dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHellings en Gentle ontslagen: morgen spoed ALV Politiebond

Hellings en Gentle ontslagen: morgen spoed ALV Politiebond

-

Does Travel - naar Suriname

Hoofdinspecteurs van het Korps Politie Suriname, Raoul Hellings en Sergio Gentle, zijn ontslagen. De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) heeft een uitgebreid onderzoek verricht en een rapport opgemaakt. Op basis daarvan is er een zeven pagina tellende ontslag resolutie uitgebracht.

Daarin staan de gronden opgenomen van ontslag van beide politiefunctionarissen. Het gaat om onder andere onwettig verzuim in de periode gelegen tussen 18 juli tot 29 juli 2022. Daarbij hebben ze tijdens gehouden protestacties dienstvoertuigen ingezet.

Daarnaast hebben ze ten behoeve van de staat de dienstvoertuigen getankt. Ondanks herhaalde aanzeggingen van de waarnemend korpschef om de dienstvoertuigen met bijbehorende tankboeken in te leveren hebben ze zulks nagelaten.

Ook hebben ze deelgenomen aan protestacties zonder daartoe een vergunning van de districtscommissaris te hebben. Verder hebben ze de samenleving opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Hellings heeft zich ingelaten in het politionele onderzoek in de zaak van de aspirant van politie K., die aangehouden was wegens poging moord, zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Dit terwijl inspecteur Lloyd Tolud de opdracht reeds had gegeven om de verdachte K. aan te houden ter voorgeleiding van een hulpofficier. Terwijl K. werd opgehouden ter voorgeleiding begaf Hellings zich naar het politiebureau Nieuwe Haven, waarbij hij zich heeft ingelaten met deze zaak. Uiteindelijk is Hellings samen met de verdachte K. van het bureau weggelopen.

Door al deze handelingen is het imago van het korps in ernstige mate geschaad.

In navolging van het politiehandvest zijn de zaken tegen Hellings en Gentle door de waarnemend KC en waarnemend Procureur-Generaal (PG) besproken, waarna is beslist dat aan deze politiefunctionarissen een tuchtstraf van ontslag wordt opgelegd.

Naar aanleiding van deze ontslagresoluties heeft het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) op dinsdag 8 november al haar leden en structuren opgeroepen ter bijwoning van een zeer belangrijke algemene ledenvergadering (ALV).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Kort en bondig “OPGERUIMD STAAT NETJES”. Deze gasten dachten met hun arrogante smoel de wet naar hun hand te zetten. Over en uit. Gerechtigheid! Spoed ALV. Ja, duzzzzzz??


  gemodereerd
 2. In Nederland waren ze allang uitgevlogen.Zodra ze in Su een uniform mogen dragen krijgen velen gelijk kapsones en gaan ze naast hun schoenen lopen.


  gemodereerd
 3. Ik hoop dat jullie nu gaan protesteren en alles loslaten.
  Dat gedonder in Su moet ophouden. Laat de politie de rovers gaan oppakken.
  Waardeloos. Internationaal hulp zoeken en de hele wereld laten weten.


  gemodereerd
 4. Poepoepoe!! Poepoepoeoe!! oprotten met dit soort boertjatas!(beffers). Land opruiers!! Ba suku ba feni ba tjari!! Nu gaan ze roven, beroven en nog veel meer!! Ze dachten o, ai boi!! ik ben inspecteur, dus kan, doen en laten wat ik wil!! Sodemieter op!!


  gemodereerd
 5. Deze heren dachten dat ze god waren en konden maken en breken….jammer dat ze hun carrière zo op het spel hebben gezet. Laat dit een les zijn voor iedereen.
  Ze vinden wel een andere baan zoals alle anderen die ooit ook zijn ontslagen.


  gemodereerd
 6. ” …
  Hellings heeft zich ingelaten in het politionele onderzoek in de zaak van de aspirant van politie K., die aangehouden was wegens poging moord, zware mishandeling en openlijke geweldpleging.
  … ”

  Deze case is ernstig.
  Hellings heeft blijkbaar dus toch banden in de criminele circuit.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 7. In rang degraderen was in mijn ogen beter geweest maar ontslag lijkt mij meer op rancune.

  Indien de ALV zich tegen het ontslag van Gentle en Hellings uitspreekt dan heeft de regering een heel groot probleem.

  Dit is absoluut geen handige zet geweest van de regering om dit zo op de spits te drijven.

  Regering Santhoki speelt met vuur. Het gaat al niet zo goed in het land economisch.


  gemodereerd
 8. Eindelijk zijn deze paarse ratten uiteindelijk “geëlimineerd”.
  Die van de politiebond moet ook nog.met zijn grote waffel.
  Deze figuren zijn flying monkey’s van didibri B.


  gemodereerd
 9. Het is goed voor kwik en kwek met hun stoerdoenerij. Ga janken aantal de patrijsstraat 28 bij opa D en bij ocer. Kijken wat kwak latere te lullen heeft.
  Die 2 bongrobitas kunnen zich dan volledig richten op hun onroerendgoed activiteiten……


  gemodereerd
 10. Ik. Vraag mij af, wat de werkelijke waarheid is
  Omdat de corruptie bij de bond, korpsleiding en DC aldaar stevig geworteld is. Brunswijk zijn familie zit hier zeker weten achter


  gemodereerd
 11. Hellings loopt weg met een arrestant voor o.a poging tot moord.
  Dit zijn maffia praktijken van deze hoofd inspecteur
  Heeft hij hiervoor geld gekregen?

  Zo iemand kan en mag nooit meer bij de politie werken.
  Deze twee politie agenten moeten ook strafrechtelijk vervolgd worden.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 12. Politiebond en leden denk goed na voordat jullie achter deze heren gaan lopen. Deze gasten zijn niet voor jullie bezig maar voor zich zelf en zijn bezig met oproer. Dus weg met deze oproerkraaiers.


  gemodereerd
 13. @ Henry

  Dus jij denkt dat de AVL invloed zal hebben, van het besluit
  van de KPS (hogere hand) Ik denk het niet, anders kunnen ze
  inpakken!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 14. Dit heeft allemaal met politiek te maken en de president heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld bij ontslag van beide heren.


  gemodereerd
 15. eddy bruma wilde wigi sani, samen Met henk Aron die de onafhankelijkheid kreeg op 25 November 1975,

  ddb wilde een vakbond hebben, hij kreeg een land,
  En wat maakte hij ervan een dictatuur en zelfverrijking. hij was van mening dat de vakbond de rechten en belangen vd militairen in orde moesten maken. Zie wat hij maakte van Suriname.

  roul hellings en sergio gentle wilden zaken voor de politie in orde maken.
  Zie wat ze daarvoor kregen

  Zij die willen, die krijgen op hun billen.


  gemodereerd
 16. Het zijn gewoon ordinaire criminelen en leden van de nationale dieven partij.
  Ze combineerden beiden hun werk als informant voor criminele organisaties in ruil voor een vergoeding. Het feit dat Hellings een arrestant uit de cel haalt, zegt genoeg.
  Het is dit tuig die het land naar z’n verdoemenis helpt.
  En daarvan zijn er genoeg in Surbabwe.


  gemodereerd
 17. Landverraders pur sang en huilen nu als baby’s. Deze rioolratten probeerden het gezag re ondermijnen door voor eigen rechter te speken. Zij dachten dat ze meer waren dan anderen en zelf het schrijven van brieven naar de min president van Nederland lieten deze ratten niet na. Wat zei hij ook weer ? Het is een binnenlandse aangelegenheid en daar ga ik niet over. Zo dom!


  gemodereerd
 18. Dit is een politieke beslissing, in ons land is alles politiek, tôg!!!! Een te zware middel is toegepast. Is men erop uit mensen (tegenstanders) te liquideren? Men had ook een andere straf kunnen opleggen, het zijn geen slecht functionerende collega’s geweest anders hadden zij nooit promotie kunnen maken. Met deze maatregel wordt elke politieagent monddood gemaakt, zullen bang zijn hun mond open te trekken, slecht voor de mentaliteit.
  Wanneer gaan wij ons als volwassen bestuurders gedragen, deze ontslagmaatregel zet geen zoden aan de dijk, dit brengt ook geen goed bestuur, wat hier gebeurt is alleen de voortzetting van onze veertig jaar oude corruptie bestuur.

  Wat nu gebeurt is precies wat men bedoelt met puru bruku weri bruku. De ene hand geeft en de andere hand neemt, de ene hand veroordeelt en de andere hand houdt zijn hand boven en beschermd de daders. Deze mannen worden de laan uitgestuurd door de grote grondkleptomanen in Sranan, Abop en VHP. Een president/VP die grondroof, goudroof, vernietiging van onze bossen toelaat, ja kondreman, het is dezelfde Santokhi /Brunswijk die geen poot uitsteekt om dit aan te pakken en dan stuurt hij twee debielen (uit de pas lopende ambtenaren) met ontslag, wie houdt wie voor de gek.

  Sranan zit in een moeilijke fase, er wordt elke dag afgerekend met tegenstanders, niks opbouwends. Hoe willen wij het land opbouwen met zo’n mentaliteit. Over een kleine drie jaar komt er een andere regering die alles terugdraait en weer de jacht opent op vermeende tegenstanders. Niemand die op het idee komt om deze spiraal om te buigen, het lijkt alsof switit Sranan verdoemd is weg te rotten.

  Deze regering heeft belooft het anders te gaan doen, dit is nu een uitgelezen kans om het volk te tonen dat zij het anders doen, dat zij met kritiek kunnen omgaan, dat zij niet naar de botte bijl grijpen bij het geringste, dat zij opbouwend met elkaar omgaan, het gaat tenslotte om ons switi Sranan. Wat een gemiste kans.

  Op deze manier wordt Sranan nooit een democratische rechtsstaat, bij een nieuwe regering worden deze kerels weer politieagent. En wij maar blijven bléren dat Sranan een aan lager wal geraakt land is. Met z’n allen maken wij dit mooi land onbewoonbaar.
  Politieke tegenstanders gunnen elkaar het daglicht niet, snappen nog steeds niet dat je alleen met politiek fatsoen een goed bestuur krijgt, dat wil zeggen er moeten normen en waarden komen die onze gedrag bepalen en niet wat wij nu al 40 jaar meemaken.
  In ons land zijn wij goed in het schelden op elkaar als wij het niet eens zijn, zonder na te gaan waar het fout gegaan is, om te kunnen corrigeren, zodat in de toekomst beter mee te dealen is. We spelen krabdagoe, luisteren nooit, zitten elkaar neer te halen voor eigen glorie, hebben geen vertrouwen in elkaars mening en visie, kortom de mentaliteit die nodig is is ver te zoeken.
  Tegenwoordig denkt men alleen maar aan moni, moni en nog eens moni, zonder ervoor te willen werken.
  Waar blijft de overheid, om het goede voorbeeld te geven in plaats van steeds te gaan bedelen in het buitenland, dit is toch geen goed voorbeeld, en dan wi e klage dat Sranansma no wani wroko.lol


  gemodereerd
 19. Daarom komt dit volk nergens, alleen maar klagen en klagen terwijl niemand van ons de juiste toedracht weet…vreemd hé.. 2 agenten die het hun morele plicht vonden om tegen de huidige illegale onderdrukkers op te treden voor het volk, worden schaamteloos door de coons en trollen van de onderdrukkers gecriminaliseerd.

  Surinamers houden niet van onderzoeken, vandaar dat het volk zo reageert op alles wat er gebeurd. Met een gedegen onderzoek en gezonde verstand zou dit.land veel beter voorstaan als nu het geval is.
  Volgens de regels/convetanten/internationale wetten van de Verenigde naties zijn contractarbeiders na hun contract illegaal in een land. Ze kunnen dan op basis van bepaalde regels de nationaliteit van het desbetreffende land aanvragen.
  Dit is in Suriname nooit gedaan door de aziatische arbeiders. Dus in principe zijn ze illegaal in Suriname. Ga onderzoeken en je zal erachter komen dat mensen die naar een ander land gaan om te werken als gast/contractarbeiders nooit liefde voor dat land kunnen hebben…zie de huidige situatie in Suriname en je weet genoeg.
  Ook het wantrouwen naar het OM zegt genoeg, gezien de etnische groepen die het voor het zeggen hebben.

  Kortom, wanneer gaat de enige echte niet gekloonde mens zijn zelfrespect terug eisen? Onthoudt dat er maar 1 echte volk is..de rest zijn klonen en men weet wat er van klonen te verwachten is wegens hun defecte DNA…HAAT.naar alles.wat niet op hun lijkt.

  Een fijne dag verder..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES