Advocaat: “Maisha Neus toont gedrag van een anarchist”

41
Maisha Neus

De recente uitspraken van activist Maisha Neus, waarin zij publiekelijk aangeeft de vernieling en brandstichting van het Surinaams parlementsgebouw op 17 februari terecht te vinden, is bij velen als zeer schokkend en ernstig overgenomen. Zo ook bij de advocaat Hugo Essed, die stelt gedragingen van een anarchist te zien bij Neus.

“Na het protest van 24 maart, met overigens een minimale opkomst, heeft mevrouw Neus ook nog politieagenten varkens genoemd. Bij mij doemt dan een beeld op van een anarchist. Dat is een persoon die alle staatsgezag afwijst. Ik zie dan ergens een karikatuur van een jonge vrouw die voor het DNA-gebouw staat met in haar rechterhand een megafoon waarin ze schreeuwt dat Suriname een politiestaat is. En in haar linkerhand een brandbom die ze tegelijkertijd werpt naar het DNA-gebouw. Wat mij betreft geen goed voorbeeld voor onze jeugd”, zei Essed in het radioprogramma Welingelichte Kringen.

De advocaat benadrukte nogmaals deze kwestie zeer ernstig te vinden, vooral wanneer hij het plaatst tegen de achtergrond dat Neus en andere actievoerders hebben verdedigd dat ze geen vergunning voor de actie van 24 maart zouden aanvragen, ook al schrijft de wet dat voor.

“Ze menen dus dat het recht door de overheid niet beperkt mag worden. En ze menen het recht toch in eigen handen te nemen om toch te demonstreren. Gelukkig is er in Suriname al jaren een gedoogbeleid”, stelt Essed. Hij is wel blij met de proactieve houding van de districtscommissaris en assembleevoorzitter die ondanks het ontbreken van een vergunning, de actievoerders vooraf hebben uitgenodigd om bepaalde zaken te bespreken.

Neus is voorzitter van de politieke partij Strei! en heeft bij de verkiezingen in 2020 ondanks meerdere straatacties tegen het beleid van toenmalige president Desi Bouterse, slechts 241 stemmen gehaald. In 2019 werd zij door de Surinaamse kantonrechter veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. Neus kreeg een boete van SRD 1750 of een vervangende hechtenis van vier weken opgelegd. Daarnaast werd haar rijbevoegdheid ontzegd voor vijf maanden.

In januari 2022 liet zij via haar facebook-pagina weten te overwegen om weg te trekken uit Suriname. De aanleiding hiervoor was de huidige economische situatie in het land, die volgens haar alleen maar erger wordt. Later dat jaar werd zij een van de leiders van de actiegroep Organic Movement.


41 REACTIES

 1. Ik vind het heel jammer dat Maisha haar verontschuldigingen niet heeft aangeboden voor haar verwerpelijke uitspraken.

  Deze uitspraken zullen jou blijven achtervolgen.

  Geweld in welke vorm dan ook dient afgewezen te worden.
  gemodereerd

 2. die Neus is gewoon een verwent paars wijf , zij moet opdonderen , maar of ze Nederland inkomt ?? , die Hollanders zien en horen ook wat zij uitkraamt , als Neus zegt dat het goed is dat mensen het DNA gebouw aangevallen hebben , en ook het plunderen en molesteren van ondernemers niet afkeurt , en dat ze de politie en de coalitie in het DNA en de regering varkens noemt , Neus jij bent een ongewenste gast in Holland , en hier in Suriname zal jij ook niet meer geaccepteerd worden
  gemodereerd

 3. Is het eigenlijk wel waar dat Maisha Neus de Nederlandse nationaliteit heeft? Als dat waar is, zou ze meteen tot ongewenst persoon verklaard moeten worden en op het vliegtuig naar de Nederlandse Antillen of Nederland gezer moeten worden.
  gemodereerd

 4. Misschien is het toch beter dat ze naar een ander land gaat. Anders beland ze nog in een psychiatrische inlichting…
  gemodereerd

 5. Niet alleen dus een narcist maar ook geestelijk een labiele persoon. In de VS was deze “activist” als terrorist gekwalificeerd en uitgeschakeld maar niet in “politiestaat” Suriname. Overigens is het opmerkelijk dat de term politiestaat door ndp varkens gebruikt wordt o.a Silos, MacDonald en Antensio enz zeg maar de paria en parasieten van de samenleving.
  gemodereerd

 6. Vrijheid van meningsuiting moet altijd kunnen. Maar vrijheid van meningsuiting misbruiken om het volk aan te zetten tot meer geweld moet strafbaar worden. Alle vormen waarbij de staatsveiligheid in het gedrang komt moet ook strafbaar worden trouwens.

  Het is een democratisch gekozen regering en als burger hoor je daar respect voor te hebben. Ik weet het is een Hindoestaan maar heb even geduld tot 2025 a.u.b.. Ook deze Hindoestaan is democratisch gekozen. In een democratisch land met 600.000 inwoners moet het niet zo zijn dat 2000 demonstranten gaan bepalen wat er moet gebeuren.
  gemodereerd

 7. Ik denk dat deze advocaat wel een inhaalslag moet maken m.b.t. de herscholingsscurussen die hij heeft misgelopen. Ik vind de uitspraken van Maishia Neus terecht. Wie niet horen wil moet maar voelen. Deze advocaat snapt ook niet de definitie van het woord anarchist die hij zonder bij na te denken heeft gebruikt.

  Een anarchist erkent geen enkele gezag of regering. Anarchisten zijn voorstanden van een land zonder bestuur. Maishia wil voor Suriname een regering die oor heeft naar het volk. Het is deze advocaat mogelijk ontgaan dat er in Suriname twee regeringen zijn en twee parlementen.

  In Suriname is het volgende aan de hand. Je hebt een regering Santokhi en een regering Brunswijk. Daarnaast bestaat er een parlement waar de afgevaardigden bij elkaar komen en een buiten parlement die bestaat uit een protesterende massa. De regering Santokhi en de regering Brunswijk luisteren niet naar de oppositie in het parlement en luisteren ook niet naar de buitenparlementaire oppositie.De regering gaat repressief ie werk. De dag zal aanbreken dat het volk de juk van deze regering van zich zal afschudden. Ik ga ervanuit dat als het zover komt de helikopters reeds klaarstaan om deze foute figuren in de regering te evacueren naar het buitenland.
  gemodereerd

 8. Ai Famiri, Suriname blijft steeds met zulke loes bere mensen zitten.
  Wat ik begrepen heb, is dat ze haar Nederlandse natio heeft opgegeven om ooit pres van Suriname te kunnen worden. Een beetje als de actie van Somo uit het verleden.

  Net als de “zeer deskundige en briljante broer van Lonnie”, kon ze haar deskundigheid in Nederland niet kwijt. Dus net als de broer van Lonnie kwam ze met de hangende staart terug naar mama Sranang. Waar anderen Ned/Surinamers mama Sranang grani geven en opbouwen zijn andere destructieve mensen haar aan het uitbuiten en verkrachten!

  Triest, wi swetie kondre Sranang.
  gemodereerd

 9. Ze hadden haar wegens ondermijnend gedrag allang
  achter de tralie moeten plaatsen. En mocht ze behandelt
  worden door een psychiater, wordt zij beter en de psychi-
  ater wordt gek! ”De Jongens op Boma wachten op een matras”
  Dus heel gauw daar naar toe dirigeren zou ik zeggen”. We
  hebben al genoeg gekken in Su, en nu weer er 1 bij dat ook nog
  eens een anarchitische gedrag vertoond.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Maisha, doe als de meeste doktoren en verpleegsters, die nu goed verdienen in een ander land, verhuis naar een beter land waar t leven beter en draaglijker is, want als je t niet kan maken in de politiek, ga je hard moeten werken in SU voor een schamelle loon want de kapitaisten en politiek bepaald de regels/wetten in het land. Zie voorbeeld koers srd t.o. usd$ en de rijke grondstoffen in de bodem. Ieder surinamer is eigenlijk een rijk persoon, maar de kapilatisten/politiek bepaald hoe het land draaid en kijk maar waar de inkomsten nu gaan. Steeds hetzelfde, via politiek naar kapitalsten en de burger krijgt niks, wel in de vorm van koerstijgingen. Dit zal eeuwen zo blijven en niks gaat veranderen want via politiek of drugs wordt je kapitalist, dus is een cyclus. Check maar historie, koloniale tijd, etc.
  gemodereerd

 11. Waarim mag ze haar mening niet geven?? Essed is ook zo een gatlikker. Het heel Sur volk wordt onderdrukt en daar hoor ik essed zn bek niet over.
  Deze regering is de waardeloodste en vandaar dat de bevolking zo boos is geworden.
  Ze mogen ook de huizen van deze omhooggevallen regering gaan aanpakken. OW had binnen 24 u geld om alles te herstellen
  gemodereerd

 12. Maisha Neus, moet juridische gezien opgepakt worden door aanzetten en goedkeuren van geweld. Het hele wereld heeft het geweld van 17 februari afgekeurd behalve de NEUS de Stinkwijf. Zei komt uit een berucht beurt van Amsterdam. Neus als je niets positief kan betekenen voor het land, dan moet je oprotten.
  gemodereerd

 13. Maisha Neus ga terug naar Nederland,want Suriname heeft geen afkickcentrum voor drugsverslaafden die jou van dienst kunnen zijn.
  gemodereerd

 14. Ach @WAT doe niet zo broer zij is toch door jouw opgeleid en nu wil jij die schaande niet maar opschuiven naar de paarse ratten toch eenmaal jouw gedrag.
  gemodereerd

 15. Eindelijk een juiste pica.

  Rauwe Realiteit.
  Hebben jullie er nog zin an mannen 🤭.

  Nee, absoluut geen voorbeeld voor de jeugd, bijna 50, das een harde kip tok, of niet dan.
  gemodereerd

 16. Grondbeginselen, ieder heeft het recht van zijn eigen meningsuiting.
  Als dit wel goed is valt te betwijfelen. Neus mag zeggen wat ze wilt tenzij dit in de rechtspraak verboden is. OM moet haar maar vervolgen en kijken waar het schip strand.
  gemodereerd

 17. Vanaf het moment dat deze dame besloot om haar intrek in Suriname te nemen, bekend dat ze last heeft van stemmingswisselingen. Ze is een patient die bekend is bij de GGZ in Nederland. Als door haar handelen er ergens schade mag ontstaan, zal men zeggen dat ze ten tijde van het gebeuren (tijdelijk) ontoerekenbaar was(is). In het verleden werden intelligentere burgers in het LPI ondergebracht voor de rest van hun actieve leven. Een grote ziel die minder ruw was in de mond dan deze mevrouw werd in de vorige eeuw door de kolonisator Suriname uitgezet. Hij stierf in een Duits concentratiekamp als lid van het Nederlands verzet! Suriname is trots op deze grote ziel en Nederland heeft hem eindelijk erkend voor wie hij was.
  Mevr Neus heeft een flinke tik van de molen gekregen ing edesee no e wroko boeng.
  gemodereerd

 18. neus is onder invloed.
  neus floept allerlei dingen uit haar mond omdat ze niet bij is.
  neus moet naar een afkickkliniek.
  neus verdient een flink pakslaag met haar 200 stemmen.
  neus kan niet helder nadenken
  neus heeft dringend hulp nodig
  neus hopelijk spring je niet van de bosje brug. Jepie de jere

  is jammer.

  Over 5 jaar gaat ze nog zwerven aan de waterkant. tang loekoe. A tjepi 50% keba

  als ze nederlander is dan hoe blijft ze jaren gewoon in suriname?? Mag dat??

  ze heeft ook veel van een bleke haitiaanse.
  gemodereerd

 19. Beste meneer Essed,

  Spreekt u hier in de hoedanigheid van advocaat of als aanklager?

  U klinkt namelijk als een aanklager, die als ‘advocaat van de duivel’ acteert.
  Namens wie verkondigd u deze mening? Als advocaat, dient u ten allen tijde onafhankelijk te zijn. Iedere vorm van partijdigheid, komt uw geloofwaardigheid niet ten goede.

  Als u op jacht bent naar anarchisten, dan zijn er hele volksstammen, die aan dat criterium voldoen. Succes!

  Met vriendelijke groet,

  Toussaint de La Serna
  gemodereerd

 20. @WAT 27 maart 2023 Bij 01:36
  die Neus is gewoon een verwent paars wijf , zij moet opdonderen , maar of ze Nederland inkomt ?? , die Hollanders zien en horen ook wat zij uitkraamt…

  Er zijn in Nederland heel veel witte (en zwarte) randdebielen die nog veel meer verbale gif door de ether sproeien, dan mevrouw Neus. Of u in dit geval!

  Een volwassen dscussie kan men alleen voeren op basis van: “Agree to disagree!”
  M.a.w., we hoeven het niet met elkaar eens zijn, maar schelden is altijd een gebrek aan argumentatie of opvoeding!

  Hoe harder men schreeuwt, hoe slechter men geneigd is te luisteren!

  U bent niet degene die bepaald, wie tot ‘ongewenst vreemdeling’ verklaard wordt.
  Suriname is niet van u! (Maar van zijn schuldeisers).
  gemodereerd

 21. @ HongKongFree 27 maart 2023 Bij 02:59
  Misschien is het toch beter dat ze naar een ander land gaat. Anders beland ze nog in een psychiatrische inlichting…

  ‘…psychiatrische inlichting…’ (Is dat Chinees voor ‘inrichting.’) Just kidding…!

  By the way, ze bevindt zich toch al in de ‘psychiatrische inrichting’, die ‘Suriname’ heet.

  De ‘gekkies’ hebben per slot van rekening, ‘het gekkenhuis’ overgenomen!
  Of op z’n Engels gezegd: “The lunatics have taken over the asylum!”

  Tan bun
  gemodereerd

 22. Ze is met haar neus in de boter gevallen, ze is een ongeciviliseerde mongool !!!!
  gemodereerd

 23. Zal vader neus trots zijn op zijn dochter???
  Of zou hij gewoon zijn neus ophalen.
  Ik denkt niet dat de familie neuzen dezelfde kant op wijzen.
  gemodereerd

 24. Mensen verwarren anarchie vaak met chaos
  Dit is niet het geval
  Anarchie is de vrede die volgt op chaos

  Wanneer de machtsstrijd uiteenvalt
  Als alle strijders zijn teruggetrokken
  Anarchie is de vrede
  Dat is geen macht over een ander

  Niemand mag een gezagspositie over een ander hebben zonder de uitdrukkelijke toestemming van beide partijen.

  Geen enkele regering zal de natuurlijke rechten van een persoon om zich uit te drukken, te verdedigen of te communiceren, beperken of wijzigen

  Geen enkele regering zal voorschrijven wat een persoon wel of niet mag doen met zijn eigendom, zolang hij een ander geen schade berokkent

  Ze is mentaal meer ontwikkeld dan de meeste mensen in het land en ziet de dingen vanuit een ander perspectief, een waar de lokale bevolking niet eens van kan dromen.
  gemodereerd

 25. Mevrouw Neus heeft haar Nederlandse nationaliteit opgegeven en ze heeft nu de Surinaamse nationaliteit. Dat getuigt van veel liefde voor Suriname waarvoor veel respect. Het is een publiek geheim dat sommige regeringsleden een dubbele nationaliteit hebben, sterker nog, de Nederlandse nationaliteit hebben terwijl zij een openbare functie uitoefenen. Dat is niet conform de Surinaamse grondwet en deze regeringsleden zijn onrechtmatig in overheidsdienst. l
  gemodereerd

 26. robg –debby—–robg is debby , iedereen ziet nu dat die Neus dit zegt vanuit de ndp he losers , mensen( ndp-ers) die het goed keuren dat overheidsgebouwen aangevallen worden en dat ze gaan plunderen en ook ondernemers molesteren zijn het kwaad hier in Suriname he tousaint jij hoort zeker ook bij het kwaad net als robg-debby bij het kwaad horen daar in Holland
  gemodereerd

 27. @ WAT 28 maart 2023 Bij 01:20
  ….he tousaint jij hoort zeker ook bij het kwaad…

  WAT,
  Wat is uw probleem. Duld u geen tegenspraak, omdat u denkt de wijsheid in pacht te hebben. Ik heb nooit enige goedkeuring uitgesproken voor welke vorm van geweld of vernieling dan ook, integendeel. Ik ben van mening, dat intolerante individuen, zoals u met uw insinuaties en betoog zonder enig samenhang, Suriname nog meer kwaad zullen berokkenen, want in uw paranoia ziet u overal het kwaad en niets is zo gevaarlijk, als een angstig mens of dier.

  Het reële kwaad, waar u deel van bent zit niet in Holland, maar is voortdurend om uw heen, het kwelt u. Het is zo’n deel geworden van uzelf en uw omgeving, dat u niet meer helder kunt waarnemen of redeneren, omdat de goedheid u verlaten heeft. “It takes a loser, to recoqnise one!”
  *
  “Niets menselijks is mij vreemd. U kunt uzelf met andere ogen gaan bekijken en u openstellen voor ervaringen, die u nooit als een deel van uw eigen menselijke mogelijkheden hebt beschouwd of u kunt dezelfde dingen blijven doen, op dezelfde manier tot u dood en begraven bent.”

  ALBERT SCHWEITZER
  *
  Veel geluk, maar vooral heel veel wijsheid toegewenst!
  gemodereerd

 28. Alweer leugens vd paarse brainwash-machine.

  *Noso heeft onder druk v paars, haar nationaliteit verplicht opgezegd omdat ze zich anders niet mocht registreren als Strei, politieke partij.
  *Binnen 10jr kun je de nationaliteit terugvragen.
  *Waarschijnlijk gedaan, gezien haar Hollandse bankrek. of dubbel paspoort.

  Noso was in Nederland uitgenodigd als startende activist op een jaarlijkse bijeenkomst ter nagedachtenis v een MH17 slachtoffer.
  Vol vuur wist ze toen te vertellen wat ze v plan was met bouta etc etc.
  Vandaag werkt ze met dezelfde paarse groep, de december-moordenaar en veroordeelde drugsdealer. Walgelijk en misselijk!
  De drugs ligt voor het oprapen in su, ongeschikt voor jou vrouw, je verleden haalt je in.
  gemodereerd

 29. De beelden van 17 febr. die viraal zijn gegaan, hebben alles weg van anarchie.
  Voor de lezers i.h.b.z. voor Waarheid en T. de la sperma, onderstaande definitie;
  1. toestand waarin de bewoners van een staat niet aan wetten gehoorzamen en geen overheidsgezag erkennen
  2. toestand van ordeloosheid

  Als je zegt politicus te zijn en onlusten die overeenkomen met anarchie goedpraat, ben je geen klap voor de neus waard. En ja, natuurlijk er zal er altijd een domme massa zijn die zich achter de uitspraken van dergelijke kneuzen scharen en haar proberen te verdedigen, (voorbeelden genoeg hier) maar het is vergeefse moeite, want een ezel blijft een ezel en word nooit een paard.
  In discussie met ze gaan is just a waste of time…
  gemodereerd

 30. @WAT, jouw partij de VHP is een grote loser. Zij hebben het land naar de vernieling gebracht. ” Wo sit ing “. Buig het hoofd voor de NDP die het vele malen beter heft gedaan. Jullie waren toch de enigen die het land goed konden besturen. Toen Neus zich tegen de NDP regering keerde waren jullie de eersten die haar bewierookten. Nu heeft Neus spijt voor wat ze gedaan heeft tegen de NDP regering. Neus heeft zich laten misleiden door Santokhi met zijn ongekende fantasieën. De ramp die de VHP aan veroorzaken is zal het volk tot grote woede brengen. De ontlading gaat komen.
  gemodereerd

 31. @Boesskowtoe 28 maart 2023 Bij 08:11
  De beelden van 17 febr. die viraal zijn gegaan, hebben alles weg van anarchie.
  Voor de lezers i.h.b.z. voor Waarheid en T. de la sperma…

  Boesskowtoe,
  Zijn discussies tegenwoordig hetzelfde als denigrerende opmerkingen!

  “Wijs is de mens die de waarheid zoekt.
  Een dwaas is hij die meent, die gevonden te hebben.”
  gemodereerd

 32. Het gedrag van mensen die anderen demoniseren omdat het welgevallen hen niet bevalt wordt steeds meer belachelijk. Een advocaat, die publiekelijk een burger loopt te beschuldigen anarchist te zijn is geen bal waard. De heer Essed moet zich diep schamen, wat hij doet is zijn vakgroep te schande maken met zijn domme uitspraak. En de dommie’s hier op WKT gaan lekker tekeer omdat een advocaat zijn onafhankelijkheid zo te grabbel gooit. Sinds wanneer is de heer Essed land’s advocaat?
  Natuurlijk mag deze idioot een mening hebben zoals iedereen, maar is hij zich wel van doordrongen, bewust, dat hij advocaat is en geen doorsnee burger is.
  De advocaat is het niet eens met haar politieke opvattingen, maar moet je dan per se haar publiekelijk kapittelen. Speelt hij de advocaat van de duivel!!!!!
  Als deze man per se zijn b.k wil opentrekken, waarom zegt hij niks over de verarming van de bevolking door het beleid van deze regering, bijvoorbeeld.
  Zijn gedrag geeft reden om ernstig te twijfelen aan zijn onafhankelijkheid en professionaliteit als advocaat.
  Moeten advocaten zich niet houden aan een gedragscode

  Trouwens, je kunt van alles vinden wat mevrouw Neus betreft, maar dat zij ballen en meer lef heeft dan menigeen, zelfs van deze Essed, kan niemand ontkennen.
  Dat er mensen chagrijnig worden zodra mevrouw Neus ergens in beeld komt, geeft aan hoe ‘ziekelijk” deze mensen zijn.
  Nooit aangenomen dat de heer Essed zich zo zou verlagen tot dit niveau. Hoe betrouwbaar is hij nog als advocaat?
  gemodereerd

 33. De Republiek Suriname … de Staat der Nederlanden {Nederland }… moet lifetime alle rijbewijzen … tenzij ze een rijbewijs bezitten … intrekken van de DAROE reageerders op dit forum … vanwege het feit … dat ze slechts één {1} kleur zien … Paars.

  ORANJE, groen, rood etc. etc. bestaan voor hen niet !!!!

  Ze zien alles … Paars … ook bij stoplichten. Gevaarlijke IDIOTEN zijn dat !!!!!!!!!
  gemodereerd

 34. Zoveel lieden, zoveel meningen.
  En niemand die ziet dat Maisha met haar publiekelijke uitspraken over de vernieling en brandstichting van het Surinaams parlementsgebouw aangeeft deze goed te keuren, geen knip voor de neus waard is.
  Welk voorbeeld moet dit mens zijn voor de jongeren in haar directe omgeving.
  Als dit het is wat Suriname heeft voortgebracht kan men zich best afvragen wie nu werkelijk de gevaarlijke idioten zijn daar in het land.
  gemodereerd

 35. Dit Surinaams “Parlementsgebouw” = huis van het Volk ??? = jongens geven jullie mij een grote BRICK. Dit gebouw … vroegere “het Park” is verworden tot een Hol van Leugenaars, Fraudeurs, Grondrovers, Geitendieven en Drugshandelaren.

  Alstublieft @@@@ Sabaku !!!!!!

  Jammer dat het niet met de grond gelijk gemaakt is. Het volk verdient = wij verdienen … een beter, betrouwbaarder en veiliger ruimte voor onze belangen behartiging.
  gemodereerd

 36. Stadsgerillia 30 maart 2023 Bij 14:01
  Dit Surinaams “Parlementsgebouw” = huis van het Volk ??? = jongens geven jullie mij een grote BRICK. Dit gebouw … vroegere “het Park” is verworden tot een Hol van Leugenaars, Fraudeurs, Grondrovers, Geitendieven en Drugshandelaren.

  Alstublieft @@@@ Sabaku !!!!!!

  Jammer dat het niet met de grond gelijk gemaakt is. Het volk verdient = wij verdienen … een beter, betrouwbaarder en veiliger ruimte voor onze belangen behartiging.
  ====================================

  Als je een beetje had opgelet op school, had je ook kunnen weten dat niemand minder dan je afgod DDB het vroegere “Park” tot een hol van Leugenaars, Fraudeurs, Grondrovers, Geitendieven en Drugshandelaren heeft gemaakt.

  Hoe anders (lees beter) zou het de Surinamers zijn vergaan als een stelletje debielen niet ter eigen gewin hadden besloten om onder het mom van corruptie en dies meer een zogenaamde “revo” te ontketenen die alleen voor hun eigen zakken en family & friends toegevoegde waarde had.
  Dat is realiteit en dat is de chaos en ellende waarin Suriname vandaag de dag in zit.

  Dus in het vervolg alvorens jij je grote scheur opendoet om mensen van repliek te dienen, graag eerst even de geschiedenis raadplegen a.u.b.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.