Hoofd Dienst Toezicht Cellenhuizen ontheven uit functie na mishandeling arrestanten

10
Arrestanten bij controle in cellenhuis Geyersvlijt flink afgetuigd

De Minister van Justitie en Politie heeft rapportage ontvangen dat er op vrijdag 10 maart, bij een reguliere cellenhuiscontrole te Bureau Geyersvlijt zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. Bij deze controle is een groep arrestanten zodanig aangepakt dat ze verwondingen en/of letsels hebben opgelopen.

Twee arrestanten zijn medisch onderzocht en 1 van de twee is in het ziekenhuis opgenomen. De verantwoordelijke politieofficier voor deze controle, het hoofd van de Dienst Toezicht Cellenhuizen (DTC), is per direct ontheven uit de functie en ter beschikking gesteld van de Korpschef.

Na constatering heeft de Ressort Commandant gerapporteerd aan zowel het Openbaar Ministerie en de Korpschef. De Korpschef heeft aangegeven dat de zaak direct onderzocht moet worden. Het Openbaar Ministerie gaat deze zaak grondig onderzoeken en het onderzoek staat onder leiding van een Officier van Justitie.

Het ministerie roept alle burgers op om vertrouwen te blijven hebben in de politie als instituut en om elk incident van geweld of misbruik van autoriteit door politieambtenaren te melden. Het is belangrijk dat de politie de steun en medewerking van de samenleving blijft genieten om haar werk op een professionele en verantwoordelijke manier te doen.

Het ministerie benadrukt dat het politieapparaat zich zal blijven inzetten voor de veiligheid en het welzijn van alle burgers, en zal blijven werken aan het versterken van het vertrouwen van de samenleving in de politie.


10 REACTIES

 1. Werken binnen wettelijke kader dat is één v/ d belangrijkste module tijdens opleiding.
  Dat ben verplicht in het uit te voeren in het praktijk.
  Overmacht is niet van toepassing bij geen enkel instituut/ beroep/ instelling/ bij de overheid als ook het bedrijfsleven en werkgevers en ander beroeps functie.
  Een weerloos persoon mag niet mentaal of fysiek vernederd of mishandeld worden.
  De politie moet de beschermen en begeleiden .
  Communicatie om tot een oplossing te komen is the SOLUTION.
  gemodereerd

 2. Toen die vervloekte Tolud een vrouw hft geslagen hebben we Kensen niet gehoort. Het zal jouw vrouw, dochter of zus zijn.
  Nu denken de agenten dat ze mogen doen en laten wat ze willen. Met dit als gevolg. Internationaal moet men jullie aanklagen
  gemodereerd

 3. Mijn vertrouwen in de Surinaamse politie was al 0,0 en is door dit voorval niet minder geworden, omdat minder dan 0,0 niet mogelijk is. Ik vertrouw onze politie voor zover ik kan zien waar ze mee bezig zijn.
  gemodereerd

 4. Daarom zal er nooit iets ten goede veranderen in dit land. In plaats van de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze daden te ontslaan EN te arresteren, zullen ze in plaats daarvan gewoon het hoofd van de afdeling reshuffelen, waarvan ik zeker weet dat het niet de enige specifieke persoon was die rondgaat met het fysiek mishandelen van mensen in hechtenis.

  Dat er smokkelwaar werd gevonden is normaal, het gebeurt in ELKE cellenhuis in de wereld. Het is normaal dat je mobiele telefoons, sigaretten, telefoonopladers, cannabis etc. tegenkomt.
  Maar de gezondheid en veiligheid van mensen die achter de tralies zijn geplaatst, is de verantwoordelijkheid van de gevangenbewaarder.

  En zoals gewoonlijk zal er geen naam of rang worden genoemd, perfect in overeenstemming met de achterlijke geheimhouding rond elke persoon met verantwoordelijkheid in dit land. Alleen vermeldingen met een vage omschrijving van de jobtitel.

  Vooral bij geyersvlijt is dit systemisch. De mensen die verantwoordelijk zijn voor deze daden mogen vrijuit gaan om hetzelfde opnieuw te doen. Keer op keer wordt hetzelfde politiebureau genoemd als het gaat om mensenrechtenschendingen en er wordt NIETS GEDAAN.

  Ontlast EN ARRESTEER de verantwoordelijke mannen en vrouwen, stop met de coverups.
  Dit werd alleen gedaan om de zaak stil te leggen, in de hoop dat de media-aandacht weg gaat.

  Ik heb hier vorig jaar een stuk over geschreven dat nooit op deze website is geplaatst. Twee weken nadat ik onterecht was gearresteerd en mishandeld op datzelfde politiebureau, werd hetzelfde gedaan met een 13-jarige.

  De hele gemeenschap is hiervoor verantwoordelijk door de vele meldingen te negeren. Maar omdat het vooral zwarte mannen en vrouwen zijn die fysiek worden mishandeld, kan het mensen gewoon niet schelen.
  gemodereerd

 5. wat zijn we toch zielig , verdomd deze gasten hadden ze harder aan moeten aanpakken , omdat madam die criminelen bijstaat , madam heeft de lak aan dat haar cliënten de bewoners waar haar cliënten inbreken en de bewoners , zelfs kinderen molesteren of madam ze maken ze dood , voorbeelden genoeg he madam
  gemodereerd

 6. @Debby…die vervloekte vrouw heeft HEM eerst geslagen in in zn gezicht gespuugd….dus die klap was terecht….want ik zou dr mars voor dr breken precies daar …ze is niet gek in dr kop.
  Er zijn genoeg beelden die dit bevestigen.

  Nu to the point. Ik keur deze mishandelingen niet goed ej ik hoop dat de betrokken agenten ontslagen worden. Dat is een gepaste straf want dit is onacceptabel. Xolang de minister gepaste maatregelen treft tegen agenten die buiten hun boekje gaan, zal het volk vertrouwen hebben in KPS
  gemodereerd

 7. Zo zie je maar weer, de criminelen hebben meer rechten dan de brave burgers.
  Weg met deze klote regiem, dus de criminelen mogen de burgers folteren erger nog,
  vermoorden. Dan worden ze alsnog vrijgepleit door de rechters. Wat een K. U. T.
  systeem man! Volgens mij hebben de rechters in Su, niet zoveel macht als ik dacht.
  ”Echt een bananen republiek geworden”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Gewoon de korpschef ontslaan. Die is bagger en ken geen leiding geven.
  Eigenlijk zou Amorison ook moeten opdonderen. Maar deze figuren hebben zegen moraal.Dat er criminelen in het korps zijn is algemeen bekend.
  gemodereerd

 9. Henkes
  Mijn vertrouwen in de Surinaamse politie was al 0,0 en is door dit voorval niet minder geworden, omdat minder dan 0,0 niet mogelijk is

  @ Henkes
  minder dan 0,0 is in Suriname wel mogelijk.
  Voorbeeld: Een bedrijf waarvan de Staat Suriname eigenaar is heeft reeds tientallen jaren een negatieve solvabiliteit (dus al tientallen jaren een negatief eigen vermogen) en nog denkt men dat deze te kunnen redden.
  Dus Henkes het is dus wel mogelijk minder dan 0,0
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.