zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid'Sprake van verontrustende toename COVID-19 in Suriname'

‘Sprake van verontrustende toename COVID-19 in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is er momenteel sprake van een verontrustende toename van COVID-19 besmettingen. Het is daarom noodzakelijk dat de samenleving de nodige voorzorg in acht neemt. Dat heeft infectioloog Stephen Vreden benadrukt tijdens een vandaag gehouden persbriefing van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid inzake

Het ministerie heeft tijdens dit persmoment de samenleving opgeroepen alert te zijn en zichzelf te beschermen. De situatie in Suriname eist alertheid, dit tegen de achtergrond van 23 ziekenhuisopnames in de eerste week van januari; twee doden voor dit jaar en het aantal besmettingen internationaal.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat alertheid noodzakelijk is om een uitbraak te voorkomen. Hij roept burgers op om zo snel mogelijk een boosterprik te halen, en zodoende gezamenlijk de situatie beheersbaar te houden. Ook infectioloog Vreden heeft het belang van een boosterprik benadrukt.

“Anders dan gedacht blijkt de bescherming van Covid-19-vaccins na enkele maanden af te nemen. Het is gebleken uit verschillende studies. De bescherming neemt na gemiddeld vier tot zes maanden af, wat betekent dat personen noodzakelijkerwijs weer een boosterprik dienen te nemen na de 4 maanden,” aldus de medisch deskundige. Beide functionarissen zeggen dat vaccinatie niet verplicht wordt gesteld, maar achten het raadzaam dat personen die in de risicogroep verkeren zich extra laten inenten.

In Suriname is de dekkingsgraad voor wat gevaccineerden betreft beneden de 50 procent. “Heel laag,” zegt dokter Vreden, eraan toevoegend dat 85 procent het meest ideaal is. De infectioloog wijst erop dat de strakke maatregelen van 2020 en 2021 nu niet toegepast hoeven te worden, omdat de samenleving hiermee wederom ontregeld zal worden. Daarnaast is bewezen dat de strenge maatregelen, zoals een inreisverbod, een Covid-19-uitbraak niet hebben kunnen voorkomen. “We stonden toen met lege handen en werden geconfronteerd met een onbekend virus,” zegt hij om de noodzaak van de strenge maatregelen toen, te motiveren.

De samenleving hoeft volgens minister Ramdin momenteel niet te vrezen voor een lockdown. De bewindsman zegt dat de regering niet van plan is het de samenleving moeilijker te maken. “Dus wordt er niet in die richting gekeken.” Echter verwacht de regering wel dat men de nodige voorzorgsmaatregelen treft, waaronder het in acht nemen van de MoHanA-protocollen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Wat betreft mohana regels in bedrijven of gesloten ruimten,of bussen waar veel mensen bijeenkomen is nu in vergeten boek ook het controleren ervan is verledentijd,dit zeg ik naar mijn ervaring en dus rest vo ons het boester prikje maar dat moet wel op verschillende plaatsen aub bereikbaar zijn want RGD POLI DIE HEBBEN NOOIT GENOEG OF DOEN NIET MEE,HUISARTSEN DAAR KAN JE VERGETEN DAAR WORD GEWOON VOLGENS BUURT BEHANDELT .


  gemodereerd
 2. Komen ze weer hoor die boostergekkies.. Dat WATje zal weer superblij zijn, dat is eentje die nog altijd met zn mondkapje overal loopt en ermee gaat slapen.. ga snel je boosterprikje halen voor t te laat is en hopelijk wordt het je laatste, krankzinnig gezwel dat je bent!


  gemodereerd
 3. Het is praten tegen dovemansoren. Volgens veel Suries bestaat Corona niet en als als ze dat doen, nemen ze liever een oso dresie uit ingi kondre…
  Nog even en we hebben daar Chinese toestanden met al die gasten die komen en gaan zonder ook maar een bewijs vaccinatie of bewijs van controle te moeten overleggen.


  gemodereerd
 4. hans oh , weet jij dat covid jou rauw zal opvreten , hij zal je longen beetje voor beetje oppeuzelen , en dan hans oh zal jij voelen hoeveel pijn covid patiënten hebben moeten doormaken tot het hun dood werd , vuile tering hond , en jij hebt geen respect voor nabestaanden die geliefden verloren hebben door covid , maar als jij opgevreten bent door covid zal niemand om jou treuren


  gemodereerd
 5. Ach ga toch in een gesticht wonen WAT doorgedraaide coronagekkie. “Corona gaat oppeuzelen”…😂😭 dit soort halve gare komen hier op waterkant. Weg ermee man! Hups naar een ander planeet met die gestoorde gekkies en daar laten, dan kunnen normale mensen weer rustig leven samen zonder zieke angsthazen erom heen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES