zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAangehouden wapendragers in zaak mishandelde arrestanten vandaag voorgeleid

Aangehouden wapendragers in zaak mishandelde arrestanten vandaag voorgeleid

-

Does Travel - naar Suriname

De aangehouden politiemannen, cipiers en leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), die betrokken waren bij de zware mishandeling van arrestanten te bureau Geyersvlijt, worden vandaag voorgeleid.

Op maandag 27 maart werden de politiemannen te weten hoofd DTC Lloyd T., Avinash B., Ian R., Otniel P., Harold C. en Virendra G. aangehouden en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Daarnaast werden zeven leden van Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) te weten Tito E., Martin P., Lloyd D., Ravenstein R., Charles S., Mohamed D. en Gherlyvin M. ingesloten. Verder werden twee leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname te weten Radjkoemar H. en Krishan K. in verzekering gesteld.

Ze worden verdacht op vrijdag 10 maart een aantal arrestanten van Geyersvlijt tijdens een reguliere cellenhuiscontrole tot bloedens toe te hebben mishandeld. Dit nadat er steekvoorwerpen, drugs en mobiele telefoons op hen werden aangetroffen. Enkele arrestanten moest opgenomen worden in het ziekenhuis vanwege zware verwondingen die ze opliepen door de mishandeling.

Het vijftiental wordt vandaag eerst bij het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) voorgeleid. Indien het OM vindt dat er ernstige bezwaren tegen de verdachten overeind staan zal ze de verdachten doorverwezen naar de rechter-commissaris, die uiteindelijk over hun lot zal beslissen.

Deze gemengde groep personen die thans zijn aangehouden worden bijgestaan door vier advocaten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Tolud kan zonder uitspraak 5 jr krijgen. We hebben gezien wat voor ellendeling hij is


  gemodereerd
 2. Ik hoop dat ze bij voorgeleiding in vrijheid worden gesteld.Of met een voorwaardelijk ding eens vrijkomen.Met de arrestanten heb ik weinig medeleven.


  gemodereerd
 3. Ze moeten het nou afleren om mensen rücksichtslos te mishandelen.
  Suriname is geen politiestaat.

  Ik hoop dat de agenten die zich hieraan schuldig hebben gemaakt worden gestraft en daarna worden ontslagen.

  Ik heb begrepen dat het mishandelen van arrestanten dagelijkse routine was voor deze gasten.


  gemodereerd
 4. En zo heb je meerdere wapendragers die denken dat ze boven de wet staan en vergeten dat ze een ook dienende taak hebben. Het is haast een onmogelijke zaak om in voorkomende gevallen een wetsdinaar te woord te staan om aan te geven welke jouw versie is van een voorval of te overtuigen van jouw onschuld.


  gemodereerd
 5. @ Henry

  Wat zou je schrijven als 1 of meerdere van de bewakers
  met het hetzelfde scherp voorwerp neergestoken zou zijn ?
  ”Je zou het zeker goed vinden”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. ach mensen , hier in Suriname hebben ze medelijden met moordenaars , verkrachters , boeven , en al dat andere gespuis , dus alle slachtoffers van die klojo’s worden gewoon weg gedrukt , verdomd die wapen dragers hadden dat gespuis moeten kelen , de paarsen houden van die moordenaars , verkrachters , boeven en ander gespuis he debby


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES