Belfort: Bouterse moet tegen 2020 achter de tralies zitten

38
Belfort: Bouterse moet tegen 2020 achter de tralies zitten
Archieffoto uit 2012: Bouterse presenteerde zijn aangepast kabinet met uiterst rechts Belfort

PARAMARIBO, 30 apr – “Tegen 2020 moet Bouterse achter de tralies zitten voor meervoudige moord. Dus hij moet afstand nemen van het presidentschap en helemaal niet denken aan de komende verkiezingen in Suriname. Hij moet zich gereedmaken voor Santo Boma (Surinames grootste gevangenis, red.), want als hij veroordeeld wordt, kan hij niet meer deelnemen aan de verkiezingen.” Dit zegt Edward Belfort, parlementariër en minister van Justitie & Politie in het eerste kabinet Bouterse(FOTO).

Het komt als onwerkelijk over dat Bouterse zich als partijvoorzitter nog bezighoudt met wat in de aanloop naar de verkiezingen gedaan moet worden. Bouterse zei tijdens een recente partijvergadering onder meer dat zijn NDP alleen de verkiezingen ingaat. “De grondwet zegt duidelijk dat als er een vervolging tegen hem is ingezet, hij de vicepresident moet laten waarnemen”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Bouterse wil in de laatste fase van zijn regering nog een aantal markante daden stellen. Onder meer moet een onderzoek worden ingesteld naar geknoei met de naschoolse opvang. Dit project van pupillenbegeleiding komt terug. Belfort neemt het met een korreltje zout. “De NDP heeft zetels gehaald, omdat een heleboel zaken beloofd waren. Nu al weet Bouterse dat zijn aanhang weg is. Hij merkt dat al bij de bezoeken die hij landelijk aflegt”, aldus Belfort.

Bekijk ook:


38 REACTIES

 1. Ik ga hetgeen op 8 December 1982 is gebeurd op geen enkele manier goed praten. Wel is het zo, dat Belfort heel goed wist wie hem tot minister zou benoemen. Hij was zelf bereid om voor de 2e keer tot minister te worden benoemd. Dat is opportunisme op niveau.


  Maak melding

 2. Het is echt genieten met dhr.Belfort wanneer hij van leer trekt tegen die moordenaar, je ziet Bouterse heel klein worden, heeft geen weerwoord t.o.z.v. dhr.Belfort, omdat deze Belfort zijn mond durft open te trekken, en die moordenaar met de waarheid confronteerd, je zou bijna nog medelijden krijgen met dit zielige zogenaamde revoprodukt, waarvan zijn einde tijdperk in zicht is.


  Maak melding

 3. Belfort is goed bezig om de Surinamers via de media heel goed te informeren over de zware veroordeelde crimineel ddb. Hoe ddb met verdeel en heers de politieke partijen van de oppositie in problemen wil brengen en de etniciteiten erop te wijzen om bij hun eigen soort politieke partijen te blijven. Dat ddb om één reden hiermee bezig is, om president van Suriname te willen blijven.

  Volk van Suriname Eward Belfort van ABOP, Chandrikaperkash Santokhi van de VHP, Gegory Rusland NPS, Paul Somohardjo van PL ea ea leiders van oppositie politieke partijen en (aankomende jonge) buiten DNA-parlementaire politici geven heel goede adviezen die u tot zich kunt nemen en bij de les te blijven, goed geïnformeerd te zijn en als er DNA-verkiezingen komen u het juiste besluit voor deze oppositie politieke partijen moet maken.

  ddb, daltons, neven daltons, ziedonia, betsie turf, de gangsters, ndp moet opdonderen. Deze zware criminelen horen voor misdaden tegen de menselijkheid 3 x LL te krijgen van de rechter van de krijgsraad/rechtbank en opgesloten te worden in SB.

  Surinamers wees allert en kies voor een andere/juiste koers dan de huidige doodlopende koers voor Suriname.

  Sranansma Oe Jagi ddb en gangsters weg.

  Time4Change!

  Sranansma Oe Wiki, denk aan de toekomst van uw (klein)kids en van uw zelf. A armoede nange angrie diesie hatie morro sorro, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. loekoe soema e opo eng moffo: tigri Barba die deel uitmaakte van de “jangpatoe combinatie !!
  trouwens wie van Minov geeft hem toestemming om praatjes te houden op de scholen ??Willen de
  ouders van de leerlingen wel dat hun kinderen worden toegesproken met allerlei leugens !!!
  Het kan toch niet !! Wat doet de “Iron Lady” hiertegen ?? Het is toch onder “onderwijs-lestijd” dat dit gebeurd !!?? Moeten schoolhoofden en Direkteuren niet op het matje worden geroepen?? En de Direkteur van Onderewijs dan en de Inspektie ??


  Maak melding

 5. Bij de surinaamse overheid werken zoals u weet ook piraten, mensen die gewetenloos zijn en hun collegae zeepiraten ook een graantje willen laten meepikken van hetgeen er op zee te pikken valt. Ik las verder ook dat de overheid wel voedselpakketten kan vervoeren tot in de verste uithoeken in Suriname, maar geen vaccinaties van hulporganisaties vanwege geldgebrek. Wel geld om reclame voor het eigen corrupte werk te maken maar geen geld om kinderlevens te redden? Weer een bewijs hoe gewetenloos die criminele medewerkers van een criminele baas te werk gaan. Laat die kinderen maar doodgaan, dan hoeft men minder voedselpakketten te sturen. Tsjongejonge, moet men straks ook het land uitvluchten zoals nu in Venezeuela gebeurt?


  Maak melding

 6. @Bonkoro,

  Luister jij liever naar die leugens van die moordenaar, die al een tijdje achter de tralies had moeten zitten,de grootste misleider van dit land. maar als je eenmaal weinig hersencellen bezit, trap je telkens weer in die leugens, netals die andere paarse ratten, die zich voor de 3e keer laten pakken in 2020, d.m.v. leugens en misleiding.


  Maak melding

 7. Belfort laat duidelijk merken dat hij geen hielenlikker is. Wanneer de waarheid gezegd moet worden dan doet hij dat ook. Hij is geen ja knikker. Hij geeft oprecht aan, dat het zo niet verder kan. Het volk lijdt onder deze omstandigheden. Bouta heeft mooie praatjes en probeert met zoethoudertjes de bevolking te paaien,suiker strooien in de paarse aanhangers hun ogen. Hij blijft dansen en plezier maken. Hersens om Suriname te besturen heeft hij niet. Weet hij zelf ook wel. Het is nu de hoogste tijd om het veld te ruimen. Waar hij naar toe gaat zal mij een worst wezen. Hij kan ook asiel aanvragen.


  Maak melding

 8. Belfort gaat daar niet over en zou verstandig zijn zich anders op te stellen. Zolang de president niet veroordeeld is zal hij alles moeten doen wat zijn ambt van hem vereist. Als voorzitter van de NDP mag hij ook alles doen wat hij of zijn partij nuttig vind voor de toekomst van de NDP.

  Dat Belfort verwacht of het aannemelijk acht dat de president zich beter op een logeerpartij in santa boma kan voor bereiden kan hij stelle, of Bouterse in Santa Boma gaat Logeren wordt door de krijgsraad bepaald. Waarna er nog wel wat juridisch gedoe zal zijn. Omdat er geen constitutioneel hof is zal Bouterse en co dwars liggen. Het lijkt het mij redelijk aan te nemen dat volgens de Grondwet Bouterse niet gekozen kan worden tot president zodra hij veroordeeld is.
  Aangezien de president met een gekwalificeerde meerderheid gekozen moet worden hangt alles af van hoe sterk de NDP blijft en hoeveel overlopers er gevonden kunnen worden.

  Het manipuleren van het kiesstelsel door Bouterse is gestart. Belfort heeft daar niets over te zeggen en zal z’n best moeten doen om kiezers op een goede manier te binden en niet met dit geschreuw.


  Maak melding

 9. Als Belfort die massamoordenaar verbaal aanpakt, rent de laffe hond met de staart tussen zijn criminele paarse poten als een angsthaas op de vlucht. Dus nu een kwestie van, massaal, keihard doorpakken tegen die gevaarlijke gek Bouterse.


  Maak melding

 10. Als Belly nou gesteund wordt door de overige leden van het DNA zou hij sterker staan.
  Maar iedereen is bang om Belly te steunen, en alleen iets ondernemen tegen DDB is geen optie !!

  @ goed advies aan het Su volk, maar de meeste Su volk is goedkoop.
  Als DDB 6 maanden voor de verkiezing voedsel pakketten T shirt en bouwkavels gaat uitdelen,
  stemmen ze allemaal op de NDP. En de fanatiekste aanhangers bestaat juist uit Hindustanen en Javanen, DDB verkiezing campagne wordt gefinancierd door de rijkste Hindustaanse zakenlieden !!
  In ruil daarvoor krijgen ze als wederdienst bouwkavels landbouwgronden, en een baan bij de overheid. Dus niemand hoeft er gek te kijken dat de NDP in 2020 weer de grootste zal worden.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. belfor zwaar gefrustreerd omdat hik geen minister meer is geworden onder zijn leiding werd de politie aangevallen en de politie mocht niet optreden Trouwens zijn maniervan doen zal maken dat dhr bouterse weer president wordt zijn grootste bewonderaar Romeo zorgt ervoor


  Maak melding

 12. Belfort jij hebt Bouterse toch geholpen toen je minister was in het kabinet met de goedkeuring van de amnestiewet samen met Somohardjo.Dat jullie nu geen vrienden meer zijn begrijp ik niets van.Bouterse is de slechtste president die Suriname ooit heeft gehad en nog steeds heeft.Hij heeft het land leeggeroofd met zijn handlangers.


  Maak melding

 13. hij was de enige van de oppositie die voor stemde omdat hij dacht dat hij weer minister zou worden maar hij deugt niet chan had dat ook gezegd toen die vrouw minister werd heeft zij ďe hele kartel van zijn familie opgedoekt roen werd geprobeert het ministerie in brand te steken. hij heeft geen geld meer dus heeft hij geld geleend om een auto handel te beginnen .Maar die idioten hier zijn dat vergeten en zijn bereid ook deze dwaas te omarmen omdat ze bouterse weg willen hebben maar dit heeft juist een averechtse uitwerking Źë willen de wne voor de andeee dwaas inruilen ze kennen suriname niet eens maar praten vanuit hun woonkamer of zitten in een cafe stelletje dwazen ik kan alleen maar om ze lachen


  Maak melding

 14. Belfort heeft groot gelijk deze massamoordenaar bouta heeft su letterlijk naar de afgrond gebracht!
  Men moet bouta voor altijd nu opsluiten want waar deze ebe is heeft er chaos en armoede op hoog niveau!
  Het volk wacht op de verkiezing van 2020 om deze vervloekte opa weg te stemmen volksmisleider en volksbedrieger nummer 1!


  Maak melding

 15. Waarom had Belfort BOUTERSE niet opgepakt toen hij minister van justitie was
  Santokhi ook alleen maar bla bla omdat nu niet meer met BOUTERSE in het openbaar werken.


  Maak melding

 16. Belfor je hebt gelijk.Maar je hebt onder deze moordenaar gewerkt.En jullie hadden gesolliciteerd voor nog een termijn.Maar Bouterse had jullie niet meer nodig en heeft jullie afgechapt,Hoe wil je dan dat je geloofwaardig overkomt?Fa dang?


  Maak melding

 17. SOMO en BELFORT hebben de democratie verraden door hun
  medewerking aan ONGRONDWETTIGE WETSVOORSTELLEN !

  Belfort is echter, als een van de weinige politici, die niet bang
  is voor de BEDREIGINGEN vanuit het regiem !

  Andere politici zijn zwaar geintimideerd door de Paarse ex-soldaten,
  onderdrukkers van het Sranan Volk ! Zij zijn bang zich ferm uit te spreken
  over het RAMPZALIGE Bouta-regiem !

  Alle democratische Srananmans moeten samenwerken om de
  Surinaamse RECHTSSTAAT te herstellen !

  Met de PAARSE ongedekt-GELDDRUKKERS, de Paarse leningenziekte,
  de Paarse consumptieve uitgavenziekte, de Paarse mega-CORRUPTIE,
  zal Sranan NOOIT vooruit komen !

  MEK DENG PAARSE-YO-KOEIEN, GWE !!!!!

  PS : Opa Desi gaat binnenkort Paarse Naschoolse Opvang-Projecten,
  EXPORTEREN ! A MONNI O KONG BINNE !!!!!


  Maak melding

 18. Niet leuk van ex dog Bello, maar wat hij zegt is zal ooit een feit worden. De dwaas Bouta, de verderver van land, volk en mensen zal ook na zijn dood de cel in worden opgesloten in de hel, net zoals velen van zijn overleden trawanten die nu krijsend angstig vol wroeging en pijn branden vanwege hun dwaze keuze. Op Aarde denken dit soort megalomanen zich een god en oerdomme debiele idioten weten ze om de tuin te leiden met valse beloften. De Nper’ s kan men terecht vergelijken met Jehova’s getuigen. Ndp is in feite een politieke duivelse sekte met Meyje, Miseeikeba en Dodson als paarse apostelen, die met de bijbel in de hand, het gehele volk misleiden met hun vals profetie over rust, vrede en voorspoed. Meyje is een beruchte paarse voorspoed evangelist en Miseeikeba een valse paarse profeet. Alle ma pima Ndper’ s verdienen de paarse misleiding dat de dwaas Bouta hun verlosser en redder is. No boi, na wang ma pima didirbi. Na Dagoebal People e ka dee nanga dee, dat als ze in 2020 wederom stemmen op de dwaas Bouta, ze wereldwijd bekend zullen worden als het domste volk van Z.A. Het hondenballen etend volk wordt nog een realiteit.


  Maak melding

 19. Moet tot tegen 2020 in de gevangenis zitten!!!!
  Hij had al in 1982 in de gevangenis moeten zitten. Hij loopt al 36 jaar als moordenaar vrij rond? Hoe is dat mogelijk en word dezelfde man nu president van suriname. Een moordenaar onbegrijpelijk!!!


  Maak melding

 20. Say it loud, sing it loud……………………………….! Wie gaat Bouterse smeken om genade? Say it loud, sing it loud,yelling it loud………………………..! Wie gaat Bouterse smeken om genade? Tigri Barba, bar trowe Tigri Barbara.


  Maak melding

 21. Eens moet men tot bezinning komen. Belfort heeft wel ingezien dat hij toen een verkeerde keus heeft gemaakt. Zo leert men van zijn fouten.Wij kennen het gezegde. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Hij heeft er tenminste goed over nagedacht, dat dit zo niet langer kan. De waarheid moet gezegd worden. Laten wij onze kop niet langer in het zand steken. Hij is tenminste een echte heer om Bouta recht in zijn gezicht te zeggen, hoe hij over hem denkt waar het volk bij is. Soms is de waarheid niet fijn om aan te horen, maar wanneer je oprecht bent naar jezelf en de gemeenschap toe,mag en moet je je hart luchten. Hier is niets mis mee. Deden anderen dit ook, dan was ons land niet zo afgegleden. Belfort heeft zijn best gedaan om openhartig te zijn. De rest laat het afweten, en veegt Bouta zijn kont schoon.


  Maak melding

 22. Belfort kijkt serieus op de foto. Bouta lacht de bevolking uit. Doet hij nog steeds. Zijn aanhang mag nu voor de komende jaren een juiste beslissing gaan maken.Niet op NDP stemmen.


  Maak melding

 23. De Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse … moet VÓÓR of NÁ 2020 … zijn verdiende straf uitzitten in Santa Boma … tenzij die LAFAARD … ZELFMOORD pleegt … hij is daartoe best in staat. Ook al moet die kl..tz.k … POSTHUUM … veroordeeld worden.
  Heer Belfort … you damn right !!!!!!!!

  In aanloop naar de verkiezingen van 2020 treedt … DMMDDB … niet op als voorzitter van de Nationale Dieven Partij …. maar … als president van de Rep. Suriname.

  De hr. Belfiort heeft gelijk als hij stelt dat … DMMDDB … een stap terug moet doen … n.a.v. Artikel 98 lid d. van de Grondwet. Art. 98 lid d. … spreekt over …”indien in Art. 140 … een verolging tegen de pres. wordt ingesteld hij terug moet treden … althans zolang het proces gaande is.


  Maak melding

 24. Jij bent de laatste die moet lullen over deze man je hebt ook voor hem met hem gewerkt huigelachtig zijn jullie allemaal ik zal mij inhouden wat ik van dit soort mensen als jou soort vindt


  Maak melding

 25. Belford moet zijn bek houden want toen hij minister was heeft hij niets gedaan omt hem vast tezetten hij stond achter hem en zat ook op zijn schoot zulke mensen moeten geen minister meer worden mienand die in de regering van Bouterse hijft deel genomen recht voor een recht voor allen Belfort is niet eerlijk omdat hij niet meer in de regering mocht is NDp slecht hoepel op .


  Maak melding

 26. Het is de schuld Diklipkumaar Venetiaan, hij moest het goedkeuren om bouterse uit te leveren Holland.
  Nu is het land helemaal naar de klote door deze moordenaar. Een lid van de NDP droomt nog steeds van Dubai !!! Oh Oh Dubai mooie stad achter de duinah zou met niemand willen ruilah !!!!!


  Maak melding

 27. Klopt Vene durfde Bouta niet op te pakken. Hij wou Bouta in SU berechten voor de decembermoorden maar had het lef niet Bouta te laten arresteren zoals het hoort bij dergelijke zware misdaden. Beter had hij Bouta uitgeleverd naar NL, want van het decemberproces was toen al duidelijk dat het heel lang zou duren. Chan was toen Min.van Jus. en durfde het toen wel aan Bouta op te pakken en had reeds de plannen klaarliggen.


  Maak melding

 28. Die meneer Edward Belfort is volgens mij een geboren haatzaaier. Hij heeft Chandriekapersad Santokhi destijds ook beschuldigt van moordenaar maar vergeet dat zijn voorzitter Ronny Brunswijk ook een massa moordenaar en bankrover is. Suriname wordt geregeerd door criminelen. Wie op deze gasten hun stem uitbrengt handhaaft de wanordelijktoestand waarin het land zich nu bevindt. Het volk van dit land moet nu ingrijpen en hulp van het buitenland vragen om de criminelen te verjagen en eerlijke mensen daar plaatsen die het meent met dit land en haar bevolking.

  Met de figuranten protestgroepen dat als paddenstoelen uit grond reizen moet ook afgerekend worden. Het gelul van amateuristische aanpak is in deze tijd is allang achterhaalt. Het volk moet massaal in opstand komen en hulp vragen van het buitenland en niks anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.