Politieagenten, cipiers en BBS’ers aangehouden in zaak mishandelde arrestanten

7
Arrestanten bij controle in cellenhuis Geyersvlijt flink afgetuigd

Een gemengde groep personen, bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname (KPS), Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), die betrokken waren bij de zware mishandeling van arrestanten te bureau Geyersvlijt, zijn vandaag aangehouden door de afdeling Onderzoek Politie Zaken (OPZ).

Onder hen ook het hoofd van de Dienst Toezicht Cellenhuizen (DTC), de inspecteur van politie Lloyd T.

Het zou gaan om 15 personen: zes politieambtenaren, zeven penitentiaire ambtenaren en twee leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. 

Op vrijdag 10 maart werden een aantal arrestanten van Geyersvlijt tijdens een reguliere cellenhuis controle tot bloedens toe mishandeld. Dit nadat er steekvoorwerpen, drugs en mobiele telefoons op hen werden aangetroffen. Een aantal arrestanten moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Het Openbaar Ministerie is er vandaag toe overgegaan deze ruim vijftien medewerkers, die voor bovenstaande verantwoordelijk zouden zijn, aan te houden. De Surinaamse politie schrijft hierover: “Het KPS zal zonder aanzien des persoons, een ieder die over de schreef gaat en wetten overtreed onherroepelijk aan een eerlijk onderzoek onderwerpen.”


7 REACTIES

 1. Een paar gasten, ik zal maar geen namen noemen, hier op dit forum vonden het prachtig dat die arrestanten een flinke KOTI GO hadden gekregen.

  Onder druk kon Justitie niet anders om inspecteur Tolud en zijn makkers aan te houden.

  Toch een beetje gerechtigheid!! Nu de veroordeelde drugscrimineel tevens moordenaar in eerste aanleg achter Slot en Grendel te laten verdwijnen.
  gemodereerd

 2. De kruik gaat te water …….. ! Openbaar Ministerie als je enigszins je reputatie wilt opvijzelen … sluit je Tolud en trawanten op … NAAKT … in één {1} cel op Santo Boma.

  Bidyi Bravo zal zorgen dat dagelijks … per helikopter … voeding { brood, rijst met water } bezorgd wordt. MEER dan dat verwerpen wij tenenenmale !!!!!!!!

  De Leugenaars, Fraudeurs, VolksVerlakkers, Grond en -Geiten Dieven, de
  ’s Landskas Plunderaars Oranje Movement … dit staat jullie ook te wachten na 25 Mei 2023 … misschien zelf eerder.
  gemodereerd

 3. nu zal die madam wel weigeren om een van die gasten bij te staan , , , of toch want er zullen paarse rotte appels tussen zitten
  gemodereerd

 4. Nee dom WATje, een advocaat weigert meestal geen zaken zolang je maar betaald.. jij moest echt naar je moeder hebben geluisterd en op school zijn gebleven. Je hebt totaal geen verstand van economie, recht en wet! Altijd hele slechte argumenten en meningen die van een kleuter lijken af te komen. Niet te vergeten je schrijfstijl laat zien dat je niet weet wanneer en waar je komma’s moet plaatsen in zinnen. Heel vroeg de schoolbanken verlaten zeker en bent voor je mati bouta gaan schieten?? Nu boos op j ex leider en afreageren op de kleur paars. Laat de kleur met rust aub het betekent geen ndp of bouta ok gestoord watje? En nu terug je kelder in!
  gemodereerd

 5. Tolud zal daar te Santo Boma geen vrouwelijke inheemsen meer mishandelen noch de keel vastgrijpen.
  Hopelijk zullen zijn lotgenoten heb laten dat van de vorige avond echt hebben laten genoten.
  Opo a gogo pasie djie a bigi bere Tolud
  Wie het zwaard pakt zal door het zwaard worden omgebracht
  gemodereerd

 6. Hadden ze maar geen criminele activiteiten moeten uithalen.
  Maar deze ambtenaren moeten onmiddellijk oneervol ontslagen worden
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.