zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMarcel Oostburg: "Laat Amoksi opsodemieteren"

Marcel Oostburg: “Laat Amoksi opsodemieteren”

-

Does Travel - naar Suriname

Marcel Oostburg, één van de trekkers van de protestactie van afgelopen vrijdag in Suriname, heeft gisteren flink uitgehaald naar justitieminister Kenneth Amoksi. Oostburg kan zich niet voorstellen dat de bewindsman publiekelijk tijdens een persconferentie aangeeft over informatie te beschikken dat criminelen worden geronseld om cellenhuizen en gevangenissen te targeten en zo op één of ander manier een opstand te forceren.

“Als je zulke informatie hebt, begin mensen aan te houden en zo het gevaar weg te werken. Amoksi moet niet denken dat hij ons te pakken neemt met zo een verhaal. We zijn niet zo dom als Amoksi. Hij houdt een persconferentie en heeft alleen maar rommel daar gezegd. Laat Amoksi opsodemieteren”, zegt Oostburg.

De activist vraagt zich af hoe een minister kan aangeven dat hij de procureur-generaal opdracht heeft gegeven over de afhandeling van de rechtszaken. “Is Amoksi woordvoerder van de pg geworden?”, aldus Oostburg. De activist stelt liever gezien te hebben dat de bewindsman de trekkers van de actie had uitgenodigd voor een gesprek, dan live op de televisie gaan en bepaalde zaken te verklaren.

Oostburg, van wie bekend is dat hij de NDP van Desi Bouterse ondersteund, benadrukt verder dat hij districtscommissaris Ricardo Bhola een lafaard vindt, omdat het vervolggesprek over bepaalde afspraken niet is gekomen. “De mannen liegen precies zoals de regering liegt. Dc Bhola vindt ik een lafaard. We hebben zo mooi afgelopen maandag gesproken. De dc huilt, omdat de ondernemers hun winkels moeten sluiten. Maar hij huilt niet voor ons. Wij zijn ook burgers van de burgervader”, aldus de activist.

Alleen assembleevoorzitter Marinus Bee heeft zich volgens hem aan zijn woord gehouden om de groep in de gelegenheid te stellen om de petitie in te dienen.

De groots aangekondigde ‘Alles plat’ protestactie heeft vandaag niet heel veel mensen op de been gebracht. Iets meer dan 100 personen hadden zich vanmorgen verzameld aan de Waterkant. De actievoerders hebben een conceptwet over de aanpassing van de Kiesregeling in bij de voorzitter van De Surinaamse Nationale Assemblee (DNA). Het bleef vooral rustig. Er waren veel politieagenten en militairen op de been. Oostburg noemt de actie toch een succes. Er zal nu worden geëvalueerd en vervolgstappen besproken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. paarse m.oostburg , jij met jou partij en jou afgod moet opsodemieteren , en dat komt snel oostburg , pak je koffers maar want vrijdag 31 maart wordt het Surinaams volk bevrijd van al dat paarse gedoe


  gemodereerd
 2. De actie stonk naar paars.
  Paars betaalde activisten, een aangeboden paars concept vd kieswet en paarse dna- leden bij de ontvangst. Wat is nog steeds niet duidelijk???

  Geen idee wie deze lummel is, maar meneer je actie is grandioos mislukt en je bent ook nog respectloos.

  Wat betekent dit nou??
  Het is nu wachten op de “ingezonden artikel-mensen”, want 17 februari was in hun optiek een teken v God, spiritueel, het volk heeft gesproken, etc. etc.
  Grijp je kans en vertel, wat is nou de boodschap v 24 maart???
  Waiting….

  Applaus voor de minister, Top!


  gemodereerd
 3. Er is weer een actie gepland door een groepje NDP mensen die alleen herrie schoppers bij elkaar krijgen. Het zijn steeds dezelfde mensen die komen opdagen en dat zijn de mensen die alles gratis willen of dromen van een positie en de ongeletterde voor de gek houden . De meeste mensen hebben voor dit soort zaken geen tijd want ze hebben andere zorgen en blijven keihard werken . Het valt nu wel erg op wie er als eerste erbij is om deze mensen toe te spreken en aan te horen ,de man die zegt op te komen voor het volk maar zelfs ook meerdere salarissen binnen harkt ,namelijk de Ndp man Ebu Jones.


  gemodereerd
 4. AMOKSIE Is een amateur/joker,heel erg dom,hij moet opkrassen ,net zo dom,en het zelfde niveau als Brunswijk.,…alleen om de titel,maar weinig of geen kennis voor wat ze moeten doen,met hun KAWTERE,& ASIETERE gedrag,de lamme & en de blinde ,en de KOE blijft maar zijn behoefte doen op deze gasten,een SCHANDE voor de AFRO Surinamers door deze ONGESCHOOLDE Sellouts.


  gemodereerd
 5. SURINAME WIL GEEN NATIONALE DIEVEN PARTIJ MENSEN MEER ZIEN EN HOREN. A SARI. A KEBA.
  WHO THE HELL IS NDP??????SOSO FOEFOERMANG NANGA MOORDENAAR

  BOUTA= SERIE MOORDENAAR KILLER – DRUGSDEALER- WAPENDIEFSTAL UIT KAZERNE-EIGEN ZOON LEGER LATEN OPZETTEN-KLEINZOON EIGENHANDIG VERMOORD
  31 MAART 2023 WO SROTENG NO KA. OOSTBURG TJA KROSIE GIE JOE BASIE NANGA SIGARET. WO PRIT IE BASIE BONJO GENG.

  PARMESSAR- AMROKCHOOR- BIGI PEDOFIEL NJANG UIT A PATOE FOE CBVS.

  ADHIN – ALOE BABA 200.000.000 USD CHOOR – GARIE CHOOR 3 X PRADO

  HOEFDRAAD-MILJARDEN USD DIEF SAMEN MET BOUTA EN ADHIN EN NDP LEDEN

  HEEL CBVS HEEFT NDP LEEGGEROOFD. GEEN ENKEL AMBTENAAR KON MEER UITBETAALD WORDEN.

  DUS OOSTBURG JOU MOETEN WIJ MET DROGE HONDENPPOEP STENIGEN TOT DE DOOD.
  1 KANT VAN JE HOOFD WERKT MINDER GOED DAN DIE ANDERE KANT. ZO OOK BIJ ELKE NDPER.
  NDP IS EEN LABIEL GROEPJE ZONDER HERSENEN. SOSO FOEFOEROE EN CHAOS IS HUN DOEL. EDE SEE ZWAKKI TOTAAL. INTERNATIONAAL STAAN ALLE NDPERS OP DE OPSPORINGSLIJST.

  DUS CHAN GOOI HUN VOORSTEL IN DE PRULLENBAK. MEK NDP NJANG KA. JA MEK NDP NJANG KA. LAAT NDP HET PROBEREN IN 2025.
  NU HEEFT VHP EN ABOP HET VOOR HET ZEGGEN EN GEEN GELUL. WIL JE NIET LUISTEREN DAN KOTI GO JO KISIE. WO BATI MARS SO LANGA IE OPO JOE NDP KOKRO.

  AL 2.5 JAAR ZIT NATIONALE DIEVENPARTIJ DEZE REGERING IN ALLES TE DWARSBOMEN.

  CHAN DONDER ALLE NDPERS OP BIJ ALLE SLEUTELPOSTEN. BEGIN BIJ ROEMER EN CHOTKAN . DEZE MANNEN FRUSTREREN DE KOERS EN HET TOERISME. SCHOON ALLE MINISTERIES EN KABINETTEN OP VAN NDPERS. ZIJN EEN VLOEK VOOR HET LAND.
  RUIM ZE OP.


  gemodereerd
 6. Wat ik niet helemaal snap is dat het zonneklaar is dat de enige die hier garen spint, politiek gezien, is de NDP.
  Ik verwacht dus dat de NDP als winnaar uit de bus zal komen en dat na installatie van de NDP coalitie het volgende zal plaatsvinden.
  Desi Delano Bouterse zal tegen die tijd in Santo Boma zitten om zijn 20 jaar uit te zitten.
  Gelijk na de installatie van de president, zal een NDP’er zijn of een coalitiegenoot die samen met de NDP de regering vormt, gelijk Bouterse amnesty verlenen en dus zal hij (Bouterse) NOOIT meer in de gevangenis zijn tijd doorbrengen.

  De huidige coalitie de VHP en ABOB en PL zijn oh zo dom dat ze dit niet zien aankomen of niet willen zien aankomen dat de NDP het de protesten op de achterbank blijft voeden zodat zij in 2025 de verkiezing winnen en dat de NDP Bouterse, indien hij nog leeft, amnesty zal verlenen.
  Time will tell tik yu ai luku


  gemodereerd
 7. Marcel Oostburg:
  Dat u nu bent opgesteld door de NDP is wel een teken dat diverse acties op het schaakbord niet hebben gewerkt.
  Eerst zou de regering binnen enkele maanden vallen volgens DDB
  Daarna werden vakbonden opgelijnd om alles wat in de peridoe 2010-2020 was geparkeerd in een keer op te eisen, bv TWK’s, Loonsverhogingen, Inflatiecompensatie en meer
  Vervolgens zijn de zgn. mensen die het volk vertegenwoordigen opgelijnd
  Nu dat allemaal niet werkt ben u als Senior NDP’er opgelijnd.
  Geen van de mensen in het parlement, nog de toppers van de politieke partijen, nog Bouterse, Santokhi zijn heiligen. het zijn stuk voor stuk mensen met grote financiele belangen.
  En wie daaraan komt krijgt met ze te maken.
  Suriname is voor langere tijd zowel in het verleden als in de toekomst te rot in de kern.
  Herken het, Erken het, en dan pas verder kijken.


  gemodereerd
 8. Hahahah, die lafaard houd staart van de olifant toch, das normaal, ook toen de ndp in het bewind zat, was je verplicht een vergunning te vragen en gaan ze toch ook bouta teré houden. Das politiek!!


  gemodereerd
 9. Oostburg uitgemaakt voor spion
  May 12, 2012
  PARAMARIBO – Marcel Oostburg werd gisteren, vrijdag, door journalisten uitgemaakt voor spion. Hij maakte, ondanks het verbod om tijdens zittingen van de krijsgraad audio- en/of video-opnamen te maken, een geluidsopname van de zitting. Oostburg was stiekem bezig hetgeen toch door journalisten werd opgemerkt. Hij was bezig met een spionageballpoint opnamen te maken.

  Het vermoeden bestaat dat bij het binnentreden van de zaal het apparaat de beveiliging niet was opgevallen. Niemand vermoedt een ballpoint als een spionageapparaat. Oostburg behoort tot het korps Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD).

  Het is voor journalisten en anderen verboden om geluid- of filmopnamen te maken tijdens de zitting. Voor de aanvang is het wel toegestaan. Dit verbod geldt sinds de aanvang van het proces in 2007. Na de zitting had Oostburg een felle discussie met de journalisten.


  gemodereerd
 10. Het Surinaamse volk wenst niet vertegenwoordigt te zijn door criminelen,daarom zullen zij ook niet deelnemen aan dit soort paarse acties.


  gemodereerd
 11. Meneer Oostburg….ik heb u altijd bewonderd voor de manier waarop u uw mening ventileerde. Ik ben geen NDP’ er maar vind het een kust om naar u te luisteren en eerlijk, ik heb veel van u geleerd uit alle interviews die u afstond. Vind het daarom jammer dat u zo emotioneel reageerd op Amoksi…ik herken u niet hierin. Dhr. Bouterse kwam ook vaak op podia riepen informatie te hebben over van alles en nog wat maar er werd ook niemand opgepakt om de veiligheid te waarborgen….weest u ook eerlijk daarin. Vind uw sneer naar dhr. Amoksi daarom niet terecht.
  Dat dc Bhola een grote lafaard en, niet een schijt zak, maar een zak schijt is, hebben we ook allang door. Die mat zit daar alleen voor geld want er komt letterlijk geen ene …..uit zn mauwen. Hij is de meest nuttelozen dc die Suriname ooit heeft gekend.


  gemodereerd
 12. Deze oproerkraaier had zich al rijk gerekend. weer zo een saka saka dagoe die alleen aan zichzelve denkt. Meneer wil uitgenodig worden
  opzodemieteren ga eerst beschaafd leren communiceren en kom dan terug


  gemodereerd
 13. Presentator Jerrel (mister “dus dan”) heeft zich weer laten gaan door een jongen die op dat tijdstip op school zou moeten zijn aan het woord te laten (live).
  Een pukkie die geen benul heeft wat er gaande is en zelfs meende te moeten afgeven op de president (van Suriname), zonder dat hij werd gecorrigeerd door betrokken “presentator”.
  Jerrel, ben je nog de vurige christen die je indertijd was bij radio shalom met je opbelprogramma’s waarin de mama’s mala en bibi?
  Of je nou van de president (van Suriname!!!) houdt of niet, het respect moet er altijd zijn. En als deze kleine jongeman het niet weet dan moet dat hem worden bijgebracht.
  Foei toch Jerrel.


  gemodereerd
 14. Ik hem ergens zeggen dat rechters bij hem op les komen.Zo goed kent hij de wetten en toepassingen er van.


  gemodereerd
 15. De REVO onder leiding van moordenaar/drugsdealer DESI BOUTERSE heeft zeer nadelige invloed gehad op het gedrag van VOORAL de (meestal zonder vader in huis) AFRO JEUGD .


  gemodereerd
 16. Totaal onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die zich et Marcel Oostburg willen opouden of associëren. De man vergiftig alles waar hij in de buurt komt.


  gemodereerd
 17. mensen deze paarse oostburg is een sadist die zit te dreigen , oostburg jij moet opsodemieteren
  mensen hebben jullie ook gehoord wat die Neus zei over de politie en de dc Bola in het dagblad DBS dat het varkens zijn , mensen deze on dame spoort niet , ze keurde ook goed dat het DNA gebouw gesloopt werd en dat haar aanhangers gingen plunderen en ondernemers molesteren
  Neus wist jij dat varkens alleseters zijn , ze vreten ook paarse ratten , en ongeschoolden is een hapje voor hen
  trouwens Neus kippen eten ook alles


  gemodereerd
 18. Iedereen weet dat Marcel Oostburg een Die-Hard Boutamang is. Ik heb hem volgens mij bij TBN PRIME ALERT horen zeggen dat hij 2x SEMI WERELD KAMPIOEN DAMMEN is geweest.

  Marcel Oostburg heeft vorig jaar zijn Meestertitel dammen behaald (FMJD)

  Marcel Oostburg zal wel geëindigd zijn als nummer 2 op een dam toernooi maar dat maakt hem nog geen Semi Wereld Kampioen DAMMEN.

  Marcel Oostburg is nooit geëindigd als nummer 2 op een WERELD KAMPIOENSCHAP DAMMEN.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES