woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePresident Santokhi en vicepresident Brunswijk hebben constructief onderhoud

President Santokhi en vicepresident Brunswijk hebben constructief onderhoud

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident(vp) Ronnie Brunswijk hebben een breedvoerige deliberatie gehad op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De twee hoogste regeringsfunctionarissen hebben op woensdag 30 november 2022 een onderhoud gehad over informatie die de vp gedeeld heeft met journalisten.

Eerder op de dag heeft hij de media aangeven over informatie te beschikken dat hij achtervolgd wordt door de veiligheidsdiensten van het staatshoofd. Vorige week is het vraagstuk reeds besproken tussen de functionarissen in bijzijn van parlementsvoorzitter Marinus Bee.

De regeringsleider heeft tijdens het onderhoud aangeven gesprekken gevoerd te hebben met de leiding van de inlichtingen en veiligheidsdiensten. Verder heeft president Santokhi aan de vicepresident kenbaar gemaakt dat de diensten niet betrokken zijn bij enig onderzoek de vp rakende. Het staatshoofd heeft benadrukt dat er vanuit zijn kabinet geen activiteiten in deze richting worden ontplooid.

De komende dagen volgen er op verzoek van het staatshoofd gesprekken met diverse structuren en autoriteiten. “Als regering gaan we niet accepteren dat delen van de regering bedreigd of geïntimideerd worden. Wij zullen ons echter ook niet inmengen in lopende strafzaken”, benadrukt de regeringsleider.

Op basis van het voorgaande is aan de president en de vicepresident, in elke strafzaak, geen andere rol dan toeschouwer toebedeelt. De regering zal verder in eenheid optrekken om de complexe uitdagingen succesvol te overbruggen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. zo nu weer handje klap , echt schandalige vertoning van vp brunswijk ,
  president u kunt beter tegen hem zeggen dat u het presidentschap neerlegt , en laat er nieuwe verkiezingen komen , en dan zullen de paarsen samen met de abob en bep het dunne stokje overnemen , nou deze luie en ongeschoolde gasten zullen ervoor zorgen dat de koers na de 100 gaat en ze kunnen nergens geld lenen , nou mensen het volk gaat die landverraders opruimen


  gemodereerd
 2. Een regering samen met Brunswijk vormen staat gelijk aan ‘Vechten tegen de bierkaai’ omdat het bij voorbaat vaststaat dat je, hoe dan ook, als de grote verliezer uit de bus zal komen. Steeds komt Brunswijk weer met een andere @#$% aanzetten, dat eerst opgeruimd moet worden voordat je de echte problemen waar het land mee worstelt aan kan pakken.


  gemodereerd
 3. Meer en meer denk ik dat deze VP niet opgewassen is voor de taak waarvoor hij zich opgeworpen. Een waardeloze shit figuur met een intellect van een garnaal. Deze man heeft nooit over de trias politica gehoord. De scheiding der machten.
  Gaat proberen zijn criminele adepten te beschermen. Als die Bordo zo onschuldig zou zijn waarom is hij gevlucht.
  De paarse partij zit ook goed te stoken in de coalitie.
  Altijd als Bouta zich voor het gerecht moet verantwoorden komen deze dingen naar boven om chaos en wanorde te creëren in het land.
  Jammer, dat Chan met deze stront figuur als Brunswijk een coalitie had moeten vormen. Met de ABOP in het centrum van de macht zal corruptie, criminaliteit, grensoverschrijdend criminaliteit, verval van waarden en normen, grondroof, zware drug criminaliteit, Suriname als doorvoerland van drugs zich blijven continueren en persisteren.
  Jammer van het land Suriname. Gegijzeld door een politieke partij als de ABOP waarbij de voorzitter en teven vice president van dit land, geen knip voor de neus waard is. Duidelijk dat Bordo en de Brunswijk van het zelfde criminele hout zijn gesneden.
  Ook dat deze Brunswijk meer en meer laat blijken dat diploma’s te koop zijn. Deze man is intellectueel, moreel, qua normen en waarden en ethiek niet geschikt voor deze job. Al te vaak is deze man voor deze job gewogen en altijd te licht bevonden. Hoe politiek het politieke systeem, het juridisch systeem, het financieel systeem, het justitieel systeem kan corrumperen.
  Met de ABOP valt een land te bezeilen en geen land te besturen.


  gemodereerd
 4. Deze vp , zonder een behoorlijk opleiding en denk niveau zit iedereen te bedreigen. Hij lijkt op een ongecontroleerde projectiel.


  gemodereerd
 5. Er is geen eenheid in Suriname en daarom gaat het zo slecht in het land.
  De grootste bevolkingsgroepen gunnen elkaar niets iedereen wilt de baas spelen
  en dat is al jaren zo de oorspronkelijke bewoners van het land de indianen hebben
  ook niets te vertellen.Als het zo doorgaat krijg je een burger oorlog dat is mijn mening.
  De eenheid is zoek punt uit.


  gemodereerd
 6. Achterdocht is een slechte raadgever meneer Brunswijk.
  Dat “Bordo”wordt gezocht is duidelijk omschreven in de aanklacht die hem wordt toegedaan, Dhr. Brunswijk is bang dat hij hetzelfde lot zal ondergaan als zijn mattie in crime (bouterse) maar met een schoon geweten hoef je niet zo hoog v/d toren te blazen.


  gemodereerd
 7. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Als Brunswijk president was zou hij dat absoluut doen


  gemodereerd
 8. Bunswijk is vrij om naar het hooggerechtshof in Den Haag te stappen. Hij heeft alle recht om daar zijn beklag te komen doen. Er zijn genoeg vrijwilligers die hem willen begeleiden.


  gemodereerd
 9. Ene marcel oostburg waarschuwt d pres om geen actie te laten ondernemen tegen d crimineel bordo want ht gaat afstevenen op n burgeroorlog eneneens n domme marron die mr niet kn begrijpen dat d pres geen bemoeienis hft mt het OM
  Hij moet sowieso opgepakt worden door d inlichtingendienst vr verhoor. Deze kloot schijnt over harde info te beschikken alsof ergens n criminele priveleger klaarstaat om n inval te plegen.


  gemodereerd
 10. Ik vind dat de president ook verkeerd bezig is.
  Hoe bestaat het, dat hij nog steeds samenwerkt met een crimineel.
  Waar zijn normen en waarden gebleven?!


  gemodereerd
 11. A3! Als Brunsie of bouta de pres van SU nu zou zijn( ook vanaf de verkiezing), dan zou SU nu op de marktplaats staan!! en de Suus 4e rangs burger!!! Laat die Ka..lo tingiemofo Debby ook weten en de muil dicht houden!!(liever helemaal verdwijnen cvan waterkant.net). Voor de rest zijn allen hierboven scherp in hun bewoordingen!!


  gemodereerd
 12. Ik heb het al reeds voor de verkiezingen gezegd en ik blijf het weer zeggen. Door met de racisten en criminelen van de ABOP samen te werken heeft ZE Santokhi veel goodwill verspeeld. Hij kan het land niet opbouwen omdat de criminelen van de ABOP altijd hem een voet dwars zullen zetten. Al die Afro’s die lopen te klagen dat deze regering niet aan het volk denkt maar alleen aan Friends en family liefdadigheid doet moeten hun klachten aan de ABOP en aan de VP richten. Zij zijn degenen die liever via drugshandel snel rijk willen worden. Schaamteloze drek is de VP. Dan nog maakt hij zich druk om een paar Afghaanse vluchtelingen die volgens deze dommerik in Suriname komen om te spioneren. Voor wie eigenlijk?


  gemodereerd
 13. Ook ik heb goed gelezen en begrepen wat
  Sing Sing, heeft geschreven.
  Ik hem meer dan gelijk en heb niets toe te voegen.
  Sing Sing, kijkt; niet alleen maar ziet en
  deelt met anderen.


  gemodereerd
 14. Een land leiden heeft mensen nodig met diverse kwaliteiten. Bravo heeft wel bepaalde kwaliteiten, maar die kwaliteiten zijn onvoldoende om een land goed te leiden. Brunswijk heeft heel veel hulp nodig en dat is het probleem.

  Dit zorgt voor heel veel verwarring en dat mag er niet zijn. De algemene doelen moeten duidelijk zijn en alle andere partijdoelen of persoonlijke doelen/belangen moeten aan de kant worden gezet.

  Zaken van ik wordt (achter) (ge)volgd, mogen er niet zijn, gelet op de omstandigheden, tijd, het moment, de financiele, economische en sociale situatie waarin het land en de bevolking verkeren.

  Bravo zoek hulp bij een psycholoog en wijze mannen in je partij die je in balans brengen en dat je in balans blijft. Feit is dat je veel hulp nodig hebt. De uitdagingen van je persoon moeten goed in kaart worden gebracht en aan gewerkt worden door professionals.

  Succes toegewenst.

  Niet alleen Bravo heeft hulp nodig, maar het hele land. Oud president Ruud Lubbers van Nederland zag ook de problemen bij vele jonge Nederlanders in Nederland en wilde hen toen naar kampementen sturen. Ook Suriname heeft kampementen nodig met professionals die hang jongeren ea op het juiste pad kan laten blijven en gaan. Surinamers moeten worden heropgevoed. Ook meisjes. De Creolen moeten op vele vlakken worden heropgevoed, zie oa moeders met vele kids, hangmannen die deze bij hen verwekken en de kids vd moeder vd vorige vriend, de nieuwe vriend van de moeders oom noemen. Dit patroon moet door broken worden.

  Er was een organistatie, man meet man, in Paramaribo die ook deze groep mannen, goede manieren, goede zeden, goede normen en goede waarden, goed gedrag, principes, respect, enz tracht bij te brengen. Wellicht dat Bravo bij man meet man even moet langs lopen. Ook ddb moet bij man meet man langs lopen voor een cursus.


  gemodereerd
 15. Wat bedoelt Brunswijk met zijn “waarschuwing” ?
  Dit klinkt als een dreiging !

  Bordo loopt openlijk te zwaaien met vuurwapens, maar toch verdedigt Brunswijk hem en vindt hij dat Bordo niet vuurwapen gevaarlijk is.

  Brunswijk vindt dat de president zich moet bemoeien met het OM, met justitie, etc. Dus als Brunswijk straks president wordt dan mag verwacht worden dat hij als president op de stoel gaat zitten van het OM, de PG, de bankdirecteuren, etc.

  Brunswijk heeft een eigen inlichtingendienst.
  Hoe betrouwbaar zijn de veiligheidsdiensten ?
  Er is dus sprake van corruptie, betrouwbare informatie is niet veilig.
  Konden daarom Hoefdraad en nu ook Bordo makkelijk vluchten ?

  Er wordt vaker geroepen dat Santokhi naar de pijpen van Brunswijk danst. Brunswijk zegt nu duidelijk dat de president niet naar hem luistert.

  Volk van Suriname, begrijp goed wat Brunswijk heeft geroepen.

  Gado de wi fesimang.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES