Saya: “Bij de eerstvolgende protestactie gaan er maar 30 personen daar zijn”

15
Saya:

De Haïtiaanse ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon zegt dat activisten in Suriname een les moeten leren uit de slechte opkomst van de laatst gehouden protestactie op vrijdag 24 maart. Het land heeft volgens hem juist rust nodig op dit moment. De ondernemer, die eerder reeds gesteld heeft geen oplossing te zien in de vele protestacties die door activisten worden georganiseerd, is blij dat ook de samenleving ook hetzelfde begint te begrijpen.

“Bij de eerstvolgende actie gaan er maar 30 personen daar zijn. Dus ze moeten het niet meer doen. Laten wij gezamenlijk de rust terugbrengen in Suriname”, benadrukt Saya.

De in Haïti geboren ondernemer, die vaker publiekelijk kenbaar heeft gemaakt de VHP te ondersteunen, is blij dat de Surinaamse president Santokhi gehoor heeft gegeven aan zijn oproep om de Haïtiaanse gemeenschap toe te spreken in zowel de Olifant als in de verschillende kerkgemeenschappen.

“Ik heb hem gezegd om te lopen tussen de mensen en met hen te praten. Nu communiceren de president en ik beter. Ik geloof wel dat de president de gedane beloftes zal waarmaken, maar als hij het toch niet doet is het niet mijn fout. Dan is hij fout”, aldus Saya.

Saya, die eerder vaker is beschuldigd van mensensmokkel, werd in oktober vorig jaar aangehouden in verband met een onderzoek naar gebruik van vervalste documenten bij de invoer van een luxe auto. Het gaat om de invoer van een peperdure Aston Martin Vantage waarbij vermoedelijk gebruik gemaakt is van valse dan wel vervalste documenten. Hij werd uiteindelijk in januari dit jaar in vrijheid gesteld.


15 REACTIES

 1. Wat denkt Meester Oplichter S. wel. Hoeveel Haitiaanse gezinnen heeft hij niet de vernietiging in geholpen.

  S. wil Leandro doen geloven dat de Haitianen in Suriname hem bij de volgende verkiezing in het zadel zullen helpen.

  Leandro … ten einde raad … is er lelijk in getrapt.

  Meester Oplichter S. denkt dat hij hierdoor niet vervolgd zal worden.

  Openbaar Ministerie … meester Oplichter S. is in vrijheid gesteld … maar nog steeds verdachte. We kijken uit naar de finale afhandeling ….. !!!!
  gemodereerd

 2. De democratische rechtstaat begint meneer Santokhi boven zijn hoofd te groeien, dus is het nu de beurt aan zijn Haïtiaanse criminele bloedhond, ‘Saya’. Santokhi laat zijn hand, waar hij de ene bloedhond mee probeert te slaan, door de andere bloedhond likken.

  Menig Surinamer buitelt over een actievoerster uit Nederland en laten we dan vervolgens een Haïtiaanse crimineel ons de les lezen. Dit klinkt als een, ‘SCENARIO FOR DISASTER!’

  Wat kunnen we verwachten? Gaat hij met zijn Haïtiaanse bendes de Surinaamse straten terroriseren? Meneer Santokhi, verklaar u nader, ‘before the shit hits the fan!’

  Toussaint de La Serna
  gemodereerd

 3. stadsgerllia , we hadden ook niet anders verwacht van jou , jij baalt dat de paarse mis grijpen he , maar stel je gerust in 2025 of misschien wel eerder zal de ndp hoogstens 5 zetels halen , nou dan zijn ze uitgeteld
  gemodereerd

 4. ‘Saya’ dicteert en zegt: “Jump!”
  Santokhi zegt: “How high!”

  Eerst was er een oorlogshitser uit Granada, die D. Bouterse kwam ophitsen om zijn eigen volk af te slachten! Thans hebben we een crimineel uit Haïti, die een democratisch gekozen regering aan het dicteren is, hoe te regeren. Zijn land van herkomst is een ‘Sodom en Gomorra’ van bendegeweld. Wat staat Suriname te wachten, als deze dwingeland zijn zin niet krijgt?
  *
  RUSSISCH GEZEGDE:
  “Revoluties worden bedacht door idealisten
  en uitgevoerd door fanatici,
  waarna de opportunisten de vruchten plukken.”
  *
  FRIEDRICH HEINRICH JACOBI:
  “Alle regeringen zijn tot zekere hoogte een verdrag met de duivel.”
  ===========================================================
  gemodereerd

 5. “Beware of false prophets,
  which come to you in sheep’s cloting,
  but inwardly they are ravening wolves.”

  St. Matthew vii. 15
  gemodereerd

 6. als santhokie zou snappen dat wie wind zaait storm zal oogsten, dan had hij zich wat kunnen inhouden. maar dat gaat niet meer lukken, want hij is nu een machtswellusteling en hij zal in het zadel blijven met zijn criminele vriendjes en de andere vriendjes. en dan gaat hij God de schuld geven wanneer hij de kiesregeling te lang heeft laten liggen en er geen verkiezingen gehouden kunnen worden. dan is het God wil dat ik hier blijf. aan de pastoor die zegt: Geef geld aan de kerk want God wil dat ik een vliegtuig koop, zeg ik het zelfde als ik tegen Santhokie zeg: ga….
  gemodereerd

 7. Saya rotop wat weet je v democratie het volk kan nieteens brood op tafel zetten sa joe e taki
  Men moet toch opkomen v hun rechten
  Deze regering én jij denken alleen aan zich zelf
  Kijk maar om je heen
  Doen ze wat aan de criminaliteit, corruptie, enz
  Kijk naar je zelf in de spiegel én vraag je af of dit zo door kan gaan
  Kijk naar de wereld om je heen hoe wij als su ons belachelijk maakt met de koeien in onze regering
  Wij willen verandering én niet leven netals in Haïti
  gemodereerd

 8. Als deze gast zoveel van zn land en mensen houd waarom blijft hij in Su????
  Ook zo een domme blakka man.
  Al die haïtianen die hij hft latennkomen zijn of br Frans Guyana gesmokkeld of pinaren. Tijdens regering Bouterse hadden ze werk
  gemodereerd

 9. Er klopt hier iets niet, dus de pres laat zich door een ”crimineel adviseren wat hij moet doen.” Wat kost dat, en in ruil voor wat dan ? Ik neem aan dat deze crimineel het niet voor gratis doet.
  We hebben al genoeg nazaten van de slaven, en nu haalt hij
  een crimineel ook al in huis. Straks nemen de Haiitanen Su nog in handen, dan hebben wij Surie,s geen ene moer meer te
  vertellen. Een beetje bargoens, wat is dit weer voor een K@ zootje man. Een president dat door een crimineel laat adviseren. Is die man wel een Surinamer (Nationaliteit) what
  a f#ck man. Waar blijven de adviseurs van Chan dan, mensen dat weinig doen maar wel duur worden betaald. Su is echt een
  (apen) land geworden. Op zijn Nederlands, ”een kanker zootje”
  Su wordt geregeerd door een stelletje idioten, zo was het en tot
  nu toe, geen verandering. ”Alléén eerste klas zakken vullers”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Het is toch idioot dat deze man uit rancune gedreven mensen uit zijn groep meesleept naar de partij die Suriname thans in diepe armoede heeft gedompeld. Hij is boos op de NDP omdat zijn geslijm hem geen vruchten heeft opgeleverd. Hij zocht daarom onderdak bij de VHP. Maar de NDP regering en de vorige Governer van de Centrale Bank van Suriname hebben het vele malen beter gedaan dat deze regering. Dat weet Saya ook. Maar Saya laat zich gebruiken. De tijd is aangebroken om de Haitianen te gaan mobiliseren tegen Saya.
  gemodereerd

 11. Deze boef hoefde niet te lang in de gevangenis te zitten. Waarschijnlijk heeft Chan een goed woordje voor hem gedaan bij de PG en kon deze boef eerder naar huis. Sponsor van de oranje partij.
  gemodereerd

 12. @ RobG

  Ja Rob, ”zeker de vorige regering heeft het heel gedaan”. Ze hebben hun zakken goed gevuld, en daarom is Boefie nu
  nergens te vinden. En jij zal altijd je baasje zijn kont blijven likken als een trouwe hond! Het is voor de huidige regering de taak, om de schulden dat door jou baasje is gemaakt te
  betalen. En de domme volk(NDP,ers) geven Chan de schuld van
  de armoede nu. (”Typisch een NDP,ers,kwaal”)
  @ Debby
  Dat klopt toen hadden ze werk, het waren stemvee voor de NDP. Iederéén werd omgekocht met geleend geld en iederéén
  vrat ook van dat geld, de NDP,ers welteverstaan. Maar de huidige regering geeft geen gratis eten en drinken, vandaar dat het in jullie ogen niet goed is. Stelletje horken……………!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Deze man zegt al als Chan niet doet wat hij belooft het niet zijn schuld is.
  Hij veegt zijn straat al bij voorbaat schoon.
  Dus mensen wees niet doof of blind.
  Deze man is bezig met eigen belang.
  gemodereerd

 14. robg en debby , weer duidelijke taal naar jullie he en schaapjes vallen ook onder stemvee ,
  🐑🐑🐑
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.