig genoeg leeft hij nog


    gemodereerd
  2. Wat is hij toch een Rat deze klootzak!! ik ga niet verder op in!! het enige wat betreft zeg ik!! smerige varken!! alwaar deze soorten zijn, gaat nooit goed toch deppy??!! jawel! jouw soort!!


    gemodereerd
  3. Brunswijk is dus minder geschift dan Belfort. Brunswijk roept xichzelf namelijk uit tot koning van Moengo, maar Belfort kroont zichzelf, met de uitspraak dat Bouterse een betere leider is dan Santokhi en Brunswijk, tot de dorpsgek.


    Maak melding
  4. Belly Belly Belly. Je maakt het je onsterfelijk belachelijk en ongeloofwaardig. We begrijpen heel goed dat 2025 zeer nabij is. Jij gaat het nooit van Koning Brunsie winnen
    Hij heel veel geld en heeft heel veel boslandcreolen achter hem. Wat heb jij te bieden met je nieuwe partij?
    Krokodillen tranen toen mevrouw Silos minister werd en je werd door Bouta overgeslagen. Doet nogsteeds heel veel pijn. 2020 heeft ABOP je niet eens met een functie
    beloond/aangeboden
    Notabene is Brunsie je ras echte echte NEFFO. Brielle (wijlen) heeft op YouTube een lichte tip (mevrouw
    Masram nu bij NDP) willen geven.

    Dus opgelet yu faya .

    Ga voor de spiegel staan en je afvragen hoe het komt dat je nergens gewenst bent.

    Succes


    Maak melding
  5. Beste Debby je schrijft letterlijk:
    “Brunsie hft zn goeie kant maar dan moet je onder hem blijven”

    Spreek je uit eigen ervaring en moeten de lezers hieruit begrijpen, dat jij ook onder hem terecht bent gekomen…😂😂😂.?…en dat je daarom zijn “goede kant” kent……leer toch eindelijk correct Nederlands te schrijven en te spreken ook al woon je in Surimaribo……..😂…….


    Maak melding
  6. Deze niets nutter blijkt daadwerkelijk een pcs patient te zijn. Als je zijn gesprekken analiseert dan is hij een hoogst ontbetrouwbare man die nergens voor staat maar alleen voor zijn eigen belang. Hij maakt een vergelijking tussen Santhokie en Dbb. Santhokie kan elk moment waar en wanneer ons land nationaal en internationaal vertegenwoordigen. Tegenover Dbb. Dus laat hij zijn vervloekte mond dichthouden en thuis eieren gaan sparen.


    Maak melding
  7. Belfort is helemaal doorgeslagen door dit te roepen. Belfort zou de veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte persoonlijk gaan halen om hem naar de gevangenis te brengen voor zijn aandeel in de DECEMBERMOORDEN maar dan had men Belfort wel als president moeten kiezen. Die man wil dolgraag president van Suriname worden.

    Belfort heeft dit met bradkanti van zijn mond geroepen


    Maak melding
  8. De Surinaamse politicus zijn dusver geen eigen ambitieus beleid. Ze verwateren veel sneller dan wijn. Er zijn bepaalde top figuren en blijft en wees uniek en laat geen goud of geld boven nationaal voordeel.


    gemodereerd
  9. If mi trong president mi e go Teki a mang persoonlijk fu go koti eng strafu had Belfort geroepen.

    Toen Belfort minister van Justitie was in het kabinet van de veroordeelde drugscrimineel had hij op hele kinderachtige manier zijn tong 😛 uitgestoken voor Santhoki.


    Maak melding
  10. En de poppenkast dendert maar voort. Wij moeten de dingen kunnen begrijpen hoe ze werken.
    Er kon vroeger geleend worden dus was er niet veel aan de hand. Het ene gat werd gevuld door een grotere te maken. Bouterse zei zelfs eens, als ik de subsidies terug draai kan ik inpakken en naar huis gaan. Als hij dat toen gedaan had dan had hij niet zoveel hoeven te lenen en zaten we nu niet in zo een armoede. Nu heeft een andere regering het van hem overgenomen en ook met de grotere schulden met het gevolg dat de subsidies noodgedwongen teruggedraaid moeten worden schreeuwen we nu moord en brand. Met andere woorden waar blijft de president die ons altijd geholpen heeft met leningen. De leningen kunnen we nu niet meer krijgen vandaar dat China nu komt aankloppen om zijn geld. Ik haal eruit dat China onze olie bronnen goedkoop wilt hebben aangezien we hem niet terug kunnen betalen. Ik hoop niet dat men me kwalijk neemt als ik zeg dat we dom geweest zijn. Voor men reageert op het woord dom wil ik zeggen dat ik het uit een woorden boek heb gehaald. Laten we voor een regering kiezen die het waard is. Een met de nodige mensen, nodige ervaring, nodige opleiding en bekwaam. Niet voor mensen met een strafblad die niet naar het buitenland kunnen gaan om de Surinaamse belangen te gaan regelen. De vorige president kon niet reizen van wege opsporing verzocht, als hij mocht reizen dan waren we misschien nu niet in deze armoede omdat hij onze belangen in het buitenland kon behartigen. Laten we niet letten op wie de grootste mond heeft en op die persoon stemmen, maar ons verstand gebruiken. Bij de laatste verkiezing hebben we gekozen voor iemand met de grootste mond en de dingen niet waar maken die hij gezegd heeft. Een uitspraak van vroeger van meneer Chan; blaka man no e wroko undro mi.


    Maak melding
  11. Bepaalde volksstammen (Surinamers) vragen zelf om problemen…Ze accepteren met hun volle verstand veroordeelde misdadigers als hun PRESIDENT en VP…..(Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk)…..Wie zijn billen brandt,moet op de blaren zitten….Neks no fout.toch…DOMME/CRIMINELE politici zijn niet het probleem,het probleem is de DOMME mensen die op hun blijven stemmen.


    Maak melding
  12. Ook Sharmila Mansaram en Ronald Hooghart noemden eens Desi Bouterse in alle toonaarden een massa moordenaar, totdat ze ploseling van de ene op de andere dag veranderden in zijn ijverigste gatlikkers. Nu heeft het er veel.van dat Edward Belfort zich wil.aansluiten bij dit groepje. Het is misschien een goed idee als Sharmila, Ronald en Edward een nieuwe politieke psrtij, de Nationale Bruinertkers Partij (NBP)’ oprichten..


    Maak melding
  13. Belly moet als kiezer bestraffen, werkt eerst met Desi samen en dan overstappen richting abop vervolgens flink tekeer gaan naar ndp, bij belly draait alleen om zijn ego.
    Is en blijft een huilebalk, niet te vertrouwen en glibbert van leosberg naar Moengo en raakt elk keer zich zelf kwijt.


    Maak melding
  14. Belly vind Bouterse een betere leider dan die twee kwakzalvers die het nu voor het zeggen hebben, is dit nieuws?
    Zelfs een blinde koe zou tot deze conclusie zijn gekomen.
    Natuurlijk zijn er gasten die deze feitelijke vaststelling zullen ontkennen, wat moet je daarmee? Wat moet je met iemand die doodleuk beweerd dat de bladeren aan de boom niet groen maar zwart zijn.

    Hetgeen Belly beweerd is nu tot bijna iedereen doorgedrongen, Chan deugt niet. Ze zijn allemaal misleid. Bouterse heeft altijd het landsbelang voor gestaan, soms verkeerde beleidskeuzes maar het landsbelang stond voor. Dit kan Chan niet beweren hij staat voor het belang van die kleine vhp kliek.


    Maak melding
  15. Belly en Ronny zijn bloedneven wie bemoeit tussen hun is nog gestoorder dan hun uitlatingen. Speekwoorden: FAMILIE KIJVEN MAAR FAMILIE BLIJVEN of BLOED IS DIKKER DAN WATER!
    Eindstand zullen deze 2 neven na een ceremoniële reiniging en een groot familiefeestje iedereen uitlachen!
    In de toekomst zie ik Belly nog verheven worden tot HIS ROYAL FIRST NEPHEW. Leo is al HIS ROYAL VICE KING.


    Maak melding
  16. Typisch een man die in Suriname goed thuis hoort,ikke ikke ,en de rest kan stikken.
    Chan pakt dingen ook verkeerd aan,maar is geen drug baron of moordenaar.
    Dat de Surinamer pinaard is een straf van boven door een moordenaar en couppleger president te maken.
    Lekkere jongens Desi en de marron koning.Blijven stemmen op dit soort personen zal Suriname niet vooruit brengen.


    gemodereerd
  17. Typisch Surinaams, Belly weet dat hij er verloren bij ligt, dus probeert hij nu Bouterse te paaien.

    Surinamers zijn de grappigste mensen ter wereld…….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES