vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAtompai suggereert dat ontslag Gentle en Hellings een actie is van de...

Atompai suggereert dat ontslag Gentle en Hellings een actie is van de VHP

-

Does Travel - naar Suriname

Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), had vanmiddag na de ALV een gesprek met assembleevoorzitter Marinus Bee. Hij suggereerde daarbij dat het ontslag van inspecteurs Sergio Gentle en Raoul Hellings een actie is van de VHP en niet van de andere coalitiepartners.

Hij werd direct geremd door Bee, die hem aangaf de zaak niet emotioneel te bespreken. Atompai was echter niet voor rede vatbaar en ging in tweede instantie door op de politieke tour, om zijn mening over de VHP door te drukken.

Uiteindelijk stelde de assembleevoorzitter voor om de zaak waar het om draait in een kleiner verband binnenskamers te bespreken.

Kijk hier naar een uitzending van D-TV:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Volk van Suriname,
  Atompai verdeeld onze eenheid ! Bouterse en laatst ook nog Brunswijk spelen constant de rascistische kaart !

  Is dit het Suriname dat wij willen ?
  Is dit het betere Suriname ?

  Stuur Atompai de laan uit !
  Weg met Atompai !
  In onze betere Suriname is geen plaats voor rascisme !

  Gado de wi fesiman.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 2. Overal wordt er geroofd, het land is onveilig maar Atompai and friends zitten op hun handen sterker nog zij beschermen de criminelen !
  ” …
  Hellings heeft zich ingelaten in het politionele onderzoek in de zaak van de aspirant van politie K., die aangehouden was wegens poging moord, zware mishandeling en openlijke geweldpleging.
  … ”

  Wie houden het land onveilig ?
  Constant lopen zij te staken en te klagen, sinds het aantreden van deze regering !

  Alle coalitiepartijen zijn goed behalve de VHP. Giem wan brik yere !

  Atompai, donder op yo koe !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Ik geloof best wel dat de politiek hierachter zit. Er zijn een aantal oranje ratten benoemd bij justitie die een dikke vinger in de pap hebben. Je moet iemand ontslaan op basis van feiten. Ieder mens heeft het democratische recht om te protesteren. Daar is niets mee zolang je netjes aan de regels houdt. Hier is duidelijk sprake van rancune. Waarom pakt de president de grondrovers niet op. Waarom zijn de fraudeurs bij de SLM niet opgepakt. Waarom wordt Amoksi niet gereshuffeld, want hij ligt de hele dag in zijn hangmat.


  gemodereerd
 4. Er moet een daad worden gesteld.

  Eens, maar nooit weer

  Iedereen die bij de Overheid werkt zal heel rustig moeten houden, tenzij ze wat anders willen gaan doen.

  Ze konden weten dat ze een veels te grote pofbroek hadden aangetrokken,

  Ze hebben gegokt en verloren.

  Weg wezen, that us live.


  gemodereerd
 5. Al de agenten die daar waren ontslaan.

  De politie oefent haar ambt uit in ondergeschiktheid van het bevoegde gezag.
  minister,regering.VP en de president .
  Het korps is gestructureerd op een hiërarchie gelijkende op de militairen.
  En wat de agenten daar deden is hun meerdere tot op het bot beledigen.De boel met pek en veren wegjagen.


  gemodereerd
 6. Poetini Atompai? Dat lijkt verdacht veel op Poetin Papa Atoom Hoe komt een Surinamer aan zo’n onheilspellende naam?


  gemodereerd
 7. Sorry hoor, altijd het fout bij een ander zoeken. typisch
  een gedrag van een ” Zwarte”. ”A no mi na wan trawan doe a
  sani What a f#ck” Naar mijn inziens zijn deze 2 disciplinair
  gestraft met ontslag, omdat ze bepaalde richtlijnen niet hebben
  gevolgd. Ze bekleden een een bepaalde functie, en dat moet
  moet ook naar behoren worden uitgevoerd. Doe je dat niet
  dan ben je ook niet geschikt, waarvoor je daar zit! Punt uit
  wegwezen zou ik ook zeggen!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. inderdaad de paarse rotte appels verzamelen zich bij het dna gebouw en zie wie komt eerst buiten schreeuwen de grootste landverrader belfort , hij heeft deze paarse rotte appels opgeleid , en daar na zie je de gehele ndp kliek naar buiten strompelen en die ondersteunen dan hun paarse vrienden , wat een lachertje
  dan begint hoofd paarse rotte appel poetin atompai van alles te schreeuwen , en hij staat op een verhoging en lijkt op de nieuwe couppleger , maar deze ongeschoolde paarse gast maakte een grove fout , hij beschuldigd de VHP ervan dat deze partij zijn paarse vrienden hellings en gentle ontslagen hebben , nou mensen ziet u allen hoe dom die atompei is
  poetin atompai , jij zal snel ook ontslagen wordt , niet door de VHP-abob NPS-PL maar door paarse rotte appels uit zijn eigen mand


  gemodereerd
 9. JZwartmans/ Wat!! Het gras voor mijn voeten is gemaaid door jullie!! Na tru tori sa unu ai taki en na wortu!! Na Wiep- Ding ai taki brada!
  Jacko!1 typisch
  een gedrag van een ” Zwarte”. ”A no mi na wan trawan doe a
  sani What a f#ck”
  A tru!!

  Wat!! da na die atompei is
  poetin atompai
  neen hoor!! poentjepai na gogonai!! Het zijn boelers!1 pas wel op!1 alles wat blink is geen gowt2!! Hufters zijn ze! deng e suku fu prey basi fu yu !! a no fu mapiema deng moerschont!!


  gemodereerd
 10. Zijn we achterlijknin Su?? We zien toch wat er gebeurt.
  De nw pres van Braz gaat verdeeldheid in Su proberen te lijmen.
  De waarheid is niet mooi maar moet gezegd worden.


  gemodereerd
 11. Para Expres , was het niet zijn zoon , of een familie lid die hij daar weghaalde en tegen de dienstdoende zij het is goed zo , ja paarse toestanden he


  gemodereerd
 12. Het land is al diep gezonken en is onbestuurbaar geworden.
  Straks weer een nieuwe coup met doden als in het verleden.


  gemodereerd
 13. De volgende die de laan uitgestuurd moet worden is atompai. Dit soort gasten doen mede door hun gebrekkige kennis en scholing vaak ongefundeerde en stigmatiserende uitspraken wat veel onrust geeft in de samenleving. Je word politieman om de samenleving te dienen en rechtsorde te handhaven en je hebt daarvoor een eed afgelegd. Als je het tegenovergestelde doet zegt het spreekwoord; wie wind zaait, zal storm oogsten.


  gemodereerd
 14. Wat mij ieder keer opvalt is dat deze zwarte pakkettenvolk altijd de VHP de schuld geven van alles. Zoals Etnel bij de diefstal van een stier door haar zoon ook de vhp de schuld gaf. Deze 2 politie bond criminelen worden ondersteunt door de rest van de criminele leden. Nu hebben ze genoeg tijd om verder gaan met hun illegale huizen project en de leden bestelen. Of ze kunnen cassave gaan planten in Marowijne.


  gemodereerd
 15. Racisme komt niet alleen van de blanken. Een groep wil ons doen geloven dat zij de slachtoffers van racisme zijn. In mijn ogen zijn juist zij die altijd over racisme en discriminatie klagen zekf de grootste racisten.


  gemodereerd
 16. Wel is het frappant dat Hellings en Gentle behoorden tot de groep trekkers van het protest, tegen het beleid van de regering. Een beleid waar het sociaal aspect ondergeschikt is gemaakt in het “belang van de staatskas”. Het protest is weinig meer van over en vrijwel alle leiders daarvan, zijn op de een of andere manier wel door het slijk gehaald! Toch hebben deze mensen wat teweeg gebracht en een redelijk grote opkomst en ondersteuning weten te realiseren. Veel is er niet veranderd ondanks deze demonstraties, Santhoki en friends gaan ongestoord op dezelfde voet verder. Het beleid dat gevoerd word is op zijn minst dubieus, er word veel beloofd en hoog van de toren geblazen. Maar de realiteit van iedere dag is een ander verhaal. Atompai wijst nu naar de Vhp en steekt zaken niet meer onder stoelen of banken! Ook de Vp geeft aan dat hij het vaak niet eens is, met wat men noemt de transparantie. Zaken worden besloten door een select groepje mensen, die tegenstanders of mensen die een andere mening er op na houden, op vakkundige manier buitenspel zetten. Politiek is op dit moment de Vhp. Alle andere partijen zijn er voor spek en bonen. De Abop houd vast aan dit concept, puur om de voordelen die regeermacht met zich meebrengt en zal de resterende 2 1/2 jaar nooit de stekker eruit trekken. Jammer voor deze 2 inspecteurs, die hadden kunnen weten dat, indien organic niet zou slagen, hun akties zure appels tot gevolg zou hebben.


  gemodereerd
 17. Wie zal je eerder geloven, de koekenbakkers uit ptata kondre of uit Sranan kondre.
  De Abop wist van niks, de minister van Juspol (abop) begint te draaien, dus wie blijft over, juist de ……….
  Is toch niet gek dat men zo gaat denken, de link is gauw gelegd.
  Trouwens de soep is meestal niet zo heet als men denkt, vooral in ptata kondre, de gewone burger maakt het geen reet uit wat er gebeurt, die is bezig te overleven.

  Waarom van op een verre afstand dagelijks in de media lopen bléren, dat doen alleen nuttelozen. Wil je meedoen, kom dan naar Sranan, kun jij het beter, kom dan naar Sranan, ju lobi a kondre draai kong baka, anders heeft dat bléren (schelden) geen zin, verloren tijd. Suriname heeft iedereen nodig!!!!!!

  Boesskowtoe, je hebt gelijk, als ambtenaar leg je een eed af, maar de ambtenaar is ook burger. Zie daar de ……….Er zijn andere manieren om te straffen, ontslag is een zware middel. Dit is rancune.

  De felle reacties hier op WKT komen voort uit de onderbuik gevoelens betreffende de Afro Surinamers, omgekeerd zie je hetzelfde gebeuren, de ratio is zoek. Zo bouw je geen land op. Praten in harmonie (dingen oplossen) kennen de Surinamers “nog” niet.

  Ai boi die Zwartmans!!!!!ach die zwartmans tôg.


  gemodereerd
 18. daar hebt je konsensi met vriend pony ook eens weer , ja paarse galbakken , jullie kunnen niet achterblijven , anders missen jullie de boot , en pony jij bent niet hier maar in het land van Sinterklaas , en jij bent net als die paarsen te lui om te werken , pony jij praat over rancune dus jij staat achter jou vriend poetin atompai dat de VHP er achter zit , iemand zei al dat afro surinamers de grootste racisten zijn , zo te zien wel


  gemodereerd
 19. Pony joe boi, Je bent weer eens aan het stigmatiseren. Typisch ndp gedrag, waarmee je de plank volledig misslaat. Probeer je bij de discussie te houden en pak geen zijstraat.
  En waarom zouden NedSuries hier hun mening niet mogen geven op de dagelijkse gang van zaken in Suriname? In mijn optiek berust je rancune jegens NedSuries op afgunst. Dat gedrag is mij wel bekend.
  En volgens jou moeten NedSuries terugkomen, wel niemand voelt er wat voor om terug te komen in de puinhoop die jij en je maatjes gecreëerd hebben. Komt nog bij dat de mentaliteit, de normen en waarden van de gemiddelde Surinamer veel te wensen overlaat.
  Een Surinamer gaat pas rennen als het 1 min. over 12 is. Voorbeeld, jullie zeuren dat jullie het daar zo moeilijk hebben maar vergeten dat jullie het allemaal aan jezelf en het beleid van didibrie te danken hebben. Jullie renden als ezels zonder koppen achter hem aan en geloofden alles wat hij beloofde (2e dubai, flyover, tramverbinding) Destijds toen in DNA gesproken werd over het verhogen van het leenplafond, lagen jullie allemaal in je hangmat en maakten jullie je niet druk. Het gevolg daarvan, Suriname is in diepe schulden terecht gekomen met een ccc~status. Nu je daar de zure vruchten van plukt, loop je te klagen en geef je de schuld aan deze regering. Pure kortzichtigheid, waar veel Suries aan lijden. En dan die 2 klojo´s, ze zijn als agenten in functie ver buiten hun boekje gegaan en dienen te worden ontslagen. Heeft niks met rancune of vrijheid van meningsuiting te maken. Wat ze uitgespookt hebben is een voorbeeld van ondisciplinair gedrag waar ontslag op staat. De zaak proberen te bagatelliseren gaat je niet helpen. En tot slot, wees blij dat jullie daar weer de vrijheid van meningsuiting hebben want dat hebben jullie 10 jaar lang niet gehad.


  gemodereerd
 20. WAT, je loopt al weer te ‘zeiken’, waarom drink jij je eigen zeik niet op. Wat racisme !, de VHP is een multi, broemjidjari partij, het is niet meer ‘vatan hitkari’, en vergeet niet Santokhi is onze pres, niet van een bepaalde bevolkingsgroep (
  zet je bril eens af), zoals jij wilt doen geloven, door je stomme reactie. Volgens mij ben jij de racist.🤮🤮
  Trouwens, niet jij alleen, watje, ook de oranje helden kunnen het nog steeds niet verkroppen dat Santokhi met Brunswijk samenwerkt, waarom denk je!, (denk jij dat het alleen met het opleidingsniveau te maken heeft), de antwoorden (reden) mag je zelf gaan bedenken…….


  gemodereerd
 21. Pony 9 november 2022 Bij 17:11
  Waarom van op een verre afstand dagelijks in de media lopen bléren, dat doen alleen nuttelozen. Wil je meedoen, kom dan naar Sranan, kun jij het beter, kom dan naar Sranan, ju lobi a kondre draai kong baka, anders heeft dat bléren (schelden) geen zin, verloren tijd. Suriname heeft iedereen nodig!!!!!!
  ==================================

  Volgens mij ben je niet echt goedwijs in je hoofd. Er zijn SuriNeds die het goed menen met het land, maar dat betekend niet dat ze zomaar naar Suriname zullen verhuizen zodat jij en jouw soort op hun kosten verder kan teren.
  Vraag maar aan het volk wie ze liever hebben, die koekenbakkers uit ptata kondre (die nuttelozen zoals jij die noemt) die hun familie op vele gebieden sponseren en steunen of die hebi’s uit Sranan kondre met hun racistische inslag die het land alleen maar in chaos en ellende brengen omdat ze geen idee hebben hoe ze een land te besturen en er alleen maar willen zitten om zichzelf te verrijken? go sibri yere…dat na yu sani….


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES