dinsdag, maart 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi: "Informatie dat cellenhuizen en gevangenissen zullen worden ge-target om opstand te...

Amoksi: “Informatie dat cellenhuizen en gevangenissen zullen worden ge-target om opstand te creëren”

-

De Nationale Carrierebeurs

De Surinaamse minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, stelt dat de veiligheidsdiensten informatie hebben dat criminelen worden geronseld om zich te mengen onder de personen die vrijdag actie zullen voeren.

“Cellenhuizen en gevangenissen zullen worden ge-target, om op één of ander manier een opstand te forceren. Het is ook doorgegeven dat criminelen namaak uniformen hebben gemaakt om zo mensen te pakken. Al deze informatie is bekend bij ons”, stelde de bewindsman donderdagmiddag tijdens een persconferentie van de veiligheidsdiensten.

De minister benadrukte dat hij niet komt aan het recht om te protesteren van personen die geen kwade bedoelingen hebben.

“Maar datgene dat fout zit, moeten we sowieso verwerpen. We hebben ook gezien dat bepaalde mensen ook politieke of criminele intenties hebben en hierdoor anderen aanzetten om hun doelen te kunnen bereiken. Dus tegen deze mensen zullen er zeker wel maatregelen getroffen worden. Als u met spullen van iemand weggaat, is dat stelen. U bent een crimineel als u dat doet. Het heeft helemaal niets te maken met vreedzame acties voeren”, aldus Amoksi die een oproep aan vooral jongeren doet om zich niet te laten misbruiken.

Er zijn reeds afspraken met het Openbaar Ministerie gemaakt hoe deze zaken aan te pakken.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

18 REACTIES
  1. Meneer Amoksie,
    Bij opstand geef de politie de opdracht gericht te schieten ter bescherming van de democratische staat.
    Is de enige oplossing, ieder ander bevel is gedoemd tot falen.


    gemodereerd
  2. Hr Amoksi, u hoefde deze informatie niet te delen met het volk. Plaats uw manschappen bij de gevangenis en cellenhuizen en laten die de oproerkraaiers opwachten en de nodige maatregelen toepassen. Criminelen moeten hard worden aangepakt.


    gemodereerd
  3. Wel regering blaas de protestgedoe san maar af en geef aan alle roverss enplunderaars huisarrest


    gemodereerd
  4. Cellenhuizen en gevangenissen zullen worden getarget om een opstand te forceren: Hmmmmmn hoe gaan kwaadwilligen dit dan voor elkaar krijgen binnen de gevangenissen of cellenhuizen?

    Gaan ze eerst wachten op 24 maart? Of is dit een verzinsel van Amoksie?

    Ik hoorde de minister van Alle Zaken vertellen dat die dranghekken zijn bedoeld om het grasveld op het Onafhankelijkheidsplein te BESCHERMEN.

    Ik viel bijna van m’n stoel toen ik deze Anansie Torie van de minister hoorde. Op 7 maart (Pagwa) hoefde het grasveld NIET BESCHERMD te worden kennelijk.


    gemodereerd
  5. Bepaalde mensen zijn net papegaaien. Ze horen iets en praten na. Zie reactie @Henri. Jammer dat hij ‘bijna van zijn stoel viel’ en niet helemaal plat op zijn bek ging.


    gemodereerd
  6. En als na 24 maart blijkt dat alle criminelen nog braaf in de cellenhuizen en gevangenissen zitten, zal Amoksi vinden dat hij een beloning verdiend heeft. Hij zal vinden dat zijn levenslange pensioen, als ex-minister, direct moet ingaan en hij dus niet hoeft te wachten tot hij minister af is als die andere loset Tigri Barba.


    gemodereerd
  7. henry , jij hoopt zeker dat het vrijdag weer misgaat , en dat alles plat en voor de vlakte gaat , maar nou en , ze zijn toch al bezig om Suriname kapot te maken , de dommen en de niet werkers graven hun eigen graf , dan doen ze eindelijk wat goed voor Suriname


    gemodereerd
  8. Amoksi …. Amoksi …. je overtreft je meester Santokhi in het liegen.
    Probeer je je onbekwaamheid op die manier te verdoezelen??

    Je bent de domste … meest waardeloze min.van Juspol ooit.
    Een VWO-leerling zou beter functioneren als min. van Juspol !!!!!!!!

    Wanneer je onschuldige burgers laat oppakken, dan zal het heten dat ze plannen hadden
    een gevangenis oproer/opstand te bewerkstelligen.

    Amoksi ga samen met Mathura en manschappen naar het Trigri gebied om de Guyanezen
    te verdrijven.

    Laat de mensen rustig demonstreren !!! Geweld van dreamteam Santokhi, waar jij Amoksi onderdeel van bent, moet desnoods met geweld bestreden en verjaagd worden.


    gemodereerd
  9. Das geen verrassing!

    De penitentiaire afdeling is een onderdeel v justitie waar er tij en ontij wordt gestaakt. Werknemers die betrokken zijn bij criminele activiteiten en die graag met hun gun in de lucht schieten bij een begrafenis.

    Iedereen vergeten dat die 2 ontslagen inspecteurs een hele grote rol spelen. Dat zijn de matties v noso.
    Noso haar verleden haalt haar in, niet verwerkt, dit is een herhaling.


    gemodereerd
  10. vraag 100.000 boeien voet plus hand aan holland.

    sla op deze dagen alle cellenhuizen in de boeien

    da keba

    laat niks aan het toeval over


    gemodereerd
  11. @Filia en WAT

    IK HEB DE MINISTER VAN ALLES Horen ZEGGEN OP DE SURINAAMSE TELEVISIE DE STVS dat de dranghekken zijn bedoeld om het grasveld te beschermen.

    Dit is natuurlijk een lachwekkende reden van deze super minister.

    WAT, JE LULT MAAR EEN EIND WEG.

    Ik ga straks kijken of ik het Essemble gebouw ga kunnen bereiken want alle straten daar in de buurt schijnen afgesloten te zijn.

    Ik denk dat er meer politie en militairen op de been zullen zijn dan betogers.

    Rondom het Onafhankelijkheidsplein zal een ware VESTING zijn. Als betoger moet je wel gek zijn om vandaag een steen te gaan gooien of erger.

    WAT, YU EDEH WARANG MI MANG of wan vetre loesoe.


    gemodereerd
  12. Op 7 maart (Pagwa) hoefde het grasveld NIET BESCHERMD te worden kennelijk , aldus de heer Henri.
    Welnu, de Pagwa feest verloopt altijd ordelijk zonder noemenswaardige geweldsexplosie of iets dergelijks en dit is al jaren het geval. De demonstratie van 27 februari liet zien hoe zwarte beesten zich kunnen laten gaan en dat het nu hard nodig is om het Onafhankelijkheidsplein deels af te sluiten. Als het aan mij had gelegen had ik dit plein hermetisch afgesloten vooral nu de plunderaars niet over de vereiste vergunning beschikken. Mocht het ook nu weer uit de hand lopen, dan hoop ik dat er Amerikaanse en Franse mariniers aanwezig zijn om de orde te handhaven. Schakel wat mij betreft de plunderaars uit.
    Dit zou jij als oud stadsgeurilla toch niet erg vinden want was onderdeel van jouw werk


    gemodereerd
  13. @Henry

    Laat @ WAT met rust: hij draagt loafers daar komt geen veters aan te pas!
    Een beetje lol op zijn tijd mag vind ik, de boog kan niet altijd gespannen zijn!

    jacko


    gemodereerd
  14. @PJUL

    WAAR HET MIJ OM GAAT Is die waardeloze, bedrieglijke opmerking van de minister van Alle Zaken.

    Hij heeft niet gedurfd de ware reden aan te geven waarom het Onafhankelijkheidsplein is afgesloten. Het Onafhankelijkheidsplein en Essemble gebouw zijn afgesloten voor de demonstranten.

    En dan komt hij met een waardeloze smoes.


    gemodereerd
  15. Meneer Moksie alesi vertelt fabeltjes. Eindelijk een keertje uit zijn hangmat en wat slaperig. Dit allemaal valt onder de noemer intimidatie.


    gemodereerd
  16. HELDERZIENDE
    Amoksi: “Informatie dat cellenhuizen en gevangenissen zullen worden ge-target om opstand te creëren”
    *****************************************************

    Hou je “Zwaar bewapende gorilla’s ” in paraatheid. Er komen meer, overwachte akties.

    We gaan je “gewapende gorilla’s” uitputten. Dreamteam Santokhi … jullie gaan tot het oneindige Persconferentie’s houden om de mensen voor te houden dat onze democratie in gevaar is.

    Niet de democratie is/zal in gevaar zijn … wij gaan zelf de Democratie BESCHERMEN.

    Santiokhi … jij en je Bende … hebben Normvervaging en Bandeloosheid geÏntroduceerd

    Santokhi … jij en je Bende moeten OPZOUTEN … dan pas zal er weer rust zijn in Su.

    Ik zal maar niet verklappen wat de nieuwe beweging “Hit and Run” voor jullie in petto heeft.


    gemodereerd
  17. Wat een amateuristische stemmingmakerij van deze Surinaamse minister van Justitie en Politie!

    Het klinkt een beetje als een leraar, die leerlingen van de kleuterklas toespreekt, dat stelen een criminele handeling is en verboden is. Daarbij betrekt hij, een eventuele oproer in de gevangenissen, voor een afschrikwekkender effect.

    Als ik de Surinaamse minister van Justitie en Politie zou zijn, dan zou ik zeggen: “Dat via betrouwbare bronnen is vernomen, dat er zich binnen de gevangenismuren subversieve elementen zijn, die een (eventuele) oproer beramen. Uiteraard zijn er gepaste maatregelen getroffen om dit te voorkomen. Of er enig verband is met de ophanden zijnde protestacties, is niet met zekerheid vast te stellen. Aangezien wij (het politie-apparaat) de actievoerders op allerlei wijze gewaarschuwd hebben, zich niet in te laten met welke vorm van geweldadigheden dan ook, en aangezien een gewaarschuwd mens voor twee telt, gaan wij ervan uit dat zij zich hieraan zullen houden. Voor iedere vorm van geweld of vernieling, zal een zero tolerant-beleid worden van toepassing zijn.”

    “Aangezien het fundamentele burgerrecht van actie voeren – zoals bijna overal ter wereld – deel is van een democratische rechtstaat is het iedere Surinaamse staatsburger toegestaan, binnen de grenzen van een rechtstaat, hun ongenoegen op een geweldloze wijze te uiten en als zodanig zullen wij een ieder hier de ruimte voor geven, zoals past bij een democratische rechtstaat.”

    In de hoop u allen voldoende te hebben geïnformeerd, verblijf ik.

    Met vriendelijke groet,

    Toussaint de La Serna,
    Minister van Justitie en Politie te Suriname

    Iets in die trant, maar gelukkig ben ik geen Surinaamse minister van Justitie en Politie!

    Tan bun


    gemodereerd
  18. Je hoeft de gevangenissen niet te bestormen, de gevangenen lopen vrij naar buiten. Oud nieuws. Als men begaan was met het plein was dat idiote witte zand al weg en werd iemand met hersenen gezet om te beplanten. Dat baanzand kunnen julio en melissa gebruiken vr hun erf. Dat podium was erger voor gras.
    Zwakste regering met zwakste ministers
    Echt labiel stel. Na 2025 komen jullie weer tussen het volk, althans wie niet vlucht uit armoedige Su


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES