zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM: Geen ruimte voor inzet politieke instrumenten, zoals Brunswijk beweerde

OM: Geen ruimte voor inzet politieke instrumenten, zoals Brunswijk beweerde

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) heeft gereageerd op de uitlatingen van vice-president Brunswijk, in verband met een op dit moment lopend strafrechtelijk onderzoek.

Brunswijk waarschuwde president Chan Santokhi en het Justitieel Interventie Team (JIT), om staatsinstrumenten niet te gebruiken om personen om hem heen en/of politieke tegenstanders uit te schakelen.

Het OM benadrukt dat alle onderzoeken verricht worden op grond van zijn Grondwettelijke taken. Hierin bestaat er geen ruimte voor de inzet van politieke instrumenten, zoals Brunswijk aanhaalde.

In de zaak die heeft geleid tot de recente uitlatingen in het nieuws, geeft het OM aan dat het Justitieel Interventie Team (JIT) niet belast is met het onderzoek, zoals ook Melvin Linscheer eerder aangaf.

“Zonder al te diep in te gaan op het lopend strafrechtelijk onderzoek, kan worden aangegeven dat er drie personen in verzekering zijn gesteld, dat hun inverzekeringstelling rechtmatig is getoetst door de Rechter-Commissaris en dat er een gerechtelijk vooronderzoek (GVO) gaande is.

Het OM benadrukt ten overvloede dat alle onderzoeken objectief en onpartijdig worden verricht, zonder aanziens des persoons”, schrijft het OM.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Laat dat duidelijk zijn veepeetje. Politiek is ook een vak; dat heet polticologie. Misschien een idee om de opleiding volgen?


  gemodereerd
 2. Hoe is mogelijk dat het Surinaamse volk zo,n DOMME ONGECHINEERDE U.K. als VP accepteert,ONBEGRIJPELIJK.


  gemodereerd
 3. brunswijk weet al dat hij zat te liegen tijdens de persconferentie , gewoon een domme gast
  en op een vraag antwoorde hij wie gaat brunswijk aanpakken , iedereen begon te lachen , nou dus ook de pers daar zijn domme gasten


  gemodereerd
 4. Meer en meer denk ik dat deze VP niet opgewassen is voor de taak waarvoor hij zich opgeworpen. Een waardeloze shit figuur met een intellect van een garnaal. Deze man heeft nooit over de trias politica gehoord. De scheiding der machten.
  Gaat proberen zijn criminele adepten te beschermen. Als die Bordo zo onschuldig zou zijn waarom is hij gevlucht.
  De paarse partij zit ook goed te stoken in de coalitie.
  Altijd als Bouta zich voor het gerecht moet verantwoorden komen deze dingen naar boven om chaos en wanorde te creëren in het land.


  gemodereerd
 5. Worden politieke tegenstanders uitgeschakeld of worden politieke criminelen aangepakt ?

  Brunswijk maakt nu heel duidelijk waarom criminelen zo graag in de politiek willen.
  Zij wanen zich namelijk onschedbaar ! Dit dankzij de NPS die toen zij de macht hadden niet durfden op te treden.

  Politiek Suriname is een dekmantel voor de georganiseerde misdaad ! Het is de hoogste tijd om dit aan te pakken !

  Volk van Suriname,
  als wij duurzaam een beter Suriname willen dan moet politiek Suriname clean zijn.
  Wij moeten nu onze broekriemen aanhalen en onze mouwen opstropen om politiek Suriname op te schonen en te resetten.

  Tja go. Set kong !

  Wi mus seti kondre bun.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. Vice president ga Nederlands leren mongool !!!!!!!!!!
  Zolang dit racistische kiesstelsel niet aangepast wordt, zal Suriname altijd met deze idioten in zijn maag zitten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Als je in het oerwoud woont, is je gulden een daalder waard. Zonde dat Nederland na de afschaffing van de slavernij niet voor repatriëring heeft gezorgd !!!


  gemodereerd
 7. Ronny is en blijft een ongeleid projectiel en is een schande voor Suriname!
  Hij is niet alleen oliedom, ook is zijn woordenschat is zeer beperkt en hij doet als vice-president uitspraken die niet door de beugel kunnen. Als het OM en de PG strafrechtelijke bewijzen hebben tegen Bordo of dat de abop met drugsgeld word gefinancierd, moeten ze gewoon hun werk kunnen blijven doen, zonder daarbij geïntimideerd te worden.
  Als je het mij vraagt, Lonny heeft boter op z’n hoofd en is al jaren achter de schermen de capo de tutti capi van Suriname, oftewel de cronto king!
  Deze scut raket is een groot gevaar voor de veiligheid en democratie van het land, want als hij zich in een hoek gedreven of bedreigd voelt, is hij instaat om het met didibrie op een akkoortje te gooien en een nieuwe staatsgreep te plegen. Mind my words…


  gemodereerd
 8. Deze vp , zonder een behoorlijk opleiding en denk niveau zit iedereen te bedreigen. Hij lijkt op een ongecontroleerde projectiel.


  gemodereerd
 9. Er zouden juist wel nu een onderzoek moeten zijn tegen de vieze president, want zijn uitspraken kunnen geïnterpreteerd worden als bedreiging.


  gemodereerd
 10. Lonny, yere noh, joe dong kaw joe,..in een democratie zijn het OM en de PG geen politieke instrumenten, maar onderdeel van de rechtstaat.
  Ga je bijscholen hor want, je tak wan lo boegoe-boegoe…


  gemodereerd
 11. nu is het duidelijk dat de VP nog een diploma moet behalen. Misschien is het een idee om hem in rechtsgeleerdheid bij te scholen. Deze man is toch zo intelligent, dus een spoedcursus zou hem goed doen. Is er een opleiding te Djoemoe? laat hem een prominente leerling worden. AUB.


  gemodereerd
 12. Hij net zo achterlijk als de VHP aanhangers hier bij de waterkant. De pot verwijt de ketel zeg ik maar. Achterlijk zigeuners heb je hier bij de waterkant.


  gemodereerd
 13. Het domme en achterlijke deel vn ht binnenland hft eveneens gekozen vr n onderontwikkelde bosaap als n nr bloed stinkende vieze pres.
  De indianen zijn goed op weg om in zijn schoenen te stappen aangezet door d NDP.
  Er zit zo’n indiaan als parlementariër in DNA die nieteens uit zn woorden kn komn.
  Het is elkee keer n sensatie wanr hij n spreekbeurt krijgt..
  Schandelijke vertoning in n lange rij achter elkaar n zulke mensen willen n land regeren.behhh tingie hagoes.


  gemodereerd
 14. @WAT…ik stond er ook versteld van dat de journalisten zaten te lachen! WTF stelt dat voor??? geen wonder dat niemand de journalisten van Suriname serieus neemt. de SJV is net zo een grote kleuterklas als de hele politieke arena van Suriname.
  Over serieuze zaken zitten ze te lachen!! Zo nadat de boycot SJV van de VP opgeheven was zaten ze lachen al idioten nadat VP een opmerking maakte.
  maar goed als je ook luistert naar hoe ze mensen intervieuwen….ze gaan nooit diep in op antwoorden maar nemen genoegen met wat ze gezegd worden. Los daarvan, komen ze nooit met een update, doen nooit aan wederhoor. Daarom is er van alles wat ze verslaan, maar 1kant van het verhaal. Vooal die San a Jong of san a jong van D-TV. Het klinkt alsof die altijd lacht tijdens het praten , ook bij serieuze zaken. Wat een kleuter


  gemodereerd
 15. Ik vindt dat hij brunswijk niet een geschigte vertegenwoortiger en een veepee is voor de marrons.
  Hij spreekt slegt nederlands en zoekt steeds naar woorden zoals uhhhh uhhhh uhhhh uhhhh uhhh uhhhhh, Hij is een criemineel, hij is een drugsparon, hij is fuurwapen gefaarlijk.
  Ik vindt personlijk dat een andere marron geschigt is voor de vunctie !!!
  Hij heefd een bank overfallenm hij wordt internasionaal gesocht !!!
  Ik heb een veel betere oplijding dan brunswijk, ik ben ook unifersiteir geschoolt.
  Als brunswijk ooit prezident wordt, dan is Suriname echt een 2e haiti gewordten.


  gemodereerd
 16. Overal in de wereld worden mensen die zich met drugs gerelateerde zaken bezig houden in de gaten gehouden. Hoe vaak hoor je niet over de liquidatie van drugsbazen? Ik denk eerder dat de VP om bescherming vraagt op deze manier.
  Er worden veel abanies wereldwijd opgepakt of vooraf koud gesteld. De Surinamers bekijken het met hun keuzes.


  gemodereerd
 17. Als je het aan mij vraagt houdt de Hond zich schuil bij de fascistische beweging en zijn leider. Het kan ook zo zijn dat Bordo Dagoe door de maffiasio is opgeruimd. Of is het de USA toch gelukt hem met een drone uit te schakelen?


  gemodereerd
 18. We lul. Als brunsie de stekker uit de coalitie trekt, valt deze regering. Dan chan ka. Laat chan nu zijn eigen braaksel slikken. Dankzij Lonnie kan chan lekker vrij gaan reizen overal in de wereld op staatskosten.


  gemodereerd
 19. als je dit zo ziet, dan schaam je je alleen maar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  man man, wat een schande, deze lul kan niet eens fatsoenlijk nederlands praten, maar is ape trots dat hij vp is.

  Lonny je bent nog dommer dan de achterkant van koe, verlaat alsjeblieft het politieke toneel, en laat het land vooruit gaan.

  alleen in su kan dit!!!!!!!!!!!!!! schande schande schande


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES