VIDEO: Lage opkomst bij ‘Alles plat’ protestactie in Suriname

32
VIDEO: Lage opkomst bij 'Alles plat' protestactie in Suriname

De groots aangekondigde ‘Alles plat’ protestactie in Suriname heeft vandaag niet heel veel mensen op de been gebracht. Iets meer dan 100 personen hadden zich vanmorgen verzameld aan de Waterkant. Daar namen diverse sprekers het woord, waaronder ook een van de initiatiefnemers Marge Getrouw.

Zij bood ook namens de actievoerders een conceptwet over de aanpassing van de Kiesregeling in bij de voorzitter van De Surinaamse Nationale Assemblee (DNA).

Het bleef vooral rustig. Er waren veel politieagenten en militairen op de been. Dit was vooraf ook duidelijk gemaakt door de politie. In de binnenstad van Paramaribo, waar het de vorige keer gigantisch misging, waren alle winkels gesloten.

Bekijk een live video van Waterkant.Net:


32 REACTIES

 1. Net zoals mislukt als die zg revo, die de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.
  Volgende week op 31 maart moet dezelfde beveiliging staan, wanneer ze opa D eindelijk gaan oppakken en die paarse djamoe edes gaan brullen om hun afgod.
  gemodereerd

 2. Laat Democratie geen plaatsmaken voor dictatuur olv bouta. De surinamers moeten zich niet laten meeslepen door de zogenaamde leiding van de plunderaars,rovers en vernielzuchtigen.Een verloren werkdag voor de surinamers en niemand kan de zaken die hun deuren sluiten tegen plunderaars, kwalijk nemen.
  gemodereerd

 3. Hier zie je de harde kern van de NDP die niet door heeft dat hun leider Suriname draaiende hield met leningen vanuit de hele wereld. Nu moeten deze leningen terug betaald worden terwijl er geen geld is. Suriname zit klem en moet daarom een beroep doen op het IMF. Welke regering wij de komende 10 jaar ook gaan krijgen, het gaat niet gemakkelijk zijn om het land te runnen waar meer dan 80 % van de producten in de winkels geïmporteerd worden. Logisch dat geen van de oppositie partijen een alternatief kunnen presenteren hoe uit de situatie te geraken.
  gemodereerd

 4. Begrijpelijk dat de massa thuis gebleven is, na zoveel “bruut geweld” van dreamteam Santokhi.

  Ik hoop dat dreamteam Santokhi en de Oranje Movement zich zelfbevredigd voelen.

  De problemen: zijn die opgelost??????

  De gewapende machten die daar stonden {in opdracht) … geen rotzooi …. geen reden gehad om in te beuken op weerloze actievoerders. Eind van de maand kunnen jullie tegen mekaar zeggen: ons loonzakje is goed gevuld, moeders kan kopen wat ze wil, onze kinderen kunnen met een volle buik naar school; dankzij Mathura, Amoksi en Santokhi.

  Jongens hou’e zo !!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 5. Er kon niet geplunderd worden, tja da ka je net zo ed thuis blijve
  De vorige keer ging het vooral om plunderaars en oproerkraaiers en natuurlijk 10 man die tegen de regering protesteerden.
  Het volk is nie gek, ze laten zich niet misbruiken door axctievoerders. zodra die hun zin krijgen zijn ze stil en zit jij met de gebakken peren. als adhien ze niet heeft gestolen, die peren
  gemodereerd

 6. Zo krijg je toch geen steun als je mensen die niet meedoen met de protestactie ervan beschuldigt omgekocht te zijn.
  gemodereerd

 7. Hahaha die Sibrano Pique als hij zich mee bemoeit gaat het altijd mis.
  Pique wil bij die grote jongens horen.
  Hij is gewoon de zwakste schakel.

  Ps waarom beginnen alle familie namen van de inwoners van para met een “P”
  Zoals Pique,pikorni.pinas ,parmisser en parabiershing😉😂
  gemodereerd

 8. Een lage opkomst, nogal wiedes, is niet zó vreemd, na alle intimidaties vanuit de overheid. De demonstratieruimte werd letterlijk en figuurlijk beperkt. Het plein afsluiten is een teken van zwakte. Dit is een democratische maatschappij onwaardig. Willen zij de verkiezing ook gaan uitstellen?
  De regering heeft het over veiligheid, welke veiligheid, van haar of de burgers.
  De agressieve intimidaties (zie het dagelijkse optreden van de politie) gaat niet helpen, in het stemhokje ben je alleen en de antistem kunnen zij niet voorkomen. De massale opkomst van de ontevredenen op 17 februari was een serieuze teken aan de wand, daar verandert geen enkele intimidatie, hun mening is niet veranderd, de mensen zijn nu thuis gebleven vanwege de onveiligheid.
  De opstokers tot relletjes hebben hun doel bereikt.
  gemodereerd

 9. Viel de opkomst van de fascisten tegen? Ach Suriname is wakker geworden en ziet wie de echte vernietigers en de smerige parasieten zijn. Deze regering doet niet alles maar doet tenminste zijn best voor het volk.
  gemodereerd

 10. Opmerkelijk!

  Je organiseert een protestactie, zit elke avond bij de media om je gal te spugen, eindstand in geen velden of wegen te bekennen.

  Nou jongens, helaas is jullie donatie gebruikt voor “representatie-kosten”; een extra dubbele joint en meneer JW.

  Sommigen creaturen opereren het liefst in de nacht!

  Het concept v die siko mag in de prullenbak
  gemodereerd

 11. Dan was het de vorige keer goed fout dus meer criminelen. Dank aan politie en veiligheidsdiensten.
  Gelukkig voor de winkeliers.
  gemodereerd

 12. De criminelen zijn door het mand gevallen,het normale Surinaamse volk heeft de duistere bedoelingen van de criminelen door.Ik denk dat Maisha Neus nu plat ligt.
  gemodereerd

 13. Het gaat helemaal niet om lage of hoge opkomst, maar om de boodschap en te tonen dat je gewoon gebruik kan maken van je democratische recht om te protesteren ondanks de intimidatie. Deze regering zit helemaal niet te wachten op een nieuwe kiesregeling en nieuwe verkiezingen, want ze weten heel goed wat hun te wachten staat. Naar huis en geen family and friends meer. Geen grondroof meer. Geen volgauto’s en helikopters meer. Geen snoepreisjes meer.
  gemodereerd

 14. Nog hebben ze een voorraad eten[bromfietsen,kleren,schoenen enz]die ze gestolen hebben op 17 feb.Vandaag hadden ze geen lust om uit hun hangmat te komen.
  gemodereerd

 15. Deze protesten werken averechts. De wisselkoersen en prijzen schieten omhoog. Straks gaan velen niet eens meer naar hun werk kunnen gaan want ze gaan niet eens kunnen tanken.

  De regering gaat niet weg. Ze blijven aan tot 2025, tegen die tijd is de wisselkoers de 100 wel gepasseerd.

  Wacht niet op de (r)overheid, kijk hoe je jezelf kan redden. Plant en kweek om jezelf te voorzien of iets te kunnen verkopen. Als dat niet lukt dan yu libi o de moro tranga.

  Kondre nomru 1 na mi swit’ Sranang…
  gemodereerd

 16. Nog hebben ze een voorraad eten[bromfietsen,kleren,schoenen enz]die ze gestolen hebben op 17 feb.Vandaag hadden ze geen lust om uit hun hangmat te komen.Behalve de ene dan.
  gemodereerd

 17. Complimenten aan het adres van mevr. Marge die op voortreffelijke wijze zich heeft ingezet om de orde te handhaven.
  Viel op : afwezigheid van Bellië, Patty, Pique, Pakkie-kaw, mr. “We zijn moe”. Lagen ze soms plat😂😂😂.
  Positief : geen roofpartijen en vernielingen.
  Negatief: enkele heethoofden en de wederom domme uitspraken van Neus.
  Hopelijk heeft de regering het door, dat de nood heel erg hoog is. Mensen die honger lijden kunnen tot het plegen van snode daden worden gedreven.
  gemodereerd

 18. hhaaaa als ik de reacties lees zie ik maar 1 die baalt als een rund , is een pony 🐴een rund.😁😁
  ma laten we hem laten hor de kleine opkiomst is de schuld van de regering.
  Ye law noh
  wat een idioot
  Het volk weet wat er speelt. ze zijn niet law
  gemodereerd

 19. De winkeliers gingen in ieder geval plat. Gaan ze hun inkomstenderving verhalen op de activisten?
  gemodereerd

 20. @Ray 24 maart 2023 Bij 17:09
  Laat Democratie geen plaatsmaken voor dictatuur olv bouta. De surinamers moeten zich niet laten meeslepen door de zogenaamde leiding van de plunderaars,rovers en vernielzuchtigen…

  Beste Ray,
  Uw betoog begint goed, maar dan gaat de focus teveel naar de plunderingen e.d.
  Het zijn niet alle actievoerders, die geplunderd hebben en vernielingen aangericht.

  Protestleider Pakittow, heeft zich na zijn vrijlating openlijk gedistantieerd van de geweldadigheden. De uit de hand gelopen demonstraties worden nu gebruikt om op een ‘bananenrepubliek-achtige’ wijze, die men vaak in Z-Amerikaanse en Afrikaanse landen ziet, om van politieke tegenstanders af te komen.

  Protestleiders bijvoorbaat opsluiten is uit den boze en ondermijnd de democratische beginselen, die de Surinaamse regering meent na te streven. Het past niet in een democratie om mensen bijvoorbaat op te sluiten en ze als zodanig monddood te maken. Voordat je het weet wordt er een gevangenisoproer geveinsd en hebben ze een reden gevonden om met scherp te schieten, maar daar lost men de problemen niet op.

  Wat niet verteld wordt, is dat de politie hun boekje te buiten ging, waardoor de boel escaleerde (bv., een parlementariër die bruut in elkaar geslagen werd). Dit alles is geen goedkeuring tot het vernielingen en plunderingen, maar de escalatie is niet bij de actievoerders begonnen. Laat dit duidelijk zijn!

  Adolf Hitler is ook op democratische wijze aan de macht gekomen en maakte later misbruik van zijn positie, om iedere gelegenheid aan te grijpen, zijn tegenstanders op te ruimen, zoals D. Bouterse ook heeft gedaan bij o.a., vakbondsleider Ciriel Daal, omdat hij in staat was meer mensen op de been dan de dictator lief was. Er is geen moment geplunderd, dus moest hij iets anders verzinnen. En we weten wat daar van gekomen is!

  Zij die hun boekje te buiten zijn gegaan verdienen een gepaste straf, maar zij die geen blaam treffen moeten gebruik kunnen maken van hun fundamentele burgerrecht om op vreedzame wijze te demonstreren. Momenteel is daar nauwelijks sprake van, want bangmakerij en intimidatie van hogerhand voert nu de boventoon.

  Het prachtige land Suriname is overgeleverd aan zijn schuldeisers. Er is lukraak zoveel geld geleend – met name door de vorige regeringen – dat het nog heel wat tijd zal vergen om al die miljarden af te lossen. “Het is makkelijker een huis te slopen, dan er een te bouwen!”

  Ik wens alle Surinamers veel geluk, maar vooral veel wijsheid toe.

  Tan bun
  gemodereerd

 21. dus alles plat was niets anders dan een petitie aanbieden bij het DNA dat over het kiesstelsel gaat , en deze petitie is opgesteld door die paarse j. silos , echt raar , en dat er niet geschreeuwd werd door die honderd nietsnutters van weg weg weg met deze regering ,
  omdat het heet was heeft die ijscoman goede zaken gedaan , hoe zo honger en ze hebben geen geld , als de koers nog verder omhoog gaat kopen ze nog steeds een ijsje
  gemodereerd

 22. pony , jij lult , als jij alles beter weet , waarom was jij dan met deze mislukte actie dan niet hier , op afstand mee schreeuwen dat kunnen jullie daar in Holland , staan jullie soms hand in hand bij de poffertjeskraam daar op het bijlmerplein , als jullie echte surinamers waren dan waren jullie toch al met zijn allen in 2010 terug gekomen , maar jullie zijn gevlucht he voordat de revo begon , en bang zijn voor jullie duivel , want die haat jullie nog steeds , dat jullie hem in de steek gelaten hebben , dus daarom schreeuwen jullie langs de zijlijn
  gemodereerd

 23. hkf , natuurlijk gaan ze niet naar hun werk , want demonstreren is toch leuker dan werken , en als er geplunderd word dan zijn zij ook van de partij , en als ze goede zaken gedaan hebben , gaan ze ook niet meer naar hun werk , voor hen geld niet alles plat , maar alles open zodat ze weer kunnen gaan plunderen
  gemodereerd

 24. Ik moet zeggen dat ik schrok van de ###DRUKTE### Slechts heel deel van de oproerkraaiers dat de protestacties ondersteunt was nu aanwezig. De rovers etc die de vorige keer voor een grote opkomst hadden gezorgd waren nu afwezen, daar roven en plunderen nu kwalijk zou gaan
  Actievoerders vandaag hebt u uw achterban leren kennen
  Ca 100 man inclusief de leiding.
  gemodereerd

 25. Walgelijke rommel wat noso beweert, draaitol.

  Justitie is verantwoordelijk voor de veiligheid vh volk, was het niet noso die dit 7×24 vd daken schreeuwde.
  Het is ook expliciet gevraagd. Nu treft Justitie maatregelen en het is ook weer niet goed.
  Hou jezelf vd domme en denk niet omdat je een podium krijgt v starfeeks en snijder-serpent dat je interessant bent.

  Hoe haal je het in je hoofd om een concept v notabene sikos aan te bieden. Wie is zij?
  Dit is schoffering vd werkgroep die onlangs een rapport heeft ingeleverd.

  Ondanks de aanpassing vd kieswet zal niemand op je stemmen, en zeker niet die ndp-junks, dom ding!
  gemodereerd

 26. NDP boeven/schurken: Nu is het een juiste tijd om de ndp boeven bende van de duivel en tante Sidonia samen op te pakken en de gestolen 3.5 miljard usd. terug te laten storten in de Surinaamse staatskast.
  gemodereerd

 27. Ook opmerkelijk dat,
  er gebleken is dat er toch iets meer dan 100 koeien in Su wonen en zijn op komen dagen.
  De varkens hadden besloten thuis te blijven omdat ze weten dat ze zich op 17 febr. hebben misdragen en bij herhaling skoetoe bo wiep deng mars. Over 6 dgn. gaat het zwaard van Damocles vallen op die agoe ede van didibrie. Als dat is gebeurd en hij zijn laatste dagen in Santo boma slijt, zullen de koeien weer braaf gaan grazen. De varkens daarentegen zullen alles in het werk stellen om alle andere levende wezens het leven zuur te maken.
  Uiteindelijk zullen het steeds minder worden, want het zooitje zal zichzelf uitroeien en KPS zal ze links en rechts (op de vlucht) neerknallen als ze gespot worden op hun rooftocht.
  Over een poosje, als de wijziging van het kiesstelsel een feit is en er nieuwe verkiezingen zijn geweest, is de grote overwinning voor SLIM Suriname! To make us all proud again!
  gemodereerd

 28. Een grof schandaal van deze oproerkraaiers. zelf blijven ze buiten schot en drukken ze hun snor, saka saka lafaards.
  Wie moet nu opdraaien voor de kosten? Kosten voor winkeliers , ja die zullen er zelf voor moeten opdraaien, o nee ze verhogen hun prijs en dan kunnen de oproerkraaiers nog meer janken en de kosten die de overheid heeft gemaakt. wie moet daarvoor opdraaien, weer dezelfde groep, de burgers.
  Deze oproerkraaiers moet je een forse boete geven, een straf die direct ingaat bijv een half jaar brommen en een voorwaardelijke straf van 2 jaar
  wie moet nu opdraaien voor de omzetderving?
  Je moet wel een behoorlijke berg stront in je hoofd hebben om nu nog hoer te komen zeggen dat de overheid deze criminelen heeft geïntimideerd. Geintimideerd lijkt op gein. daar zal deze snotneus wel zitten en nu balen dat de bevolking niet net zo achterlijk is en geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van de idioten
  gemodereerd

 29. Geen hoge opkomst omdat alles gesloten was. De winkels waren allemaal dicht en er viel niks meer te plunderen en te roven. Wat voor zin heeft het dan voor de criminele aanhang om te komen. 1 dag inkomstenderving weegt niet op tegen vernieling roof en totale plundering.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.