zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMannen met 11.500 krapé-eieren onderschept op Oost-Westverbinding

Mannen met 11.500 krapé-eieren onderschept op Oost-Westverbinding

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft afgelopen nacht deze twee mannen aangehouden, met in hun bezit duizenden zogeheten ‘krapé-eieren’.

De politie had een tip binnen gekregen dat er eieren vanuit Albina getransporteerd zouden worden naar Commewijne. Een gemengd team van de Surinaamse politie Regio Oost greep in en heeft de mannen rond 03.30u op de Oost-West verbinding onderschept.

De twee verdachten, te weten de 54-jarige Iwan J. uit Wanica en de 34-jarige Wilco A. uit Marowijne, hadden 11.500 eieren bij zich en zijn in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat de eieren afkomstig zijn van Galibi, waar schildpadden hun eieren op het strand leggen. Deze eieren worden ‘krapé-eieren’ genoemd vanwege de manier waarop ze worden verzameld en geconsumeerd door sommige mensen.

In sommige landen, waaronder Suriname, worden krapé-eieren beschouwd als een delicatesse en worden ze verzameld voor menselijke consumptie. Dit kan echter bijdragen aan de afname van de populatie van schildpadden en wordt daarom sterk afgeraden.

In veel landen is het verzamelen van krapé-eieren illegaal en strafbaar. Er worden ook inspanningen geleverd om de populatie van schildpadden te beschermen door middel van wetgeving, toezicht en voorlichting.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. In het vervolg ze achtervolgen, hun gang laten gaan en de (op) kopers ook oppakken en een flinke boete opleggen. Zonder koper geen verkoper.


  gemodereerd
 2. Verzamelen is misschien een misleidend woord. Het is eerder opgraven.
  De reactie van sommigen kan zijn: dan moeten de schildpadden maar beter hun eieren bewaken.
  Weet u hoeveel men van de kippen steelt?
  Jaarlijks steelt men miljarden eieren van de kippen en wij kopen ze en nemen daarmee deel aan heling.


  gemodereerd
 3. Eens, meer dan 60 jaar geleden heb ik, bij mijn buren, één keer krapé eieren geproefd,. Ik had nog nooit eerder zoiets smerigs gegeten; krapé eieren blijven, hoe lang je ze ook kookt, snotterig en het is alsof de snot vol zit met scherpzand. Hoe iemand krapé eieren door zijn strot krijgt, gaat mijn verstand te boven.


  gemodereerd
 4. Ik vind!! En dat is puur persoonlijk, dat ze die krapé “ik zie” dieven ,hun “ ik-zie” ook weghalen. Of zoals er wordt gezegd hier eieren 🥚 rappen.
  Dan zullen ze het zelf beleven hoe het voelt zonder eieren te leven.


  gemodereerd
 5. Deze 2 Comedianten in het zelfde hol waar ze de eieren hebben opgegraven
  dumpen. Als de eieren uitkomen dan alsnog arresteren, en dan voor ieder
  ( ei ) 1 jaar gevangenis, spreekt een baby schilpad).

  @ Henkes
  Wat je nou schrijft klopt niet, hoe kan er scherpzand in het snot komen ?
  Was het misschien niet goed gewassen soms ??? En buitendien een ieder
  heeft zijn/ haar eigen smaak, en je weet het over smaak valt niet te twisten.
  @Jhagjhinder
  Een kip is geen bedreigde diersoort, dat is het, en een Zee schilpad wel!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Deze personen zullen gedacht hebben ” als de corrupte Chandrika en zijn corrupte roversbende ” formeel kunnen stelen waarom wij dan ook niet. Het land is totaal vervallen tot een chaos. De regie in het land is helemmal zoek.Mensen roven om te kunnen overleven. Chan is het spoor bijster en hij denkt tijd te winnen door hearings te organiseren terwijl hij naar de mensen luistert met de vingers in de oren.Het is overleven voor Chan en zijn partij. Wie geeft hen ernvtrap waardoor dit kabinet valt? Zijn er kandidaten die dit kunnen realiseren?


  gemodereerd
 7. En wie was de beoogde heler? Die moet achterhaald worden en regelmatig gecontroleerd op het bezit van die eieren.

  @Jhagjhinder 16 maart 2023 Bij 15:51
  Blijkbaar ben je erg onwetend dat je dergelijke onzin plaatst! De schildpadden zijn ernstig bedreigd in hun voortbestaan en daarom zijn de schildpadden en hun eieren beschermd!
  Kippen kun je gewoon kweken en de eieren uitbroeden in een kast.
  Ik verbaas mij er regelmatig over dat er mensen zijn die zichzelf zo nodig als totaal onwetend te kijk willen zetten. Doomer dan dom.


  gemodereerd
 8. Men verbied het te eten, is illegaal en strafbaar. What about als ze uitkomen en op zee gaan? Daar heb je andersoortig gevaar, haaien, roofvogels, etc en worden opgegeten door andere dieren op zee en wie beschermt ze dan? Is een gekke redenering, wie het opeet, laat ze hun gang gaan, lekker of niet is punt 2, tot slot moeten de mensen ook overleven anders gaan ze roven en stelen. Dat is altijd wat er op de wereld gebeurd. Moet je eens zien hoe ze kleine hondjes en poezen barbequen, die heeft meer nut voor de mens. Honden houden de wacht, poezen ruimen hinderlijke muizen en ratten op. Wat doet een krapé? Geen enkel nut heeft die, alleen voer voor de haaien op zee.


  gemodereerd
 9. jhagjhinder , wat een vergelijking , jij zal wel veganist zijn , jij zal geen kippeneieren eten
  een schildpad legt zijn eieren in een kuil in het zand en gaat terug , natuur he , maar een krokodil legt ook zijn eieren in een kuil in het zand , maar de krokodil blijft in de buurt , natuur he, kijk daarom zijn die krape eieren stelers mislukkelingen , ze durven geen ei van de krokodil te stelen


  gemodereerd
 10. goh henkes , dus je bent ouder dan 60 en jij woont in Nederland , eet jij wel kippeneieren , binnenkort is het pasen , daar in Nederland zeggen ze over kippeneieren , en vroeger ook hier ::::: een ei is geen ei , twee eieren is een half ei , drie eieren is een paasei , smakelijk straks met pasen , dit geldt niet voor chocolade eitjes


  gemodereerd
 11. Mensen kunnen toch ingezet worden om in de legperiode de gebieden extra te bewaken. Of worden de “bewakers” ook verleid met de welbekende tjoekoe.

  Aan de Franse kant zijn het de straathonden die de eieren opgraven en vreten. Dus daar is het niet de mens maar de hond die smult van de slijmerige eieren…


  gemodereerd
 12. bij mijn laatste bezoek onlangs aan SR,met mijn vriend ,maatje uit nl heb ik een geit,lam ,rund en een varken laten slachten.Armoede is wat ik zag,Nederlandse bedrijven
  laten mensen werken voor voedselbonnen van Fernandes.Slaven werden net zo behandeld,

  De paketten vlees hebben wij uitgedeeld uit een bestand van welzijnswerk sr
  volgende keer weer een slacht met de gedachte,Eten voor iedereen
  ook hebben we een gezamelijke bbq georganiseerd

  Frisdrank Fruit,biere en zuivel erbij.dat ik niet hou van lullen maar aanpakken moge duidelijk zijn
  ik financier dit uit mijn inkomsten,uit legale coffeeshop activiteiten en doe dit liever
  dan bedelen om doekoe voor SU


  gemodereerd
 13. opmerking is dat wij deze regering snel mogelijk moeten dwingen op te stappen
  Zodat SU gaat bloeien,schop deze regering op straat en begin opnieuw


  gemodereerd
 14. RobG 16 maart 2023 Bij 23:21
  =======================

  RobG, trauma mi boi….je kan zeker met je lange vingers niet meer in de buurt van die njang patu komen noh?


  gemodereerd
 15. Robg en Debby zijn een eeneiige krapé “ikzie” tweeling. Als Debby niet meer reageert dan doet Robg dat.
  En natuurlijk andersom ook.
  Robg schijt paarse van de trauma die hij heeft te verwerken ,om dat zijn halfgod didibri over een paar dagen voorgoed in Santoboma gaat verdwijnen.
  Hij


  gemodereerd
 16. robg en die wierie zijn zeker holmaatjes en kleuren de paaseieren zeker paars , en zij eten stiekem krape eieren he wierie , wierie leugenaar dus jij was met jou robg hier , ook al zo’n leugenaar , waarom geen vis geschonken dat zijn Surinaamse vissers die ze vangen , maar , geit , rund , lam , varken komen meestal van Nederlandse bedrijven he , en wierie waarom geen kip , want die wordt het meest gegeten door jullie soort genoten (afro.s) , dus jij en je holmaatje robg willen deze regering weg hebben om die krape eieren
  maar ja we hadden ook niet anders verwacht van jullie , ga die massamoordenaar ddb zijn kont likken , dan komen er paarse rotte eieren uit , vrolijk pasen straks


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES