Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum neemt nieuwe leslokalen in gebruik

3
Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum neemt nieuwe leslokalen in gebruik

Het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum in Paramaribo heeft op donderdag 12 januari twee nieuwe leslokalen in gebruik genomen. De nieuwe lokalen zijn opgetrokken op de begane grond en zijn volgens de geldende standaarden ingericht.

Het project heeft ruim SRD 409.000 gekost. De middelen zijn geheel afkomstig geweest van de besparingen van de school zelf en de welwillende ondersteuning van ouders en andere donateurs.

Zo heeft een groep ex-studenten uit Nederland duizend euro gedoneerd. Tevens had de aannemer het hart op de juiste plek, waardoor de kosten gedrukt konden worden. De schoolleiding streeft met deze belangrijke investering voor al haar leerlingen optimaal onderwijs te garanderen. Ook wordt erop gerekend dat voor de komende generatie een fundamentele bijdrage tot educatie wordt geleverd.

Het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum in de volksmond ook wel Lyco1 genoemd, bestaat op 1 oktober 2023, 57 jaar. De middelbare school in het centrum van Paramaribo, heeft een rijke geschiedenis. In de meer dan halve eeuw zijn er duizenden studenten afgeleverd. In alle delen van de maatschappij, bovenal in de vooraanstaande posities, is kader afkomstig van het Lyceum 1 te signaleren.

De schooldirectie blijft rekenen op ondersteuning van eenieder, bovenal de ex-lyceïsten, om dergelijke mooie projecten en grote onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zodoende kan het Miranda Lyceum blijven bijdragen bij het leggen van een solide fundament voor nog duizenden jonge Surinamers.


3 REACTIES

 1. Nice. Good job👍
  @de lyco alumni in NL: heeft er iemand het rekeningnummer. Zodat wij ook kunnen doneren.
  Dank alvast
  gemodereerd

 2. 2023 en nog steeds worden lokalen gebouwt als kippenhokken.
  Het gaat niet om het geld, maar om de mentaliteit om met de tijd mee te veranderen.
  Ik begrijp dat het niet gemakkelijk is door de enorme braindrain die we de afgelopen 6 decennia hebben meegemaakt, maar kom op mensen, deze dingen zijn maar kippenhokken.

  Is er geen ambitie om beter te doen, beter te willen, beter te proberen?
  Is er niemand in het land die in staat is om een fatsoenlijk modern klaslokaal te ontwerpen?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.