Ruiz G. krijgt vier maanden celstraf voor doodrijden Raymond Ford

16
19-jarige wegpiraat rijdt borstman op fiets dood

De 20-jarige automobilist Ruiz G. is vandaag door de kantonrechter in Suriname, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Daarnaast kreeg hij 20 maanden voorwaardelijke straf en moet hij als veroorzaker een schadevergoeding van 161.000 SRD betalen.

G. wordt ervan verdacht de bekende ondernemer van Pp bakfietsmobileworstwaren Raymon Ford ook wel bekend als Boiler en Jamäro, op zondag 29 januari te hebben doodgereden aan de Kwattaweg in Paramaribo.

In deze zaak had het Surinaamse Openbaar Ministerie een straf van zes maanden geëist.

De raadslieden Irvin Kanhai en Murwin Dubois voerden aan dat het niet bewezen is, dat de verdachte boven de toegestane snelheid heeft gereden. Zij verzochten de rechter om hun cliënt vrij te spreken.

Kantonrechter Roy Elgin hield rekening met de zeer hoge snelheid van gemiddeld 130km p/u en de jeugdige leeftijd van de verdachte.

Hij week af van het strafvoorstel en legde Ruiz G. een straf op van vier maanden onder aftrek. Hij kan nog geen verantwoord rijgedrag aan de dag leggen, vandaar vijf jaar ontzegging van het rijbevoegdheid. G. mag eind mei naar huis.


16 REACTIES

 1. Iemand wordt voor eeuwig doodgereden door een racende verkeerscriineel en die krijgt maar vier maaden celstraf. De verhouding is totaal zoek
  gemodereerd

 2. Het hele voorkant van de auto is totaal vernield, en deze 2
  comedianten proberen te zeggen dat deze L#L een normale
  snelheid heeft gehanteerd. Zitten hun ogen soms in hun reet
  of zo ? 4 Maanden voor het doodrijden van iemand is een heel
  goedkope straf zou ik zeggen. 4 jaar lijkt me beter, maar het
  liefst zie ik hem liever hangen aan de hoogste boom van Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. De raadslieden Irvin Kanhai en Murwin Dubois voerden aan dat het niet bewezen is, dat de verdachte boven de toegestane snelheid heeft gereden. Zij verzochten de rechter om hun cliënt vrij te spreken. hahaha…..advocaten….vanuit de foto kan je al uitmaken dat RG te hard heeft gereden. hoe serieus worden deze twee mannen in de rechtbank genomen. tijd verspilling . RG voor levenslang in de bak
  gemodereerd

 4. Is dit de straf die de jochie krijgt. Schande tocht meneer de Kantonrechter. Een leven heeft dus in Su geen van betekenis! Foei toch!! Lijkt meer op bush bush uitspraak.
  ????????????????????????????????????????
  gemodereerd

 5. Wat een stom excuus van de raadslieden. De veroordeelde had de toegestane snelheid niet overschreden of het bewijs daartoe is niet geleverd. Dat iemand is komen te overlijden vanwege zijn onverantwoordelijk rijgedrag is wel overduidelijk of niet.
  Foei toch heren advocaten.
  gemodereerd

 6. Maar de moeder van Raymond heeft de dader reeds vergeven dus wie werpe de eerste steen?
  gemodereerd

 7. deze twee paarse advocaten kijken niet naar wat er gebeurd is met het slachtoffer , maar deze klojo’s beschermen moordenaars , ook iemand die met hele hoge snelheden in de straten rijdt zijn rijdende moordenaars , het wapen is hun auto
  verdomd 4 maand straf , echt de rechtspraak hier is gewoon een teringzooi , was het slachtoffer een zoon geweest van die rechter dan had deze moordenaar 20 jaar gekregen
  gemodereerd

 8. hij heeft 20 jaar cel uitgekocht of afgekocht samen met die jongen van die car center.

  moni waka dja

  zijn snelheid was wel 200km per uur.

  men beledigt de politie met hun deskundige berekeningen
  gemodereerd

 9. Er kan niet bewezen worden dat hy met te hoge snelheid heeft gereden zegt die kloot kanhai wel moest zyn zoon of dochter daar zyn door gereden dan zou j zien hoe hy alles kan bewijzen.in dit alles speeld geld een heeeeel grote rol.was het een middle class Surinamer dan zou j zie wat de straf zou zyn geen 4manden maar 14 jaren.monie brenie Deng Mang dja boi egt.maar ja God slaapt niet wang dey sa kong pe ala Deng Mang dies aw kies Deng Pai..
  gemodereerd

 10. Alles hier van ons dierbare WAT is Paarse schuld houd toch eens op broer, wordt dan de Surinaamse Rambo en schakel alle paarse ratten een voor een uit. ik denk niet dat jij je zelfe in de spiegel kan kijken, want dat moet elke keer breken bij het zien van jouw gezicht.
  gemodereerd

 11. Maxi Linder, waarom de moeder van Boiler de moordenaar van haar zoon al vergeven heeft, mag de duivel weten. Een normaal mens van vlees en bloed zou willen dat de moordenaar flink gestraft werd en zou maar al te graag de eerste steen willen werpen.
  gemodereerd

 12. @Maxi Linder..ook al heeft de moeder de dader vergeven dat wil niet zeggen dat hij geen straf moet krijgen en los daarvan het feit dat Ruiz is vergeven door de moeder staat helemaal los van de vervolging.

  @ Broeia, hebt u nog niet door dat alle criminelen door stomme excuses van hun advocaat vrijkomen….kijk maar naar de excuses van nibte….het OM bestaat uit idioten die niet kunnen denken.
  Ik vraag me ook af hoe ze gaan controleren dat Ruiz 5 jr lang niet achter het stuur kruipt en wat de gevolgen zijn als hij het wel doen?

  Aan de ipackt e de schade aan de auto en fiets van het slachtoffer kan je al opmaken dat Ruiz als een bezeten beest heeft gereden. Hoe kan je dan stellen dat het niet in bewezen hoe hard hij reed?? er wordt toch een technisch rapport gemaakt waaruit zijn snelheid min of meer geschat kan worden op basis van de schade?? In wat een idioot land leven we..shit man!
  vandaar dat er zoveel bestuurders als MPP rijden omdat ze weten dat de straffen geen bal voorstellen.
  gemodereerd

 13. Nou meneer Kanhai en Dubois. Ik bid en hoop voor u dat u zoiets verschrikkelijks nooit met uw eigen kinderen mee zult maken. De wegterrorist zal nu laf in zijn vuist lachen en een triomfantelijk gebaar maken : ja rechter briebmi nanga deng lei. 4 maanden straf is te laag en laat de officier maar in beroep gaan.
  gemodereerd

 14. We sturen TOP10NL TV. naar de OM ,om TE ONDERZOEKEN WAAROM ZON LAGE STRAF ipv 20 jaar cel straf.Hoeveel heeft deze OM ontvangen voor hun criminele daad ??
  gemodereerd

 15. Belachelijk lage straf.. deze doodrijder had een paar jaar straf moeten krijgen. Wat een voorbeeld word hier tentoon gesteld. Je kan dus vrij vrij een ander dood rijden in Suriname. De strafmaat hierop is slechts 4 maanden. Dus ipv iemand executeren met een wapen. Pak je gewoon een auto en rijd hem of haar dood..! Makkelijk toch…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.