Vierde politieagent aangehouden in afpersingszaak krapé eieren

7
Bende die duizenden schildpadden eieren illegaal raapte aangehouden
KPS archieffoto - illegaal geraapte schildpad eieren in beslag genomen

In de zaak waarbij drie politieagenten in Suriname vorige maand waren aangehouden, wegens afpersing van een verdachte bij wie duizenden krapé eieren werden ontdekt, is nog een politieman aangehouden.

De verdachte werd op donderdag 16 maart tijdens een controle met 11.500 schildpad eieren aangehouden. De politie die op surveillance was zou de man hebben voorgehouden dat hij een geldbedrag kon betalen, om zo te ontkomen aan de aanhouding.

Volgens de aangever werd 60.000 SRD geëist en heeft hij uiteindelijk 20.000 SRD betaald. Achteraf stapte de man naar de Surinaamse politie en deed aangifte van afpersing tegen de agenten die bezig waren met de surveillance.

Op donderdag 6 april werd de agent van politie tweede klasse R.G. aangehouden op verdenking van afpersing van een geldbedrag van 20.000. De agenten D.J. en A.B. werden twee dagen later ook aangehouden en in verzekering gesteld.

Gisteren, donderdag 11 mei, is een vierde politieman aangehouden in deze zaak. Het gaat om agent van politie tweede klasse D.B. tewerkgesteld op politiepost Albina.

In het belang van het onderzoek zijn alle vier agenten na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.


7 REACTIES

 1. Her KPS is een broedplaats, niet van schilpad- of rode ibis-eieren, maar van ellendelingen, plunderaars en tuig, daarom krioelt het daar van geboefte en addergebroed.
  gemodereerd

 2. Deze vier Comedy Capers zijn waarschijnlijk voor € 125 de man, hun baan kwijt. Maar er is misschien nog een beetje hoop voor hen, omdat in Suriname de politie dit soort misdadigers vaak met een ernstige waarschuwing naar huis stuurt.
  gemodereerd

 3. Wie moet je nog vertrpuwen in SU!! Wat een mooi land zeg!! een gezegend land!! Wie dat zegt, moet h8n smoel gaan spoelen!! Je kan nergens veilig gaan en staan, soso rovers, verkrachtingen, Pikin Saron, Zanerij, mooiwana, 8 december, zwervers, afpersingen, Albina en je kan nog een 1000 tal opnoemen en dan zegt men NOD EEN GEZEGEND LAND???? BOI je durft wel!!
  gemodereerd

 4. Ook de gewone politieagent moet bijklussen om rond te kunnen komen. Deze agenten behoren niet tot het privé legertje schietgrage agenten van zijne excellentie Santokhi.
  gemodereerd

 5. Het land is door en door verrot, a pori tak a pritie…
  Mensen die besluiten om er te gaan,moeten zich goed laten onderzoeken in de bovenkamer.
  Als pensionado bevalt het leven mij hier in Thailand uitstekend.
  Er is overal ontwikkeling te zien en de mensen werken hard, ondanks de extreme temperatuur. Daarnaast goede infrastructuur, openbaar vervoer en niet vergeten, heerlijk eten.Voor pensionado’s een paradijs.
  Groeten vanuit Bangkok
  gemodereerd

 6. De politie is, sorry, was mijn beste kameraad. Zijn er nog gave appels in de mand?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.