Guyana heeft momenteel meer dan 300 actieve coronabesmettingen

6
coronavirus-covid-19-suriname

In Guyana is er momenteel net als in Suriname sprake van een verontrustende toename van COVID-19 besmettingen. Guyana heeft nu 349 geregistreerde actieve coronabesmettingen. Dat heeft minister Frank Anthony van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt.

De bewindsman zegt dat zeer waarschijnlijk veel meer mensen besmet zijn met COVID-19. Hij meent dat velen de besmetting als een normale griep zien en zich niet erop laten testen.

Anthony benadrukt dat het onderscheid tussen een griep en COVID-19 alleen te doen is middels een COVID-19 test. Hij raadt een ieder met symptomen en/of verschijnselen van griep aan om te gaan testen. De minister roept iedereen op om de nodige voorzorg in acht te nemen.

Gezien de toename van COVID-19 besmettingen in Suriname, is het noodzakelijk dat de Surinaamse samenleving ook de nodige voorzorg in acht neemt. Dat heeft infectioloog Stephen Vreden benadrukt tijdens een dinsdag gehouden persbriefing van het ministerie van Volksgezondheid inzake de COVID-19 situatie.

Het ministerie heeft tijdens dit persmoment de samenleving opgeroepen alert te zijn en zichzelf te beschermen. De situatie in Suriname eist alertheid, dit tegen de achtergrond van 23 ziekenhuisopnames in de eerste week van januari; twee doden voor dit jaar en het aantal besmettingen internationaal.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat alertheid noodzakelijk is om een uitbraak te voorkomen. Hij roept burgers op om zo snel mogelijk een boosterprik te halen, en zodoende gezamenlijk de situatie beheersbaar te houden. Ook infectioloog Vreden heeft het belang van een boosterprik benadrukt.


6 REACTIES

 1. Op 800k inwoners is dat nog geen 0,05%.
  Maar de propaganda machine wordt alvast opgestart voor de binnenkort te nemen maatregelen. Binnenkort weer overal “officieel nieuws” dat we zonder een prik allemaal dood gaan (zei men vorige keer ook, maar we zijn er op 1 of ander manier nog steeds). Ondertussen zwijgt men in alle talen over de pfizer-papers die recent zijn uitgekomen, met officiele cijfers van de bijwerkingen van een vaccinatie. Waarom daar niets over berichten waterkant?
  Ik denk dat openheid erover wel zo goed is voor de mens. Zo kan een ieder een normale overweging maken om te prikken of niet, ipv op propaganda of wappies af te gaan.

  MSM Gaap gaap en nog eens gaap.
  Alles lekker eenzijdig blijven berichten, gaat lekker zo!
  gemodereerd

 2. Al die Guyabanezen streng controleren bij de grens. Inspecteren op illegale wapens en contrabande. Ze zijn ook een plaag aan het worden ondanks het economisch beter gaat in Guyabana…
  gemodereerd

 3. Het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Defensie, ministerie van Justitie en Politie kunnen zeer strenge en voorzorg maatregelen nemen om te voorkomen dat het COVID-19 virus en varianten vanuit Guyana (op grote schaal) overslaat naar Suriname. Hierdoor blijft de Surinaamse Bevolking gevrijwaard voor besmetting.
  gemodereerd

 4. ach mensen volgens hans oh is corona een leugen , in china afgelopen maand 60.000 covid doden , en hier in Suriname zijn twee covid doden te betreuren , hans oh , hebt jij wel eens gehoord van de Spaanse griep , daar zijn miljoenen mensen aan overleden , dus voor jou ook een leugen he , en ook daar bij jou in Nederland sterven jaarlijks vele mensen door een griepje , ook een leugen zeker , hebt jij nog meer leugens
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.